Miért is tért vissza valójában a Brand Split?

A The Sports Business Daily hozta le a hírt, hogy mi is állt valójában a 2016-os Brand Split hátterében!

 WWE azért döntött a műsorok szétválasztása mellet, mivel – az oldal beszámolója szerint – hatalmas érdeklődés mutatkozott az ESPN részéről valamelyik műsor programra tűzése iránt. A Turner Broadcasting is aktívan érdeklődött, ám nem állt akkora anyagi forrás a rendelkezésükre, hogy komolyabban versenybe tudjanak szállni.

Az ESPN annyira komolyan gondolta a kapcsolatot, hogy tavaly több alkalommal is találkoztak Stephanie McMahon-nel, Paul Levesque-kel, Michelle Wilson-nal és George Barrios-szal.

Jó ütemben folytak a tárgyalások, ám volt egy bökkenő. Az ESPN már annyi sportműsort sugároz, és annyira rengeteg szervezettel áll kapcsolatban, hogy nem tudta a WWE számára garantálni, hogy az év 52 hetében mindig ugyan azon a napon tudnák sugározni a szervezet műsorait. Ez pontosan az az ok, amiért a WWE 2000-ben már egyszer otthagyta az USA Network-öt a Viacom ajánlatáért.

A Time Warner is élénk érdeklődést mutatott a szervezet iránt, ám akkoriban olvadtak be az AT&T-be, így a tárgyalások meg sem kezdődhettek.

Az ESPN utolsó ajánlatában még szerepelt a ESPN+ streaming service is, ám erre mint a WWE Network konkurensére tekintett a szervezet!

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s