A második ezerszer jobb, mint az első

Ismét helytállónak bizonyult a mondás. 

Na persze fontos leszögezni, hogy CM Punk esetében nem volt nehéz jobbat produkálni. 2016 szeptemberében semmit sem volt képes megcsillogtatni a magára szedett tudásból, hisz elhamarkodott támadásának következtében Gall földre vitte, majd a realitásba fojtotta őt.

Közel két év telt el azóta

CM Punk megkapta a második esélyt, méghozzá Mike Jackson ellen. A párosítás pikantériája, hogy Jackson ugyancsak Galltól szenvedett vereséget. Jackson nyolc évvel fiatalabb Punknál. Ez az egyetlen érdemleges támpont a felek között, s ennél fogva esélyesebbnek is tartották, mint az ex-pankrátort.

Punknak nem volt egyszerű dolga

A felkészülésre némiképp árnyékot vethetett a per, amely Punk és a WWE orvosa, Dr. Amann között zajlott. Még Punk szerint is szánt szándékkal húzták-vonták idáig arról a részről, hogy ezáltal is befolyásolják őt a bunyó előtt. Az elmúlt időszakban töménytelen mennyiségben zúdultak ránk Punk érzései, köszönhetően annak, hogy a megnyert eljárás felszínre szabadította az emberünkben felgyülemlett stresszt.

76 kilogrammal mért be a Jackson elleni ütközetre, amelyet váltósúlyban és három menetben terveztek lebonyolítani. Punk konfortosabban mozgott a ketrecben, sikerült megvalósítania pár taktikai utasítást – igaz, többé-kevésbé ez a legtöbb, amely sikerélményként érhette. Jóval több tapasztalatot gyűjtött, és nem csak azért mert végigment a találkozó. A bírák végül egyhangú pontozással hozták ki győztesen Jacksont, aki egyébként semmivel sem jobb, vagy épp UFC-szint, mint Punk. Ezen az estén pontosabb volt, ennyi az egész.

Itt a vége?

A UFC-ben biztosan, legalábbis ha Dana White tartja a szavát. Mondjuk nem tudni, hogy mennyi PPV fogyott. Kétségtelen, hogy Punk oroszlénrészt vállalt a gála eladásában Chicago révén, így ez lehet az utolsó szalmaszál, amelybe kapaszkodhat a folytatást illetően. Őszintén kétlem, hogy itt feladná, vagy eltántorodna, sőt.. Jobban ment neki, szóval evidens, hogy többet akar majd. Elvégre maga az ember is igen maximalista.

Hogyan tovább?

Dőreség volna akár csak egy pillanatig is azt gondolni, hogy a benyelt vereség (vagy megnyert per) margójára Punk most fogja magát és visszatér a WWE-be. Nem fog. Soha többet. Ez a seb egy olyan fajtája, amelyet nem gyógyít be az idő. A pro wrestling karrier folytatása azonban nem oly lehetetlen opció. ROH, New Japan – mindkettővel jól járna. Első körben, minden bizonnyal az ALL IN-en láthatjuk majd őt. Valószínűleg nem birkózni, inkább csak egy szegmensben közreműködni.

A UFC 225-t ide kattintva, vagy délután négytől a Sport2-n tekintheted meg felvételről.

10 című bejegyzés “A második ezerszer jobb, mint az első” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. A súlycsoport választásnál alapvetően tolták el az egészet: lefogyasztották ahelyett hogy rápakoltak volna néhány kiló izmot (elég lett volna hozzá felhívni Lesnar “sortorvosát”). Ahogy öregszik egy sportoló, úgy szokott a súlycsoportokban is feljebb lépni mert ott lassul a tempó, a 10 évvel fiatalabb váltósúlyú ellenfelek gyorsak voltak neki. A félnehézsúly vagy a középsúly közelebb állt volna a pankrációban megszokott súlyához és az ottani meccsek iramához. A másik, hogy ennyi idősen egy szabadabb szabályrendszerből érkezőnek nehéz alkalmazkodni egy kötöttebbhez (még ha adott esetben nehéz is össze hasonlítani a kettőt), ezt a Lesnar és Batista párhuzam is jól szemlélteti.
  Jackson ellen beletette a szívet, kezdeményezett, ment előre amíg az csak alibizve várta , hogy a képzetlenebb Punk hibázzon. Amúgy nem értem, hogy a nagy szakértelmű MMA edzők mért nem magyarázták el Brooksnak kerülje a földharcot mert abban gyenge (már Gall ellen is jól látszott és gondolom ez edzésen is fel kellet hogy tűnjön), ne is kezdeményezze. Egy őszinte bunyóba valószínűleg többet tudott volna mutatni és ez is lehetett a parancs mindkettőjüknek aminek be nem tartásáért Dana kivághatta Jacksont.
  Most, hogy a per lezárult visszatérhet a pankrációhoz amiben a világ legjobbjai között van. Az eltelt idő alatt felépülhetett a sérüléseiből, visszanyerhette a motivációját és bővíthette az in-ring repertoárját miközben keresett egy (ami valójában kettő) zsák pénzt. Szívesen megnézném Omegával egy ringben.
  A végére csak költői kérdésként felteszem, hogy az Amann nevű fehérjehalmaz mit keres még a WWE -ben? De azt hiszem erre pontosan tudjuk a választ.

  Kedvelés

  1. A valtósúlyban indítás számomra is örök rejtéj marad és igen egy adok-kapokban valóban több esélye lett volna Punknak, valószínűleg több lehetett benne mint amit a két meccs alatt láttunk tőle. Összeségében Ő is és az UFC is jól járt. A meccseit olyan emberek is megnézték akik eddig nem követték a szervezet eseményeit, és ezért szép ősszeget tehetett zsebre. Ezzel mindkét félnek tisztában kellet lenni a felkészülés első hónapjai után. Aki azt hiszi másról szólt ez az egész az naív. Kevesebb nem lett tőle és most, hogy jogilag is lezárt a WWE-s múltját visszatérést a pankrációhoz ahol ennyi kihagyás után nagyot szólmajd a visszatérése.

   Kedvelés

  2. Megcsömörlött és elment valami mást csinálni, ahol mellesleg Vincenek nincs befolyása. Így igaz CM és Dana is nyert ezen az egészen. Kimozdult a konfortzónájából, megmutatta vannak tökei, nekem ettől csak nőtt a szememben. Szerintem is a per lezárultával most már visszatér a pankrációhoz. A sok fanyalgónak aki szerint itt a csodálatos MMA meggyalázása történt több rendben ajánlom ,hogy nézzegessék a régi K1 mecseket Aertst, Hoost, Le Bannert, Sefot, Bonjaskyt, Schiltt, Harit a teljesség igénye nélkül csak hogy legyen fogalmuk arról hol is kezdödik az igazi harcművészet és akkor majd ezt a sztorit is a helyén tudják kezelni. Mellesleg mostmár Amannak és a WWE-nek is hivatalos papírja van róla, hogy gerinctelen patkányok. A jó doktornak pedig ezek után nem a pankrátolokat kellene kezelnie, hanem a böriben a rabtársai fitymaszűkületét szájrátétellel.

   Kedvelés

    1. És a túlhájpolt McGregort sólycsoport szerint össze sem lehet hasonlítani egy Albert Kraussal. A K1-ben a teljesítmény számított, nem a promóterek döntötték el ki kivel meccsel hanem tornát kellet nyerni a címekért. A körítés viszont elmaradt a UFC-től és ezért le is áldozott neki, és ez az oka hogy Danáék közelebb állnak a WWE-hez és a pankrációhoz, sőt valójában rengeteg dolgot onnan vették át, mint K1-hez és a harcművészethez.

     Kedvelés

     1. A PPV-k felvezető adásai, sztoriépítés mind a WWE-től van átemelve. Dana ugyanúgy testeíti meg egy személyben a szervezetét mint Vince. McGregor Vicetől nyúlta a bevonulását és most egy letartóztatós szegmenst is összehozott. A leg több pénzt hozó emberek meccselnek és nem a legjobbak. És még lehetne sorolni a példákat, de a lényeg , hogy az egész egy up gradelt WWE realista mázzal bevonva. Ez az oka, hogy úgy járnak át az emberek a két szervezet között mintha az csak a szomszéd helyiség lenne. Persze a UFC fanok ennek megemlítésekor klasszikust idézve “idegállapotba” kerülnek, de attól még a tények tények maradnak. Ha harcművészetet akarok nézni arra meg vannak a megfelelő platformok, ha “sportszórakoztatást” ott a pamkráció. Az UFC olyan mint a koffein mentes kávé, az alkoholmentes sör, az elektromos cigi vagy mint a guminő.

      Kedvelés

 2. Hát nemtudom….láttam a meccset és kb mint az elsőn most is szarrá verték és csak vergődött a meccs alatt és lehett sikerült ütnie párat de ez ezen a szinten nagyon kevés…..És ha az ellenfele kicsit profibb ugyanúgy 2-3 perc alatt elveszti a meccset….ideje lenne elgondolkodnia hogy ennyi idősen ilyen kinézettel már lehet nem kéne erőltetni ezt….És ha a wwe-hez nem is de a függetlenek fénykorában bárhová mehet és mindenhol huzonev lenne és nem lenne ennyire megerőltető és idopazarlas mint ez…..

  Kedvelés

 3. Várható volt hogy jobban fogja bírni, mint az előzőt, hiszen most egy jóval tapasztalatlanabb ellenfele volt mint gall.
  Itt a hangsúly nem is azon van, hogy ki győzött, vagy ki veszített, hanem hogy ez 2 amatőr bunyója volt, aminek fel sem kellett volna kerülni a cardra.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s