Jó döntés volt a bajnokváltás a Rumble előtt?

20170109_raw_p_jericho-d8deb6bb41896eb78c79f680360ef9eb

Egy fokkal jobb RAW, bombameglepetéssel a végén.

001_raw_01092017cm_0329-7a4f2c0290ebe57bf71e36ab0fac6d06Roman Reigns minden kétséget kizáróan aktiválta a Survivor üzemmódot a RAW közeledtével, hiszen egy 2 az 1 elleni Handicap csatában kellett helytállnia – raádásul United States Bajnoki öve megint csak terítéken volt.

186_raw_01092017hm_2982-52445a8887da311bd03f36d52e7b6878A meccs összképét nézve Roman kimaxolta a lehetőségeit, de az egyértelműen látszott, hogy a handicap szituációval még az a karakter sem bír el, amit egész egyszerűen nem képes elengedni a cég vele kapcsolatban. Jericho és Owens végül felülkerekedett, Y2J bevitte a mindent eldöntő tust, amivel a hatszoros világbajnok vállára került a U.S. cím.

Kétségtelen, hogy erre aztán senki sem számított.

191_raw_01092017cm_3232-33cec035cfd06d68fdbfa5b0bd5f0ddb

Ugyanakkor pozitívum, ezt mindenkinek be kell látni. Roman a Main Event pictureben van a főöv környékén, így semmi sem indokolta azt, hogy közben birtokolja a Mid-Cardnak számító U.S. övet, amit ráadásul meg sem védett PPV eseményen a Hell In A Cell óta. A fáma másik része, hogy Jericho egész éves munkája – elképesztően jól eltalált karaktere – megérdemelt egy bajnoki futást. Ugyan nem világbajnoki cím lett belőle, de a semminél ez is több – legfőképp pedig beleillik a folyamatosan szövődö történetbe a szóban forgó szupersztárok között.

170_raw_01092017hm_2922-bda339364241e91b703b4d1d81a1d532Pedzegettük ugyan mi is, hogy ha valóban komolyan vehető kihívóként akarják küldeni Roman-t a PPV-re Owens ellen, akkor le kell róla venni a U.S. övet, de hogy minderre két nagyon sima és sablonos címvédő mérkőzés után kerül sor, nehezen hittük volna el. Sokan a látottakból egyenes úton következtetnek arra, hogy a BigDog elhódítja Kevin Owens-től a világbajnoki címet a Royal Rumble-on. Erre minden esély megvan, sőt több, mint valószínű. Ugyanakkor még mindig túl homályos a képlet, ami a WrestleMania-t illeti.

004_raw_01092017cm_0359-7c541d2470c68ec0abe58b9cd203e7efTúl homályos, hisz továbbra sem tudjuk, hogy mit terveznek például Strowman-nel, aki a RAW elején bosszúra szomjazva esett neki Roman-nek. Sok mindent nem ért el, másfél óra múlva meg már azt figyelte a backstageből – hatalmas örömmel az arcán -, hogy Undertaker nevezi magát a Rumble meccsbe. Mindezt csak amiatt jegyzem meg, mert Braun is a kalapban van mint opció arra a kérdésre, hogy adott esetben mi boríthatja az immár papírformának számító Reigns győzelmet a PPV-n. Bár neki jelen pillanatban nem egy Reigns elleni feud kellene, sokkal inkább megnyeretni vele az Andre the Giant trófeát a WrestleMania-n.

És még akkor nem beszéltünk Bálorról, akit továbbra is rejtély övez abból a szempontból, hogy visszatér-e a Rumble-ben, valamint Jericho és Owens helyzetéről, akik most már nem is olyan biztos, hogy összecsapnak Y2J távozása előtt.

5 című bejegyzés “Jó döntés volt a bajnokváltás a Rumble előtt?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Egyetértek veled, szerintem sem lenne jó ötlet, csak tippeltem, hogy mi történhet.

  Bálornak szerintem már az NXT push is sok volt, a main rosteren a cimszerzés végképp. Most még szeretik, mert a démon karaktere érdekes, de ez így könnyen Reigns 2-t csinálhatnak belőle. Megjegyzem mikrofonnal talán még Roman-nél is gyengébb, és engem a címmeccsén az inring-je sem nyűgözött le. Nagyon jól összerakott gimmick, ami a közönségnek is jól eladható, de túl sok és túl gyors neki a push.

  Kedvelés

  1. Ez így van!
   Egyébként valahogy engem sem akar megfogni Bálor karaktere, démon ide-oda, amire ez a gyors push rá is tett egy jó nagy lapáttal.
   De talán idővel változik a véleményem 🙂

   Kedvelés

 2. Az a baj, hogy így Roman szinte biztos, hogy nyer.
  Mondjuk ha a WWE tényleg Reigns érdekeit nézné akkor ezt nem lépik meg, ha megint övvel megy a WM-re ugyanaz lesz a végeredmény mint tavaly…

  Kedvelés

 3. Egyetértek, eléggé nehezen látható, hogy kivel mit akarnak kezdeni. A kiszámíthatatlanság még pozitívum is lenne, ha tudatos tervezés eredményezné. Sajnos viszont jó eséllyel inkább a kapkodás, erőlködés miatt dobálnak mindenkit ide-oda, valós koncepció nélkül, csak jövő héten emelkedjen a nézettség.

  Szerintem is reálisabb most már egy Roman címszerzés (bár továbbra is rossz döntés), és ez szerintem elindíthatná a KO vs Y2J feudot. Pl KO nem tudja elviselni, hogy már csak Chris-en van öv, esetleg őt hibáztatja majd, hogy nem segített neki a ketrecből, stb. Nem érzem azt, hogy messzebb került volna kettejük feudja, sőt inkább közeledett. Talán azért is, mert KO kb addig van main event közelben, amíg rajta van az öv, amint bukja, vele is nagy kérdés, hogy mit kezdenek. Rövid távon a Y2J elleni feud lenne a megoldás, plusz jó pénz is lenne benne.

  Ami szerintem messzebb került, az Chris Rumble győzelme, így már szinte minimális (hacsak Roman addig nem veszi vissza az övet). Szerintem 75% esély van kb, hogy Bálor jön a Rumble-be, és ha jön, kb ugyanennyi, hogy meg is nyeri. Utóbbira csak azért nem 100%, mert igaziból nincs szüksége rá, mivel soha nem vesztette el az övet, bármikor betolhatják main eventbe (akár még WM-re is, mondjuk Triple Threat-be).

  Kedvelés

  1. Bálornak nem kéne a Rumble win.. Gondolj bele, 2 meccset tolt eddig a RAW-on abból mind a kettő történelmi, ehhez még egy Rumble.. hát nem is tudom….
   Merész döntés lenne!

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s