5 sztár akikről elfelejtettük, hogy valaha bajnokok voltak!

Újabb érdekes olvasmány következik. 

Sok esetben egy szervezetet a bajnokai határoznak meg, ezért a pankrátorok minden tőlük telhetőt megtesznek a karrierjük során, hogy minél több címet gyűjthessenek be. Sok esetben pedig csak egy bajnoki cím kell ahhoz, hogy valakiből sztár lehessen és a közönség megismerje a nevét.

Jelenleg a WWE-nél számtalan címet találunk, amiért a pankrátorok megmérethetik magukat. Mind a Rawn és a Smackdownon is rendelkeznek egy férfi világbajnoki címmel, de emellett a hölgyek is kaptak már egyéni címeket. Ehhez jönnek pluszba a show-ra szeparált tag team champions címek, illetve a jól ismert Intercontinental Championship és a United States Championship. Továbbá ne feledkezzünk meg a Cruiserweight Championshipről és a United Kingdom Championship-ről sem.

Természetesen lebonthatjuk az NXT részét is, így több mint egy tucat olyan pankrátorról beszélünk akik övvel a vállukon képviselhetik a WWE szervezetét.

Egy bajnok vesztét sok minden okozhatja, de a legváratlanabb egy sérülés bekövetkezése. A szervezet nagy részénél megvannak a pankrátorok csúcs és mélypontjai is. Láthattunk már olyanra is példát, amikor egy sztár a main event-ből egészen a Mid-Card aljáig vagy akár a Dark meccsekig csúszott le.

Ezzel egyből felmerül a lehetősége annak is, hogy sok olyan pankrátor lehet jelenleg a WWE-nél akiket nem láthatunk rendszeresen az adásokon, mégis valaha bajnokok voltak a szervezetnél.

5. Curt Hawkins

Curt Hawkins első WWE-s szerződését 2006-ban írta alá, és az akkori Ohio Valley Wrestling-hez került. Akkor még a Brian Majors nevet használta legjobb barátja Zack Ryder oldalán aki pedig a Brett Major nevet használta. Majd ezután a páros az ECW-hoz került Major Brothers névvel, később pedig a SmackDown-ra.

Curt Hawkins and Zack Ryder

2007 második felében pedig megszületett az “Edgeheads” formáció, amivel hatalmas szerepet játszottak Edge WWE Championship uralmában. Akkoriban teljesen úgy néztek ki mint Edge és páran úgy hívták őket mint a “The Rated-R Entourage.”

2008-ig kellett várniuk a sikerre, hiszen The Miz és John Morrison párostól sikerült megszerezniük az öveket a Great American Bash pay-per-viewn  egy fatal four way mérkőzésen. A páros a szervezet legfiatalabb Tag Team bajnokává avanzsált ezzel, és a címeket egészen 2008 augusztusáig tartották.

Erről a címbirtoklásról elég kevesen tudnak, és sokkal inkább tartják szem előtt Hawkins irdatlan mennyiségű vereségét.

4. Curtis Axel

Amit mindenki tud róla az az, hogy harmadik generációs pankrátor, és az apja “Mr. Perfect” Curt Hennig. Axel szintén 2007-ben került a szervezethez viszont ő az FCW-ba, azaz a Florida Championship Wrestling-be került pár évre. Axel 2010-ben került az újonnan induló NXT-ben, ahol viszont a Michael McGillicutty nevet kapta, majd később tagja volt az NXT-nek. Ezzel egyidejűleg David Otunga oldalán 2011-ben a WWE Tag Team Championship-et is megszerezték.

https://statics.sportskeeda.com/wp-content/uploads/2013/07/curtis-axel-intercontinental-champion-1816538.jpg

Majd visszatért az NXT-be, ahol 2011 és 2013 között szerepelt, ami akkor olyan szerepet töltött be mint most a Main Evenet vagy korábban a Superstars. A WWE fő műsoraira 2013-ban tért vissza, ám már Curtis Axel névvel és nem mást kapott az oldalára, mint Paul Heyman-t.

Paul Heyman-nel a Push is megérkezett és olyan embereket győzött le mint Triple H, John Cena vagy Chris Jericho. Majd az Intercontinental Championship-et is megkapta, és olyan embereket győzött le mint Jericho, R-Truth és The Miz. A címet Big E ellen vesztette el, majd Ryback oldalára került, karrierje pedig megindult lefelé.

Ezzel a címbirtoklással tisztelete is övezi őt és az apját, hiszen ők voltak az első apa-fia duó akik megszereték az Intercontinental címet.

3. Titus O’Neil

Titus O’Neil kiváló football játékos volt mielőtt a WWE-hez szerződött 2009-ben. A karrierjét ő is a Florida Championship Wrestling-nél kezdte meg, ahol FCW Florida Tag Team Champion-nek mondhatta magát Damien Sandow oldalán. 2012-ben került a főműsorokra és megalapították Darren Young oldalán a The Prime Time Players-t.

WWE Superstar Titus O'Neil

A The Prime Time Players pedig hamar a WWE Tag Team Championship vonalába került, és olyan csapatokkal kerültek viszályba mint a The Real Americans vagy éppen a The Shield mielőtt felbomlottak.

A csapat 2015-ben indult ismét útjára és az ez évi Money In The Bank-en be is zsebelték a Tag Team Championship-et a The New Day-től. Ám hiába a címszerzés, nem tartott sokáig az öröm, hiszen pár adással rá a New Day már vissza is szerezte azokat tőlük.

O’Neil elég felemás karriert tudhat magáénak hol jobber, hol pedig elég nagy győzelmeket zsebel be. Na de van itt nekünk egy felejthetetlen Greatest Royal Rumble pillanatunk is amit aligha fog valaha is elfelejteni bárki aki szereti a pankrációt. Az utóbbi időkben pedig a ringben sem igazán kap szerepet sokkal inkább azon kívül, mint egy manager. Így alakulhatott meg a Titus Worldwide is.

2. Goldust

Goldust, azaz Dustin Rhodes már 1990 óta a WWE tagja, tehát igazi régi motoros. Jóformán 30 éve szolgálja a WWE-t, hiszen 1988 szeptemberi debütálása óta szinte csak itt volt alkalmazásban.

WWE Superstar Goldust

Szerepelt még a TNA, WCW, és All Japan szervezeteinél is, ahol volt már United States Heavyweight Champion, World Six-Man Tag Team Champion és World Tag Team Champion is.

Ha az ember megpróbál visszaemlékezni Goldust elmúlt 10 évében elért sikereire bizony meg fog izzadni, és talán egy sem fog eszébe jutni. Habár ennek ellenére 3 alkalommal nyerte meg a WWF Intercontinental Championship-et, 3 alkalommal a WWE Tag Team Championshipet, és kilenc alkalommal a WWF Hardcore Championship-et.

A három Tag Team Championship-ből pedig kettő Cody Rhodes nevéhez fűződik – vagyis Stardust-hoz, és ezek bizony az elmúlt években történtek.

1. Zack Ryder

A cikk egy korábbi fejezetében már írtam Zack Ryder-ről, aki Curt Hawkins oldalán csatlakozott a WWE-hez 2005-ben, illetve vele együtt került fel a fő műsorokra 2007-ben. Szintén részese volt Edge történetének, aminek következtében 2008-ban bezsebelték a WWE tag team championship-et.

Ezután a karaktere jóformán eltűnt, ám a YouTube  sorozatának a sikeressége, és népszerűsége visszahozta őt a köztudatba, aminek következtében a WWE vezetősége ismét rendszeresen el kezdte használni a karakterét.

Jómagam is hatalmas Ryder rajongóvá váltam, és alig bírtam kivárni a Z! True Long Island Story következő adását. 2011-ben pedig jött az áttörés, hiszen megnyerte a United States Championshipship-et a TLC gáláján, méghozzá Ziggler ellen. Arról ne is beszéljünk hogy vesztette el azt Jack Swagger ellen…

2016-ban pedig a legnagyobb meglepetésünkre a Wrestlemania-n megszerezte az Intercontinental Championship-et, ám ezt a címet már másnap este a Raw-on elvesztette The Miz ellen.

Bizony…. nem kell nagy matekosnak lenni, hiszen ha összeadjuk az eredményeit akkor rájövünk, hogy csak egy cím hiányzik neki az oly sokat emlegetett Grand Slamhez.

A WWE, vagy Universal Championship.

Már csak ezzel a ténnyel is sokak fölé emelkedik, hiszen rengeteg legendáról nem mondható el, hogy ezt a három címet birtokolta a WWE-nél. Ryder jelenleg sérüléssel küszködik.

9 című bejegyzés “5 sztár akikről elfelejtettük, hogy valaha bajnokok voltak!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. bár el tudnám feledni Ryder WM pillanatát meg azt a Jersey Shore szerű gimmicket ami régen volt neki 😀

  nekem inkább Hawkins volt meglepő
  nem gondoltam volna hogy az Edgeheads bajnok is volt
  nekem ők ilyen Miztourage szintű szerencsétlenekként voltak meg a fejemben

  Kedvelés

 2. Ezek között leginkább Goldustot felejtettem,de azért azt se sokan tudják hogy Bo Dallas nxt bajnok volt ,asszem Big E-t győzte le

  Kedvelés

  1. emlékszem még hogy izgult mindenki mikor ott tartottunk hogy Bo debütál a main rosteren
   aztán akkora bukta lett az egész hogy a social outcastig szinte el is felejtettük őt

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s