Másodvirágzás, avagy a valódi ‘Redesign-Rebuild-Reclaim’ korszaka

Két évvel a szlogen megszületését követően, aligha lehetnének helytállóbbak az egykoron szívfacsarólag is ható jelzők. 

Seth Rollins ajtóstól rontott a házba, s mondhatni a semmiből villantotta meg azt az oldalát, melynek kapcsán méltán nevezhetjük őt Architectnek. Nem tudom mennyire rejlik tudatos elgondolás amögött, ami most történik, mindenesetre tény, hogy Seth nem pusztán jól, de egyenesen remekbe szabott módon sáfárkodott a kézhez kapott alapanyagokkal.

A kezdet

Tyler Blackként már megcsillantott sok mindent, és letett az asztalra elegendőt ahhoz, hogy a WWE-be igazolva az NXT legelső bajnoka váljon belőle. Áldhatjuk az eget, hogy annak idején a WWE mellett, nem pedig a ROH-s szerződéshosszabbítás mellett döntött. 2012 őszén aztán valami olyasmi történt, amely örökre megváltoztatta a szervezet történelmét. Három feketeruhás alak, kikről a laikus rajongóknak minden bizonnyal halvány lila gőzük nem volt.

Dean Ambrose, Seth Rollins, Roman Reigns!

Egykettőre megtanultuk ezt a három nevet. Egyik becenevükhöz mérten, véreb módjára támadtak falkában a kiszemelt áldozatra. A trió által új értelmet nyert a csapatmunka, nem utolsó sorban pedig a hűség, a lojalitás, vagy épp a testvériség. Legyőzhetetlen, domináns erő benyomását keltették, s látszólag megdönthetetlen egység munkálkododott közöttük. Elértek mindent, amit csak el lehetett. A Shield történelmének csúcspontjaként, két feledhetetlen háborút vívtak a hamvaiból feltámadó Evolutionnel. Eljutottunk arra a pontra, amelyről már nem igen lehetett tetőzni a jelent. Lassan de biztosan értelmét vesztette az együttlét.

Jött is a feketeleves..

Kulcsfontosságú pillanat #1: Az áruló

There’s Always A Plan B!
Ezt a mondatot sem mostanában felejtjük el, hisz pillanatokkal később, Seth Rollins egy acélszékkel vetett véget a Shieldnek. Egyetlen csapásra volt szüksége ahhoz, hogy egyszer s mindenkorra rendeződjenek át a harcállások. Állítása szerint, pusztán egy jövedelmező üzletet kötött, amellyel megvásárolta a jövőjét. Ő teremtette a Shielddet, így csak és kizárólag ő pusztíthatta el. Hogy ő volt-e a legalmasabb a feladatra, nyilván személyre szabott kérdés, mindazonáltal nehéz utólag másként elképzelni az azóta bekövetkezett eseményeket.

Seth Rollins a gondosan felépített Szupersztár mintapéldája. Nem próbálták meg azonnal a főeseményből lenyomni az emberek torkán, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is neki volt ez a végcél kiszabva osztályrészül. Main Event adáson is birkózott Dolph Zigglerrel a Shield végeztével, szóval ő aztán tényleg a legaljáról kezdte építgetni a karrierjét. A betonbiztos alaphoz, természetesen a Vezetőség tett jó szolgálatot. Türelmesek voltak, hisz tudták eljön a pillanat, mikor kiderül majd milyen üzletet kötöttek.

Kulcsfontosságú pillanat #2: MITB-győzelem

Seth karrierjének újabb meghatározó momentuma a 2014-es Money In The Banken jött el, amikor is Kane hathatós közreműködésével csak sikerült megkaparintania a táskát Dean Ambrose elől. Rollins szempontjából nagyon jót tett, hogy kitartott a türelem. Ezután sem próbálták őt túltolni, sőt.. Kezdett egyre inkább forrósodni a Dean Ambrose elleni feudja, amely újabb és újabb szinteket öltött. Összecsaptak a SummerSlamen, valamint konfrontálódtak a Night of Championson.

Ébresztőjellegű támadás

Utóbbi eseménysor, s hogy annak következtében eltávolították Ambrose-t az arénából, lehetőséget biztosított Rollinsnak ahhoz, hogy megpróbálja beváltani a táskát. Lesnar és Cena ütközetének végén csapott le, ám mohó módon Lesnarra fájt a foga. Addig-addig pepecselt, hogy Cena egy AA-vel szertefoszlatta a bajnoki reményeit. Ekkor persze még nem egy kész Rollinst láttunk, de Lesnar fejében megszólalhatott a vészharang.

Feud-záró Ambrose ellen, méghozzá a Hell In A Cell PPV főmeccsén. A Survivor Seriesen a Vezetőség alappillére volt a Team Cenával folytatott háborúban, de a döntő pillanatban Sting az egész bandán kifogott.. A TLC-n Cena alá dolgozott, később pedig nagy szerepe volt abban, hogy John újra állományba helyezte Hunteréket.

Kulcsfontosságú pillanat #3: A Rumble-performansz

Triple H nem volt fukar, így Seth tettét azzal hálálta meg, hogy berakta őt Lesnar és Cena mellé a világbajnoki címmeccsbe. Rollins parádés teljesítményt nyújtott, kimaxolva a szerepéhez mért mozgásteret. Lesnar őt pinnelve védett, de legalább még mindig megvolt a táska, s vele együtt egy egyre inkább feladtra kész Szupersztár.

Út a WrestleMania-ra

A FastLane elég felejtősre sikeredett, de alatta tért vissza a Vezetőség ellen fellázadó Randy Orton, akivel innentől komoly viszály vette kezdetét. A WrestleMania-n minden idők egyik leglátványosabb RKO-jának lehettünk a tanúi, hogy aztán Orton bezsebelje a győzelmet.

Kulcsfontosságú pillanat #3: Beváltás az Álmok Színpadán

Brock Lesnar képtelen volt legyőzni Roman Reignst az első találkozásukkor, így jobb híján bénultra verték egymást. Seth Rollins nem is kívánhatott volna ennél tökéletesebb alkalmat. A többi már történelem, ahogy mondani szokás. Következett az évszázad rablása, amellyel új WWE World Heavyweight bajnokot koronáztunk.

A 220 napos uralom során, Rollinsnak nem kis űrt kellett betöltenie. Oldalán végig ott masírozott a Vezetőség, mialatt ő sorra abszolválta a címvédő meccseket. A SummerSlamen újabb történelmet írva zsebelte be a United States övet is, majd legyőzte Stinget, hogy aztán készülhessen az egyik legkomolyabb próbatételre Roman Reigns személyében. Ekkor azonban bekövetkezett a karrierveszélyeztető térdsérülés, amelynek következtében le kellett mondania a trónról. A rehabilitáció hosszú és rögös útjára lépett, miközben Roman a csúcsra ért Triple H közreműködésével. Seth elkeseredett küzdelmet folytatott az idővel, ám lemaradt a WrestleMania 32-ről. Ami késik, nem múlik. A 2016-os Extreme Ruleson tért vissza, megtámadva a címet Styles ellen védő Reignst.

A ziccert kihagyták, hisz hiába a pokolian forró visszatérés, ő mégis maradt a heel szerepkörnél. Ez pedig részben meg is buktatta a Redesign-Rebuild-Reclaim missziót. Romant legyőzve visszaszerezte a címet, de Ambrose beváltása nyomán rögtön el is bukta. Innentől mélyrepülés, ugyanis hiába lett a RAW #1 Draft Pickje, ismét kikapott Ambrose-tól, majd a SummerSlamen Bálortól, Hunter árulása nyomán pedig több ízben is Owenstől. Pici gyógyír lehetett számára, hogy a Survivor Seriesen csapata utolsó előtti állva maradt tagja volt. A Roadblockon lenyomta Jericho-t, ezután pedig szép lassan kezdetét vette a Triple H elleni hadjárat. Feudjuk összességében alúlmúlta a várakozásokat, de Rollins hozta a kötelezőt is elérte a megváltást a WrestleMania-n. Mintha újra a régi fényében tündökölt volna. A RAW egyik top arcának számított, ráragadt a Kingslayer becenév, lenyomta Joe-t, ám utána feudot vesztett Bray Wyatt ellen. Annyira nem tudtak mit kezdeni vele, hogy egyesítették őt Deannel. A SummerSlamen elnyerték a Tag Team öveket, amellyel hosszútávon megalapoztak az őszi Shield-futásnak. A csapat egyesítése katasztrofális kimenetellel zárult, ráadásul Ambrose több hónapra kidőlt egy tricepsz-szakadás hozadékaként.

Rollins megint a semmi közepén találta magát. Beleszürkült a jelenébe, és a RAW nagy általánossága lett. Karácsonykor mellé rakták Jason Jordant, akivel elhódították a Tag Team öveket. Érdekesre sikeredett futásuknak Jordan sérülése vetett véget.

Kulcsfontosságú pillanat #4: Promó Angle-lel szemben 

Hiába toporogtunk tehetetlenségünkben, Sethnek kilátásban sem volt semmi az Elimination Chamberre. Pár héttel a gála előtt azonban egycsapásra változott meg minden, köszönhetően a promónak, amelyet Rollins a GM-mel szemben hozott le. Ez volt a Monday Night Rollins 2.0 őrület első lépcsőfoka, hisz ekkor jelentette ki Seth, hogy újra a show középpontjává szeretne válni. Angle egy pozícióval jutalmazta őt az aznap esti Chamber-selejtezőbe. A vitatott finish ellenére ő is bekerült Bálor mellett a meccsbe. Hat nappal a PPV előtt, a WWE kiírt egy Gauntlet csatát a résztvevők között. Előzetesen sokan lefitymálták ezt, ám Rollins tett róla, hogy felkapjuk a fejünket. Több mint egy órát töltött a ringben, úgy, hogy ő kezdte a meccset – és első nekifutásra legyőzte Roman Reignst és John Cenát. A PPV-n felejthető produkciót nyújtott, mégis vészjósló volt a jelenléte a nagyok számára. A WrestleMania-ra Mizzel és Bálorral került szembe az Interkontinentális öv köré épülő feudra. Seth nagyot küzdött, és hat nappal a Bálor elleni győzelmet követően a címet is bezsebelte a legnagyobb színpadon.

A szóban forgó győzelemmel pedig, valami egészen elképesztő időszak vette kezdetét.

Amely ráadásul négy kontinensen át ívelt. Mindemellett, Seth életre hívta az ‘Intercontinental Championship Open Challenge‘-t, amely persze alapjaiban nagyban hajaz John Cena US-kreálmányára, mégis frissességet, egyediséget kölcsönzött a főszereplőnek. Cena óta jópár ilyen próbálkozás volt már több bajnok által, de azt hiszem most először lehet azt mondani, hogy igazán maradandó – és maradandó is lesz – az, ami végbemegy. Seth nem pusztán overré teszi az ellenfeleit, de egyben saját magát is egy egészen új szintre emeli, egy olyan szintre, amelyen eddig még nem járt a WWE-s pályafutása során.

Seth Rollins 2018-ra találta meg önmagát a 2015-ben elszenvedett karrierveszélyeztető sérülés nyomán

A január óta mutatott teljesítménye elkönyvelhető, mint a misszió Redesign és Rebuild szakasza. Címe az első számú bajnoki arany lett a RAW-n, függetlenül a világbajnok kilététől.

Beastslayer?!

Avagy a Reclaim periódusa.

Elnézve a srác lendületét, elgondolkodtató, hogy mire mehetne Brock Lesnarral szemben? #1 pletyka jelenleg, hogy visszavágózni fognak egymással. Érdemes volna-e hagyni, hogy Seth Rollins győzze le Brock Lesnart? Nos, gyakorlatilag minden adott ehhez. Seth jelenlegi futása – mint ahogy említettem – egy egészen új szintre emelte őt, a szintre, amelyen már kijelenthető, hogy hiteles volna Lesnarral szemben. Nem beszélve a frissített és megújult technikai repertoárjáról, amely szintén több, mint alkalmas arra, hogy lefejezze a szörnyet.

Persze még mindig Reigns tekinthető az első számú esélyesnek Lesnar skalpjára, de most már legalább nyíltabb a versenyfutás. Azzá tették ugyanis, amikor Roman nem tudott győzni a WrestleMania-n, a helyen, ahol számára a legtöbbet jelentett volna a siker. Egy SummerSlamen közel sem volna akkora volumenű az, hogy legyőzi Brock Lesnart, nem volna olyan gigászi, mint amilyennek lennie kellett volna Roman Reigns szemszögéből.

A jelenlegi élmezőnyből Seth Rollins az egyik, ha nem egyetlen olyan Szupersztár, aki rendelkezik még egy méretes dobással Lesnarra vonatkozóan. Mindenki mást alárendeltek Brock bajnoki futása során, beleértve Braun Strowmant is.

Seth még talpon van.

Megjárta már Suplex Cityt, de cseppet sem tart attól, hogy egy kanna benzin kíséretében megváltsa a return jegyét.

3 című bejegyzés “Másodvirágzás, avagy a valódi ‘Redesign-Rebuild-Reclaim’ korszaka” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Stabil midcardban van és ebből hozza ki azt amit csak tud.
  De a legsikeresebb éve a 2015-ös volt.
  Az egész wwe róla szólt.
  Nekem nagyon hiányzik a heel karaktere.

  Kedvelés

 2. az egyik kedvencem mert inringben és promóban is nagyszerű és úgy gondolom hogy jó pár évtized múlva bőven hall of fame és legenda esélyes lesz mivel egyedi a karaktere és mindig meg tud újulni ha kell és még abból is kihozza a maxot hogy lesnar és roman miatt kb a semmiben lebegett, most sincs normalis feudja az ovvel de errol se ő tehet hanem a “csodalatos” kreativ csapat akik hétről hétre bizonyitjak hozzáértésüket…..
  #mondaynightrollins

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s