5 dolog ami zavarhat a WWE-ben!

A WWE nem hiába a világ legnagyobb professzionális pankráció szervezete, hiszen volt egy receptjük amit az elmúlt 30 évben sikeresen használtak, itt ott némi fűszerezéssel.

Nagyon kevés lehetőség maradt számukra a megújulás terén, amire ha úgy vesszük – szükségük sincs. Ám ez még nem jelenti azt, hogy ha változtatnak is, az feltétlen jól sül el. Ha sokáig vagy a csúcson igazi kihívó, vagy éppen konkurens nélkül, akkor megtörténhet, hogy olyat teszel amivel ártasz a terméknek.

Jó pár évvel ezelőtt, még a Monday Night Wars idejében megvolt a versenytársa, és a szervezetnek lépnie kellett ha versenyben akart maradni. Bár ez nem azt jelenti, hogy manapság ne férne rá pár változtatás a termékre annak érdekében, hogy élvezhetőbb legyen a produktum.

Amióta nincs konkurens több lehetőségük van arra, hogy hibát/hibákat vétsenek. Jelenleg senki sem képes arra, hogy visszaálljon a WWE-nek, mint akkoriban azt a WCW tette még a 90-es évek végén, és ha őszinték akarunk lenni a közel, és távol jövőben sem lesz ilyen szervezet.

Természetesen nincs okunk a panaszra, hiszen így is remek meccseket kapunk, de most szeretnénk felsorolni 5 olyan dolgot, ami zavaró lehet a jelenlegi WWE-ben. Illetve olyan dolgokat amik élvezhetőbbé tették az Attitude Era-t.

1, Nagy címmérkőzés, amik nem a gálát zárják.

Az utolsó három pay-per-view-ün a WWE címért folyó küzdelem AJ Styles és Shinsuke Nakamura között már a gála közepén volt látható nem pedig a zárásban. Természetesen érthető, hogy a Greatest Royal Rumble nem az ő küzdelmükkel ért véget a rendezvény, de a WrestleMania-an, illetve a Backlash-en furcsa döntésnek bizonyulhatott nem a végére rakni őket.

AJ st

Styles és Nakamura jelenleg a szervezet legjobb képességeivel bíró pankrátorok. A viszályuk sokkal többet érdemelne mint amennyit jelenleg kap. Talán ennek az oka pontosan az, hogy az összecsapásaik nem kapták meg azt a figyelmet amit megérdemelnének.

A WWE championship a szervezet Szent Grálja, ez az a cím amit mindenki birtokolni akar! De ezzel, hogy a címet nem a gálák végén védik meg, vagy éppen ilyen kimenetelű mérkőzésekben szerepel sokat árt a dicsőségének.

Ha pedig azt vesszük figyelembe, hogy ezek ketten milyen mérkőzést tudtak volna lerakni még úgyis, hogy a WWE cím nem kerül a terítékre rossz belegondolni, hogy csak másodhegedűsök voltak a Universal championship, illetve a Backlash egy nem is címért folyó összecsapás mellett.

2, Frusztráló booking döntések

Nem egész egy hónappal azután, hogy Charlotte Flair az évek óta veretlen Asuka-t győzte le a WrestleMania-n, aki a Royal Rumble megnyerésével szerte meg a lehetőséget a címre, a Backlash-en már alul maradt Carmella ellen. Carmella-nak természetesen nagyon kellett ez a győzelem, de ha figyelembe vesszük a fenti felsorolt tényezőket, továbbá azt, hogy Carmella tisztán, és külsős beavatkozás nélkül győzte le elég furcsa döntésnek tűnhet.

Carmella korábban úgy volt feltüntetve mint például Edge, aki a legkisebb adandó  lehetőségeket meglovagolva ért a csúcsra, jelenleg simán legyőzte Charlotte-ot.

De idesorolható az AJ Styles vs Shinsuke Nakamura viszály is akik egymást követő két gálán no contest-tel zártak, ami igazából nem vitte semerre a viszályukat.

Nem mellesleg egy kettős count out-tal ért véget, ami csak azért furcsa mert ez egy no disqualification mérkőzés volt, ami után sokan csak a fejüket vakargatták. Főleg az, hogy mindketten egy övalatti ütés után feküdtek tehetetlenül inkább nevetségessé teszi ezt a viszályt.

3, Előre megírt promok

A legnagyobb problémát a karakterek fejlődésében manapság talán a jó előre betűről betűre megírt promok jelentik. A múltban nem voltak ennyire lekorlátozott szövegek, és a pankrátorok több kreativitással rendelkezhettek. Talán kijelenthetjük, hogy Stone Cold Steve Austin  és The Rock azért is lehettek ilyen sikeresek mert tudtak beszélni.

AJ

Talán sokan nem tudják, hogy az Austin 3:16 a texasi csörgőkígyó egyik rögtönzött improjából származik, amit az 1996-s King of the Ring megnyerése után sütött el. Ekkoriban a Rock népszerűsége pont, hogy a sokakat szájtátva hagyó beszédeiből származott.

Persze ki kell emelnünk, hogy egyes sztároknak viszont szükségük van az előre megírt beszédekre, míg mások a csuklójukból kirázzák azt. Azt is ki kell emelnünk, hogy az előre megírt szkriptek kevesebb hiba lehetőségre adnak okot, ám ezzel egyidejűleg a pankrátorokat is nagyban korlátozhatja.

Ha a WWE megadná a lehetőséget a sztárjainak arra, hogy saját magukat adhassák a mikrofon, akkor még eredetibbek lehetnének. Igaz, hogy ezzel egy kicsit kaotikusnak is hathatna az adás de ezzel sokkal inkább magukat tudnák adni.

4, Nagy hangsúly a part-timereken

Az, hogy a WWE rengeteg lehetőséget ad a part-timer pankrátoroknak egyidejűleg azzal is jár, hogy rengeteg lehetőséget vesz el a feltörekvő tehetségektől. Ezzel nem azt mondjuk, hogy egyes régi nagy nevek visszahozatala nem tesz jót a terméknek, hiszen nincs olyan ember aki ne akarta volna Goldberg-et még egyszer ringben látni, de az a tény, hogy címet is kapnak mellé, és ezzel mástól veszik el al ehetőséget nagyobb problémának mondható.

Lesna

Undertaker visszatérése, majd az hogy 10 perc alatt legyőzi Rusev-et is egy remek példa erre. Azzal, hogy Taker legyőzte Rusev-et majd megint nem látjuk hónapokig egyik karakternek sem tett jót. Sokkal több értelme lenne folytatni a pár harcot, és 2-3 mérkőzést beiktatni a felek közé, ahol Rusev is szerezne egy pin-t Taker ellen, amiből a karaktere hatalmasat profitálna. Ezzel, hogy feltűnt, majd legyőzte a Bolgárt ártott a karakterének, ezzel egy időben Taker megszerezett egy számára egy oly felesleges győzelmet. Ki járt jobban?

És jöjjön a kedvencünk – Brock Lesnar és az a fránya WWE Universal championship. A baj alapból ott kezdődik, hogy a Raw főcíme két havonta egyszer látható, úgy ahogy a bajnok is, aki birtokolja. Azt már most is tudjuk, hogy Lesnar a MITB-en sem lesz jelen. Ezzel a cím teljes mértékben elvesztette az érdeklődését. A WrestleMania főmérkőzésre sem csoda, hogy jó formán senki nem volt kíváncsi, hiszen senkit nem érdekelt igazán kié lesz végül is az az öv, amit már nem is tudunk hogy hogy néz ki.

Nem mellesleg Lesnar-t utoljára Goldberg verte meg, aki ugyebár szintén egy part-timer. Ez ismét egy árulkodó jel arról, hogy a WWE mennyire is értékeli a jelenlegi sztárjait. Reigns-nek sokat segített volna, ha megkaparinthatja a WrestleMania győzelmet, de mint tudjuk, és ez már történelem a WWE valamiért nem tette meg ezt a lépést.

5, Mindig Roman Reigns a Main Event

Az utolsó jó pár alkalommal ha Roman Reigns vívta a pay-per-view utolsó mérkőzését azt elég nehezen vette be a nézősereg gyomra. Az utolsó két mérkőzése a WrestleMania-án és Backlash-en,  Brock Lesnar és Samoa Joe ellen nem valami jó fogadtatásban részesült.

Roman

Ez nem csak is kizárólagosan Reigns hibája, de az a döntés, hogy mindig ő szerepel ott egyáltalán nem a Big Dog előnyét szolgálja. Mint megírtuk a Backlash main event-je elég rossz szájízt hagyhatott a vezetőségnél, hiszen volt itt “Rusev Day” “This is Boring” “Delete”de még “Beat the Traffic” chant is. Ez egyértelmű jele annak, hogy a rajongók nem kíváncsiak rá, és le kell kerülnie a main evenet-ről.

Ha a szervezetnek sikerülne megújítani valamilyen formában Reigns karakterét  visszatérhetne a Main Evenet-be és még arra is lenne esély, hogy nem ilyen visszajelzéseket kapna. Ám jelenleg úgy tűnik, hogy a szervezet csak abban bízik, hogy a WWE Univerzuma majd csak megbékél a dologgal és elfogadják.

Jelenleg viszont Reigns úgy áll, hogy az ő meccsei fontosabbak, mint a korábban említett WWE címmérkőzés, ami szintén nem fogja segíteni az áttörését.

20 című bejegyzés “5 dolog ami zavarhat a WWE-ben!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Engem az zavar a legjobban, hogy minden egyes visszatérést és meglepetést okozó pillanatot előre bejelentenek. 0 meglepetés szokott lenni általában minden adáson.
  Persze tudom, az internet ezzel jár, meg a hírportálok stb, de valahogy akkor is zavaró, ha nyilvánosan kommunikálnak le nagy dolgokat.

  Kedvelés

   1. Vagy a Dudley Boyz.
    De abban egyetértünk árt, ha a visszatérést bejelntik, vagy elhintik a lehetőségét.

    Kedvelés

 2. 3. lehetne esetleg úgy hogy aki tud beszélni az kap szabadságot és aki meg nem annak segítenek megírni

  4. én nem akartam Goldberget látni
  60 éves és a fél év alatt volt összesen 5 perce a ringben és az egészet 2 mozdulattal hozta le

  6. senki nem tudja a szabályokat
  a bírók hónapok óta cseszik el a meccseket az idióta döntésekkel (nem tudják melyik csapattag van meccsben, nem tudják mi a szabály a ketreces meccsnél stb stb stb)
  és a heel bajnokok is minek erőltetik a meccseiket mikor DQval vagy Count Outtal bajnokok maradhatnak?

  7. túl nagy a hangsúly a (gyökér) vezetőségen
  Angle, Bryan, Paige, HHH, Mcmahon, Mcmahon, Mcmahon
  és mind azért van ott hogy valami gyerekes bosszút álljon valakin vélt vagy valós sérelmek miatt

  Kedvelés

 3. Nem azért volt érdektelen a WM főmérkőzés mert senki nem volt kíváncsi az övre, hanem mert Woman Reigns már három évre le volt kötve mint a mérkőzés győztese 😀 Az más kérdés ,hogy szerencsére nem úgy alakult. Hiába part timer Brock 5x hitelesebb,mint Reigns aki már nagyon unalmas. Strowman is szarrá van nyomatva ,de ő legalább hiteles lenne mint legyőző, meg hitelesebb lenne tőle ,hogy 100x megvédi a címet mint Romántól.

  Kedvelés

    1. Ezerszer jobban képben vagyok. Woman Giant Roussimof, az olasz buziknak van ilyen neve, attól hogy elírtam valamit bocsánat, de ne aggódj, Lesnar ennyit bír, cucc nélkül nem hiteles.

     Kedvelés

     1. Na igen pont ezzel mutattad meg mennyire is vagy képben ,hogy azt sem tudod ki az a Roussimoff ,vagy hogy milyen eredetű a név :D. Most engedtek haza a napköziből ,hogy nincs jobb dolgod mint hülyeségeket írni? 😀 Nem Lesnaron volt a hangsúly ,hanem azon hogy senki nem akarta ,hogy Woman legyen a bajnok. Aki meg igen az is csak ,hogy ne part timeren legyen az öv lehetne ennyi eszed.

      Kedvelés

     2. Tudom ki ő de nem érdekel, neked a hangsúlyod nem a címen volt mert Roman Reigns nem nyert címet az ic öv óta, miről írsz? Lesnar a cimvédő menjél vissza nyelvtan órára, és olvasás értelmezésre. Az ilyen buzik miatt alig írok. Pedig én megnézném hány wwes meccsen voltál Amerikában. Ami itt neked a véleményed kint nagy ívben szarnak rá.

      Kedvelés

     3. Ezerszer okosabb srácok írnak és a véleményüket mindig elfogadtam mégha bántott is, igen Roman Reigns rajongó vagyok de fogom a fejem amit csinálnak vele, milyen szar lehet mégha megrendezett is hogy mennyien utálnak, tud ő jó meccseket, szerintem még pár mozgás, váltson cuccot és kibaszott hell turn légyszives roman. Már megjött a beszédhez i az ereje, lehet mindig lámpaláz, neked a pusztítónak kell lenned és évig minimum elfelejteni címeket.

      Kedvelés

     4. Mondja ezt egy tizenéves takony akit épp ,hogy felengednek a szülei az internetre ,csak kár hogy nem ülnek ott és nézik milyen csúnyákat írsz pedig nem lenne utána netezés biztos 😀 Igen a te véleményedért esdekelnek az emberek ,hogy magukba szívhassák a tudásodat ,és az értelmes megnyilvánulásaidat te veréb..ne már..ne kelljen már a szintedre süllyednem..A címen volt a hangsúly ,az más ,hogy értelmi fogyatékos vagy és nem vetted le ,vagy csak nem tudsz olvasni hogy oda írtam hogy Strowmannek örülnék ,mint bajnok de Román helyett még Curt Hawkinst is szívesebben nézném bajnokként.

      Kedvelés

     5. Bocs a második hozzászólásodat nem láttam ,hogy tudsz értelmesen is megnyilvánulni. Szóval ne vedd magadra, így elfogadható a véleményed.

      Kedvelés

 4. Rusevnek mindenképp jót tett az a taker elleni meccs.
  Ha egyáltalán egy ringbe léphetsz vele, lehet vele egy szegmensed az már önmagában dicsőség, de hogy volt vele egy meccsed, ami ráadásul egész tűrhető volt abból csak jól jöhetsz ki.
  Taker már nagyon öreg, nem fog hosszabb feudokat vállalni, örüljünk, hogy még képes végigvinni hosszabb meccseket és nem csak
  squashol, mint a wm en, vagy mint goldberg tavaly.
  Rusev epdig semmiképpen nem győzhetett, hiszen taker az taker, rusev meg mostanság nem volt nagyobb meccsekben érdekelt.
  Egy szó, mint száz nagyon jól jött a meccs rusevnek, arról nem is beszélve, hogy azóta tisztán pinnelte bryant és ott lesz az mitb-n.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s