Most, vagy soha?

Az elmúlt három év alatt, nagy utat járt be Roman Reigns.

Zöldfülűként csapott össze először Brock Lesnarral, most pedig, mint generációjának egyik legmeghatározóbb csillaga, valamint a szervezet első számú Szupersztárja kísérli meg a leszámolást egyszer s mindenkorra.

Túlzás volna azt mondani, hogy a szóban forgó párosítás belopta magát a rajongók szívébe. Ki ezért, ki azért irtózik tőle, miközben közelítünk a vasárnap éjszaka felé, amely történetesen a negyedik Reigns vs. Lesnar-t eredményezi majd.

Először még 2015-ben, a WrestleMania 31-en találkoztak. A Rumble-győztes Roman Reignst torony magas esélyesként tartották még rutintalansága ellenére is. Ellenfele a WWE címvédő Heavyweight bajnoka, Brock Lesnar volt. Ilyen fizikális és egyoldalú címmérkőzést, utoljára talán a 2014-es SummerSlamen láthattunk, amikor is a streaktöréstől felerősödő Lesnar valósággal a szőnyegbe gyalulta John Cenát. A különbség pusztán annyi volt, hogy Roman Reignst képtelen volt megtörni a Beast – ellentétben Cenával, aki két F5 után kapitulált. Reigns a harmadik is túlélte, jóllehet már a fenekén keresztül vette a levegőt. Lesnar dühe fokozódott, ez pedig sanszot kínált Romannek, hogy megkíséreljen egy minden egylapra feltevő rohamot. Superman Punch, Superman Punch, Superman Punch, Spear, majd még egy Spear. Lesnar azonban ezek után is felrántotta vállát, igaz csak kettő és félnél. Roman Reigns megérezte a vérszagot, ám mielőtt még lakmározhatott volna belőle – Lesnar kiosztotta az újabb F5-ot. Két végletekig kimerült titánt láthattunk heverni a Levi’s Stadium közepén. Ekkor felhangzott a zene, amely valósággal sokkolta a WWE Univerzumot. Seth Rollins rohant le a rámpán, kezében a Money in the Bank-táskával. Seth felmérte a helyzetet, és a beváltás mellett döntött. Kihasználta a ziccert, s az évszázad rablásával elorrozta a világbajnoki címet.

Szűk egy évvel később úja szemtől-szembe kerültek egymással, de ekkor Ambrose-ral karöltve. Az ominózus Triple Threatben Lesnar a Kimurát vette elő, és látszólag sikerre is vihette volna ha nincs a meccset saját magának mentő Ambrose, az acélszékkel. Ezúttal sem tudtuk meg ki a jobb!

Több mint egy évnyi böjt. A 2017-es SummerSlam főmeccsén, Lesnar egy Fatal Four Wayben tette kockára a Universal övet. A meccs bizonyos periódusaiban, össze-össze került Reignsszel, s végül őt is pinnelte a címvédéshez. Az első kézzelfogható kimenetel!

Ekkor már javában dübörgött a pletyka, miszerint ez a befejezés is csak melegágyként funkcionál majd a WrestleMania 34-re. Innentől minden mintaszerűen alakult. Lesnar magánál tartotta a címet, Reigns pedig megnyerte a Chambert, amellyel kivívta a jogot a WrestleMania-ra. Roman Reigns torony magas favoritként érkezett meg a Superdome-ba, ahol aztán folytatta a három évvel korábbi jószokását, nevezetesen, hogy kirugdalt az F5-okból. Spearjei mindeközben romboltak, így annál nagyobb szenzáció volt, amint Roman vállai a szőnyegen maradtak a hatodik F5 nyomán. Brock Lesnar ismét megrázta a Superdome-ot!

Mialatt próbáltunk felocsúdni a döbbenetből, amely talán még a legelszántabb Reigns-hatereket is padlóztatta – bejelentették, hogy a szaúdi Greatest Royal Rumble-n Steel Cage formában jön a harmadik egy az egy elleni felvonás. Kulcsfontosságú mérkőzés ez, hisz Reigns soha azelőtt nem volt képes ilyen szinten dominálni Lesnart. Kiszolgáltatottnak érezhettük a bajnokot, de totális mészárlás elmaradt. Reigns keresztül spearelte őt a ketrecen, a spori pedig úgy döntött; Lesnar lábai érintették először a padlót. Vitatott kimenetel, de a lényegen ez mit sem változtat. Harmadszor is Lesnar!

Roman Reigns egyre frusztráltabb lett. Brock Lesnar eltűnt, még csak hírből se nagyon lehetett hallani felőle. Aztán feltűnt a UFC-ben, kijelentvén, hogy ő bizony az ottani Heavyweight-trónt is be kívánja kebelezni. A WWE-ben közben igyekeztek megtalálni a következő kihívót. Lashley megverte Reignst az Extreme Ruleson, 24 órával később pedig útnak indult egy mini-Tournament, amellyel a SummerSlamre óhajtottak ellenfelet találni Lesnarnak. Roman Reigns kiköszörülte a csorbát, és két héttel az Extreme Rules után legyőzte Bobby Lashleyt.

Ezzel vissza is kanyarodtunk a kiindulópontunkhoz, hisz a kisebb történelem óránk legnagyobb konklúziója, hogy Roman Reigns számára ez a most vagy soha esete. Nincs több mentség, kifogás, vagy mellébeszélés. Le kell győznie Brock Lesnart!

A remekbe szabott 360 fokos fordulatot azonban árnyékolja valami a történetben. Braun Strowman, mint Mr Money in the Bank várja a legalkalmasabb pillanatot.
Itt pedig megjegyzendő, hogy összességében ez lehet a harmadik alkalom, hogy Reigns a táska áldozatául esik.

Ettől függetlenül, nem kaphat ki újra Lesnartól. Győznie kell, így hát végül nem is lesz más opció számára, mint a menekülés.

Menekülés, egyenesen a győzelembe.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s