WWE LIVE BUDAPEST 2018. – Felvezető

Három év után újra hazánkba látogatnak a pankráció legkiemelkedőbb szupersztárjai.

Alighanem élénken él a rajongók emlékeiben az előző, s mindmáig egyetlen látogatás napja. 2015. április 15-én John Cena vezetésével érkezett a WWE rosterének egy része, hogy elkápráztassa a jegyet váltó publikumot.

Mindenekelőtt tekintsük át gyorsan, hogy három éve kik léptek a kötelek közé. Egyúttal remek támpont lesz abban a tekintetben, hogy mennyire cserélődött ki a névsor.

Bad News Barrett vs Jimmy Uso
The New Day vs Los Matadores vs Tyson Kidd és Cesaro (WWE Tag Team Bajnoki címmérkőzés)
Tamina, Alicia Fox és Rosa Mendes vs Natalya, Layla és Emma
Adam Rose vs Finn Bálor
Big Show és Sheamus vs Roman Reigns és Dolph Ziggler
The Miz és Fandango vs Damien Mizdow és Zack Ryder
Bray Wyatt vs Erick Rowan
Rusev vs John Cena (United States Bajnoki címmérkőzés)

Kis túlzással, a fentiek fele már nem is dolgozik a WWE-nek.

Ehhez képest idén, az alábbi párosításokkal készül a WWE.

WWE Championship Match
AJ Styles vs Shinsuke Nakamura
***
United States Championship Match
Jeff Hardy vs Rusev w/ Aiden English
***
SmackDown Tag Team Championship Match
New Day vs The Usos vs The Bludgeon Brothers
***
SmackDown Women’s Championship Match
Becky Lynch vs Carmella
***
Daniel Bryan vs The Miz
***
Luke Gallows & Karl Anderson vs The Bar

– tudjuk meg a Livenation tájékoztatójából.

A párosítások eléggé relatívak lesznek, hiszen változhatnak. Elég csak abból kiindulni, hogy a turné eddigi állomásaira is hasonlókat hirdettek, aztán viszont a tettek mezejére lépve egészen mást láthatott a nézősereg.

Hódít a ‘YesMan’

Kép forrása: wwe.com

Amikor bejelentésre került a WWE visszatérése Magyarországra, igazából álmodni sem mertünk volna arról, hogy Daniel Bryant akcióban láthatjuk. Mindezt azért, mert 2016 tavaszán visszavonulni kényszerült az egészségi állapotára való tekintettel. Ezt követően a SmackDown General Managareként tevékenykedett, ám közben sem adta fel a harcot, hogy az álmaiért éljen. Elszántan járta a legelismertebb specialistákat, akik szép lassan zöld utat adtak neki a visszatérésre. Igen ám, csakhogy a WWE orvosai gátat szabtak Daniel törekvésének. 2018 márciusában azonban bekövetkezett az, amelyre addig lehetetlenként hivatkoztunk. Daniel Bryan megkapta a WWE engedélyét arra, hogy mint birkózó lépjen a kötelek közé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így láthattuk őt a WrestleMania-n, amint Shane McMahon oldalán győzi le Kevin Owenst és Sami Zaynt. Minden a legnagyobb rendben, Danielt fokozatosan terhelik, és szépen kezd is visszarázódni a körforgásba. Hazánkban az ellenfele az a The Miz lesz, akivel az országútnál is hosszabb rivalizálást tudhat maga mögött.

 

Új és több bajnoki címmeccset láthatunk

Kép forrása: wwe.com

2015-ben két címért zajló találkozót figyelhettünk. Ebből a szempontból méginkább el leszünk kényeztetve, ugyanis hétfő este négy bajnoki öv kerül majd terítékre.

Ezek közül kettő vadi-új, amelyek még gondolatban sem voltak a három évvel ezelőtti show idején. Vizsgáljuk is meg, melyekről van szó.

SmackDown Tag Team Championship, SmackDown Women’s Championship 

Picivel több, mint másfél évvel a WWE pesti látogatása után tért vissza a Brand Split, méghozzá jóismerősként. A RAW és SmackDown kötelékébe osztott birkózók újra ádáz harcot vívhattak a nézők kegyeiért, s a kialakult helyzet új címeket igényelt az elszeparált divíziók számára. Így születtek meg a szóban forgóak, egész pontosan 2016 őszén. A Brand Splitet követő legelső SmackDown-exkluzív gála, vagyis a Backlash volt hivatott pontot tenni az újdonsült címvédők kilétére. A csapatbajnoki aranyat Heath Slater és a rutinos Rhyno hódíották el. Uralmuk emlékezetesre, ám annál rövidebbre sikeredett. A decemberi TLC (asztalok-létrák-székek) rendezvényen a vérfrissítésen átesett Wyatt Familyvel néztek szemben. A vérfrissítés pedig, a Bray Wyatt oldalán tetszelgő – és hazánk rajongói körében nem mellesleg igen néperszerű – Randy Ortonra értendő.
Érdekesség, hogy a regnáló bajnokok szintén az egykoron méltán híressé vált Wyatt Familyhez köthetőek. Luke Harper és Eric Rowan, már mint Bludgeon Brothers érkeznek majd a Sportarénába, vállukon a féltve őrzött címekkel. Szűk egy hónapja, a WrestleMania 34-en értek fel a csúcsra, legyőzvén az Uso-ikreket és a New Dayt. Tekintve, hogy holnap este is ez a három csapat csatázik majd, felfoghatjuk az előttünk álló derbit akár visszavágóként is.

A hölgyek debütáló ékességét a feltörekvő ír amazon, Becky Lynch csatolhatta a dereka köré 2016 szeptemberében. A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő birkózó számára egy hosszú és rögös utazást koronázott meg ez az övnyerés, amellyel Becky csatlakozhatott a Four Horsewomenes (Sasha Banks, Bayley, Charlotte Flair) társakhoz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Becky, ezúttal kihívóként lép ringbe. A címet pillanatnyilag Carmella birtokolja, mivel a WrestleMania 34-t követő SmackDown alatt sikerrel váltotta be a Money in the Bank táskáját Charlotte Flairrel szemben. Staten Island hercegnője azóta is tündököl, s igyekszik minden tőle telhető eszközzel azon lenni, hogy megtartsa az övet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A United States övmeccs

Kép forrása: wwe.com

Jeff Hardynak köszönhetően palettára kerül a United States bajnoki cím, amely tavaly április óta munkálkodik a Lehetőségek Földjeként is nevezett SmackDownon. Jeff ellenfele az a Rusev lesz, aki az utóbbi hónapokban a WWE egyik legkedveltebb Szupersztárjává nőtte ki magát a kultikussá váló ‘Rusev Day’ szlogen segítségével.

Három évvel ezelőtt az est megasztárja, John Cena védte meg – érdekes módon szintén Rusevvel szemben. John Cena most nem lesz jelen, hisz 2015 vége óta már részmunkaidős naptárral dolgozik a WWE-nek. Nincs már úton rendszeresen, és ha holnapihoz hasonló Live Eventeken is sokkal ritkábban szerepel, jobbára ha a nívó is kiemelkedőbb.

A világbajnok

Kép forrása: wwe.com

Az esemény legnagyobb húzóneve ezúttal, kétségtelenül a címvédő világbajnok, AJ Styles. A 2016-ban leszerződtetett Szupersztár idestova kétszáz napja uralja már a SmackDownt, mint a szervezet legdicsőbb címének jogos tulajdonosa. AJ története meglehetősen álomszerű és bámulatos. Állítólag nem is terveztek vele komolyan, mikor leszerződtették. Miért lett végül a szervezet egyik, ha nem legnagyobb sztárja az elmúlt két évben? Ezért a debütálásért:

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ováció magáért beszél.
Persze ez nem egyenlő azzal, hogy innentől minden az ölébe hullott, s olyan volt, mint az aranykanállal a szájában születő kisherceg. Nem.. AJ Styles jött, látott, s kiérdemelte a jussát! A legendás Chris Jericho-val vívta az első viszályát. Megütköztek a (WWE-be 2015-ben bevezetett) FastLane-en, ahol AJ feleadásra kényszerítette Jericho-t.

Később a történelem legnagyobb WrestleManiáján (amelyen közel 103 ezer fanatikus tombolt végig a helyszínen) Jericho visszavágott, és ikonikus Codebreaker manőverének köszönhetően felül tudta múlni Stylest.

Az urak performansza elegendő volt ahhoz, hogy 24 órával később helyet kapjanak abban a Fatal Four Way mérkőzésben, amely az akkori világbajnok Roman Reignsnek kerített kihívót a Payback PPV-re. A harcot Jericho, de a háborút Styles nyerte. Történt ugyanis, hogy az ominózus Fatal Four Way végjátékában a Jericho-nak kiosztott Styles Clash meghozta az első számú kihívói pozíciót AJ-nek.

 

 

 

 

 

 

 

Négy hónappal azután, hogy a WWE-be érkezett, máris a címért szállhatott harcba, nem utolsó sorban a top prospektus Reignsszel szemben. Két felejthetetlen háborút vívtak meg, AJ szempontjából sikertelenül. Ahogy nézzük, persze. Styles számára ekkor következett a feud, amelyről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nem mással, mint a tizenhatszoros világbajnok John Cenával kezdett viaskodni. Instant klasszikusokat eredményezett a két gigász összes – számszerint három – találkozója, A 2016-os SummerSlamen vívott mérkőzésük emelte Stylest a következő szintre, amelyen bizony első vb-címe várta. A Backlash PPV-n hívhatta ki Dean Ambrose-t, akit aztán detronizált is a koronárt.

 

 

 

 

 

Bajnoki futása egészen 2017 januárjáig tartott, amikor is a Royal Rumble-n újfent John Cena várt rá. Parádés meccset tettek le az asztalra, rögtön az év legjobbja titulusért bátran harcba indíthatót. Cena leszámolt a démonaival, legyőzte Stylest, és ezzel beérte a legendás Ric Flairt a tizenhatodik világbajnoki cím tekintetében.

AJ még egy darabig a rosszfiú szerepében tetszelgett, ám a WrestleMania 33 nyomán jó útra tért. A SmackDown oszlopos tagjából ekkorra már betonbiztos alappillér vált belőle, és a nyáron produkált United States bajnoki uralmat követően tavaly novemberben, másodszor is világbajnok lett. Ehhez a történelem talán legmegosztóbb címvédőjét, Jinder Mahalt gyűrte le Londonban – a legutóbbi európai turné során.

 

 

 

A birodalom pedig azóta is virágzik. Így érkezik hazánkba, ahol régi-új riválisa várja majd a szemközti sarokban.

A kihívó

Kép forrása: wwe.com

Ellenfele az a Shinsuke Nakamura lesz, aki három hónappal később szegődött el a WWE-hez, szintén a japán New Japan Pro Wrestlingből. Nyilván nem egy WK 11 színvonalú találkozót kapunk majd, de már alapjáraton az is hatalmas szó és jelenség, hogy ezt a két remekbe szabott előadót a vilán vezető pankrációs szervezetének ringjében láthatjuk majd hazánkban, ráadásul egy olyan ütközet keretein belül, amely a nagy presztízsű WWE övért zajlik.

Shinsuke Nakamura a Triple H irányította NXT-ben debütált, s milyen jól tette.. Emlékezetes időszak volt, amelyet az alábbi mérkőzés nyitott Sami Zayn ellen.

 

 

A brand legjobbjain való komplett átgázolást követően, Nakamura augusztusban avanzsált NXT bajnokká. Samoa Joe-val oda-vissza háborút vívtak, amely a Strong Stlye királyaként emlegetett Nakamurának kecsegtetett több jóval. A címet 2017 januárjában bukta Bobby Roode ellen, s ez már az előfutára volt annak, hogy 2017 áprilisában megérkezhessen a nagyok közé, a SmackDown képviseletében.

 

Nos, ez a belépő is igen beszédes. Kevésbé sikeres időszak követte, de ettől még nehéz volna elvitatni a Szupersztár kvalitásait, amelyek bizony tekintélyt parancsolóak.

Ők lesznek tehát az este főbb szereplői, akik a remények szerint lebontják majd a ház oldalát. Ha még nem tetted meg, de szeretnél jegyet vásárolni, a Livenationnél készséggel állnak a rendelkezésedre.

Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 19:30

Kép forrása: livenation.hu

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

 

Egy gondolat a(z) “WWE LIVE BUDAPEST 2018. – Felvezető” című bejegyzésnél

  1. Fantasztikus élmény volt két év után ismét látni WWE szupersztárjait. Teljesen másképp jönnek át helyszínen a mozdulatok, érezni a pankrátorok karizmáját, és tapintható a közönséggel létrejövő kapcsolat. Nálam Miz volt az esemény legjobbja, Dillinger teljesítménye pozitív “meglepetés” volt és a The IIconics sem okozott csalódást. Minden fannak szívből ajánlom egyszer látogasson ki egy ilyen eseményre.

    Viszont azt is meg kell említeni, hogy rendkívül alacsony nézőszámot produkált az esemény, és ez azt hiszem a WWE számára is csalódás lehet a két évvel ezelőtti látogatásuk eredményeihez képest. Ennek egyik oka lehet, hogy már nincs országos adó ami az emberek elé rakja a terméket. A másik ami talán fontosabb a cikk felsorolásából jól kitűnik idén gyengébb volt a felhozatal, kevés volt az igazán nagy húzó név. Joe és Orton vagy Charlotte nagyon hiányoztak az amúgy is kivéreztetett Smack rosterből. Bízom benne ezt a cégnél is belátják és láthatunk még Budapesten live eventet.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s