2016 legnagyobb pillanatai

major-wrestlemania-33-match-in-the-works

Az idei esztendő során bővelkedtünk visszatérésekben, debütálásokban, történelmi pillanatokban, és nagyszerű mérkőzésekben. Az esztendő egészét nézve készítettünk most egy válogatást azokból a dolgokból, amik sokáig emlékezetesek maradhatnak.

10. AJ Styles debütál a Royal Rumble-on

maxresdefault

Bár sejteni lehetett, mégis hatalmas reakciókat váltott ki a Phenomenal One megjelenése a WWE-ben. Styles a Rumble meccs harmadik résztvevőjeként lépett ringbe, minden tekintet rá szegeződött Orlandoban, ezzel az estével pedig megkezdődött pályafutásának egyik legemlékezetesebb éve.

9. Becky Lynch felér a csúcsra

becky-lynch-new-smackdown-live-womens-champion

Kijárt neki, ez tény. Becks hosszú évekig képtelen volt kitörni Sasha, Bayley, valamint Charlotte árnyékából, azonban a Draft meghozta számára az áttörést. A SmackDown Live első választottja lett, majd megnyerte a kék adás újonnan bevezetett Womens bajnoki övét, amivel tökéletesen bizonyította kvalitásait és rátermettségét.

8. Dívákból Szupersztárok

charlotte-750x340-1459781556

A WrestleMania 32 estéjén egyszer s mindenkorra kukáztuk azt a fogalmat, hogy Díva. Sasha Banks, Becky Lynch, valamint Charlotte Triple Threat küzdelme a régi-új Womens bajnoki címért zajlott, innentől pedig a hölgyeket és szupersztárként kezdték kezelni. Erre teljes mértékben rászolgált a divízió, köszönhetően Bayley-nek, illetve a korábban említett triónak, hisz egy olyan forradalmat indítottak el, ami mellett nem lehet elsiklani.

7. Seth Rollins visszatér, hogy visszaszerezze amit sosem vesztett el

seth2-noticia-769365_0

Rollins 2015 őszén szenvedett súlyos térdsérülést, aminek következtében leadni kényszerült a WWE Bajnoki övet. Kezdetét vette a hosszú és rögös út a felépülésig, amit később mi is végigkövethettünk. Az Architect végül az Extreme Rules-on tért vissza, kiosztott egy Pedigree-t az aktuális címvédő Reigns-nek, majd magasba emelte a bajnoki címet, amit gyakorlatilag sosem vesztett el úgy, ahogyan azt kell.

6. AJ Styles Heel Turn-t vesz John Cena-n, amivel kezdetét veszi az elmúlt évtized legjobban várt rivalizálása

letoltes

John Cena május visszatérésekor világosan fogalmazott: minden feltörekvő srácnak rajta keresztül vezet az út a csúcsra. AJ Styles szakította félbe a tizenötszörös világbajnokot, majd percekkel később Heel Turn-t vett rajta a Club közreműködésével. Első összecsapásuk elég felejthető volt a MITB-en, de a SummerSlam-en vívott küzdelem az év egyik legjobb mérkőzését hozta. Styles győzött, később pedig elhódította a WWE Bajnoki övet.

5. Dean Ambrose nyeri a “Shield” háborút

ambrose

Rollins visszatért, és rögtön vissza is szerezte a bajnoki címet Reigns-től. Perceken belül jött azonban Ambrose, aki a MITB táska beváltásával elhódította a világbajnoki címet. Ez az eseménysor vezetett a Battleground főmeccsére, ami egy Triple Threat csata volt az ex-Shield tagok között. Ambrose nyert Reigns-t pinnelve, így a WWE öv a SmackDown Live-hoz került végérvényesen.

4. Az első Női Hell in a Cell meccs

20161030_hiac_p_charsasha-35b61f11e61dd9f2fb685157d164e9ab

Sasha és Charlotte elképesztő rivalizálása nem csak arról marad emlékezetes, hogy oda-vissza járatták a bajnoki címet. Lita és Trish után ők voltak az elsők, akik RAW főmeccset vívtak, mindezek után pedig egy egészen új szintre emelték a párharcukat azáltal, hogy megrendezésre került részvételükkel a WWE történelmének első Női Cella meccse. Ezután sem volt megállás, hisz már túl vannak egy Falls Count Anywhere csatán, a jövő vasárnapi Roadblock-on pedig egy 30 perces Ironman meccste fognak vívni.

3. Triple H megtámadja Seth Rollins-t

images

Augusztus 29-én megtörtént az, amire már régóta vártunk (sokan). Alapott kapott Rollins és Triple H viszálya, amikor is Hunter megtámadta Rollins-t, tálcán kínálva ezzel a Universal bajnoki címet Kevin Owens-nek. Hatalmas pillanat volt, folytatása viszont egyelőre semmi, ugyanis The Game azóta láthatatlan.

2. Shane McMahon visszatérése

shane-vince-stephanie-mcmahon-1481394822-800

Abszolut a semmiből. Mint derült égből a villámcsapás, úgy hangzott fel a Here Comes the Money februárban. Shane-O konkrét céllal tért vissza: át akarta venni a Monday Night RAW irányítást, hogy a helyes irányba kezdje terelni a céget. Apja persze nem teljesítette ilyen könnyen a kérést: kiírta a WrestleMania 32-re a Shane vs. Undertaker: Hell in a Cell összecsapást, ahol is O-Macnek győznie kellett ahhoz, hogy érényre juttathassa akaratát.

1. Goldberg 1 perc 26 másodperc alatt semmisíti meg Brock Lesnar-t

cxxshdow8aap8b7

Goldberg 12 év után tért vissza a WWE-be, hogy elfogadja Brock Lesnar kihívását a Survivor Series-re. A két ikonikus szupersztár harca azonban a keménység helyett a gyorsaság miatt marad emlékezetes, ugyanis Goldberg 86 másodperc alatt leigázta a Fenevadat. Azt az embert, aki két éve véget vetett az Undertaker megtörthetetlennek hitt streakjének.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s