Váratlan események láncolata: RAW & SmackDown LIVE summa!

Három hétre vagyunk a SummerSlamet megelőző utolsó PPV rendezvénytől, vagyis az Extreme Rulestól.

RAW

A flagship showt ezen a héten is Kurt Angle nyitotta, ám a GM mondandóját megelőzően ‘Constable’ Corbin generált méretes heatet azáltal, hogy rangjának megfelelő bemutatásra késztette JoJo-t. Angle csak ezután térhetett rá a szegmens fő okára, amely a Brock Lesnar körül kialakult bonyodalmakat volt hivatott tisztázni. Mindenekelőtt, a magát koronázatlan bajnoknak tartó Roman Reigns csatlakozott a pároshoz, ugyanis szerette volna testközelből hallani a fejleményeket. Megérkezett Lashley is, méghozzá  egy igen fajsúlyos vélemény kíséretében. Szerinte Romannek ideje volna továbblépni, mivel három éven hát voltak meg a lehetőségei arra, hogy legyőzze Lesnart. Az eltelt idő során viszont csak egyetlen dolgot volt képes bizonyítani, mégpedig, hogy képtelen erre. Reigns erre pipebombot dobott Lashleyre, felhozva a Szupersztár korábbi WWE-s távozását és az abból eredő kevésbé sikeres MMA-karriert. Roman úgy véli, Lashleynek először a saját portáján kellene rendet rakni, és csak utána a szájára venni őt. Lashley igyekezett egyértelműsíteni, hogy ő fogja megnyerni a már említett többszemélyes meccset – jogot szerezve általa a Brock elleni csatára. Angle viszont gyorsan lehűtötte a kedélyeket, bejelentve, hogy az ominózus összecsapásra nem kerül sor. Az indoklás egyszerű; a felsőbb vezetés nem tud közös nevezőre jutni a világbajnokkal. Roman erre sokadszor is tudatta, hogy mennyire elege van Lesnar hozzáállásából. Jobb híján, Lashleyvel akart megütközni itt és most, de Angle nem kért ebből, mondván az Extreme Ruleson lesz idejük rendezni a konfliktusukat. Ismét feltűnt a Revival, amely újabb tag team találkozót eredményezett. A visszavágó első és legfontosabb különbsége az volt, hogy a kétszeres NXT Tag-bajnokok nyerték – köszönhetően Romannek, aki a nem meccsben lévő Dawsont spearelte. Wilder kopogtatott, értékes sikerhez juttatva magukat.

A tag team vonal a folytatásban sem szorult háttérbe, hisz láthattuk a bajnokokat, az őket újfent kiparodizáló B-Teamet, valamint az Authors of Pain is megmérette magát.

Alexa Bliss oldalán megintcsak ott tetszelgett Mickie James. A duó promóját a felfüggesztett Ronda Rousey országos cimborája, Natalya szakította félbe. A veterán Nattie jelentőségteljes győzelmet aratott Little Miss Bliss fölött, többek között Nia Jax miatt. Nia elterelte a címvédő figyelmét, így Natalya hamar érvényre juttatta a Sharpshootert.
Halkan azért érdemes megjegyezni, hogy ezzel könnyedén módosulhat Triple Threatre a Nia és Alexa párosának kiszabott visszavágó az Extreme Ruleson.

Az est egyik, ha nem legnagyobb szenzációját Bayley villantotta. A mindig, mindenkivel aranyos és kedves Huggable One ezúttal egy merőben új oldalát prezentálta, miután nekiesett Sasha Banksnek. A Bo$$-nak még felocsúdni sem volt ideje abból, hogy Ruby kopogtatta őt a soros tag-meccsben – már támadta is le Bayley, akiből kiszakadtak az elmúlt hónapok sérelmei. Az üzenet egyértelmű Bayley részéről, bár én ezt egyelőre nem venném turnnek, pusztán egy nyomatékosabb törlesztéssel vegyes leckéztetésnek. A közönség mindenesetre roppantmód örült a látottaknak, miközben alaposan megéljenezték Bayleyt.
A viszály azonban új töltetet kapott, és mindenképp lehet benne potenciál az Extreme Rulesra, akár Extreme Rules szabályrendszerben vívott ütközetre is.

Braun Strowmanről nem ejtettünk szót legutóbb, dacára annak, hogy főeseményben szerepelt. Valószínűleg most is mellőztük volna, de ő hű maradt magához és tett szándékunk ellenkezőjéről. Most is a tőle telhető legjobbal volt azon, hogy megkeserítse Kevin Owens életét. Autót rongált, ellehetetlenítve a Prizefighter miharamabbi távozását San Diego-ból.

A főeseményt ezúttal címmérkőzés szolgáltatta, méghozzá Dolph Ziggler és Seth Rollins jóvoltából. PPV-párharcnak beillő küzdelemben részesített bennünket a két titán – szállítva ezzel egy abszolút RAW-klasszikust. De mielőtt még elhihettük volna, hogy a Zig Zagből kirúgú Rollins visszaszerezheti a címet – érkezett McIntyre, aki egy túlontúl is méltatlan DQ-ba taszította az összecsapást. Kettő az egyben támadták Rollinst, akinek segítségére ki más bukkanhatott volna fel, mint Roman Reigns. Jókora Speart osztott ki a felé szédelgő Zigglernek, majd adtak egy kis ízelítőt a moneyfightból Drew-val. A Chosen One egy Superman Punch következtében távozott a ringből, magára hagyva a Shield-testvéreket.
Picit olyan ez a RAW most, mintha minden a feje tetejére állt volna Lesnar miatt. Pechére a WWE-nek, még csak meg sem foszthatják Lesnart a címtől, elvégre Brock Lesnarról és egy közel 500 napos regnálásról beszélünk, olyanról, amelynek annak rendje és módja szerint a kötelek között kell véget érni. Lesnar UFC-zni akar, és vélhetően tiszteletét teszi a UFC 226-n holnaphoz két hétre, hogy kihívja a Miocic-Cormier meccs győztesét. Mi lesz a WWE-vel és annak Universal övével? Nagyszerű kérdés! Seth Rollins duplán bukhat ezen, hisz tőle nyilván a beharangozott többszemélyes kihívói meccs miatt vették le idejekorán az Interkontinentális övet. Megvolt a visszavágó is, így egy újabb meccs közöttük a PPV-n már abszolút súlytalan volna. Reignséket még csak-csak menteni lehet, de mi lesz Rollinsszal, aki káprázatosabb, mint valaha?

SmackDown LIVE

Döbbenetből döbbenetbe csöppentem, na de persze nem rögtön az elején. Egy rendkívül motivált Mizt láthattunk a Miz TV-ben, amelynek vendégei ezúttal a Bryant-verő Bludgeon Brothers voltak. Miz szempontjából öröm az ürömben, hogy bár WWE övmeccs-lehetőséget veszített Rusevvel szemben, Bryant legalább alaposan helybenhagyták Harperék. Daniel Bryan hozta a formáját, vagyis faltörőkos módjára csak arra volt kíváncsi; ki lesz az első, akivel meg kell ütköznie.

Shinsuke Nakamura sérülése miatt elmaradt a beígért címmeccs Jeff Hardyval, ám a WWE jó érzékkel kavarta a kártyákat és a japán helyett a Sanity-vel friss és mély benyomást tevő Eric Youngot küldték csatába Hardy ellen. A címmeccs DQ-val ért véget, hogy aztán tag team formátumban folytatódjon a Jeff mellé szegődő Uso-ikreknek köszönhetően.

AJ Styles promóciós tevékenységet folytat Ausztráliában, így csak leendő ellenfelét láthattuk akcióban. Rusev legyőzöttje Xavier Woods volt.
A New Dayre egyébként érdemes lehet figyelni, hisz a hírek szerint kiragadják őket a tag team divízióból annak érdekében, hogy minél többet lehessenek egyénileg a frontvonalban.

Carmella Stylesszal együtt tolja az ipart, így James Ellsworthre vetült a reflektorfény. A Chinless Wondernek azonban nem volt oka örömre, miután Paige bejelentette; jövő héten Asukával kell megmérkőznie, ráadásul az Empress visszavágót is kap Carmella ellen az Extreme Rulesra.

Daniel Bryan és Luke Harper csatája zárta a kékek bemutatóját. Bryan karnyújtásnyira került a győzelemtől, de Eric Rowan rávetette magát a döntő pillanatban. A csavar azonban csak ezután következett, hisz visszatért Kane! A Big Red Machine takarított, majd egy nosztalgia-dús jelenetsor végén összeölelkezett Bryannel. Team Hell-NO egyesülés, bizony. Paige tette fel a pontot az i-re, vagyis az Extreme Ruleson a Team Hell-NO hívhatja majd ki a Bludgeon Brotherst a tag team címekért.

Derült égből villámcsapás?!

Az Extreme Rules PPV eddig ismert kártyája:

*Daniel Bryan & Kane Vs. The Bludgeon Brothers (C) – SmackDown Tag Team Championship
*Nia Jax Vs. Alexa Bliss (C) – RAW Women’s Championship
*Rusev Vs. AJ Styles (C) – WWE Championship
*B-Team Vs. Deleters Of Worlds (C) – RAW Tag Team Championship
*Asuka Vs. Carmella (C) – SmackDown Women’s Championship
*Roman Reigns Vs. Bobby Lashley

Az azért megérne egy misét, hogy alig több mint két hétre vagyunk attól az Extreme Rulestól, amely egyelőre nyomokban sem tartalmaz extrémséget.

Folytatás jövő héten.

9 című bejegyzés “Váratlan események láncolata: RAW & SmackDown LIVE summa!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Én még mindig ( bár RAW eleje egyre nehezebben megy) végignézem a műsorokat, de azért big Köszi az összefoglalókért, ha valamit nem értek,jól jön.

  Kedvelés

  1. Én is nézem, de amióta itt nincs fent, csak a gyorsítottat találom. Persze jobb, mint a semmi, és még nem érthetetlenül gyors a beszéd (3 óra 2 órára gyorsítva). Ha van ötleted, hogyan és hol tudsz a nem gyorsított verziókra keresni, azt megköszönném.

   Kedvelik 1 személy

 2. “Az azért megérne egy misét, hogy alig több mint két hétre vagyunk attól az Extreme Rulestól, amely egyelőre nyomokban sem tartalmaz extrémséget.”

  Azt hittem senkinek nem fog ez feltünni, ez idegesít engem is. Egyik meccs se lenne indokolt a gálán,de mit is várok.

  Ebben az évben konkrétan majdnem minden PPV-t elszartak, miért pont ez lenne kivétel. De ha már szék meg asztal törésekkel reklámozzák minden RAW-on meg mindenhol a PPV-t, akkor elvárná az ember hogy ez legyen. Mert különben ez megtévesztés.

  Kedvelés

 3. Egy kicsit off de most tálaltam rá erre és szerintem nagyon érdekes szóval aki tud valamennyire angolul (bár szerintem nem muszáj hozzá) triple h-ról szól a kezdetektől végigmegy a karrierjén kommentekkel hogy ki hogy élte meg az adott helyzeteket és legalább az első két részt érdemes megnézni mert ebből kiderül hogy miért tud olyan jó műsorokat csinálni és hogy vince már akkor is elutasította a jó ötleteket….(khm dx)
  Szóval itt a link akit érdekel szerintem érdemes megnézni 😀

  https://www.dailymotion.com/playlist/x2uty2

  Kedvelés

 4. Azt esetleg nem lehet tudni, hogy mikor lesznek ismét rendes összefoglalók?
  Ezekkel a summákkal nem lenne baj, de mire kikerül kb mindenki tudja, hogy mi történt, ha van egy minimális angol tudása.
  Tudom, hogy most egyedül kell csinálnod, de ez meddig lesz így, lehet tudni?

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s