SummerSlam-pillanatok, avagy a három eddigi év Brooklynban

Vasárnaphoz négy hét hétre utoljára látogat a WWE a brooklyni Barclays Centerbe, legalábbis egyelőre és a SummerSlam PPV kedvéért.

Mint ismeretes; jövőre visszatér a WrestleMania a Metlife stadionba, így a brooklyni TakeOver is ennek megfelelően kerül tető alá áprilisban.

A nyár legnagyobb eseménye 2015-ben zarándokolt át a Los Angeles-i Staples Centerből. Az elmúlt három évben megannyi klasszikus meccsnek és pillanatnak örvendhetett a WWE Univerzum, így most visszaemlékezünk néhányra közülük.

2015

Három éve a SummerSlam-hétvége egyel növelte a tétet, hisz ekkor került első ízben megrendezésre a TakeOver: Brooklyn, amely ráadásul formabontónak bizonyult, hisz ez volt a legelső olyan NXT-s gála, amelyet nagyközönség előtt bonyolítottak.
A TakeOver legkiemelkedőbb összecsapása a Women’s címért zajlott. Sasha Banks és Bayley méltán híres klasszikusa azóta is élénken él a rajongókban, sőt; mérkőzésük minden idők egyik legjobb női viadalaként vonult be a történelemkönyvekbe. Adott volt a magát érinthetetlennek gondoló bajnok Sasha személyében, és az esélyekre nagyívben tevő underdog kihívó Bayley, aki a lehetőségért a komplett divízión gázolt át. Legyőzte Becky Lyncht, Charlotte-t, Brooklynban pedig Sasha testén át vezetett az útja a címig. A Four Horsewomen együtt ünnepelt a találkozó végén, a közönség pedig állva tapsolta őket. Emlékezhetünk; az első sorból figyelő Seth Rollinsnak még könnyek is szöktek a szemébe.

Samoa Joe ekkor debütált élesben, mégpedig a feltörekvő Baron Corbinnal szemben.

Ha a 2015-ös SummerSlamre gondolok, nekem leginkább két meccs vésődött az emlékezetembe.
Title versus Title, a győztes mindent visz! Seth Rollins WWE World Heavyweight, míg John Cena United States bajnokként masírozott be a Barclays poklába. Nagyszerű csatát vívtak, és bár Cena közel járt az abszolút történelemhez, végül mindent elveszített. Jon Stewart ugyanis – dacára az akkortájt húzódó ellentétének Rollinsszal – győzelemhez segítette az Architectet. Székkel támadott Cenára, majd ledobta Rollins az eszközt, amelyre aztán csattant is a Pedigree. Seth megcsinálta, és ezzel dupla bajnokká avanzsált.

A főmeccset Brock Lesnar és Undertaker vívták. A DeadMan a júliusi Battlegroundon tért vissza és fosztotta meg Lesnart a Heavyweight öv megszerzésétől. Taker bosszút állt a streak megtörőjén, ám az indulatok még csak ezután hágtak a tetőfokára. Lesnar ugyan feladásra kényszerítette Takert a SummerSlamen, ám Charles Robinson mérkőzésvezető nem látta ezt egy helyezkedési hiba miatt. A kialakult kavarodást Undertaker használta ki, álomba fojtva a Beastet.

2016

Samoa Joe, már mint NXT Bajnok tért vissza egy évvel korábbi debütálásának színhelyére. Kihívója a makulátlan mérleggel bíró Strong Style-király, Shinsuke Nakamura volt. A japán meghódította Brooklynt, és Joe legyőzésével a brand bajnokává koronáztatott.

Egy évvel a Sasha elleni diadalt követően, Bayley búcsúmeccsére került sor a Barclaysben. Elveszített címét igyekezett visszaszerezni Asukától, mindhiába. A Huggable One megszolgálta az idejét, eljött hát a Main Roster felhívó pillanata.

A Brand Split következményeképp ez volt az első közös PPV a két osztag számára. A SmackDown képviseletében kaptunk is egy show-stealer párharcot, amikor is AJ Styles Club-mentesen nézett szembe John Cenával. Big Match John próbálkozásai sikertelennek bizonyultak, ellenben AJ-vel, aki a Styles Clasht követő Phenomenal Forearmmal rövidre zárta a háborút.

Tekintettel Dean Ambrose Battleground-győzelmére, a RAW-nak új világbajnoki címet kellett kreálni. A Universal övért, ennél fogva Finn Bálor és Seth Rollins csaphatott össze. Emlékezetes mérkőzés ez, hisz ugyan Bálor képes volt megszerezni a győzelmet s ezáltal a címet – vállsérülésének következtében kevesebb mint 24 óra múltán már le is kellett mondania a trónról.

Brock Lesnar zsinórban a harmadik SummerSlam-főmeccsét produkálta ekkor. John Cena és Undertaker után nem más volt az ellenfele, mint Randy Orton. Interpromotional meccsük véres véget ért, köszönhetően Lesnarnak, aki könyökkel tesztelte Orton fejbőrének vastagságát. A káoszba fulladt főesemény lezárásaként, Lesnar még Shane O-t is megkínálta egy F5-val.

2017

Johnny “5-star” Gargano és Andrade ‘Cien’ Almas első ízben villogtatták meg a maguk között munkálkodó mesteri kémiát. A mexikói győzött, s ezzel megváltotta jegyét a címre.

Drew McIntyre meg sem állt a trónig. A Chosen One-t még Bobby Roode sem volt képes tartóztatni, így új bajnokot ünnepelhettünk. A csattanó azonban csak ezután következett, hisz Adam Cole debütált a WWE kötelékében. A függetlenek világát már meghódító titán, egyúttal megalapította az azóta is betonbiztos alapillérnek számító Undisputed Era-t.

Amennyiben nem csalnak az emlékeim, a tavalyi SummerSlam-kiadás meglehetősen rossz szájízt hagyott a rajongókban. Nem is volt igazán nagy meccse, leszámítva a főeseményt, amelyen Brock Lesnar tette kockára a Universal Heavyweight övet. Strowman jött, látott, s tarolt. Lesnar azonban megmenekült, méghozzá a Reignsen értékesített F5-val.

Idén minden esély megvan rá, hogy stílszerű véget érjen egy korszak. A SummerSlamnek is meglesznek a maga pikáns kis ütközetei, nem beszélve a TakeOverről, amely két-három slágergyanús találkozóval rohamoz majd.

2 című bejegyzés “SummerSlam-pillanatok, avagy a három eddigi év Brooklynban” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Igazából most már olyan szintre jutott ez a dolog, hogy bárki fosztja meg Lesnart az már jó vég lenne 😀 de amúgy nagyon remélem hogy Strowman sikeresen váltja a táskát és ő lesz a bajnok, egyrészt jobban bírom mint Romant vagy Lasleyt másrészt nagyon nem tenne jót a karakterének ha még money in the bank táskával sem sikerülne neki hogy bajnok legyen.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s