Nézzünk egy kicsit a vitatott döntés mögé

Sokan biztos értetlenül állnak a ma hajnali RAW főmérkőzésén történtekkel kapcsolatban. Dean Ambrose és Seth Rollins küzdelme a WWE bajnoki címért érdekes véget öltött, s a következő sorokban azt fogjuk taglalni, hogy miként is születhetett meg az a döntés, ami. Akik még nem látták az adást, most irányítsák becsesebb dologra figyelmüket, hisz a következő mondatok SPOILERT tartalmaznak. Ugyanakkor tisztázni kell a helyzetet, tisztázni szeretnénk olvasóink számára, mivel nincs megállás – holnap hajnalban máris jön az első élő SmackDown a Draftal egybekötve.


224_RAW_07182016mm_1648--a6783c384354728dbd91f100967eaaba

Seth Rollins kioszt egy Suplex-et a sarok tetejéről, tusba fogja Ambrose-t, a bíró pedig számol – egészen háromig. Első ránézésre talán nincs kétség, Seth Rollins az új WWE bajnok. Azonban jobban megfigyelve a tust látható volt, hogy nemcsak Ambrose, hanem Rollins válla is lent volt a tusnál, ami azzal egyenlő, hogy döntetlent kell hirdetni. (Ilyet utoljára a 2012-es Night of Champions-on láthattunk, amikor is John Cena kísértetiesen hasonló módon kopogtatta CM Punk-ot, megszerezve ezzel a WWE bajnok övet, átmenetileg – a szerző.) Egyből elindul a tanácskozás, hogy ki is a győztes. Rollins magáénak érezte a sikert, amit  a ringbe siető Stephanie McMahon megerősíteni látszott. Shane ezzel szemben Ambrose oldalára állt, s a győztes személyét végül Steph határozta meg azzal, hogy magához ragadta a címet egy mikrofon társaságában. Kimondta, hogy a mérkőzés győztese, és ezzel az új WWE bajnok, Seth Rollins. Miért Ő mondta ezt ki? Miért nem reagálta le azonnal Shane? Nos a válasz egyszerű. Ezt a döntést hivatalosan csak Stephanie hozhatta meg, hiszen a RAW irányítása az övé. Ugyan a Network-on folytatódó adáson Shane egy döntetlent határozott meg, de az Ő szava ebben az esetben nem számított, ugyanis neki a RAW-n már nincs joga döntéseket hozni. (Fordított esetben Stephanie-nak sem lenne a SmackDown-on. – a szerző.) Minden bizonnyal úgy nézhetett volna ki a történet, hogy a SmackDown-on, immár fordított hatalmi helyzetben Shane visszaadja a címet Ambrose-nak. Erre nem lesz szükség, hiszen a bíró visszajátszást kért az esetről. Többszöri visszanézés után azt a döntést hozta, hogy mivel a két szupersztár válla egyszerre volt a szőnyegen – a mérkőzés eredménye döntetlen, tehát továbbra is WWE bajnok, Dean Ambrose. (Érdekesség, hogy a korábban említett John Cena vs CM Punk mérkőzés bírója, akárcsak ma, Chad Patton volt. – a szerző.)

Remélem sikerült kicsit jobban rávilágítani a megoldásra, s annak lehetséges okaira. Ne feledjétek, holnap hajnalban SmackDown LIVE egy érdekesnek ígérkező Draftal.

Egy gondolat a(z) “Nézzünk egy kicsit a vitatott döntés mögé” című bejegyzésnél

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s