Brock Lesnar komolyan fontolhatja a UFC-s visszatérést

A RAW regnáló Universal bajnokával kapcsolatban igen konkrét híresztelések kaptak szárnyra a héten. Történt ugyanis, hogy Brock és Paul Heyman állítólag a UFC központjában járt tárgyalni, ezen felül az ex-MMA világbajnok újfent bejelentkezett a USADA-nál a visszatérés ürügyén.

A sztori alapját, a UFC novemberi számozott gálája szolgáltatja. Az eseményre a New York-i Madison Square Garden-ben kerül sor, és a promóció nem titkolt célja, hogy bivalyerős kártyát rakjon össze a rajongóknak. Lesnar visszatéréséhez, voltaképp minden adott. Azt pedig, hogy még korántsem végzett az MMA-val semmi sem bizonyítja jobban, mint Heyman szavai. A manager még tavasszal, a WrestleMania-szezonban nyilatkozott egy podcast műsorban.

“Brock a velejéig versenyző típus. Nemhiába neveztük el hódítónak. Kitűz egy célt és eléri. Ugyanezért akar McGregor megküzdeni Mayweather-rel. Természetesen a pénz is motiváló ok, de benne van az is, hogy a kétkedőket elhallgattassa. Ugyanilyen Brock is. Nála sosem lehet tudni, mit fog csinálni legközelebb. Lehet, hogy autóversenyző lesz. Nála sosem lehet tudni, így az sem kizárt, hogy visszatérjen az MMA-hoz.”

Tavaly győzelemmel tért vissza öt év kihagyás után. Mark Hunt-ot verte egyhangú pontozással a UFC 200-on. Ugyan kezdettől fogva csak egyszeri alkalomként harangozták be visszatérését, a győzelem után sokan reménykedtek abban, hogy mégis folytatja. Mivel azonban a doppingteszten megbukott, a meccs eredményét “no contest”-re módosították, és egy évre eltiltották, így újra a pankrációra koncentrált. Az eltiltásukat töltő versenyzőket az USADA az eltiltás ideje alatt végig tesztelheti. Amennyiben valaki ez alatt vonul vissza, nem tesztelik tovább, azonban ha visszatér, le kell töltenie hátralevő teszt-idejét. Ez Lesnar esetében különösen fontos, mivel 2011-ben nyugdíjazta magát, majd hirtelen visszatért a UFC 200-ra. A UFC és az USADA sok kritikát kapott amiatt, hogy az ő esetében elengedték a verseny előtti 4 hónapos kötelező tesztidőszakot, mivel Brock csak a meccs előtt egy hónappal írta alá a szerződést. Elvileg amiatt, mert mikor Lesnar visszavonult, a UFC még nem dolgozott együtt az USADA-val. Ötször tesztelték versenyen kívül, amiből az egyik pozitív lett, de az eredmény csak a meccs után jött meg.

Természetesen a UFC részéről mindenki cáfolja, hogy Brock kezdeményezte a visszatérést. Mi mást is mondhatnának, főként a tavalyi esetet követően? Emlékezhetünk micsoda perpatvar kerekedett abból, hogy Brock UFC 200-as jelenése kitudódott, még mielőtt megtehették volna a hivatalos bejelentést – élő PPV adásban.

Miért is lehet égető szüksége Lesnar-ra a UFC-nek?
A válasz részben a nehézsúlyú divízió gyengélkedésében keresendő, másfelől pedig abban, hogy a legnagyobb sztárnak számító Conor McGregor vélhetően nem lép ketrecbe novemberben. Dana White ugyanis kijelentette – pontosabban megerősítette McGregor szavait – miszerint a Notórius a Money elleni bokszmeccs után Khabib Nurmagomedov ellen lép az oktagonba. Ráadásul Khabib hazájában, Oroszországban. Így a dolgok összességében Lesnar-ra lehetne felhúzni az egész PPV-t, ami mindkét félnek jövedelmező üzlet volna.

Visszatérése ide vagy oda, továbbra is ő a WWE egyik világbajnoka. Ennél fogva nem mindegy, hogy mi történik. A SummerSlam vészesen közeleg, a jelek szerint pedig Lesnar-nak Fatal 4 Way-ben kell helytállni a második címvédés során. Köszönhetően a szabályrendszernek, a cím megnyeréséhez nem szükséges feltétlenül a bajnokot pinnelni, vagy feladásra kényszeríteni. Ennél fogva, három legyet üthetnének egy csapásra. Brock mehet MMA-zni, az öv visszakerül full-time körforgásba, valamint ami talán pillanatnyilag a legfontosabb: nem pinnelik le, ezáltal megmarad a valaki elleni nagy meccs opciója a WrestleMania-ra.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s