Rey Mysterio lehet az a plusz, amelyre most kiváltképp szüksége van Shinsuke Nakamurának

Emlékeztek még a nagyreményű NJPW-legendára, aki 2016 tavaszán megérkezett a WWE-be? 

Aki rögtön évmeccsét pakolt le az asztalra Sami Zaynnel? Aki átverekedte magát a brand legjobbjain, hogy aztán NXT Championship meccshez jusson?

Értékadó emlékek ezek, hisz nélkülük aligha vethetnénk továbbra is hitet Nakamura WWE-s karrierjébe. Tavaly áprilisban, hihetetlen körítéssel és jövőképpel debütált a Main Rosteren, azon belül is a SmackDown LIVE kötelékében. Sokáig minden annak rendje és módja szerint zajlott. Megverte Zigglert, s miközben bajnokesélyesnek tűnt a SummerSlamre, már folyamatosan pedzegették, hogy a WrestleMania 34-en AJ Stylesszal csaphat össze.

Igen ám, csakhogy a SummerSlammel kezdődően ellentétes irányt vettek a dolgok. Nakamura kikapott Jinder Mahaltól, ráadásul nem is egyszer. Hiába verte meg a lehetőségekért John Cenát és Randy Ortont, ha egyszer a címmeccsen mindkét esetben alulmaradt. Aggasztó volt. A Survivor Seriesen elsőként esett ki a főmeccsből, jóllehet Strowman kezei által. A Clash of Championson, igazából olyan volt, mintha ott se lenne. A legkisebb szerepe sem volt a végjátékban, amely életben tartotta Kevin Owens és Sami Zayn karrierjét.

2018 lehetővé tette azt a bizonyos tiszta lapot. Shinsuke Nakamura megnyerte a Royal Rumble-t. Alapjáraton ez egy bombasztikus tényező, amelytől képesek lehetnénk eldobni az agyunkat, de ez nem az a helyzet volt. Minden különösebb felvezetés nélkül dobtak oda neki egy Rumble-győzelmet. Talán szerencséje volt, hogy éppenséggel senki más nem szolgált rá – ellentétben mondjuk az előző évekkel.

Úgy tűnt, Nakamura így vagy úgy, de rálépett az útra, amely beteljesíti a végzetüket AJ Stylesszal. A 2017-es SummerSlam óta, ez lett aztán a legnagyobb csapás, amely érte és egyáltalán érhette Nakamurát, hisz alulmaradt. Az még hagyján, hogy kikapott, vagy hogy a mérkőzés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de soha addig nem tapasztalt mértékben indította el a lejtőn Nakamurát.

Merthogy ezt ki kell mondani: Shinsuke Nakamura a WrestleMania óta csak árnyéka önmagának. Kapott egy Heel Turnt, amelynek kizárólag egyetlen oka volt, mégpedig, hogy folytathassák a viszályt. További három sikertelen kísérletet tett a cím megszerzésére, bezárólag a Money in the Bankkel. Beáldozták őt. Ezzel persze még nincs is olyan nagy gond, de ha már egyszer ki kellett kapnia a WrestleMania-n, jobb lett volna elereszteni már ott az ügyüket AJ-vel, és akkor talán most nem tartanánk itt. Sehová sem vezetett a már említett Heel Turn. Hiába nyerte meg a United States Championshipet, bajnoksága nem számottevő, s ugyanolyan súlytalan vele Nakamura jelenléte a SmackDownon, mint korábban.

Cseppet sem volna meglepő ha Nakamura fogná magát és visszamenne Japánba – azután, hogy januárban lejár a szerződése?

Ezután viszont befutott a hét egyik legnagyobb híre, melynek értelmében Rey Mysterio versus Shinsuke Nakamura találkozó jöhet a Crewn Jewel PPV-n. Valamiért belegondolni is félelmetes – jó értelemben persze. Rey Mysterio személye majdhogynem garancia az életbenmaradásra Shinsuke Nakamurának.

Feltéve, hogy Shinsuke hosszútávon tervez a WWE-nél..

Egy gondolat a(z) “Rey Mysterio lehet az a plusz, amelyre most kiváltképp szüksége van Shinsuke Nakamurának” című bejegyzésnél

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s