NJPW Dominion 2018. – Előzetes

Alig kevesebb, mint 24 óra választ el bennünket az utóbbi időszak talán legjobban várt wrestling-gálájától. 

Osaka-jo Hall, Japán.
Itt tartja soros nagyszabású rendezvényét a New Japan Pro Wrestling, méghozzá Dominion néven.

Mindenekelőtt lássuk, milyen találkozókkal várja érdeklődőit a promóció.

 • Kazuchika Okada (c) vs. Kenny Omega – IWGP HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP (2 OUT OF 3 FALLS/NO TIME LIMIT)
 • Tetsuya Naito (c) vs. Chris Jericho – IWGP INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP
 • Will Ospreay (c) vs. Hiromu Takahashi – IWPG JR. HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP
 • Rey Mysterio, Jushin Thunder Liger, Hiroshi Tanahashi vs. Marty Scurll, Hangman Page, Cody – 6 MAN TAG TEAM
 • EVIL and SANADA (c) vs. The Young Bucks – IWGP TAG TEAM CHAMPIONSHIP
 • Hirooki Goto (c) vs. Michael Elgin vs. Taichi – NEVER OPENWEIGHT CHAMPIONSHIP
 • El Desperado and Yoshinobu Kanemaru (c) vs. SHO and YOH – IWGP JR. TAG TEAM CHAMPIONSHIP
 • David Finlay and Juice Robinson vs. YOSHI-HASHI and Jay White
 • Toru Yano and Tomohiro Ishii vs. Zack Sabre Jr. and Minoru Suzuki

Debütál a 619 atyja

Karrierje során először vív majd mérkőzést az NJPW kötelékében Rey Mysterio, akit az elmúlt fél évben kétszer is láthattunk a WWE-ben. Rey már hamarabb csatasorba állt volna, egész pontosan a márciusi Strong Style Evolveden. Ezt azonban meggátolta egy tricepsz-sérülés, amelynek következtében több hetes kihagyásra kényszerült. Bejelentették hát szereplését a Dominionra, amely nívója csak emelkedett a történtek következtében. Rey szerepét sokáig fedte homály, ám nemrég hivatalosították, hogy egy hat fős tag team meccsben lesz érdekelt, méghozzá két élő-legenda oldalán Jushin Thunder Liger és Hiroshi Tanahashi személyében. Ellenfeleikez a Bullet Club szolgáltatja, hisz Cody, Marty Scurrl, valamint Hangman Paige állnak majd a szemközti sarokban. A szóban forgó ütközet, jó eséllyel egy későbbi párharcot alapoz meg Rey számára Marty Scurrl ellenében.

Jericho visszatér

Tavaly október sokkolta a világot Chris, amint kihívta a Wrestle Kingdomra Kenny Omegát. A srácok viszálya igen eseménydús felvezetést kapott, és hát maga a meccs sem maradt el a várakozásoktól, sőt… Omega végül behúzta a One Winged Angel segítségével, megvédve a US Heavyweight övet. 24 óra múltán, Jericho bizonyította, hogy cseppet sem dőlt romjaiba a vereség következtében. A New Years Dashen Tetsuya Naito-t támadta meg, azt a Naito-t, aki a WK főeseményén maradt alul Okadával szemben. Ezt követően, hónapokig semmit sem hallottunk és láttunk a felek főszereplésével. A Dontaku azonban alapjaiban változtatta meg a harcállásokat, köszönhetően Jericho újabb támadásának. Véresre verte Naito-t, aki ekkora már IWGP Interkontinentális bajnoknak mondhatta magát. Naito-nak esélye sem volt az érdemi reakcióra. Kénytelen volt megint lenyelni azt a bizonyos békát, csakúgy, mint az ezt követő Jericho-megnyilvánulásokat arra vonatkozóan, hogy Naito voltaképp szart sem ér, és kíméletlenül meg lesz szexualizálva a Dominionon. A tét nem kevesebb, mint a már említett IWGP Interkontinentális öv. Nagy kérdés, hogy tervez-e még a szervezettel Jericho. Ha igen, hatalmas húzás volna a győzelme, amellyel bajnokká avanzsálva a promóció berkeiben. Ha viszont most látjuk őt utoljára, minden bizonnyal csak overré teszi majd Naito-t.

A negyedik felvonás

Kazuchika Okada versus Kenny Omega. A viszály, amely a holnapi kiemeneteltől függetlenül, minden idők egyik legnagyobbjaként vonul majd be a történelembe. Miként lehet ez? Hogyan jutottunk el idáig? Nos, nem árt megjegyezni az érdekességet, miszerint Okada a 2016-os Dominion óta regnál már, vagyis két éve. Ezalatt ívelt az ő történetük Omegával. 2017-ben, a WK 11-en ütköztek először. Omega megvédte az aranyat, méghozzá egy egészen elképesztő csata következtében. Egy éve ilyenkor, a Dominionon feszültek újra egymásnak. Közel másfél órán át tartott a képen is látható háború, amely végül döntetlennel ért véget. Omegának továbbra is mumusként funkcionált a bajnok, ám nemsokkal később bizonyította, hogy képes őt legyőzni a legjobbja kíséretében. A G1 Special-n tette ezt meg, igaz a cím nem volt terítéken. Szüneteltették a feudot, de ezalatt is több fontos dolog történt annak érdekében, hogy most negyedszer is megmérkőzhessenek. Okada zsinórban hozta a címvédőmeccseket, beérve ezzel Tanahashi-t a sikeres védések tekintetében. Omega legyőzte Jericho-t, ez a siker pedig voltaképp egy jeggyel ért fel neki a 2018-as Dominionra. Elveszítette a US Heavyweight övet Jay White-tal szemben, kikapott Codytól a Supercard of Honoron, de a Jericho elleni győzelem olyan szinten volt tekintélyt parancsoló, amellyel senki sem volt képes versenyre kelni. A kihívást Okada intézte, 2 out of 3 falls tükrében. Omegának már csak fűszereznie kellett azzal, hogy eltakarította az alapjáraton meglévő időkorlátot az útból. Számítsunk hát újra egy közel – ha nem több, mint – másfélórás viadalra. Kenny Omega a pályafutása legkeményebb próbatételéhez érkezik holnap. A súly ott nehezedik a vállán, hisz egyrészt soha nem volt még ennél nagyobb esélye a cím megszerzésére, másrészt ő lehet az, aki véget vet a 700 napot is meghaladó uralomnak, amelyet Kazuchika Okada produkál, mint az IWGP Heavyweight bajnoka.

A gála, magyar idő szerint holnap kora délelőtt fog startolni. Amint lesznek elérhető linkek, természetesen megosztjuk őket, délután pedig beszámolunk majd a legfontosabb eredményekről.

3 című bejegyzés “NJPW Dominion 2018. – Előzetes” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Ez a jericho…
  Hihetetlen van neki egy egész jó kis zenekara, ezen kívül ha az ideje engedi még mindig szívesen látják a wwe-ben, de ha olyan kedve van, akkor kicsit kiruccan japánba. 😀
  Hihetetlen, hogy ideáig eljutott, és mekkora lenne már, ha itt nyerné meg a 10. ic övét.

  Kedvelés

   1. Jericho egy sikertörténet.
    Többszörös világbajnok, az 1. undisputed champ, immár 10x ic bajnok ráadásul ő lett az 1. aki a wwe mellett az iwgp ic címet is begyűjtötte.
    Komolyan mondom le a kalappal.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s