WWE Extreme Rules 2018 – Tippelde

Alig több mint 48 óra választ el bennünket az egyelőre csak nevében extrém Extreme Rulestól, amely rendesen megpakolt kártyával jelentkezik majd Pittsburghből.

A következő sorokban végigszaladok a gála találkozóin, s kommentár formájában – hozzájuk fűzöm a személyes indíttatású várakozásaimat.

A legnagyobb csalódást sokaknak egyértelműen az okozta, hogy nagyon kevés stipus meccset kaptunk a PPV-re. Számszerint négyet, amely igen halovány egy ilyen jellegű rendezvénynél. Ami engem illet; leginkább a Reigns vs. Lashley párosításnál hiányolom a kikötést, hisz a felek között lángra lobbant indulat bőven túlmutat egy általános szabályrendszerű mérkőzésen.

New Day Vs. SAnitY – 6 Man Tag Team Tables Match

Azon kevesek táborát erősítem, akik úgy vélik; ennek az ütközetnek sokkal jobbat tesznek a kickoff-körülmények. A main cardon ugyanis, egész egyszerűen nem tudnák hozni azt – semmilyen tekintetben -, melyre a felvezető műsorban minden adott. Azt várom, hogy az est egyik legjobb meccsét kapjuk ettől a hat Szupersztártól. Emellett, természetesen Sanity győzelem születhet, pláne annak tükrében, hogy a csapat vereséget szenvedett kedden, miután Bryan sikerre vitte a Running Knee-t Eric Younggal szemben. A Sanity számára a fényes jövő felé vezető lépcső első foka lehet a New Day, hosszútávon pedig mindenképp bajnokesélyes csapatot köszönthetünk a személyükben.

Győztes: SAnitY

Seth Rollins Vs. Dolph Ziggler (C) w/Drew McIntyre – Intercontinental Championship, 30-Minute Ironman Match

Ha az előbbire azt mondtam ‘est egyik legjobbja lehet’, erre azt kell megjegyeznem, hogy a legjobb lehet. 30 percnyi tömény izgalom vár ránk, miközben egymásnak feszülnek egy kimondottan nyíltsisakosnak és izgalmasnak ígérkező csatában.
Ha a szívemre hallgatok, Rollinst hozom ki végső győztesként – elvégre ő alapjáraton is csak a volt-nincs többszemélyes kihívói meccs miatt bukott pár hete. Lelki szemeim előtt olyanokat látok Rollinsszal szemben a kihívói státuszban, mint Elias, Mahal, Gable, Bálor, vagy épp egy majdani heel turn után; Bobby Roode – nem beszélve a hamarosan visszatérő Dean Ambrose-ról.
Ha viszont az eszemre hagyatkozom, Ziggler-sikernek tekintek elébe. Sanszos, hogy a cím központi szerepet játszik majd a ShowOff feudjában McIntyre ellen. Kérdés, hogy a skót mikor fordít hátat jelenlegi kegyeltjének. McIntyre meglehetősen impresszív, ráadásul hétfőn újabb nyomatékot adott szándékainak a Rollins elleni derbivel, amely szerintem nagyon jóra sikeredett. Bár, lehet, hogy ezt csak azt sugallja nekem, hogy már nagyon vártam rá. Egyébként, Drew-ra én kimondva-kimondatlanul Rumble-esélyesként tekintek 2019-re.

Győztes: Seth Rollins

Asuka Vs. Carmella (C) w/James Ellsworth – SmackDown Women’s Championship, Shark Cage Match

Félelmetes, hogy mennyire hidegen hagy, azt mindenesetre nehezményezem, hogy pont Asuka funkcionál töltelékként a káposztában. Ez ugyanis minden, csak nem jó és hasznos az Empress szempontjából. Még csak azt sem lehetne mondani, hogy ő az egyetlen erre használható babyface, hisz Naomi is az, plusz sokkal de sokkal beáldozhatóbb, mint a japánok gyöngyszeme. Húzzák vele az időt, alibiznek a SummerSlamig, ahol várakozásaim szerint az utóbbi időben surranópályán pusholtatott Becky Lynch lehet a befutó minden tekintetben. Beckynek át kell vennie a stafétát, egyrészt mert Mella csak átmeneti bajnok volt, másrészt mert az Irish Lass Kicker közreműködésével friss arcok kerülhetnek a title picture-be. Gondolok itt Peyton Royce-ra és Billie Kayre, de komolyabb feudokra is lesznek lehetőségek, elég csak Charlotte-ra, Naomi-ra, és később már egy heel Asukára gondolni. Visszakanyarodva a holnapi meccshez; a Shark Cage persze nem fogja tartóztatni a beavatkozástól Jamest, aki így tevékeny részese lehet Staten Island hercegnőjének újabb diadalának.

Győztes: Carmella

B-Team Vs. Deleters of Worlds (C) – RAW Tag Team Championship Match

Nem segítenek ezzel a RAW igencsak súlytalan tag-divízióján, de legalább lehet rajtuk röhögni hétről-hétre. Még ha csak kínunkban is.. Tekintve, hogy az elmúlt időszakban a kihívók oda-vissza verték egy az egyben a bajnokokat, majdhogynem borítékolható Wyatték győzelme. Köszönjük a B-Teamnek, kiváló ügynökök voltak. SummerSlamre jöhet az Authors of Pain, vagy egy felturbózott Ascension.

Győztes: Deleters of Worlds

Shinsuke Nakamura Vs. Jeff Hardy (C) – United States Championship Match

Most vagy soha? – adódik a kérdés Nakamura szemszögéből. 0:6-os WWE övmeccs-mérleggel érkezik meg erre a US-shotra, amelyet egyrészt a semmiből kapott semmire, legalábbis semmi érdemlegesre. Övön alul csapta Hardyt a Money in the Bank előtt, ez pedig elég volt az egyre inkább bebrokenülő bajnoknak ahhoz, hogy célkeresztet fessen Nakamura hátára. Annyira semmilyen a viszály, hogy Hardyt sejtem, ugyanakkor Nakamurának eléggé létfontosságú a győzelem ha már címmeccsről van szó.

Győztes: Shinsuke Nakamura

Nia Jax Vs. Alexa Bliss (C) – RAW Women’s Championship, Extreme Rules Match

Nem titkolom, inkább néznék ehelyett egy Bayley vs. Sasha-t Extreme Rules-körülmények közepette. Rousey első soros jelenléte csalóka lehet, hisz sokan ugranak ezáltal arra, hogy Bliss veszíteni fog. Igenám, de akkor hogyan tovább? A Bliss vs. Rousey minden, csak nem money. Pláne nem az övért. Nia-t is ki kellene szedni ebből, lehetőleg, hogy a legkevesebbet szenvedje a meccs által. Roppantmód kíváncsi vagyok, hogyan fogják Blisst kihozni ebből bajnokként, úgy, hogy ne legyen totálisan hiteltelen, hogy extrém rules stipu alatt veri a nála ötven kilóval nehezebb ellenfelét – egy alaposan felbőszült Rousey szeme láttára.

Győztes: Alexa Bliss

Rusev w/Aiden English Vs. AJ Styles (C) – WWE Championship Match

Rusev képében megkaptuk a friss arcot, aki tökéletes, mint átmeneti kihívó Styles ellen. Sok keresnivalója nemigen lesz a bolgárnak, mindenesetre – ahogy meg is jegyezte valaki a summa alatt – bizonyíthatja, hogy megérett a main event futásra. Styles megcsinálhatja őt, ehhez kétség sem fér. Én azonban már előretekintek, lévén, hogy a SummerSlammel kezdődően tárulhat a szemünk elé az a bizonyos Destroyer vs. Phenomenal feud! Igen, Joe vs. Styles. A vége pedig, állítólag Hell in a Cell meccs lehet a Hell In A Cell PPV-n. AJ-vel kezdeni kellene valamit, ugyanis szerintem borzalmasan egysíkú és unalmas mostanság. Beleszürkölt az általa kovácsolt SmackDown LIVE-ba, hovatovább; úgy vélem messze ez az eddigi leggyengébb WWE-s éve. Semmi bajom Stylesszal, sőt.. Nagyon sokszor nyűgözött le az elmúlt több mint két évben, de ennek a bajnoki futásnak véget kell érnie lassan de biztosan. Joe pedig több mint érdemes rá, hogy átvegye a stafétát. Egész egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Styles ellen is buktatják azt a Joe-t, aki tavaly és idén klasszis feudokat pakolt az asztalra olyanokkal szemben, mint Brock Lesnar és Roman Reigns. Ha netán mégis, és Styles őt is túléli, merem feltételezni, hogy előbb-utóbb heel turnt kap AJ. Azt viszont első körben csak akkor érdemes meghúzni, ha Bryan marad a cégnél és hosszabbít. Bryan ugyanis az egyetlen ember, akin hathatós heel turnt prezentálhat Styles egy money-feud kíséretében. Elkalandoztam, de talán helytállóan.

Győztes: AJ Styles

Braun Strowman Vs. Kevin Owens – Steel Cage Match

Drága kenyér… – mondotta mindig imádott nagymamán, ha valamin úgy istenesen elcsodálkozott. Most én is vagyok, többnyire mert nehezen viselem a szerepkört és pozíciót, amelyben Kevin Owenst foglalkoztatják. Személyes kedvencemként abszolút tolerálhatatlan, hogy hosszú ideje, mint Strowman játékszereként van tartva. És ez a Steel Cage során sem lesz másképp, méltatlan meccs egy méltatlan helyzet közepette. Dereng még Kevin Owens a megélhetési bunyós, aki mindenen és mindenkin átgázolt a saját céljai érdekében? Kevin Owens, aki az első Main Roster meccsén John Cenát verte? Szép idők voltak…

Győztes: Braun Strowman

Finn Bálor Vs. Baron ‘Constable’ Corbin

Ne vicceljünk már…

Győztes: Finn Bálor

Team Hell-No Vs. The Bludgeon Brothers (C) – SmackDown Tag Team Championship Match

Felemás érzéseket ébreszt bennem e meccs gondolata. Voltaképp csak azért, mert úgy telibe nyilvánvaló, hogy semmi kifutása nem lesz. A kérdés inkább az, hogyan oldják meg Kane és Bryan újbóli szétválását. Mondjuk, én hagynám még őket. A Sanity ellen mindenképp. Bryannek nem akaródzik aláírni, így nem is adnék komolyabb szerepet neki. Még a Miz elleni feudot se, legalábbis nem az ő végső győzelmével. Hadd Team Hell No-zzon addig, míg alá nem írja az új szerződését.

Győztes: Bludgeon Brothers

Roman Reigns Vs. Bobby Lashley

Ez lesz Roman 27. PPV-főmeccse. Épp egy indulat-feudban van Bobby Lashleyvel, és tulajdonképp a szóban forgó összecsapás dönthet arról, hogy ki néz szembe legközelebb Brock Lesnarral. Ha félretesszük a közönség trollkodását, egész jó meccs sülhet ki ebből. Reigns nyilván nyerni fog, mint tette azt Mahal, vagy épp Joe ellen.

Győztes: Roman Reigns

Hétfőtől pedig, már minden a nyár legnagyobb WWE-s rendezvénye körül forog majd. Kezdődik a SummerSlam-szezon, remélhetőleg minél minőségibb viszályokkal, na és persze Brock Lesnarral, aki egyelőre a UFC-t részesíti előnyben a WWE-vel szemben.

4 című bejegyzés “WWE Extreme Rules 2018 – Tippelde” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. D Bryan visszatért ,de komolyan én már unom. Ugyanaz,mintha el se ment volna. TeamHellNo, running knee,stb. MInden ugyanaz.Yes—>Noooo!

  Kedvelés

 2. Ebből kb talán 3 meccs lesz jó el nem basszák az tök felesleges. Roman meccs nem érdekel nyilvánvaló hogy ő fog győzni. Strowman fan vagyok de az amit vele művelnek KO-val már nagyon kínos egyedül az Iron meccs ami nagyon lázba hoz meg Rusev vs AJ többi említésre méltó csak töltelékek kb.

  Kedvelés

 3. A multkori PPV-n ahol Roman és Joe volt a főmeccs, az aréna elkezdett ürülni, erre mi a megoldás?
  Persze, hogy megint ő kapja a főmeccset…. vicc.
  De ami mégnagyobb vicc, hogy nincs semmi kikötés, ezt én nem tudom elhinni, ha a PPV közben nem változtatnak valami extrém meccstípusra számomra el van ásva ez a meccs….

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s