Az elmaradt RAW & SmackDown LIVE Összefoglalók

Négy adás, új bajnokok, visszatérések – minden mi szem-szájnak ingere.

RAW, augusztus 20.

A SummerSlamet követő RAW adás a flagship show újdonsült világbajnokával, Roman Reignsszel indul. Roman mikrofont fog, és felhívja rá a figyelmet, hogy ő bizony állja a szavát. Előrevítette, hogy megveri, meg is verte Lesnart. Amikor azt mondta bajnokhoz méltóan akar szerepelni, úgy is gondolta. Ennek megfelelően; ma este is meg kívánja védeni a címet. Alap esetben leegyszerűsítené a dolgot és felajánlaná a lehetőséget bárkinek, de most csak és kizárólag egy név motoszkál a fejében. Vicces, hisz ez a srác hozzá hasonlóan épp itt Brooklynban lett Universal bajnok. Azonban megsérült, utána pedig sosem kapott lehetőséget a cím visszaszerzésére. Roman hivatalosan is kijelenti, hogy Finn Bálor ellen akar címmeccset vívni.
Érkezik is az érintett, aki rövidre szabja mondandóját. Először is elfogadja a kihívást, másodszor pedig közli, hogy vissza fogja szerezni a címet. Kezet ráznak az üzletre, ám ekkor megjelenik Corbin..
A drága Constable szerint nagyszerű volna ez az ütközet, mégsem fog létrejönni. A múlt éjjel olyan, mintha meg sem történt volna. Corbin emlékeztet, hogy neki Finn Bálorral kellett volna összecsapni, de ő a Démont küldte maga helyett. Corbin úgy véli, mindez teljességgel elfogadhatatlan.
Roman beszól neki, mondván ha ő szenvedte volna el ezt a fajta alázást múlt éjjel, ő is szívesen figyelmen kívül hagyná.
Corbin szerint, Roman csak azért bajnok, mert Lesnar többet foglalkozott Strowmannel.
Megérkezett Kurt Angle is, aki rögtön tisztázta a játékszabályokat. Ő írja ki a meccseket, nem pedig Corbin. Épp ezért, a mai főeseményen Roman Reigns kontra Finn Bálor csatát láthatunk a Universal övért. És ami Corbint illeti; neki is dolga lesz, méghozzá most azonnal – Bobby Lashley ellen.

Bobby Lashley legyőzte Constable Corbint.

Paul Heyman jelenik meg Kurt Angle-nél, ugyanis állítása szerint Brock Lesnar igénybe venné a visszavágó-opcióját – akár már a Hell In A Cellen. Angle gyorsan eloszlatja a kételyeket, s egyértelműsíti Heymannel, hogy nem mostanában kerül majd sor erre a mérkőzésre.

Corbin megőrül, nem képes beletörődni, hogy milyen 24 órán van túl. Angle tudatja vele, hogy itt nem az ő kénye-kedve szerint kell hogy alakuljanak a dolgok. Corbin jobb híján bejelenti, hogy konzultálni fog a ma egyébként is visszatérő Stephanie-val.

A Riott Squad legyőzte Sasha Bankst, Bayleyt, valamint Ember Moont.

Triple H érkezik a kötelek közé. Összefoglalja a hétvége eddigi eseményeit, s margójukra megjegyzi, hogy az ilyen történések hatására húz újra és újra csizmát azért, hogy The Game lehessen. Ezért bólintott rá arra, hogy Ausztráliában 80.000 ember előtt birkózzon. Azt már viszont visszautasította Vince szándéka nyomán, hogy The Undertakerrel mérkőzzön. Mindazok után, amit átélhetett a WWE-ben – egy valami kiemelkedik közülük. A Hell In A Cell meccs melynek végén vállat vállnak vetve álltak Undertakerrel és Shawn Michaelsszel. Az a pillanat a tisztelet egy olyan foka volt, amelyet egyikük sem fog elfelejteni. Oly módon változtatta meg hármukat az az este, amire egyikük sem számított. Tudták, hogy lezárult egy korszak. Csakúgy, mint Shawn Michaels visszavonulásakor, a Streak megtörésekor, vagy épp a WrestleMania 33 végén. Hármuk korszaka örökre lezárult. Nincs több hangzat, érzet, és libabőr. A sablonosság igénye nélkül, az ő korszakuk igazán különleges volt. És végül, ugyanazért a tiszteletért és okok miatt amikért nemet mondott – visszahívta Vince-t és tudatta, hogy benne van. Leveti az öltönyt, felhúzza a csizmáját és újra The Game lesz.. amennyiben The Undertaker is hajlandó még egyszer utoljára Fenoménná változni. Október 6-án az ausztráliai Melbourne-ben, a hangzás visszatér a világ szeme láttára. Az érzés és a libabőr is visszatér – együtt a korszakkal.

Dean Ambrose legyőzte Dolph Zigglert.

Bálor készülődik, Strowman pedig újfent elmondja amit a SummerSlamen, nevezetesen, hogy nem akarja gyáva módon beváltani a szerződést. Szemtől-szemben rendezi a dolgokat, szóval sok sikert kíván ma estére. Megmutatja a táskát, jelezvén Bálornak a nem túl távoli potenciális jövőt.

Elias legyőzte Curt Hawkinst.

Az Authors of Pain legyőzte a Titus Worldwide-ot.

A ring immáron egy kisebb ünnepélynek van előkészítve. A RAW női divíziója körbeállja a küzdőteret, amelybe nem más érkezik, mint a brand főirányítója; Stephanie McMahon. Steph elmondja, hogy büszkeséggel tölti el napjaink női birkózóinak munkássága. Büszke továbbá a közelgő Evolution PPV-re, valamint a SummerSlamen rendezett RAW Women’s övmeccsre. Emlékeztet, hogy Rousey a győzelemmel a történelem első olyan sztárja lett, aki a UFC és a WWE csúcsúra is felért. Büszke Rondára, hisz Steph úgy véli – nélküle nem lehetne itt a WWE-ben. A ring körül álló lányok gyémánt módjára ragyognak, Ronda pedig fényesebben csillog a többségüknél.
Jön Rousey, aki azonnal tisztába teszi a dolgokat. Ez nem Stephanie-ról szól, hanem a WWE női sztárjairól, mindannyiukról. Natalya a divízió alappillére, Sasha és Bayley híressé vált TakeOver meccse nélkül pedig talán nem is ölt ekkora méretet a forradalom. Rousey leszögezi, hogy Brock Lesnarral ellentétben harcos-bajnoknak óhajt lenni. Nincs ellenére, hogy összecsapjon a jelenlévők mindegyikével.
Stephanie egyetért; Ronda nem olyan, mint Brock Lesnar. Ronda Rousey karokat tör az előrejutás érdekében, és ezt fogja tenni mindenkivel a rosteren. Kivonja őket a forgalomból azért, hogy egyedül sütkérezhessen a dicsőségben.
Rousey helyesbít; csak azokét töri el, akik rászolgáltak.. Földre viszi Stephanie-t, s a WrestleMania után megint próbára teszi karja rugalmasságát.

Scott Dawson legyőzte Bo Dallast.

Dash Wilder legyőzte Curtis Axelt.

Roman Reigns is megosztja gondolatait a főmeccs előtt. Nincs ellenére kockára tenni a címet ma este. Bálor régóta vár erre a pillanatra. Le fogja őt győzni, és visszaküldi a sor végére. Braun miatt sem aggódik különösebben – legalábbis egyelőre.
Stephanie-t kezelik, miközben felbukkan nála Kurt Angle. Steph jobbnak látja ha Kurt kivesz egy kis pihenőt. Ennek nyomán, a RAW GM-teendőit Baron Corbin látja el a folytatásban.

Roman Reigns megvédte a Universal övet Finn Bálorral szemben. Braun Strowman megpróbált beváltani, de Seth Rollins és Dean Ambrose érkezésével egyesült a Shield. Likvidálták Strowmant – s egyben mentették testvérüknek a világbajnoki címet.

SmackDown LIVE, augusztus 21.

A SummerSlamet követő SmackDown is a brooklyni Barclaysből startolt – lezárva ezzel a szuperhétvégét. The Miz és Maryse nyitották a showt, méghozzá azzal a bejelentéssel, hogy Miz soha többé nem hajlandó megmérkőzni Daniel Bryannel. Nyolc évig húzódó történetük legsokatmondóbb konklúziója, hogy legyőzte Daniel Bryant. Daniel a legjobbját nyújtotta ellene, de 100 ütése sem ér fel egyetlen Miz-csapáshoz. Megtette, amit korábban Daniel hangoztatott, hogy meg fog tenni. Képen törölte őt, majd kopogtatta – ráadásul Maryse és Monroe Sky szeme láttára. De ez vasárnap történt.. Miz szerint ideje, hogy továbblépjen, épp ezért érdeklődve várja a valóságshowjuk ötödik részét, amely hamarosan kezdődik.
Daniel Bryan érkezik. Gyávának titulálja Mizt, de Miz szerint nem ezt hirdetik majd a históriás könyvek. Ellenben azzal, hogy megverte Daniel Bryant és az összes létező módon felülmúlta őt. Danielnek együtt kell élnie a tudattal, hogy cseppet sem jobb nála, és hogy nem tudja legyőzni őt.
Bryan eleget hallott. Felőle aztán kinyúgolhatja Miz a visszavonulását és csűrheti-csavarhatja a dolgot mintha nem csalt volna a SummerSlamen, de mindez csak az álarca része.
Maryse azt javasolja, hogy menjen haza és vonuljon vissza még egyszer. Sőt, még a nevét is változtassa meg Daniel Bellára.
Jön az érintett, de Maryse – akár csak tavaly márciusban Nikki esetében – elhagyja a ringet. Brie felpofozza Mizt, Bryan pedig kivágja egy Clothesline-nal a ringből. Ezek után bejelenti, hogy Hell In A Cellen meccsük lesz, na de nem egy az egyben, hanem kettő a kettő ellen – Mixed Tag Team meccs formátumban.

A reklámot követően Miz pöröl Paige-dzsel.. Nem érti hogyan fordulhat ez elő, és a fejlemények következtében kijelenti, hogy a lány még DB-nél is rosszabb GM. Paige szerint ez mitsem változtat a tényen, hogy Mizt szájba vágta Brie Bella. A meccs továbbra is áll a HIAC-ra, és ha ez nem elég; oltári lesz!

Jeff Hardy és Randy Orton mérkőzése DQ-val ért véget, Hardy pedig minimális elégtételt könyvelhetett el a riválisának kiutalt verés nyomán.

Sheamusék figyelemmel kísérik majd a címmeccset, ugyanis a trónra fáj a foguk. Nincs ezzel másképp a Club sem, így hát a két duó összezörren egy kicsit.

Peyton Royce legyőzte Naomi-t.

Becky Lynch veszi birtokba a köteleket. Állítása szerint bajnokként kellene most itt lennie, de mivel ellopták tőle a címet – Charlotte megkapta amit érdemelt. Becky emlékeztet, hogy a SummerSlamnek róla kellett volna szólni, hisz az ő ideje érkezett el. Hónapokon át küzdött azért, hogy lehetőséghez jusson Carmella ellen. Még azon is túl tudott lendülni, hogy Charlotte bekerült a meccsbe, ugyanis ezzel két legyet üthetett egy csapásra – elnémíthatta a kritikusokat arra vonatkozóan, hogy ő csak Charlotte barátnője. Fölötte akarta magasba emelni a címet. A rajongók úgy tesznek, mintha támogatnák őt, de mégis hol voltak mindvégig? Hol volt az arra irányuló hashtag, hogy adjanak egy esélyt Beckynek? Bojkottálták Charlotte sikerét, amellyel bejutott a címmeccsbe? Amikor Charlotte lekopogtatta őt a címért, a WWE Univerzum éltette őt. Ha megkérdezik, hogy ki minden idők legnagyobbja, nem Becky Lyncht hangoztatják először. Beszéd az van, de tettek nincsenek mögötte. A pinn pillanatában tudta, hogy ez volt az utolsó alkalma annak, hogy Charlotte elragadta tőle a reflektorfényt.
Charlotte, jött, látott, s nekiesett Beckynek. Hatalmas bunyó alakult ki.

Rusev és Lana legyőzték Andrade “Cien” Almast és Zelina Vega-t.
Nakamura úgy érzi, hogy Hardy elleni győzelme után hősként kell őt kezelni. Üdvözöl bennünket a United States of Nakamerica-ban.

Renee próbálja megtudakolni Stylestól, hogy mi történt a SummerSlamen. AJ szerint nem így akart véget vetni a mérkőzésnek, de nem is sajnálja ami történt. Önhibájából veszített igen, de Joe átlépett egy határt, amelyet az igazi férfiak sosem tennének. Megszegte az ígéretét, de tesz most ez újabbat. Legközelebb ha Joe szájára veszi a családját, kitépi a szívét és..
Joe hirtelen letámadja, majd a Clutchba zárja a bajnokot.
Carmella visszavágót akar, Paige pedig nem ellenkezik sokat, hogy megadja neki.

A New Day legyőzte a Bludgeon Brothers egy NO DQ Tag Team meccsen, megszerezve ezzel a SmackDown Tag Team öveit.

RAW, augusztus 27.

Brooklynt követően sem adjuk alább a helyszín tekintetében, hisz a nagymúltú Toronto rendezte a flagship show aktuális epizódját.
Akárcsak legutóbb, úgy most is a címvédő Universal Bajnok nyitotta a programot. Roman mikrofont fog, s vadi új Shieldes pólójában kijelenti, hogy ő megmondta Braunnak; itt lesz pontban nyolc órakor. Roman nem csak tartogatni óhajtja a címet, meg is akarja védeni. Így ha Braun nem jön ki, következhet a ‘Shield Workhorse’ Open Challenge.
Braun azonban jött, méghozzá a Workhorse jelző kétségbevonásának kíséretében. Mr Money In The Bank emlékeztet; Romant a fivérei húzták ki a bajból múlt héten.
Roman apróbb magyarázattal szolgál a Shield mibenlétére, majd közli, hogy nekik senki sem parancsol – még Braun sem. Mindegyikük tudja, hogy milyen a kilátás csúcsok-csúcsáról. Ez pedig olyasmi, amelyről Braunnak halvány fogalma sincs. Minden amit fel tud mutatni, az a Get These Hands hajtogatása. Míg ő tárgyakat emelgetett a magasba, addig Roman a WWE összes létező bajnoki címével bánt hasonlóan. Ezért ő az a bizonyos srác, aki rendben tartja a portát. Ha Braun ezen a szinten akar mozogni, váltsa csak be azt a szerződést és adjanak Torontónak egy címmeccset ma este.
Strowmannek esze ágában sincs beváltani, hisz ő is tudja hogy amint megtenné már jönnének is Rollinsék. Nem is fog beváltani egészen szeptember 16-ig. Romannek nincs más teendője, mint megjelenni a helyen, ahol egyrészt nem tudják őt megvédeni a pajtásai, másrészt ahol még sosem háborúztak ezelőtt. Hell in a Cell!
Roman szerint, Braun kezd hasonlítani egy szörnyetegre.
Kezet fognak, s ezzel hivatalos a Universal bajnoki övmeccs a gálára!
Megérkezett Ziggler és McIntyre, akik egyelőre félreteszik a Rollins generálta problémát. Új célt tűztek ki maguk elé, vagyis, le akarnak számolni a RAW pillanatnyi két top arcával, a bajnok Romannel, és Mr MITB Braunnal.
Az ideiglenes GM, Corbin is befut. Először is jóváhagyja Strowman beváltását a HIAC-ra, majd hivatalosítja a mai főeseményt – úgy, mintha Angle-nek sose volna hozzá elég sütnivalója. Kiírja továbbá a maga meccsét is, amely rögvest kezdődik Finn Bálor ellen.

Baron Corbin legyőzte Finn Bálort.

Sasha Banks legyőzte Dana Brooke-ot.

Seth Rollins következik, mondván szívesen rendezne egy Open Challenge-et azok után, hogy látszólag ma nem kell a Ziggler-McIntyre párossal bajlódnia.
Kevin Owens elfogadta a felkínált lehetőséget, ám előtte volt még egy s más, amely nyomta a szívét. Tényleg nagyon örül neki, hogy Seth-tel minden oké és jól érzi magát. Remek, hogy újra együtt van a cimboráival, visszaszerezte a címet is és mindig tolja a CrossFit-et ezerrel. Kevin bevallja, hogy az élete maga a pokol mióta visszatért a RAW-ra. Seth SummerSlamje nagyszerűre sikeredett, amiért ott volt az oldalán a legjobb barátja. Kevin viszont nem mondhatja el ugyanezt. Ha Sami Zayn ott lehetett volna mellette, megverte volna Strowmant és a táska beváltásával a Universal övet is megkaparintotta volna. A rémséges nyárnak azonban ma éjjel vége szakad. Nem hajlandó elhagyni ezt az arénát bajnoki cím nélkül.

Seth Rollins megvédte az Interkontinentális övet Kevin Owens ellen. Kevin a mérkőzést követően helyet foglalt egy széken, majd kisvártatva bejelentette, hogy kilép a WWE-ből. (Természetesen csak sztori!)

Strowman adja le a táskát Corbinnál, hozzátéve, hogy a PPV-re kéznél legyen majd.

A Revival legyőzte a B-Teamet.

Miközben Eliasra készülhetünk, megtudjuk, hogy jövőre Torontóban rendezik a SummerSlam-hétvégét a TakeOverrel kezdődve. Elias előadását a hazai közönségkedvenc, Trish Stratus szakította félbe. A hétszeres bajnok legenda megemlékezett a közelmúlt történéseiről, valamint hype-olta kicsit az Alexa Bliss elleni meccsét, amelyre az Evolution PPV-n kerül sor.
Trishez Ronda Rousey és Natalya csatlakozott, szemközt pedig Bliss, Foxy, majd a visszatérő Mickie James rendezkedett be, miközben Bliss előrevetítette, egyrészt, hogy a Hell In A Cellre lépteti érvénybe a visszavágóját, másrészt, hogy le fogja győzni Trisht az Evolution PPV-n.

Natalya legyőzte Alicia Foxt.

Backstage-jelenet, amelyben a Bella-ikrek közlik, hogy jövő héten visszatérnek a ringbe. Ellenfelük a Riott Squad lesz.

Bobby Lashley legyőzte az Ascensiont.

Dean Ambrose legyőzte Jinder Mahalt.

Braun emlékezteti magukat, hogy egyikük sem bírja a másikat. Ma este azonban közösek az érdekek. Utána, Romannek lesz még 20 napja azon rágódni hogyan veszíti el a címet. Roman szerint viszont, Braun majd úgy ébred a 21. napon, hogy nincs semmije.

A tag team főmeccs DQ-val zárult. Strowman heel turnt vett, majd egyesítette erejét Zigglerékkel. Hiába érkezett Ambrose és Rollins, ők is csak egy szeletet kaptak a fájdalommal ízesített tortából.

SmackDown LIVE, augusztus 28.

Maradunk Torontóban – adásunkat pedig a múlt héten trónfosztást eszközölő New Day triója nyitja. Visszatért Booker T is, aki ikonikus Spinaroonie-ja mellett az ötszörös bajnokok táborában köszöntötte a móka nagymestereit.
Sheamus és Cesaro legyőzték a Clubbot, valamint Primo-t és Epico-t egy jövőbeni címmeccsért.

Paige tudatja Rusevékkel, hogy a múltkori teljesítményük nyomán esélyük nyílhat a címekre. Összecsapnak majd a Sanityvel és az Uso-ikrekkel. A győztes mehet a BAR ellen, annak a párharcnak a nyertese pedig a New Day ellen.

Jeff Hardy és Randy Orton egyeznek ki abban, hogy a Hell In A Cellen ismét megütköznek.

Carmella magabiztos, úgy érzi neki köszönhető az Evolution PPV. Nem kérdés számára, hogy ma este vissza fogja szerezni a címet, hisz nem őt pinnelték érte, s mint tudjuk már kétszer megverte a múltban Charlotte-ot.

Billie Kay legyőzte Naomi-t.

Daniel Bryan és Brie Bella érkeznek, hogy megosszák gondolataikat a legutóbb történtek kapcsán. Miz úgy tett, mintha nem csalt volna a SummerSlamen, majd gyáva módon Maryse mögé bújt amikor Daniel képen akarta törölni. Nem volt valami férfias tett. Brie elmondja, hogy nem akarja megvívni Daniel csatáját, de feleségként igenis kiáll mellette. Miz és Maryse állandó jelleggel jártatják a szájukat, és bár ő Maryse-t akarta a kezei közé kapni – Mizt sem volt utolsó érzés lepofozni.
Zelina Vega jelent meg, Andrade Almasszal az oldalán. Zelina bemutatkozik Bryanéknek, majd emlékeztet Andrade eddigi dolgaira, amelyek Sin Cara legyőzésében, az AJ Styles elleni helytállásban, valamint Rusev kifektetésében merülnek ki. Zelina úgy érzi, azután, hogy Miz túljárt Bryan eszén, ideje, hogy Almas is megtegye ugyanezt – csak épp a birkózásban.
Daniel Bryan DQ-val győzte le Andrade Almast. Maryse a póznának lökte Brie-t, Miz pedig a Skull Crushing Finale-val tetézte a Danielson-házaspár gondjait.

Charlotte reagál az elmúlt hetek eseményire. Becky azt hangoztatja megérdemli a címet, de Charlotte csak azt érdemled meg amit meg is nyersz magadnak. Becky őt hibáztatja, amiért képtelen volt nyerni az igazán fontos pillanatban. Becky középpontot és reflektorfényt akar.. Nos, Charlotte meg fogja adni neki, miután ma végzett Carmellával.

AJ Styles következik. Mint mondja, hivatalos! Samoa Joe vs. AJ Styles a WWE övért a Hell In A Cellen. AJ elismeri, hogy Joe-nak jó érzéke van a pszichikai hadviseléshez. Ott kapta el őt ahol a legjobban fáj, hisz a családját is belevonta az ügyükbe. AJ szerint ez mutatja meg, hogy Joe nem elég jó ahhoz, hogy elvegye tőle a címet. Miért nem szemtől-szemben intézi a dolgokat? AJ véget akar vetni ennek, így hát felszólítja WWE bajnokként Joe-t, hogy jöjjön ki a ringbe.
Joe a kivetítőn jelenik meg – ügyet sem vetve Styles óhajára. Helyette inkább telefonhívást intéz Styles feleségéhez, amelllyel megint sikerül alaposan felbőszítenie a bajnokot.

Jeff Hardy és Randy Orton ütközete hivatalos a gálára, méghozzá a Cella falain belülre!

Charlotte Flair megvédte a SmackDown Women’s övet Carmellával szemben. Becky Lynch ezt követően megtámadta a bajnokot, majd magasba emelte fölötte a címet – jelezvén, hogy a Hell In A Cellen igényt tart majd rá.

Egy gondolat a(z) “Az elmaradt RAW & SmackDown LIVE Összefoglalók” című bejegyzésnél

  1. “Charlotte Flair megvédte a SmackDown Women’s övet Carmellával szemben. Becky Lynch ezt követően megtámadta a bajnokot, majd magasba emelte fölötte a címet – jelezvén, hogy a Hell In A Cellen igényt tart majd rá.”
    Sőt lek*rvázta a legjobb barátnőjét. 😀 ez de tetszett

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s