RAW & SmackDown LIVE summa

Túl a MITB-hétvége megpróbáltatásain, immár félig-meddig a júliusi Extreme Rules PPV jegyében zajlottak a heti produktumok.

RAW

Kurt Angle nyitotta a flagship showt, emlékeztetve bennünket brandje nem kis teljesítményére, amely duplázást vont maga után. Kurt nem teketóriázott sokat, helyette inkább felkonferálta a női győztes Alexa Blisst, aki még aznap este beváltotta a maga szerződését. Tette mindezt Ronda Rousey és Nia Jax kárára az ötszörös bajnok. Bliss egy promót követően a meglehetősen dühös Rouseyval találta szemben magát. Bliss folytatta a trash talkot, mialatt Angle “visszafogta” Rouseyt. Egy túlhypolt kezdőnek titulálta az egykori UFC-s lányt, akinek nem is kellett több – földbe döngelte a WWE önjelölt Istennőjét. Belevágta a dísztalba Blisst, ám visszavágó helyett valami egészen mást kapott. Klasszikus WWE, mondhatjuk, hisz a jelenet azt a fantasztikus booking-döntést eredményezte, amelynek hatására Rouseyt 30 napra felfüggesztette a vezérkar. A döntés margójára, Rousey megjegyezte, hogy amint visszatér alaposan elporolja majd pinkienek a valagát.
Érdekes, bár majdhogynem borítékolható, hogy Rousey ezzel együtt is megjelenik az Extreme Ruleson. Elég csak egy első soros jegyet lobogtatnia, mint néző. Eltereli Bliss figyelmét, ezzel új bajnokot avatunk – legyen szó akárkiről. Rousey vs. Bliss a SummerSlamen? Ki tudja..

Seth Rollins sikeres címvédést produkált Eliasszal szemben, így járult másnap a WWE Univerzum elé. Rollins, harcos bajnokhoz méltóan nyílt kihívást tartott. Dolph Ziggler fogadta el, oldalán Drew McIntyre-rel. A rég múltat idézte a találkozó, melynek végén hatalmas meglepetésre, Ziggler lekopogtatta Rollinst, aki a maga által ásott verembe zuhant – tekintettel a nadrághúzós pinnel.
Személy szerint, kicsit fájó volt ezt látni. Oké, Ziggler hatszoros IC-bajnok lett és hosszútávon ezzel alapozták meg a feudját Drew ellen, de a másik részről ott van Rollins, aki ugyan be fog lépni a Multi-man meccsbe az Extreme Ruleson, de győzelmi esélyei valószínűleg elenyészőek lesznek. Picit olyan ez a szitu, mint 2016 elején Ambrose esete. Levették róla a FastLane előtt az IC övet, hogy legalább minimális szinten elhiggyük azt; lehet sansza a PPV-n a kihívói jogért.

Sasha Banks és Bayley feledésbe merülő ellentéte is lángra kapott egy backstage-bunyó kíséretében, kérdés, lesz-e ebből meccs az Extreme Ruleson. A többszemélyes főmeccs miatt, elviekben jópár hely szabadul fel hozzá a kártyán.

Kurt Angle igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba Brock Lesnar kapcsán, hisz április óta még csak hírből sem hallani a címvédő Universal Heavyweight bajnokról. Csakhamar megérkezett a koronázatlan bajnok szerepében tetszelgő Reigns, majd a Money In The Banken győzelmet arató Bobby Lashley. Angle nem szította a tüzet, mindkettejüknek megadta a lehetőséget alanyi jogon, hogy az Extreme Ruleson megrendezésre kerülő kihívói meccs részesei legyenek. Ezt követően, Lashley és Reigns erőfitogtatások közepette gyalulták le a Revivalt egy tag team meccsen.
A tavalyi Extreme Rules után tehát idén is a kihívói státuszról dönt majd a main event, ráadásul megint egy többszemélyes küzdelem következtében. Reigns és Lashley mellé csatlakozhat majd mindenekelőtt Seth Rollins, a további pozíciókról pedig Elias, Mojo Rawley, Finn Bálor, Kevin Owens, Sami Zayn, valamint Bobby Roode személye dönthet.

SmackDown LIVE

A kékek adásának nyitányából, leginkább arra következtethetünk, hogy folytatódik Asuka és Carmella viszálya, amelynek immár aktív részese lesz a visszatérő James Ellsworth is.

Becky Lynch legyőzte Billie Kayt, hosszú távon pedig fontos siker lehet ez az Irish Lass Kickernek, hisz mint az egyetlen kézenfekvő top babyface kihívó; előkelő helyzetből várhatja a SummerSlam-szezont.

A Bludgeon Brothers újabb címvédését is megfigyelhettük a Clubbal szemben, ám a csavar még csak ezután érkezett. Még ki sem értek az arénából, már érkezett is a Gauntlet-meccset nyitó Daniel Bryan, akit szúrós tekintettel pásztáztak a bajnokok..

Jeff Hardy villantott egy kis újdonságot, amellyel egybekötve keringőre intézett felhívást Shinsuke Nakamurához. A japán tehát a US bajnoki cím felé tendál, egyébként érdemes megjegyezni, hogy Styles elleni vereségét azzal magyarázta, hogy a bíró túl gyorsan – és nem a japán hagyományoknak (húszig) megfelelően számolt.

Jó volt látni ezt a bizonyos Gauntlet-meccset, hisz mindenki meglelhette a maga kis pozitívumát benne. Big E nagyszerű meccset produkált az elején és komoly harcra késztette Daniel Bryant, mielőtt még kapitulált volna egy feladás kíséretében.
Joe jött, látott, majd dominált. Taktikája látszólag centire ki volt számítva, ám váratlan tényező volt benne Bryan fürgesége, amelynek következtében visszanyalt a fagyi a Destroyernek. Joe kiszámolás útján búcsúzott a találkozóból, amelyet ekkortájt egy jócskán meggyötört Bryan futtatott. Harper és Rowan nem felejtett, becsúsztak a ringbe és lenullázták az egykori világbajnokot. Bryan kiszlgáltatott volt, így Miz könnyedén kopogtatta őt.
A végjátékra Rusev és Miz ádáz csatáját élvezhettük, s mikor már zsebben érezhette a sikert Moneymakerünk – villant a Machka Kick, majd az Acolade. Miz kopogott, Rusev pedig a karrierje első világbajnoki címmeccsét váltotta meg magának.
Bemutattak egy rendkívül sportszerű face off-ot és kézfogást AJ Stylesszal, aki zárásként lecsapta a kotnyeleskedő Englisht.
Bryan eredménye nem meglepő, hisz még mindig nem újított szerződést. Nem is fog szeptember előtt, így egyértelmű, hogy nem fognak neki high profile címmeccset osztogatni. Mindazonáltal, érik az a Miz elleni meccse a SummerSlamre. Rusev tökéletes lesz, mint átmeneti kihívó a filler-értékkel bíró PPV-re. Friss párosítás, amely megszolgálja majd a célját. Előrébb és tekinthetünk általa, és vázolhatjuk, hogy Joe az egyik, ha nem legnagyobb esélyese a SummerSlamen vívott WWE övmeccsnek AJ ellen.

 

20 című bejegyzés “RAW & SmackDown LIVE summa” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Azért egy J Hardy/Nakamura feudra kiváncsi leszek, elég jó stílusban tolják mindketten,hasonló testfelépítésük is,igaz, Jeff néha robotként mozog ( öregesen,de én itt már nem tudom,mint higgyek el 😀 )

  Kedvelés

 2. A #bigbaldwolf lecsapott.
  Viccen kívül nagyon örülök, hogy corbin valami értelmesebb storyt is kapott végre, meghogy egyáltalán szerepeltetik és nem jobbol.
  Ez a kopasz stílus is egész jól áll neki, de legalább a meccsein levehetné az öltönyt…
  De mindegy is, örülök hogy kezdenek vele valamit.
  És….
  Tudom tudom írták már előttem, de én is többször hangoztattam már, hogy lashley miért nem használhatja a speart.
  Erre mikor végre megteszi, mi az emit először meghallok?
  “Roman szokta így befejezni a meccseit. by Michael Cole”
  WTF
  Lashley rolling spearja a legszebb mindközül, eleve nem értettem hogy miért vették el tőle, erre mikor végre használja benyögik hogy ezzel csak romant majmolja. 😀
  Így visszaolvasva inkább vicces, mint idegesítő.
  Nade, hagyjuk is a lényeg, hogy rusev day van!!!
  Rusev végre megkapta azt ami már rég kijárt volna neki, igaz tavaly is ő kapta volna az esélyt randy ellen, de ugye jött india és jobbermahal…
  Nemszámít az ő uralkodására senki nem fog emlékezni, viszont rusev végre megkapta a kitörés lehetőségét.
  Kétlem, hogy bajnokként távozik, de mahallal ellentétben az ő győzelme inkább a kellemes meglepetés kategóriába tartozik.
  Kíváncsian várom, hogy mihez kezdenek vele.
  A rusev daye óta egész szépen alakulnak a dolgai, bekerült a us meccsbe a wm en, kapott egy meccset az undertaker ellen, amit hitelesen el tudott adni, kifektette bryant, bekerült az mitb meccsbe, és most kapott a wwe meccset ráadásul aj ellen, aki a legjobb a jelenlegi rosterben.
  Arról nem is beszélve hogy imádják, ahhoz képest hogy a rusev day-t eredetileg viccnek szánták, szépen kinőtte magát.
  Bár én inkább akkor már a táskát adtam volna oda neki, és most mizt küldtem volna aj ellen.
  Valljuk be braunnak semmi szüksége nincs arra a kofferra, van olyan erős a karaktere hogy önerőből legyen bajnok.

  Kedvelés

  1. pont ezért vették el tőle mert az Roman mozdulata
   most meg pont jól jött hogy megmutathatta Romannek hogy ő jobban csinálja (szerintem mondjuk pont nem de ez mindegy)
   szóval nagyon is Romannek szólt az a spear főleg hogy ő készült arra mielőtt Lashley betaggelte magát

   Kedvelés

   1. Mar nem azert de a spear nem volt es nem is lessz romane soha edge goldberg lashley csak 3an a sok pankrator kozul akik 1000szer jobban csinaljak a speart mint roman.

    Kedvelés

    1. Roman a focista múltja miatt a legjobban csinálja a speart mert beleviszi az egész testét, legutóbbi lashley spear elég gagyi lett.

     Kedvelés

     1. szerintem is Roman spear-je jelenleg a legjobb, ő nem lábról ,hanem testtel ugrik bele. Még a japókat is veri,igaz neki több hely is kell hozzá.

      Kedvelés

     2. Mar nem azert de ti lattatok higy csinalta lashley a speart regen vagy az impact nel.Ja es nem azert de goldbergnek is van focis multja.

      Kedvelés

    2. Jelenleg az ő mozdulata és ő az egyik top arca a szervezetnek szóval ő a fontosabb
     Edge meg nagyon rossz példa mert szarul csinálta

     Kedvelés

  2. Nem tudom ,szerintem Goldberg spearje volt a legjobb és Roman egyből utána. De szerintem ez olyan ,hogy kinek-mi. 😀

   Kedvelés

 3. Nem volt olyan két rossz adás, a MITB-et mondjuk nem is volt nehéz túl szárnyalni. Dolph IC öv nyerése szerintem vagyis remélem csak a feud elindítását jelenti Drewal aki miatt vagy címet véd és ez egy ürügy lehet majd, vagy pont miatta veszti el rögtön egy hét után az övet. Corbinnak ez az új stílusa, main event meccset nyerettek meg vele, eszemet nem tudom már mikor történt vele ilyen utoljára.

  SD-re áttérve ott most lehet Nakamurával (sőt szinte biztos) akkor ezek szerint megnyeretik az IC övet, ha már Styles ellen 3x is elbukott. Nem tudom mennyit fog rajta segíteni az IC öv, mert szerintem ez a heel karakter nem sikerült olyan jól mint az szerették volna a vezetőségben,zenéjét is elcseszték meg, hogy Styles lenullázta ez se segített a karakterén. Rusev vs Styles? Naná! Bár félő, hogy Rusevet csak tölteléknek használják fel az Extreme Rulesra….

  Kedvelés

  1. Úgy hallottam/olvastam,hogy lehessen “énekelni” a Nakamura bevonulót,azért lett szövege, de így trágyább lett ,előtte egész jó volt, de japó szöveg?

   Kedvelés

   1. Pont az volt a lényeg hogy ne lehessen énekelni
    heel de mindenki végig énekelte vagy dudolta a zenéjét és ezt akarták tönkretenni

    Kedvelés

 4. Haat igazából most a raw se colt olyan rossz mint szokott ,ziggler meglepett és átmeneti övtartónak jó de feltűnően a michaels diesel vonalat próbálják hozni a ziggler mcintyre csapattal…….illetve egy dolog nagyon zavart,lashley végre speart adott erre azt mondják a kommentátorok hogy reigns szokta így befejezni és hogy ezzel kigúnyolja meg ilyenek….wtf? Lashley előbb osztogatta a speart mint hogy roman tudta volna miaz…….
  A smackdown sokkal jobb volt mint a raw(már már ez az “A” show ) sokkal jobb sztorik vannak feudok……jeff arcfestése visszatért ,lesz egy nakamura hardy feud az övért (remélem nakamura mostmár címet szerez),rusev világbajnoki cimmecsbe van és hát valszeg nem fog nyerni de ha véletlen mégis mekkora rusev day lenne az…..Szóval nálam a kék oldal nyerte a hetet ismét

  Kedvelés

 5. Ez a cikk kifejezetten jol sikerult! Erdekes, mozgalmas es pontosan ravilagit a fo esemenyekre. Akkor is total vilagos lenne minden fontosabb sztorivonal, ha nem lattam volna az adasokat. Ez szerintem mar egy nyomtatott sajoban is megallna a helyet. Grat.

  Kedvelik 1 személy

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s