5 valódi bunyó a WWE-ben!

A professzionális birkózás a sportszerűségről szól, és arról, ahogy két ember egymásban megbízva valami olyan egyedit varázsolnak a szemünk elé, ami milliókat kápráztat el hétről-hétre világszerte.

Bret Hart vs Shawn Michales – a WWE legnagyobb merénylete

Azt el kell ismernünk elég kevés olyan sportág van ahol, ilyen szintű bizalomra, és csapatmunkára van szükség, és valójában azért is ilyen veszélyes ez a szórakozás.

Ha a múltat vesszük figyelembe, rengeteg rivalizálást tudnánk kiemelni azok közül, amik a kötelek közt történtek. Akár csak a Austin-McMahon feud, hiszen ezek a viszályok hétről hétre leültették az embereket a TV készülékek elé, hiszen annak ellenére, hogy színjáték volt, az emberek elhitték, hogy a felek tényleg ki nem állhatják egymást.

Rengeteg olyan rivalizálást láthattunk, ahol a sztori szerint komoly sérülést akartak okozni egymásnak a felek, de néhány alkalommal néha a sztori elhagyja a ring világát, és személyes nézeteltérések törnek felszínre. Ebben a rövid írásban 5 nézeteltérést fogunk feleleveníteni

#5 Batista és Booker T

2006-ban King Booker Bastita-val állt viszályban, aminek a tétje a még akkor World Heavyweight championship nevezetű öv volt. Batista akkoriban Melina-val volt párkapcsolatban, akinek mindenkivel nézeteltérése volt a színfalak mögött, még Booker T feleségével is. Miközben a SummerSlam PPV-re készülő reklámokhoz készítették a képeket a felek szóváltásba keveredtek, amire Booker T felajánlotta az ökölharc lehetőségét. Batista elfogadta a kihívást, és meglepetésre Booker T állt győzelemre, mielőtt a biztonságiak szétválasztották őket.

Batista Booker
Még a ringen kívül is egymásnak estek

#4 Chris Jericho és Shane Helms (The Hurricane)

Sokan jól tudják, hogy ez a két ember bizony jó barátságot ápolt, és ápol is egymással. Helms, és Jericho rengeteg alkalommal utaztak együtt, de mint tudjuk az alkohol csúnyán eltud bánni az ember viselkedésével, és hamar összetudja ugrasztani a legjobb barátokat is. Ez megtörtént a fent említett két úriemberrel is, akik egy italozóban estek egymásnak egy heves szócsata után. A felek a rendőrségen kötöttek ki, és annak ellenére, hogy a felek rendezték a nézeteltérésüket, az ott készült fotójuk elég rossz reklámot adott a WWE-nek.

#3 Chris Jericho és Bill Goldberg

Fontos kiemelni, hogy ez a két ember soha nem ápolt jó kapcsolatot egymással. Még a WCW történt meg, hogy a kreatív csapat feldobott egy viszályt a felek közt, de ez soha nem történt meg, hiszen Goldberg egyből elutasította azt, hiszen elmondása szerint Jericho jóval alatta áll, és neki nem érdeke vele együtt dolgoznia.

Vannak akik soha nem bírták egymást elviselni

Jericho később átigazolt a WWE-be, és talán senkinek sem kell bebizonyítani, hogy mekkora sztár vált belőle. Ő lett a szervezet vitathatatlan bajnoka, amikor egy éjszaka alatt legyőzte The Rock-ot és Austin-t is. Később a WCW bukásával Goldberg is WWE-s lett, és a felek ismét szemben találták magukat. Jericho természetesen tudott Goldberg akkori megjegyzéséről, és szóvá is tette ezt neki, aminek természetesen bunyó lett a vége. Jericho Goldberg fölé kerekedett, mielőtt a biztonságiak szétszedték őket. Jericho, aki Stu Hart termében edződött, már rengeteg alkalommal bebizonyította, hogy a nem a méret a lényeg ha ököl harcra kerül a sor, hiszen tavaly nyáron Brock Lesnar-nak is neki ment, amikor nem tudta a Randy Oton elleni meccs részleteit.

#2 Brock Lesnar és Curt Hennig

Ezt a sztorit sokan csak úgy ismerik a szervezetnél, hogy a “pokoli utazás”, annak ellenére, hogy rengeteg dolgot átélt már a WWE csapata ha repülőzgetésről van szó. Volt már itt Angel McMahon szóváltás, aminek a végén Undertaker fojtogatta Angle-t.

De ez mégis emlékezetesebb, hiszen ez az akkor még újoncnak számító Brock Lesnar, és “Mr. Perfect” Curt Hennig között történt aki akkor tért vissza a WWE-be. Mr Perfect addig gúnyolódott Lesnar-on, ameddig az fel nem vette a kesztyűt, és a székek közti közlekedő folyóson földre nem vitte. Egyes pletykák szerint a “becsapódás” akkora volt, hogy az egész gép beleremegett. Mr. Perfect-et pár nappal később ki is rúgták a szervezettől.

#1 Bret Hart és Shawn Michaels

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ehhez fogható rivalizálás nem volt még a WWE-ben? Aligha. Talán ez az a viszály ami fenekestül forgatta fel a pankráció világát, és biztos, hogy ez az oka annak, hogy a 90-es években a WWE csúcsra emelkedhetett. Volt a felek közt rengeteg nézeteltérés, de a legdurvább az a verekedés, ami egy zuhanyzóban tört ki. Sunny akkoriban Bret Hart párja volt, akinek a háta mögött hosszan tartó viszonya volt Michaels-szel. Bret elégtételt vett Michaels-szen, miközben jól helyben hagyta. Egy hatalmas darabot tépett ki a hajából. Ezek után Shawn jó időre elhagyta a WWF-et, és most már tudhatjuk azt is, hogy miért van egy kopasz folt a feje tetején.

Nektek melyik a kedvenc TV-n nem láthatott balhétok?

7 című bejegyzés “5 valódi bunyó a WWE-ben!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Egy másik magyar pankrás oldalon is volt egy hasonló összeállítás. Ott említettek egy színfalak mögötti Jericho vs. Batista összecsapást is. Jericho bevitte a Walls of Jericho-t élesben, és Batista nem tudott szabadulni, Chris-t úgy kellett lehámozni róla.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s