20 évvel később – A Montreal Screwjob!

1997 November 9, amikor valós szerepek a feje tetejére álltak a professzionális birkózás világában!

jru7wl0suxo

Egy olyan érában, ahol még igazán számított valamit a face és a heel karakter, és minden személyiség védve volt a valóságtól, de mégis ezen az estén valami más történt. A kívülállóknak is feltűnt, itt valami olyan történt, aminek nem szabadott volna megtörténnie. Sok embert sokkoltak a történések, hiszen egy felépített karakterek által vezérelt szakmában olyas valaminek lehettünk a szemtanúi, ami valóságbeli nézeteltéréseket fedett fel, és talán ilyen valóságos rivalizálásra soha többé nem lesz példa.

A soron következő PPV a Survivor Series volt, amit Montreal, Quebec, Kanadában rendeztek meg. A meccs résztvevői pedig a WWE bajnoki övet megvédő Bret Hart, és a kihívója Shawn Michaels voltak. Igaz, hogy Hart jó 3000km-ről távolabbról származott – Calgary, Alberta-ból, de a közönség mint a haza hősét éltette ezen az estén, hiszen kiállt a juharfa leveles országért.

Az már a meccs előtt egyértelmű volt, hogy ez a páros egy soha nem látott meccset fog vívni, hiszen akkoriban ők számítottak a szakma csúcsának, és talán ma sincs hozzájuk hasonló a bolygón.Mindketten rengeteg mozdulattal rendelkeztek, ám Bret Hart Sharpshooter-ét Shawn Michaels a saját változatú Sharpshooterével kontrázta, és Vince McMahon intézkedésére Earl Hebner megkongatta a gongot. Michaels, hogy leplezz azt a tényt, hogy ebben ő is benne volt, teljesen döbbent arcot vágott, hol ott nagyon jól tudta mi is történt valójában. Hogy mi miért is történt abba most ne menjünk bele. Hart maga is sokkban volt, hiszen nem csak az országát hagyta cserben, hanem ő maga volt az áldozata a pankráció világának legnagyobb átverésének, azaz ismertebb nevén, A Montreal Screwjob-nak. Hart nem bírta magában tartani a dühét, hiszen a kamerák szeme láttára köpte arcon Vince McMahon-t, majd a levegőbe rajzolta a WCW-t. Később kiderült, hogy a színfalak mögött Vince megengedte Bret-nek, hogy arcon vágja a történtekért.

Ez a nézeteltérés már régóta forrt Shawn, és Bret között. Korábban mindketten elismerően számoltak be a másik képességéről, de az a nyomás, ami azzal nehezedett rájuk, hogy ki is legyen a cég egyértelmű arca megrontotta a kapcsolatukat, és felőrölte őket.

“Úgy érzetem, hogy a sok munka nem számított semmit sem. A WWE-nek már megvan a bajnoka, és a nagy sztárja. A címet csak úgy rám rakták. Úgy éreztem, hogy a címmel némi tiszteletet is kivívtam magamnak. Úgy éreztem, hogy  cím csak azért van nálam, hogy később átadjam, hogy tessék itt a címed.” mesélt a történtekről később Hart.

2010 január 4. Bret Hart visszatért a WWE-be, és ez volt az első jelenése azóta, hogy átverték 97-ben. Hart első bejelentése az volt, hogy szeretné elásni a csatabárdot Michaels-szel. Shawn erre meglepő módon csak annyit válaszolt – “Megérdemelted azt, ami 12 évvel ezelőtt történt. Nem tiszteltél se engem, se WWE-t. ÉS igen benne volt a kezem abban, ami aznap este történt. És a nagyobb részem nem szégyenli azt amit akkor tettem. Ám egy részem tudja jól, hogy az elmúlt 12 évben rengeteg minden változott. Amikor Bret Hart-ra gondolok, akkor csak is a kiválóság jut az eszembe. Nem csak te vagy az egyedüli, aki elakarja ásni a csatabárdot.”

Azóta mindketten Hall of Fame tagok, és nem erről az estéről kell, hogy emlékezetes maradjon a WWE-ben elért teljesítményük. Amit a Montreal Screwjob megtanított nekünk az bizony az, hogy az olyan pankrátorok, mint Bret Hart, és Shawn Michaels mennyire értékesek a birkózás világában. Hiszen bebizonyították, hogy az ember bármire képes, hogy ha elakarja érni az álmait, és a top ember akar lenni a WWE-ben.

 

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s