Munkálkodhat-e vélt vagy valós sérelem Sasha-ban és Bayleyben?

A következő sorok nem a kettejük között lejátszódó kálváriát hivatottak taglalni. 

Tegyük félre egy pillanatra az elmúlt közel három évet, amely kiesett a feudjukból, mint folytatási lehetőség. Tegyük félre azt is, hogy a WWE Univerzum egy szempillantás alatt fordított nekik hátat azt követően, hogy Alexa Bliss fénysebességgel robbant be a flagship showra.

Maradjunk inkább a tényeknél, amelyek meglehetősen méltatlan helyzetbe sodorták ezt a két – egyébként minden kétséget kizáróan elit szintű – előadót.

2015-ben már érezhető volt, hogy előbb-utóbb hathatós áttörés következik be a női birkózás terén. Én csak a magam nevében nyilatkozhatok, de a TakeOver: Unstoppable volt az a nap, amelyen tudtam, hogy elérkezett az őrségváltás ideje. Sasha és Becky valami egészen elképesztőt produkáltak egy az egyben.

Persze, ezt az áttörést tehetném éppenséggel korábbra is, csak az nem volna helyt álló a szemszögemből, tekintve, hogy a Charlotte vs. Natalya, vagy ‘Four Horsewomen’ Fatal Four Way idején még a környékét sem kapizsgáltam annak, hogy NXT.

Aztán jött Brooklyn, az első ottani és egyben nagy arénás TakeOver, amely végleg ledöntötte a falakat. Abban viszonylag kiegyezik a közvélemény, hogy minden idők egyik legnagyobb női mérkőzését tette le az asztalra Sasha Banks és Bayley. Adott volt egy arrogáns címvédő, aki elhitte magáról, hogy érinthetetlen. Vele szemben az ultimate underdog, aki szerényen a maga eszméin belül tört egy élet álmának megvalósítására.

És egyben a meccs, amely még Seth Rollins szemébe is könnyeket csalt

Triple H érezte, hogy addig kell ütni a vasat amíg meleg. Megadta hát a csajoknak a következő TakeOver főmeccsét, ráadásként 30 perces Ironwomen kikötéssel. Újabb klasszikust eredményezett a találkozó, Bayley egyszer s mindenkorra átvette a stafétát Sasha-tól, akinek ez volt az utolsó fellépése az NXT ringjében.

Dörzsölhettük a tenyerünket, hisz kihagyhatatlannak ígérkezett a harmadik meccs, vagy netán az egész feud merőben új alapokra helyezése a main rosteren.

Telt múlt az idő, de nem történt semmi. Sasha-nak face turnt követelt a WWE Univerzum. 2016 februárjában meg is kapta, és tulajdonképp mondhatjuk, hogy attól a naptól fogva kezdett szép lassan, fokozatosan beleszürkülni a szerepkörébe. Írjuk ezt talán annak a számlájára, hogy napjaink természetes heeljeinek egyike.
Bayley felhívójára a 2016-os SummerSlamet követően kerítettek sort. Gyakorlatilag egy az egyben próbálták átültetni a main rosterre a jól bevált receptet. Igen ám, csak hogy egy-két üdítő kivételtől eltekintve – Bayley a legkevésbé sem akart működni.

Egyre távolabb és távolabb kerültünk attól, ami magától értetődően money volt. Lépésrő-lépésre ölték ki a párosításból fakadó érdeklődést, miközben mindkét lánnyal elkövettek egy-egy karriermeghatározó baklövést. Sasha részéről a négy villám-regnálást, amellyel totális vicc tárgyává tették őt, s egyúttal megalapoztak annak, hogy kihátráljon mögüle a közönség. Bayley részéről pedig azt, hogy képtelenek voltak (és igazából meg sem próbáltak) újítást, vagy frissességet kölcsönözni a karakternek, amely egy ponton félelmetesen rossz irányba terelte gazdáját.

Alexa Bliss jött, látott, s magával ragadta a reflektorfényt. Ez pedig kitartott neki, hisz az elmúlt egy év 95%-át bajnokként töltötte. Bajnokként ment tavaly, és bajnokként megy idén is az Álmok Színpadára. Singles címmérkőzés kap, amely óriási kiváltság azok után, hogy hosszú-hoszú évekkel ezelőtt fordult elő ilyesmi.

Sasha és Bayley a Rumble-meccstől építette a maga kis sztoriját, abban a reményben, hogy singles competitionben jutnak szóhoz New Orleansban. Folytatták a Chamberben, majd az azt követő hetekben, míg nem végül elszabadultak az indulatok és egymásnak estek. A szóban forgó szegmenst tetézték a múlt hétfőivel, és ha az összképet vesszük figyelembe januártól – akkor bizony most mindkettüjüknek nagyon nehéz lehet lenyelni azt a bizonyos békát. Leszorultak a kártya érdemi részéről, és kissé méltatlanul csak a Kickoffban, azon belül is a Women’s Battle Royalban jutnak szóhoz.

Munkálkodhat-e bennük vélt, vagy valós sérelem?!

9 című bejegyzés “Munkálkodhat-e vélt vagy valós sérelem Sasha-ban és Bayleyben?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Becky is érdemelne annyit mint Alexa. Sajnos nem szánnak neki komolyabb szerepet, pedig nagyon megérdemelné. Remélem lesz még bajnok.

  Kedvelés

 2. ez a fajta face turn a legbutább WWEs szokás
  -van egy heel akit elkezdenek szeretni az emberek és ezért nincs heel heat
  -jöjjön a face turn de a karaktere ne változzon
  -nézzük végig ahogy elszürkül és unalmassá válik

  Kedvelés

 3. Nekem egyébként Alexa sosem volt szimpatikus. Kicsi, nem hiteles, és szerintem tehetségben sincs sehol a fent említett két leányzóhoz képest. De az kétségtelen, hogy a mikrofonnal talán a női mezőny legjobbja. A baj, hogy Rousey érkezésével kb. mindenki másnak elvesztek az esélyei. Remélem Nia egy darabig őrzi a címet (na nem azért mintha belőle kicsattana a tehetség, de valahogy jobban elhiszem, hogy bajnok, főleg heelként), majd őt győzi le Rousey. Alexa Bliss vs Rousey kb, mint amikor az a szerencsétlen Elthworth ment AJ ellen. Na, jó ez kicsit erős, de azért nincs annyira messze a valóságtól. Rousey szerintem nagyon hiteles karakter lesz a múltja miatt. Abban a pillanatban, amikor az MMA-s mozdulatokat, rutint pankrációs akciókká tudja majd változtatni. Mert most még látszik, hogy ez egy másik világ, ezt még tanulnia kell, legyen bármennyire is rutinos harcos.

  Kedvelés

  1. csak Nia már egy hisztis face nagyon úgy néz ki

   Alexa hitelességéből viszont szerintem semmit nem vesz el a mérete
   pláne hogy a ringben egész ügyes (persze nem Charlotte szint de van is pár éve még addig) és nagyon jól tudja kezelni a közönséget

   Kedvelés

   1. Így van, de valamiért manapság elég kevés mozdulatot használ. Aki látta az NXT-s meccseit az tudja, hogy sokkal több mozdulata van, amiket valamiért nem használ :/

    A kicsiségről meg nem tehet, nyilván a +2 centivel nagyobb Asuka-nál meg AJ-nél ezek nem számítottak/számítanak.

    Kedvelés

    1. szerintem azért nem használja mert heel
     Neville is inkább egy submission move-ot használt mint finisher a turn után

     Kedvelés

 4. Nemhiszem, hogy lenne való sérelem a dologba, ez ilyen tipikus WWE-s hülyeség. Mindíg éppen csak addig nagyon jó valaki míg nem jön egy másik újon, amint jönni fog Ronda Rousey Alexa is menni fog Sasháék mellé.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s