6 meghatározó pillanat Roman Reigns pályafutásából

Roman Reigns a WWE jelenlegi arca, dacára annak, hogy John Cenához hasonlóan a történelem egyik legmegosztóbb szupersztárjává nőtte ki magát. Jelenleg ő a címvédő Universal Champion, de mindemellett is számos megsüvegelendő eredménnyel bír. 

Grand Slamet csinált, köszönhetően annak, hogy négyszeres World Champion, valamint egyszeres United States, Intercontinental- és Tag Team Champion.

Karrierje igazi egyszer fent egyszer lent, már csak a többszöri sikertelen overré tételek szempontjából is.

A többség rendre kifütyüli őt, és ezen már a lassan évente egyesülő Shield sem változtathat. 33 esztendős, de még így számos pillanatteremtés, valamint bajnoki cím megszerzése áll előtte.

Addig is, íme hat meghatározó pillanat a Big Dog karrierjéből.

6. A debütálás!

Roman Reigns a hírhedt Anoa’i-család tagjaként kezdte meg pro wrestling karrierjét 2010-ben. Ekkor írt alá szerződést az FCW-val, amely előtt nem túl sikeres amerikai futball időszakát élte.

Mindössze két évet töltött lent a fejlődési-programban, hisz 2012 őszén megkapta a várva-várt hívást, és a Survivor Seriesen debütálhatott is a Main Rosteren. Dean Ambrose és Seth Rollins oldalán Shieldnek nevezték magukat, és megkezdték útjukat afelé, hogy a történelem legnagyobb formációi között említsék majd őket.

Színre lépésükkor a WWE Championship meccset vágták tönkre, hozzásegítve ezzel a címvédéshez CM Punkot Rybackkel és John Cenával szemben. Ryback járt a legrosszabbul, hisz ő is szenvedte el elsőként az azóta ikonikussá váló Triple Powerbombot a kommentátorasztalra.

5. Feszültség-levezetés a TLC-n!

2015 végén igen keményen próbálkozott a WWE annak érdekében, hogy babyface-ként vigyék át Romant a közönségen. Ekkortájt alapozták meg a következő évi WM-viszályát Triple H-vel, ám előtte még a League of Nationsszel volt kénytelen bajlódni.

A WrestleMania 31-en történtek után, egészen novemberig kellett várnia a WWE World Championship megszerzésééig, Sheamus azonban beváltotta a táskáját Triple H utasítására.

Ez vezetett a decemberi TLC-hez, amelynek főmeccsén Reigns TLC-meccsen kapott visszavágót a Keltával szemben. Reigns kikapott, de csak mert a LoN túlbuzgó tagjai ellehetetlenítették a győzelmét. Kisvártatva elszabadult a pokol: Reigns egyesével bánt el a riválisaival. Triple H próbálta nyugtatni Reignst, ő viszont a COO-t is kíméletlenül elverte.

Romant úgy éljenezték, mint addig csak nagyon kevésszer azóta, hogy a WWE egyértelmű jövőjeként lett kikiáltva. Persze a WWE fordítva akarta megülni a lovat, így csakhamar ugyanott tartottak, ahonnan elmozdulni kívántak.

4. Rumble-rekorder

2014-ben a tizenötödik érkezőként debütált a Rumble-ben. Valószínűsíthetően az egyik legpazarabb Rumble-debütálást és Rumble-teljesítményt jegyezhetjük ezáltal fel a nevéhez.

Átadta a múltnak Kane egy meccsen belül végrehajtott kiejtését (11), azáltal, hogy 12 embert vágott ki a ringből. Áldozata volt Kofi Kingston, Goldust, Dolph Ziggler, Kevin Nash, The Great Khali, Sheamus, El Torito, Cesaro, Luke Harper, JBL, na és persze a dupla-elimináció, amellyel megmutatta Dean Ambrose és Seth Rollins kárára, hogy ki az úr a háznál.

Az utolsó kettőig jutott, és bár maximálisan mögötte volt a közönség – végül Batista zsebelte be a győzelmet. Sztárcsináló este volt a szervezet szemszögéből, és talán az a pillanat, amellyel egyszer s mindenkorra elköteleződtek Reigns mellett. Egy év múlva már nyert, és megváltotta jegyét az első WM-főmeccsére.

3. Győzelem Cena ellen

A múltban többször is összeakadtak, de egyszer sem úgy, ahogyan a 2017-es No Mercyn voltak hivatottak. John Cena a free agent státuszát kihasználva érkezett a RAW-ra, 24 órával azután, hogy ő győzött, Reigns azonban kikapott a SummerSlamen.

Promó-viadalaik instant klasszikust eredményeztek a történelemkönyvekbe, főként persze Cenának köszönhetően, aki egyrészt igyekezett Roman bőre alá férkőzni, másrészt kimozdítani leváltóját a komfortzónájából.

A nagy csata napja igen intenzív összecsapást eredményezett. Cena magabiztosan érkezett, ám végül kénytelen volt fejet hajtani a Big Dog előtt. Roman négy darab AA-t élt túl, hogy aztán a második Spearrel pontot tegyen a találkozó végére.

2. A Beast leigázása

Brock Lesnar nyugodtan állítható módon Roman Reigns pályafutásának legnagyobb ellenlábasa, hisz négyszer is összecsaptak egymással.

A WM 31-en döntetlennek is vehetjük a partit, hisz Rollins nevető harmadikként váltott be. A WM 34-en nem kis meglepetésre Lesnar kerekedett felül, a Greatest Royal Rumble-n újra – bár igencsak vitatott módon – Lesnar, a SummerSlamen viszont már Reigns örülhetett, véget vetve ezzel a rekordot jelentő 500+-os futásnak, amelyet Lesnar produkált Universal Championként.

A győzelem Lesnar ellenében, talán vetekszik az Undertaker két vállra fektetésével.

1. This Is My Yard Now!

Pályafutása legnagyobb sikere viszont, kétségtelen, hogy a WrestleMania 33 főeseményén aratott. No Holds Barred körülmények között győzte le Undertakert.

A meccs maga ezért vagy azért nem volt a legjobb, ugyanakkor kiváló történetet meséltek a végső képsorokkal bezárólag. A győzelem mérete azonban elenyészett a reakció mellett, amellyel 24 óra múlva párosult. Több mint tíz percnyi nukleáris heat közepette eltöltött semmittevés nyomán, Reigns rezzenéstelen arccal mondta a kamerába:

“This is my yard now!”

Reigns karrierjének egyik, ha nem legfontosabb momentuma. Bár, lehet, hogy számottevőbb volna ha Undertaker valóban az otthon melegében ragad ezután.

2 című bejegyzés “6 meghatározó pillanat Roman Reigns pályafutásából” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s