Brock Lesnar a USADA-tól is megkapta az egy éves eltiltást – valószínűleg véget ért a fenevad UFC-s karrierje

545822752-ufc-200-tate-v-nunes-850x560

MMA jövője kérdéses, doppingügye már nem.

A Nevadai Atlétika Bizottság pár hete döntött Brock Lesnar UFC 200-as doppingügyéről, amiért egy éves eltiltást, valamint 250.000 dollár büntetést kell fizetnie a korábbi nehézsúlyú világbajnoknak. Ezt erősítette meg most a USADA, szintén egy év eltiltással.

Lesnar tavaly nyáron tért vissza nem kis meglepetésre a nyolcszögbe, majd győzte le egyhangú pontozással Mark Hunt-ot. A meccset követően viszont megérkezett Lesnar tesztjeinek az eredménye, ami pozitív lett hydroxyclomifénre, amiért – természetesen a kiszabható legsúlyosabb – egy éves eltiltást kapta. Ezen felül a Hunt elleni küzdelem eredményét „no contest”-re változtatták.

Az eltiltásukat töltő versenyzőket az USADA az eltiltás ideje alatt végig tesztelheti. Amennyiben valaki ez alatt vonul vissza, nem tesztelik tovább, azonban ha visszatér, le kell töltenie hátralevő teszt-idejét. Ez Lesnar esetében különösen fontos, mivel 2011-ben nyugdíjazta magát, majd hirtelen visszatért a UFC 200-ra. A UFC és az USADA sok kritikát kapott amiatt, hogy az ő esetében elengedték a verseny előtti 4 hónapos kötelező tesztidőszakot, mivel Brock csak a meccs előtt egy hónappal írta alá a szerződést. Elvileg amiatt, mert mikor Lesnar visszavonult, a UFC még nem dolgozott együtt az USADA-val. Mark Hunt azóta perrel fenyegeti a pankrátort, mert úgy érzi, nem kompenzálták eléggé egy olyan bunyó után, amit egy teljesítménynövelő szerekkel élő ellenfél ellen kellett vívnia.

Ha Lesnar újra ketrecbe akarna lépni, azt 2017. július 15-én teheti meg legközelebb.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s