CM Punk vs. Brock Lesnar – kié volt a meggyőzőbb uralkodás?

Nemes napot írunk ma a WWE történelmében, hiszen Brock Lesnar 435 napja tartja magánál a Universal Championship-et, megelőzvén ezzel CM Punk 434 napos WWE Championship uralkodását!

CM Punk a leghosszabban uralkodó modern kori bajnok volt, amikor a címet 2011 november és 2013 januárja között magánál tartotta. Ezzel egy 25 éves történelmet írt át a férfiak címtartásában.

“The Best In The World” 2011-ben, a Survivor Series-en nyerte meg a címet Alberto Del Rio ellen, majd 12 PPV-n védte azt meg, mielőtt 2013-ban a Royal Rumble-en kapitulált The Rock ellen.

Sokáig úgy tűnt, hogy Punk rekordja bizony nem fog egyhamar megdőlni, míg Seth Rollins (220 nap) Kevin Owens (188 nap) közelében sem voltak a 434-es számnak.

De ahogy az lenni szokott, egyszer minden jónak vége szakad, és ennek a mai napon jött el az ideje. Hivatalos! Brock Lesnar 435 napja tartja magánál a Universal Championship-et, ezzel ő lett a leghosszabban uralkodó bajnok 1988 óta.

De vajon megérdemelte Lesrnar ezt a megtisztelő címet? Melyikőjük címe fog jobban megmaradni az emberek emlékeiben. Lássunk 5 kulcsfontosságú pontot mindkettejük uralkodásából. Lássuk ki volt a jobb.

#5 Közönségreakció

Ameddig Brock Lesnar húzónév volt a jegypénztáraknál, főleg az utóbbi két évben biztos – miután megtörte a Streak-et, a jelenlegi helyzet sokkal siralmasabb. Egyszerűen elvesztették az érdeklődést a meccsei, ez főleg annak köszönhető, hogy a rajongók ki vannak akadva, hogy a Raw-nak nincs teljes értékű bajnoka. Most már 435 napja!

Fa

Vele ellentétben CM Punk teljes kontraszt. Az első 7 hónapban az emberek megörültek érte, majd heel turnt vett, amivel frissességet hozott karakterébe, amivel egészen a címvesztéséig lázban tartotta a nézőket.

Győztes: CM Punk

#4 Main Event lehetőség

Brock Lesnar 4 alkalommal a hétből  pay-per-view main event-ben védte meg a Universal Championship-et. Ez 57%-os arány. Ezzel szemben Punk a 14 pay-per-view mérkőzésből, mindösszesen csak 5 alkalommal kapott reflektorfényt a WWE Championship megvédésére. Ez bizony csak 35 %.

John Cen

Ugyanakkor kiemelhetjük, hogy Lesnar két címvédése (vs. Samoa Joe és vs. Braun Strowman) Raw exkluzív, tehát nem igazán volt más lehetőség a main event-re.

Továbbá Punk csak egy alkalommal szerepelt a main event-ben az első 10 PPV meccséből. Helyette inkább John Cena szerepelt a gála főeseményén akkoriban.

Győztes: Brock Lesnar

#3 Ellenfelek minősége

Lesnar 2016-ban szinte érdektelen, inkább semmitmondó viszályokba került a Wyatt Family, Dean Ambrose és Randy Orton ellen. Tehát az a tény, hogy az elmúlt időszakban Goldberg, Samoa Joe, Roman Reigns, Braun Strowman voltak az ellenfelei minőségi javulást mutat számára, nem is kicsit.

Br

5 évvel korábban CM Punk csak a nagy sztárokkal küzdött meg Alberto Del Rio, Chris Jericho, Kane, Daniel Bryan, John Cena és The Rock személyében. De volt mérkőzése alacsonyabb kategóriás sztárokkal is, mint Ziggler, vagy éppen Ryback.

Ez egy nehéz döntés annyi biztos, de mindkettőjüknek nehéz kihívással is szembe kellett nézniük.

Döntetlen

#2 Mérkőzések minősége

Talán erre a legegyszerűbb, ha a Wrestling Observer Newsletter ratings listáját használjuk, amit a jó öreg Dave Meltzer kezel. Ezen lista alapján megnézhetjük, hogy CM Punk, és Brock Lesnar milyen értékeléseket kaptak a címvédéseik alkalmával.

CM Pu

Punk legmagasabb értékelése akkor született meg, amikor a 14 mérkőzéséből a 2012-es Over the Limit-en a címét Daniel Bryan ellen védte meg – erre 4.5 csillagot kapott. A legalacsonyabbat, 1.5 csillagot Ryback ellen 2012-ből, a Hell in a Cell-ről.

Lesnar a legjobb értékelést a tavalyi SumemrSlam-re kapta, ahol egy Fatal 4-Way main event-en védte meg a címét Roman Reigns, Braun Strowman és Samoa Joe ellen – 4.75 csillag. Ennek ellenére a legalacsonyabb a Greatest Royal Rumble-ről származik – 1 csillag.

Az átlagos értékelést figyelembe véve Punk egy elég szép 3.5 csillagos értékelést tudhat magáénak a WWE Championship-el a vállán. Ezzel szemben Lesnar Universal Championship meccsei csak 2.75 csillagot értek.

Győztes: CM Punk

#1 A sztori

Ami Brock Lesnar Universal Championship uralkodását illeti, két dolgot tudunk felsorolni. A WWE leghatásosabb befejező mozdulatát az F5-öt, meg azt, hogy az ember aki arra hivatott, hogy megfossza őt a címétől nem más, mint Roman Reigns.

The F

Lesnar-nak csak egy F5-re volt szüksége ahhoz, hogy kifektesse Samoa Joe-t, illetve Braun Strowman-t. Ezzel szemben Roman Reigns 5(!) alkalommal rúgott ki belőle a WrestleMania 34-en.

Ezzel szemben CM Punk egy szerethető bajnok volt, főleg azután, hogy elsütötte a Pipebomb promoját a Raw-on. Majd a heel turn-je még sikeresebb lett, hiszen mindez azért történt mert elmondása szerint úgy érezte, hogy nem jut elég reflektorfényhez John Cena, és The Rock árnyékában. Az emberek mellé álltak.

Természetesen a Punk-sztoriknak is voltak sötét foltjai – gondoljunk itt a Ryback elleni viszályra, de szinte egyértelműen kijelenthetjük, hogy Punk WWE Championship  uralkodása jóval érdekesebb volt, mint teszi azt Lesnar a Universal Championship-pel.

Győztes: CM Punk

(via)

16 című bejegyzés “CM Punk vs. Brock Lesnar – kié volt a meggyőzőbb uralkodás?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Milyen szép lenne egy RAW férfi MItB táska. Aztán ott állna szegény,minden hétfőn a stadion bejáratánál,hátha ma benéz-e a bajnok….

  Kedvelés

  1. Egyrészt hogy hasonlíthatod össze a kettőt bármiben is? Punknak csak jobb a promoja az inringje meg a karizmája mint brocknak ja és nem mellesleg csak vagy 10x annyi meccse volt az uralkodása alatt mint az alvó fenevadnak….és punk egyáltalán nem volt overrated….az ő idejében egyedül ő volt kb aki nem úgy nézett ki mint vince fétisei és sokkal technikasabb volt mint akkor bárki…..nem mellesleg a pusht nem azért kapta mert évente birkózott két meccset hanem mert a közönség imádta végig és mi sem bizonyítja jobban hogy pl wm main eventet egyszer nem kapott de main eventet se mindig….úgyhogy nem feltétlen a cég miatt kapta pusht hanem inkább mert természetesen volt annyira over a közönségnél hogy ezt muszáj volt észre venniük mint mondjuk később bryannél is ugyanez volt…..szóval még az összehasonlítás és közös kritika is nevetséges lesnar és punk között

   Kedvelés

   1. Nevetséges, hogy a pankra fanok mennyire befolyásolhatóak.
    Mindig azt a karaktert éltetik, amelyiket a nagy értelmiségieknek tartott smark hadsereg elvár tőlük, mert nem akarnak kilógni a sorból..

    Kedvelés

    1. Neked meg mi bajod van ember?
     Nem akarnak kilógni a sorból.
     Inkább te akarsz mindenáron kilógni.
     Punk volt az utóbbi évek leghitelesebb bajnoka, minden storyja hiteles és élvezhető volt, a meccseiről nem is beszélve élvezet volt nézni őket.
     A promoi is átlagon felüliek voltak, hihetetlen átéléssel beszélt, erre kevesen képesek.
     Kedve szerint befolyásolta a közönséget, ha heel volt boozták, ha face cheerelték, mindkét szerepet hitelesen játszotta el.
     Amúgy meg nézd már magadra.
     De igen már értem, nyilván azért skandálják a nevét még most is ennyi évvel a távozása után, mert nem akarnak kilógni a sorból.
     you are a funking genious man
     or just a fool…

     Kedvelés

     1. Igen, bolond vagyok, mert más a véleményem……
      Ha divatba jönne a WWE-ből kilépett pankrátorok ócsárolása, akkor te se így beszélnél, Cenát is csak addig utálta mindenki, amíg nem kezdték el páran éltetni, Roman Reignsről pedig már inkább ne is beszéljünk…
      Én Cenát továbbra is rühellem, mert nagy árnyékot vetett Edge és még több, már-már legendás pankrátornak a karrierjére, de persze emiatt is az én kurva anyámat…..

      Kedvelés

     2. Nem anyáztam senkit, csak kifejtettem hogy szerintem marhaságokat írsz, ráadásul még csak elfogadható indokot sem voltál képes felmutatni a saját igazad mellett, szimplán a saját ellenszenvedet erőlteted rá másra.
      Elfogadom hogy más a véleményed, de te is fogadd el, hogy punk távozása mély sebet hagyott a wwe-s fanokban, akár tetszik, akár nem, az egyik legjobb volt.
      Én sosem utáltam vagy szerettem senkit divatból, cenát mindig is elismertem, többször is elmondtam, hogy még mindig őt tartom a cég arcának és romannel sincs semmi bajom, tudom, hogy miért tart ott ahol tart, őt akarják a következő cenának, erről senki sem tehet, ez van.
      Én ha valakit lehúzok lásd jinder, vagy cass, vagy megvédek, lásd most punk sosem divatból teszem, vagy hogy ne lógjak ki a sorból, hanem mindig elmondom mellé a véleményem, míg te most is csak a divatot tudtad felhozni.
      de ok részemről ennyi volt, mindneki eldönti, hogy kinek ad igazat

      Kedvelés

  2. miért utálod ennyire Punkot?
   mármint egy pöcs volt de mint pankrátor szerintem az egyik legszórakoztatóbb karakter volt mindig is (főleg a straight edge időszak)

   és azt is értem hogy nem kedvelted meg hogy ez az óriás hype körülötte idegesített de mi ez az elképesztő gyűlölet?

   Kedvelés

   1. Showmannek tényleg remek volt, 2011-ig még kedveltem is, de miután “becenévként” magára aggatta a világ legjobbja jelzőt, onnantól nem csak, hogy jött a rengeteg divatrajongó, de maga Punk is kezdte megutálni a pankrációt. Soha nem akart közönségkedvenc lenni, de szegényke csúnyán besz○pta a f@szt….
    Ami pedig végképp kiverte nálam a biztosítékot, az az, hogy minden áron WM main eventet akart…
    Értem én, hogy tegnapig rekorder volt bajnokként, de mások is kidolgozzák/kidolgozták belüket elég keményen, mégse kaptak cserébe szinte semmit, de nem is panaszkodnak a mai napig, hanem örülnek, hogy a WWE roster tagjai lehetnek. Itt van pl. Kevin Owens, aki a John Cena debütáláshoz képest most szinte egy jobber, de mégis boldog, hogy mindent megadhat a családjának, Zack pedig a jobberek jobbere, de szerintem ő sem megy már máshová, hanem örül, hogy a világ minden részén ismerik és nem is akar ennél többet. Vagy Cesaro, akiről szerintem semmit se kell mondanom…
    Szóval egyikük se kap szinte semmit, mégse hisztiznek, mert nem olyan telhetetlenek, mint Punk.

    Kedvelés

    1. azután hogy bajnokként nem kapott meg semmit Cena meg aztán The Rock miatt szerintem érthető hogy berágott
     persze alapból egy primadonna volt de onnantól érthető hogy tele lett a töke a WWEvel és szép lassal az egész pankrációs világgal

     én sem szeretném ha visszajönne most már de én azért örülök hogy itt volt és nem gondolom hogy rossz lett volna (utolsó 1-2 évet leszámítva mondjuk)

     Kedvelés

 2. Maga az összevetés is nonsense.
  Lehet mr part timer 500 vagy akár 1000 napig is bajnok.
  Ha gondolják még az öreg Sammartino nemtudom hány ezer napos uralkodását is megdöntethetik vele, az semmi nem lesz punk 434 napjához képest.
  Egy vicc hogy mit meg nem engednek brocknak, az egész uralkodása nevetség.

  Kedvelik 1 személy

 3. Szerintem ez nem is kérdés….És nem napban kéne ezt mérnie szerintem a wwe-nek hanem megvívott meccsek száma szerint….egyből máshogy festene…..plusz brocknak kötelező lenne bejárni dolgozni ahelyett hogy a farmján alszik….és a szomorú az hogy a wwe még meg is jutalmazza ezért

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s