7 Szupersztár, akiknek ugyanaz a befejezőmozdulata!

A pankráció egy olyan sport, ahol rengeteg múlik a technikán, de ehhez tehetség, és rengeteg akaratra is szükség van, ami majd a későbbiekben egy meccs sikeres megnyeréséhez segít hozzá.

Alapvetően egy pankrátor a karakterének megfelelően rakja össze a mozdulatait. De ugye vannak esetek, amikor a képességeikhez mérten választanak.

Ebből adódóan több pankrátor osztozik egy-egy mozdulaton, amivel befejezik a mérkőzéseiket, de van, hogy mások simán a védjegyükként használják azt. Tulajdonképpen a befejező mozdulat az, amivel a legnagyobb “sérülést” szeretnék okozni az ellenfelüknek, hogy aztán behúzhassák a győzelmet.

Mi most 7 olyan pankrátort vettünk górcső alá, akik egy ugyan azon befejező mozdulatot használtak, illetve használnak.

#1 Diamond Dallas Page és Randy Orton – Diamond Cutter/RKO

Randy Orton nem kis karriert futott be a WWE-nél, hiszen nem sokkal a megjelenése után már ő volt a szervezet legfiatalabb WWE World Heavyweight Champion-je. Lehet, hogy a 3. generációs sztár nem az, aki a szervezet arcaként van jelen, mégis a jelenléte folyamatos behatással van a pankráció világára.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/6a49c-1537338207-800.jpg

Az RKO, amely a vipera befejező mozdulata, tökéletesen elmond mindent a karakteréről. Tiszta és halálos, ám ennek ellenére nem ő volt az, aki kitalálta ezt a mozdulatot!

Orton ezt a befejezést a Hall of Fame tagja, Diamond Dallas Page arzenáljából választotta ki. DDP akkoriban még, mint a Diamond Cutter-t használta, de később elismerte, hihetetlen büszke, hogy Orton ezt választotta magának. Azt is tudja, hogy Orton volt az, aki ezt a mozdulatot híressé tette, és hogy nem is mint DDP mozdulatára fognak emlékezni, hanem sokkal inkább, mint Orton RKO-jára.

#2 Michelle McCool és AJ Styles- Faithbreaker/Styles Clash

Michelle McCool 2009-ben debütált a Smackdownon, és már akkor is ezt a mozdulatot használta. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezt AJ Styles-tól vette, aki akkor ezt már a TNA-ben meghonosította.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/b90e1-1537340306-800.jpg

Styles már többször elmondta, miszerint semmi baja nincs azzal, hogy Michelle ezt a mozdulatot egészen a visszavonulásáig használta. Miután a Phenomenal One 2016-ban az SD-re került ő is rendszerint ezzel fejezte be a mérkőzéseit.

Ám sokan egyből azzal támadták, hogy a mozdulatot McCool-tól lopta, de mint fentebb is említettük, pont az ellenkezője történt. Mindketten jól használták ezt a befejezést, de mivel Aj a feltalálója, őt illeti minden dicsőség.

#3 Drew McIntyre és Dean Ambrose – Future Shock/Dirty Deeds

Drew Galloway, azaz Drew McIntyre jelenleg nagy névnek számít a WWE-nél, ám jelenleg nem ezt a mozdulatot használja már a befejezéseként.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/b3502-1537340417-800.jpg

A 2014-es távozása után McIntyre nem sokkal már a TNA-ben találta magát, ahol arra se kellett sokat várnia, hogy TNA Champion legyen amihez az új mozdulata juttatta hozzá.

A különbség, hogy Ambrose Dirty Deeds variációja hirtelen, és gyorsan van kivitelezve, míg Drew váratta a mozdulatot, de mindkettő kivitelezése egy befejezéssel ér fel.

McIntyre jelenleg a Claymore Kick-kel húzza be a mérkőzéseit, így Ambrose az egyedüli, aki ezt  a továbbfejlesztett DDT használja befejezésnek.

#4 The Rock és Booker T- Rock Botton/ Book End

The Rock talán a WWE állandó márkaneve marad, hiszen hihetetlen áttörést ért el az Attitude- és a PG érában is. Sokan a szervezet legjobbjának tartják mind a ringben, mind pedig a mikrofonnal. Rock jelenleg “visszavonult” státuszát élvezi, aki a ring helyett a kamerák előtt tölti az idejét. De emellett néha napján azért visszatér a sikerei kezdetének a helyszínére.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/e3f7a-1537340518-800.jpg

Booker már a veteránok táborát erősíti, ám mindemellett a kommentátori csapat üde színfoltja, aki a múltban sem maradt sikerek nélkül. Mindketten ugyan azt a mozdulatot használták de ellenkező névvel. Mindketten hihetetlen látványosan tudták kivitelezni, és mindegyik a maga karakterétől lett híres.

#5 Roman Reigns/Edge/Goldberg- Spear

Egy valami megegyezik a három felsorolt karakterben – mind hárman meghatározó szerepet töltöttek be a maguk idejében a szervezeten belül, és ugye emellett ugyan azt a befejező mozdulatot is használták.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/fdc79-1537340586-800.jpg

A Rated-R Superstar hihetetlenül híres volt, de a nyaksérülései idő előtt arra kényszerítették, hogy felakassza a csizmáját.

Goldberg már a Hall of Fame tagja, de nála még nem tudni, hogy lesz-e esetleg még egy utolsó mérkőzése. Reigns pedig a Shield-es időszaka óta ezt a befejezést használja, és tökéletesen megfelel a Big Dig gimmickjének.

Mind hárman ezt használták befejezésül és mindhárman jól vitelezték ki. Ha a testalkatot vesszük figyelembe, akkor Edge a legkisebb, ő inkább a matracba döngölte vele az ellenfeleit, míg a többi kettő inkább széttöri vele őket. Mindegy is a kivitelezés, a mozdulat rengeteg címet hozott a konyhára.

#6 Rusev, Iron Sheikh és Jinder Mahal – Accolade/ Camel Clutch

Rusev, Iron Sheikh és Jinder Mahal is ezt a submission befejezést használják, ami az ellenfél hátát teszi ki hihetetlen nyomásnak, de mindegyikőjük közül Rusev köszönheti a legtöbb győzelmet ennek a mozdulatnak. A karrierjének meghatározó mozdulata volt és lesz is.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/04035-1537340675-800.jpg

A mozdulatot eredetileg Sheikh hozta be a köztudatba, aki rengeteg alkalommal használta azt a karrierje során.

#7 Hideo Itami and CM Punk- GTS

Ha hiszitek ha nem, CM Punk védjegye, a Go to Sleep nem a saját mozdulata. A manőver feltalálója Hideo Itami, aki még Kenta néven vezette be, amikor még Japánban birkózott.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/09/5692a-1537298821-800.jpg

Amikor Itami az NXT-hez került, a szervezet, de leginkább Vince nem akarta, hogy ezt a mozdulatot használja, hiszen ez azonnali CM Punk Chant-eket váltott volna ki a nézőkből.

Itami és Punk sem a nagy darab birkózok táborát erősítik, tehát durvább mozdulatot nem tudnak kivitelezni. Igaz, hogy a mozdulat feltalálója Itami, de híressé CM Punk miatt vált.

6 című bejegyzés “7 Szupersztár, akiknek ugyanaz a befejezőmozdulata!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Sőt! Edge mindkettejüknél magasabb. De abban igazad van, hogy ő “csak” 110 kg amíg Roman 120 Goldberg pedig 121.

  Kedvelés

 2. Batista is használta a speart, és ő is inkább összetörte vele ellenfeleit mint Goldberg meg Reigns 😀 de mondjuk neki meg inkább a Batista bomb volt a befejező mozdulata. Goldberg és Batista sokkal jobbak mint Reigns nekik a spear csak egy signature move míg Reignsnek befejező mozdulat 😀

  Kedvelés

 3. A sharpshooter lemaradt a listáról. Bret Hart használta anno, de Rock és Cesaro is használta befejezésként. A nőknél Natalia is, de a családi kapocs miatt ez egyértelmü…

  Kedvelés

 4. Goldberg esetében a spear nem inkább egy felvezető volt, mint Reignsnél a superman punch? Goldberg finisherje szerintem inkább a Jackhammer.

  Kedvelés

 5. Itami aztán összetörte vele Kendrick arcát és már nem is használhatja

  amúgy a spearhez Rhyno is odaférne nem? vagy nála a Gore nem finisher volt?

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s