5 abszolút meglepetés a WrestleMania 34-ről

Azt hiszem a múlt vasárnapi WrestleMania legnagyobb tanulsága minden kétséget kizáróan az, hogy nincs előre lefutott mérkőzés, vagy papírforma. 

Vince McMahon hatalmas fricskában részesítette a WWE Univerzumot, s igazából mindenkit, aki így vagy úgy de kritizálni merte a kártya kiszámíthatóságát.

A következő sorokban – az általam vélt – öt (leg)nagyobb meglepetést sorolom fel.

Véget ért a Streak

Az este első nagyobb volumenű meglepetését a SmackDown Women’s övért folytatott mérkőzés eredményezte. Asuka szériája, szemben Charlotte címével. Végül pedig megtörtént az, amire előzetesen nem sokan adtak volna. Félreértés ne essék, hisz jó kezekbe került a dolog, mégis bombasztikus szenzációnak számít. Igazából, Rouseyn kívül csak Charlotte jöhetett szóba, tekintettel arra, hogy a Flair-lány egy egészen más szintet képvisel a divízión belül. Meglepetés lehetett továbbá a meglepetésen belül, hogy Asuka egy közel sem tökéletes és kimaxolt Figure Eight Leglockban kopogott, mivel Charlotte (ha jól emlékszem) bal karja sérült volt a sztori szerint.

Komédia

Sikerült egy fokkal még komolytalanabbá tenni a RAW Tag Team övmeccset a WrestleMania-ra. Nem is az eredmény számít meglepetésnek – hisz Sheamusékat alapjáraton a SmackDownra lehet várni – hanem Strowman partnere, aki mint már tegnap említettük a meccset vezető John Cone gyermeke, Nicholas volt. A kissrác tíz esztendősen, a WWE történelmének legfiatalabb bajnokává avanzsált.

Az álommeccs

Charlotte mellett AJ Styles szolgáltatta az este második nagyobb és egyben pozitívabb meglepetését azáltal, hogy megvédte Shinsuke Nakamurával szemben a világbajnoki címet. Igazából akárhonnan nézhetjük ezt az ütközetet, Stylestól egész egyszerűen nem lehet elvitatni azt, hogy jogosan védte meg az övet. Az elmúlt időszak, hónapok gyümölcsének learatása volt ez az este a szemszögéből, miközben Vince McMahon maximális tisztelettel adózott igáslova munkásságát illetően. Nakamura oldaláról öröm az ürömben, hogy bár zsinórban a harmadik világbajnoki címmeccsét veszítette el, egyszer s mind mégis lehetőséget kapott arra, hogy új alapokra helyezve a main rosteres karrierjét jól jöjjön ki ebből a mérkőzésből. Nem vitatom egy percig sem Nakamura előadói nagyságát vagy képességeit, egész egyszerűen a vele párosuló bookingot tartottam már alapjáraton is harmatosnak ahhoz, hogy AJ Styles ellen szerepeljen – ráadásul világbajnoki címmérkőzésben a WrestleMania-n. Ugyanakkor érthető is, hisz konkrétan az egyetlen párosítás volt, amely a használatba vehető opciók közül képes volt eladni a SmackDown érdekeltségét. Shinsuke Nakamura heel turnt vett az összecsapás végén, s ezzel nem csak karrierje hanem a Stylesszal folytatott rivalizálás is új értelmet nyert.

Undertaker még egyszer feltámadt a hamvaiból!

De vajon utoljára-e? A szóban forgó szegmens és mérkőzés meglepetésfaktora egyértelműen az, hogy a tavaly látszólag visszavonultatott karakter tért vissza egy valagba rúgás erejéig, nem pedig a többség által várt American Badass, vagy a Deadman-gimmicknél még mindig jobban prognosztizált Ministry of Darkness. A Fenomén jött, látott, szuperformát villantott, és valósággal átgázolt a megszeppent John Cenán.

#AndStill

Mindent egybevetve semmi sem kelhet versenyre azzal, ami a főmeccs végén történt. Azóta sikerült újranéznem, tekintve, hogy az élő alatt legalább négyszer bóbiskoltam bele a fáradtságtól. A mérkőzés alakulását figyelve sem feltétlen véltem felfedezni a jeleit annak, hogy itt be fog következni az, amely később be is következett. Kíméletlenül és nyersen tálalva. Roman Reigns a hatodik F5-t már képtelen volt átvészelni, így vérben úszó arccal végül lent maradtak a vállai, pont úgy, mint ahogy Undertakeré is lent maradtak négy éve, ugyanennek a stadionnak a közepén. Legalább annyi volt a döbbent arc is. Mégis hogy a csudába történhetett ez meg? Címvédés, 371 nap után, méghozzá azzal szemben, akit elviekben három éve erre az estére készítették, építgettek folyamatosan a legmasszívvabb higgatság mellett. Roman Reigns elbukott, és a mintájára fizethettük meg a tanulópénzét annak, hogy bizony nincs előre lefutott meccs. Brock Lesnar továbbra is a WWE tetején, immár 373 napja. Nem tudni mi a végcél, de az mintha kezdene körvonalazódni, hogy megdöntetik vele CM Punk rekordját. Ehhez, voltaképp csak annyit kell tennie, hogy április 27-én másodszor is megoldja Roman Reignst. Utána jó eséllyel a SummerSlam-ig nem látjuk éles meccsben, vagyis a rekord addigra már a zsebében lesz.

3 című bejegyzés “5 abszolút meglepetés a WrestleMania 34-ről” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. De akkor ki?
  Reignst leszámítva senki, még a közelében sincs lesnarnak.
  De ezután a pusztítás után, és ahogy a feudot végigdominálta…
  Amilyen hosszú és nehéz volt felépíteni reignst lesnar szintjére, olyan gyorsan nullázták le.
  De mégis mi lehet ezzel a cél?
  Miért jó az, hogy egy part timer ilyen sokáig bajnok?
  És ha nem reigns, akkor ki?
  Talán strowman?
  Ha reigns kikerül a képből, akkor ő a legesélyesebb, de láttuk, hogy milyen szerepet kapott tegnap a wm-en, ráadásul eddig minden meccsükben brock jött ki jobban.
  Lashley?
  Ő is lehet, de akkor én nem így hoztam volna vissza.
  Sokkal nagyobbat szólt volna, ha kioszt egy speart reignsnek, mint egy komédiaszegmens eliassal.

  Kedvelik 1 személy

  1. Styles lehetett volna, de tegnap óra értelemszerűen nincs rá esély. Egyszerűen én sem látok senkit a két rosteren booking alapján, hogy esélye legyen Lesnart legyőzni. Talán Lashley de ő még túl korai. Vagy talán Cena? Őt meg most belőtték mid és top card közé talán ideális helyen van. Undertaker? Ha csak idénymunkára tért idén is vissza nem valószínű. Goldberg? talán most ha visszatérne overebb lenne és megint elverné Lesnart aki le is feküdne neki. Leglogikusabb talán ha D Bryan. 3 év után megkoronázhatná visszatérését. De akkor meg a Backlash-i visszavágó miatt túl korainak tűnik a visszahozatala, kivel kezdhetne olyan feudba ami két hónap múlva azt gyümölcsözi, hogy mehet Lesnar ellen. Vagy a Rocknak kellene megint visszatérnie.
   Legjobban az fáj ebben az egészben, hogy egyáltalán nem megérdemelt az eddig tartó uralkodása sem Brocknak, egyáltalán nincs kedve itt lenni, pillangóhatás miatt az egész divíziónak rosszat tesz, ha továbbra is ő marad a fantombajnok. Nem szeretem Reignst de százszor inkább ő, minthogy ez a helyzet maradjon és folytatódjon.

   Kedvelés

   1. Daniel Bryan? Nem hiszem. Óriási a méretbeli különbség, gyakorlatilag lehetetlen, hogy legyőzze. Bryan kicsit visszaesett izomból is, plusz az Ő nyakával 627 german suplex-et bevállalni egyenlő az öngyilkossággal. Ha ezt engednék, komolyan csalódnék a szervezetben, Bryan-ben, de még a feleségében is.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s