Tud-e megint rosszkor, rossz helyen lenni Samoa Joe?

Szegény Joe-t az ág is húzza? – adódik a következő kérdés az elnyűhetetlen nehézsúlyúnak.

Ugyanis könnyen lehet, hogy így vagy úgy, de újfent méltatlan helyzetbe keveredik. A méltatlan helyzetet pedig az szolgáltathatja, ha nem szerzi meg a WWE övet.

Main Roster felhívója óta, Samoa Joe meglehetősen megosztó szerepet játszik a WWE Univerzum körében. Utálói legalább annyira fellelhetőek, mint a szimpatizánsai. Az elmúlt tizenkilenc hónapban, Joe igen impozáns teljesítménnyel rukkolt elő arra a bizonyos asztalra. Az asztalt nem ő hozta, mindenesetre sikerült stabilizálnia. Kezdésként tavaly januárban, rögtön egy hangsúlyos sztoriba csöppent, amikor is Triple H “hóhérjaként” támadt Seth Rollinsra. Még nagyon frissnek számított a Main Rosteren, így hát nem is szántak neki különösebb szerepet a WrestleMania (33) felé vezető úton. A FastLane-en legyőzte Sami Zaynt, majd kihagyta a Mániát, hogy aztán folytassa viszályát Seth Rollinsszal. Kikapott tőle a Paybacken, ám az Extreme Ruleson mégis volt miért örülnie, hisz ő lett az első számú kihívó a Universal bajnoki címre. Későbbi népszerűségét a rajongók körében ekkortájt is alapozta meg, köszönhetően a remekbe szabott performansznak, amelyet Lesnarral szemben villantott. A címmeccset persze elveszítette, maga a szituáció azonban tipikusan az volt, amikor a vereségből is profitálni lehet a folytatásra nézve.

Ő ezt megtette!

A világbajnoki cím körüli stagnálás viszont ellehetetlenítette számára a lényegi áttörést. A SummerSlamen és a Survivor Seriesen egyaránt epizódszerep jutott neki osztályrészül, az új esztendőt pedig egy sajnálatos talpsérüléssel kezdte. Ennek következtében, a WrestleMania-t is múlasztani kényszerült – zsinórban másodjára. Ez már azért sokkalta demoralizálóbb is volt egyben, mint az egy évvel korábbi eset. Visszatérve Roman Reignsszel melegítették fel a frigó tartalmát. Győznie ekkor sem sikerült, ráadásul ha úgy vesszük Lesnar és a Reigns elleni Interkontinentális övmeccsek után ez már a harmadik Big Match alkalom volt, amikor vesztesen hagyta el a küzdőteret.

Jókor jött a váltás!

Joe az április Shake Up keretein belül átkerült a kékekhez, s már mint SmackDown-tag csapott össze Reignsszel. A Money in the Banken kitöltötték vele a létrameccset, az Extreme Ruleson szóhoz sem jutott, de már érezhető volt, hogy a SummerSlamen eljöhet az ő ideje.

Jött, látott, tarolt!

Lefojtotta AJ Stylest, majd rákanyarintotta nevét a nyár legnagyobb eseményének szerződésére. Egyszer s mindenkorra hivatalossá vált tehát, hogy ő méreti meg magát a tavaly november óta regnáló Phenomenal One-nal.

Van-e győzelmi esélye a SummerSlamen? Ha minimális is,de van! Nem épp 50-50% a szitu, de ő az első olyan Szupersztár AJ futása óta, akinek reális sansza lehet detronizálni. Na már most, itt van nekünk az októberben polcokra kerülő 2K19, amelynek mint tudjuk AJ az arca. Ezért kapásból sem valószínű, hogy a játék kiadásáig leveszik róla az övet. Ha egy játék alapján meghozott döntésről van szó, amelyet önmagában viccesnek éreznénk, még mindig kapaszkodhat bárki a jövőképbe. Mi történhet ha Styles nyer, és mi történhet ha Joe? Vizsgáljuk meg!

#1 AJ Styles címet véd!
Az első és legfontosabb szempont, amely Joe bajnoksága ellen szól az nem más, mint hogy heel-túltengés van a SmackDownon. Joe-nak lényegesen nehezebb volna megfelelő sztorikat és kihívókat kreálni, mint AJ-nek, aki ezután megütközhetne:
-Randy Ortonnal
-The Mizzel
-Andrade “Cien” Almassal
– valamint, Daniel Bryannel.

Négy név, akik közül lehetne válogatni bőven ha beigazolódik a korábban pedzegetett pletyka, amely szerint Styles bajnokként zárja az évet.

#2 Samoa Joe világbajnok lesz!
Ezzel szemben Joe-nak, voltaképp csak Bryan jöhet szóba érdemlegesen ha babyface kihívóra hagyatkozunk – átmenetileg figyelmen kívül hagyva a nyilvánvaló PPV-visszavágót, amely megilleti AJ-t. Jeff Hardyra én személy szerint nem feltétlenül hagyatkoznék komoly kihívóként, főként mert Jeff a vergődést és küszködést képviseli ha a birkózásról van szó. Nagyon nincs rendben fizikálisan. Ettől még hadra fogható lehetne Joe-val szemben, és kétségem sincs afelől, hogy meglépné a szervezet ha arról van szó. Ugrasztani lehetne továbbá John Cenát is, aki moneymaking párosítást egészíteni ki Joe ellenében.

Bajnok kontra Bajnok?

Érdemes előretekinteni az év utolsó Major PPV-jére, amely a novemberi Survivor Series lesz. Tavaly bajnok a bajnok elleni csatákat láthattunk, többek között világbajnokok részvételével. AJ alulmaradt Brockkal szemben, és papíron egyébként ennek a visszavágója sem kizárandó. Ha Styles nem veszít a játék miatt, és Lesnarról sem szedik le az egyszerre legyen címvédő itt is-ott is téma miatt, akkor ismét egymásnak feszülhetnének – feltéve persze, hogy idén is bajnok a bajnok elleni találkozókkal készülnek. A szóban forgó témakör igen széles skálában tartalmaz álommeccseket, kezdve a Styles vs. Strowmantől egészen a Strowman vs. Joe ütközetig.

Ahogyan beindult és amilyen személyes töltetet kapott Styles és Joe feudja, könnyen elképzelhető, hogy a SummerSlam csak megállóként funkcionál majd. Szeptemberben Hell In A Cell, ahol így az ördögi építményben zárhatnák le történetüket.
(Megjegyzendő, hogy egy WWE övért zajló Cella-meccsel ők lennének az elsők Bryan és Orton óta!)

Akármennyire is megérdemli Joe a címet, elismerhető, hogy talán megint rosszkor van a rossz helyen. AJ regnálása kapcsán túlvagyunk az unalmas részen, innen csak izgalmas fejezetek iródhatnak, amelyek előbb-utóbb heel turnnel párosodhatnak és természetesen egy Daniel Bryan elleni álommeccshez vezethetnének.

Sokakkal ellentétben, én ezt nem a WrestleMania-ra raknám hanem a Royal Rumble-re. Bryan megnyerné a címet, Miz pedig a Rumble-t, így a Mánián Bryan vs. Miz (SummerSlam-visszavágó) jönne – immár a világbajnoki övért. Miz csúcsra érne, vagyis két legyet ütne egycsapásra. Világbajnokká avanzsálna, és bezsebelné a jól megérdemelt WM-pillanatot.

Elkanyarodtunk Joe-tól, mégis párhuzam vonható, hisz ahogyan mélyebbre és mélyebbre halászunk a zavarosban, egyre inkább támasztódik alá a nézőpont, amelynek értelmében Samoa Joe megint rosszkor van a rossz helyen.

4 című bejegyzés “Tud-e megint rosszkor, rossz helyen lenni Samoa Joe?” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Mért kellene a játék miatt AJnek bajnoknak maradnia? Nem volt már szó arról is,hogy a játék kiadója meg a WWE máshogy van ezzel? Eleve lesz Misterio kiadás is,holott most nincs még szerződése. Tehát külön (is) kötnek szerződést…

  Kedvelés

 2. Nem eresztem bő lére a véleményem. Samoa Joe-t nem szeretem, de nagyon jó birkózó. Szóval a PPV után azt szeretném hallani, hogy;
  “And a nnnnew W W E Champion, Samoa, Joe!”

  Kedvelés

 3. Ebbe én is belegondoltam.
  Az ember elsőre azt gondolná, hogy agy már nagyon régóta bajnok, joe már rég megérett a címre, tehát biztos, hogy címvédést fogunk látni.
  Nade mi lesz utána?
  Nem akarok megismételni, amit fent már kifejtettél, de orton és nakamura heel turnjével, valamint cena free agent/part timer státusza miatt csak bryan jöhetne szóba neki, mint ellenfél.
  Nincs kizárva, hogy ennek ellenére meglépik a címváltást, de nagyon is reális, hogy még egy jó ideig kihúzzák aj-vel, joeval ellentétben, neki rengeteg ellenfele lehetne még.
  Viszont az is egy lehetőség lenne, hogy miután megnyeri az övet és letudja a feudját aj vel, joe face turnt vesz.
  Nekem semmi bajom a heel joeval, sőt nagyon jól áll neki a destroyer szerep, de az emberek még így is imádják.
  Állandóan a joe joe joe, face ként is el lehetne adni, legalább a bajnoki futása idejére és már lenne kik ellen kockára tenni a címet.
  Sok minden megtörténhet, ez tényleg 50-50%, de abban viszont biztos vagyok, hogy bárki távozzon bajnokként, ez egy többmeccses feud lesz.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s