Ez bizony nem a bajnokok éjszakája volt; NJPW Dominion – összegzés

Nyugodt szívvel jelenthető ki, hogy nem bánta meg, aki rááldozta a délelőttöt. 

Lezajlott a New Japan Pro Wrestling aktuális gálája, amely a Dominion volt. A szervezet oszlopos arcai mellett olyan sztárokon ámulhattunk, mint Rey Mysterio, vagy épp Chris Jericho.

Nem mostanában fordult elő, hogy egy gála alatt az összes fontos bajnoki cím gazdát cseréljen. Nos, jelen esetben bekövetkezett. Egyetlen címvédő sem volt képes megtartani a maga aranyát, bezárólag Kazuchika Okadával, aki így egy 700+ napos korszakot adott át a múltnak.

Rey Mysterio debütált az NJPW kötelékében, igaz, egyelőre mellőznie kellett a győzelmet.

Liger és Tanahashi sem volt elegendő ahhoz, hogy megállítsák a Bullet Clubb képviseletében rohamozó Codyt, Scrullt, valamint Hangman Page-t.

Az IWGP Jr. Heavyweight bajnoki cím teniszlabda módjára járt oda-vissza az elmúlt hónapokban, míg nem aztán megnyugvásra lelt Will Ospreay kezei között. A modern kor Assasinja, a múlt héten befejeződött Super Jr. Tournament győztesével, Hiromu Takahashi-val csapott össze. Takahashi lendülete nem csappant, így Ospreay legyőzével Jr. Heavyweight bajnokká avanzsált. Nem akármilyen hét áll mögötte..

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Young Bucks. A világ egyik legjobb teamjeként számontartott testvérpár, márciusban lépett föl a heavyweight divízióba. Első nekifutásra a Golden Loversszel (Kenny Omega és Kota Ibushi) vívtak remekbe szabott háborút, most pedig az IWGP Tag Team bajnok EVIL-t és SANADA-t hívták ki a címekért. Próbálkozásukat siker koronázta, így a megannyi Jr. Tag-regnálást követően a nagyok között is csúcsra értek.

Chris Jericho egyel növelte a tétet a remekül megkomponált NJPW-s karrierje margójára. Idejekorán letámadta Naito-t, aki így hatalmas verést szenvedett el – ráadásul úgy, hogy a mérkőzés még el sem kezdődött. Chris folytatta munkásságát, a gong megszólalását követően sem lassított, ám Naito lassacskán magára talált. Sűrű levitelek kíséretében fordított, majd jött vissza érdemben a meccsbe. Hosszasan gyűrték egymást, Y2J a Walls of Jericho-val operált jobbára, de az közbe-közbe szúrt egy-két jól ütemezett Codebreakert is. A végén meglökte a sporit, aki ennek következtében nem látta a minden eldöntő Codebreakert megelőző övön aluli rúgást. Jericho kopogtatott, Naito vállai lentmaradtak, vagyis új IWGP IC bajnokunk van a legendás Y2J személyében.

Tudhattuk, hogy a főesemény maga lesz a mágia. Negyedszer is sikerült elkápráztatniuk a nagyérdeműt, miközben kockán forgott a Heavyweight korona. Időkorlát nélküli 2 out of 3 fallst vívtak, amelyben a kíméletlen nyitó-etapot követően Okada kerekedett felül. Omegának kézben volt a pinfall, de egy váratlan fordítás a vesztét okozta. Frissítettek a második szakasz előtt, hogy aztán az addiginál is magasabb fordulatszámra pörögjenek. Omega kijátszotta az adut, és az Okadával szemben mindig nyerőnek bizonyuló One Winged Angel-lel bezsebelte a pontot. Ekkor már látszott, hogy Okada bajban van. Az összecsapás addigi része, majdhogynem teljesen felőrölte őt. Gedo megtette amit tudott, de szemmel-láthatóan világán kívül volt a legyőzhetetlennek hitt címvédő. Omega azonnal rárepült, de Okada minden erejét összeszedve Rianmakerrel kontrázta a One Winged Angelre tett kísérletet. Ezután ugyan még meccsben tudott maradni, de Omega csakhamar rövidre zárta a lényegi dolgokat. Értékesítette a One Winged Angelt, amelyből nem volt kiút Okada számára. Több mint 700 nap után, először maradtak lenn a bajnok vállai ha címmeccsről van szó.

Kezdetét vette az önfeledt ünneplés, amelybe a Young Bucks is becsatlakozott. A srácok között újra szent a béke, de Cody csak megtalálta a módját, hogy rést üssön a pajzson.

Úgy tűnik, hogy hamarosan megkapjuk a Supercard of Honor főeseményének visszavágóját – igaz, most már az IWGP Heavyweight övéért.

A Dominion eredményei:

 • El Desperado and Yoshinobu Kanemaru (c) def. SHO and YOH (IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship)
 • David Finlay and Juice Robinson def. YOSHI-HASHI and Jay White
 • Zack Sabre Jr. and Minoru Suzuki def. Toru Yano and Tomohiro Ishii
 • Michael Elgin def. Hirooki Goto (c) &Taichi (NEVER Openweight Championship)
 • The Young Bucks def. SANADA and EVIL (c) – (IWGP Tag Team Championship)
 • Marty Scurll, Hangman Page, and Cody def. Rey Mysterio, Jushin Thunder Liger, and Hiroshi Tanahashi
 • Hiromu Takahashi def. Will Ospreay (c) – (IWGP Jr. Heavyweight Championship)
 • Chris Jericho def. Tetsuya Naito (c) – (IWGP Intercontinental Championship)
 • Kenny Omega def. Kazuchika Okada (c) – (IWGP Heavyweight Championship)

5 című bejegyzés “Ez bizony nem a bajnokok éjszakája volt; NJPW Dominion – összegzés” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Jézusom. Eszméletlen volt. Az elsőtől az utolsó meccsig élveztem. Jericho beszarás, remek volt, valamint az Okada-Omega is fantasztikus volt!
  Köszönöm NJPW!

  Kedvelés

 2. Volt szerencsém élőben nézni ahogy jericho cimet nyer és a többi meccsből is láttam részleteket és azt kell mondjam ilyen egy jó ppv….ezek a meccsek és sokszor a sztorik is lenyűgözőek és megmutatják miért olyan szép is ez a sport és az a baj hogy ezután visszatérni a wwe műsorokhoz és ppv-hez nagyon lehangoló…..ami elég erős utalás kellene hogy legyen a cégnek hogy kb már az összes indy jobb műsort csinál mint ők….
  #y2j is the best

  Kedvelés

  1. Nem érdekli őket… sőt minek is érdekelje őket, sokkal nagyobb bevételük van mint az összes indie cégnek együttvéve, nézettségben is sokkal jobbak, minek erőltessék meg magukat? Sajnos ez a hozzáállás a pankrátorokra is átszáll, rájöttek ők is, hogy felesleges megerőltetni magukat, semmi veszélyhelyzet nincs.

   Az NXT-be még jobban fogják őket és egyengetik az útjukat.

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s