BREAKING: Daniel Bryan távolmaradásának miértjei

Daniel Bryan eredetileg holnap nézett volna szembe AJ Stylesszal a WWE Championshipért a Crown Jewel PPV-n, ám egy másfél héttel ezelőtt terjedni kezdő pletyka következtében egyértelművé vált, hogy Bryan nem utazik Rijádba. 

Sokan persze a potenciális okok nélkül is sejteni vélték, hogy Bryan döntése összefügg azzal, hogy Szaúd-Arábia egyre növekvő nyomás alatt van a nemzetközi közösség részéről Dzsamal Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolása miatt. A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. Szaúd-Arábia csak szombaton ismerte be, hogy Hasogdzsi meghalt a főkonzulátus épületében. A magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben vesztette életét, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták.

Emiatt nem volt hajlandó végső soron ringbe lépni a Crown Jewelen John Cena, Daniel Bryan távolmaradása azonban főként egészen másban gyökeredzik.

A Dave Meltzer által összegyűjtött információk értelmében:

 • Daniel Bryan a Greatest Royal Rumble-t megelőzően csak nagyon keveset tudott Szaúd-Arábiáról
 • Arról, hogyan állnak a homoszexualitáshoz
 • Nem tetszett neki, hogy a női szupersztárok nem szerepelhetnek a shown
 • Rasszizmusként tekintette arra, hogy a szíriai származású Sami Zaynt sem engedték a gálára

Mindezek tükrében, Bryannek esze ágában sem volt visszatérni az országba.

Meltzer továbbá úgy értesült, hogy Bryan el akarta veszíteni a Miz elleni mérkőzését a Super Show-Downon. Ennek kapcsán nem tiszta, hogy már akkor is tudvalevő volt-e az érintettek számára, hogy hol volna esedékes a kockán forgó címmérkőzés, vagy csak szimplán Bryan nem érezte magát a jelenében érdemesnek a mérkőzésre.

Amint azt kedden is láthattuk, a WWE végül kevésbé drasztikus eszközökkel kezelte a kialakult helyzetet. Bryan és Styles meccsét előrehozták a SmackDownra, s egyben ugrasztották Samoa Joe-t, aki Bryan helyébe lépve garantálja, hogy lesz a PPV-n WWE Championship meccs.

14 című bejegyzés “BREAKING: Daniel Bryan távolmaradásának miértjei” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Baromság. Pont emiatt kellene fellépni. Hogy minden létező forintot leakasszanak róluk. Fejjék meg őket ahogy csak lehet, és dobjanak össze valami ótvar showt. Nem csak homokba dugással lehet játszani.

  Kedvelés

 2. Respect!👏👍
  Egy olyan országban jóérzésű kultúr ember nem akarhat fellépni ahol ; a nők jogfosztásban élnek, az alkalmazottakat rabszolgaként kezelik, üldüzik a más vallásúakat,a nem tetsző újságírókat a korona herceg testőrei hentes módra darabolják fel. Nem mellesleg még a herceg a legfelvilágosultabb döntéshozó az országban aki olyan reformokat hajtott végre minthogy a nők is vezethessenek autót, azért ez milyen csodálatos nem, szóval el lehet képzelni milyen a többi. És ne is kezdje el senki ecsetelni, hogy tiszteljük a vallásukat, mert az az európai értékrendel össze egyeztethetetlen! Elfogabni lehet, hogy ők így akarnak élni, különban nem is lennénk jobbak náluk, de azt hogy több száz évvel el vannak maradva társadalmilag, és szándékuk sincs változtatni ezen ,azt ne kelljen már tisztelni.

  Kedvelés

 3. Menjünk sorjában.
  Az, hogy a vallásuk tiltja a khm buzulást azzal szerintem semmi baj nincsen.
  Tudom, a 21. században ez már természetes, sok országban engedélyezve van a melegházasság is, de én e miatt nem tudom elítélni őket.
  Nevezhetnek régimódinak, de szerintem az a normális, ha egy férfi egy nővel van.
  Az, hogy a lányok nem léphetnek ringbe, már egy kicsit más tészta, de erre megvan az esély, hogy idővel nyitottabbak lesznek.
  De direkt e miatt tették be az evolutiont a gála elé, hogy az all women ppv-t egy all men ppv kövesse.
  Az pedig, hogy samit nem engedték be…
  Ebben a témában nem vagyok otthon, nem is akarok okoskodni, de nyilván ezt sem engedte a vallásuk.
  Sok mindenbe bele lehet kötni, szóval bryannak szíve joga, ha elhatárolódik az ilyen dolgoktól, de ezeket el kell fogadni.

  Kedvelés

  1. mit szólsz akkor pl Finnhez?

   amúgy Bryan nem mondott semmi rosszatt rájuk meg a cégre sem emiatt szóval elfogadja de teljesen érthető (és számomra nagyon is szimpatikus) hogy nem akarja ehhez adni az arcát

   Kedvelés

   1. Mit szólnék hozzá? 😀
    Nem azt mondtam, hogy aki támogatja őket az rossz ember.
    Ez a mai világban már sajnos nem sajnos, természetesnek mondható.
    Annyit mondtam, hogy én nem vagyok a híve ennek a pasi-pasi dolognak.
    Az iszlám vallás pedig e tekintetben biztosan nem fog enyhülni.

    Kedvelés

    1. Ha hetero vagy, akkor ne is csodálkozz azon, hogy nem vagy híve. Melegek mindig is voltak, talán többen, mint gondolnánk, csak a 20. századig nem igazán merték felvállalni magukat. Addig, amíg tettlegességig nem fajul az irántuk érzett ellenszenved, addig nincs semmi gond.

     Kedvelés

    2. hát nem is kell csinálnod 😀

     Finn helyett mondhattam volna mondjuk Sonyát vagy Darren Youngot
     ők mondjuk melegek is nem csak melegbarátok

     Kedvelés

  2. A buziság nem választás kérdése (én mondjuk áldom a sorsot, hogy nem vagyok az :D), ergo tiltani valamit ami ellen nem tudsz mit tenni szerintem súlyos probléma.
   Bryan egy olyan világban él, ahol az, hogy valaki meleg, teljesen természetes, és ő egyetért ezzel, nem szeretne olyan helyre menni ami ezt tiltja, igazából ez az ő dolga, ami nekem meglepő hogy most jött rá 37 évesen, hogy az iszlám milyen radikális vallás, meg hogy Szaúd-Arábia iszlám ország.
   Ez személyes vélemény de a Sami Zaynos dolog szerintem is undorító és elfogadhatatlan.

   Kedvelés

 4. De sok értelme nem lesz a meccsnek tekintve hogy 200% aj győzelme, joe karakterét meg tovább gyengítik egy újabb nagy vereséggel….

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s