Egy éve ezen a napon: AJ Styles legyőzi Jinder Mahalt a WWE Championshipért!

2017. november 7-én aligha gondoltuk volna, hogy 365 nappal később változatlanul AJ Styles lesz a címvédő WWE Champion! 

Pedig de, hisz AJ Styles 2018. november 7-én is mint WWE Champion ébredhet fel a Manchester-i SmackDown után. Múlt éjjel visszatért oda, ahol tavaly ilyenkor minden elkezdődött számára. És ki tudja hol a vége..

2017 novemberében, a Survivor Series közeledtével, a szervezet kiírta az első ízben megrendezésre kerülő Universal Champion versus WWE Champion összecsapását, amelynek főszereplői Brock Lesnar és Jinder Mahal voltak. A WWE csakhamar rájött, hogy Mahallal nem fog működni a dolog. Rögtönöztek hát egyet, és két héttel a PPV előtt Manchesterben vették le a címet Mahalról. AJ Styles nem kis meglepetést, s egyben örömöt okozott a rajongóknak világszerte, hisz Mahal futása finoman szólva is szürreális volt.

Azzal, hogy a karmesteri pálca Styles kezébe került, mindjárt más lett a leányzó fekvése. Az ominózus Universal Champion versus WWE Champion találkozó egycsapásra jelentőssé és tekintélyt parancsolóvá vált. Maga a mérkőzés abszolút beváltotta hozzá fűzött reményeket, sőt: Lesnar rég nem láttuk akkora kedvvel birkózni. Dacára annak, hogy ő nyert, Styles nem is kívánhatott volna ennél jobb estét magának. Pazar meccset csinált, végig partiban volt, s nem utolsó sorban megemelte saját ázsióját a Beast elleni háborúval.

Nem volt hát miért szégyenkeznie, miután visszatért a SmackDown LIVE-ra. Ott azonban már várt rá a trónfosztott és megsebzett Mahraja, Jinder Mahal, aki a Clash of Championsra időzítette visszavágós záradékát. A kékek brand exkluzív PPV-je minden szálat elvarrt a felek között, tekintve, hogy AJ feladásra kényszerítette Jindert. Ezzel pedig, 2016 után 2017-ben is bajnokként zárta az esztendőt.

Az új év, új remények helyett új bonyodalmakat hozott 2018-ban, hisz AJ belekeveredett a felsőbb vezetés és az Owens-Zayn páros viszályába. A Royal Rumble-n, Stylesnak egy handicap mérkőzésen kellett kockára tenni a címet, de végül megoldotta a feladatot, köszönhetően a kanadaiak egyetnemértésének.

A FastLane-re sem lett sokkal jobb a helyzet, hisz minden hadra fogható szupersztárt ráugrasztottak a címre, amelyet persze Styles bánt leginkább. John Cena itt próbálta az utolsó esélyét megragadni arra, hogy kivívja a WM-szereplést, de hiába: AJ Styles egy jól irányzott Phenomenal Forearmmal megvédte a trónját. Hivatalossá vált, hogy létrejön az álommeccs, és ő lesz Shinsuke Nakamura ellenfele a WrestleMania-n.

A WrestleMania-n, amely talán az egész futás legnagyobb meglepetését szolgáltatta, hisz a többség Nakamura győzelmére számított. Ehhez képest, Styles ezt az akadályt is megugrotta. Meccsük ugyan nem egészen lett olyan, mint amilyenre vártak a rajongók, mindazonáltal túl nagy csalódást nem okoztak és körülményekhez méltó performansszal örvendeztettek.

Mint tudjuk, Nakamura heel turnt vett, így a feud tovább folytatódhatott. A következő gálákon is egymást gyűrték, egész pontosan további három alkalommal. A Greatest Royal Rumble-n felülkerekedett Stylesban a bosszúvágy, a Backlashen vitatott kimenetelt láttunk, a Money in the Bank azonban minden kétséget eloszlatott. AJ egy Last Man Standing mérkőzéssel tett pontot a viszály végére.

A változatosság kedvéért, az Extreme Ruleson Rusev kapta meg a nagy lehetőséget. Összességében egy kiváló csatát produkáltak, amely visszahozta Stylest a körforgásba a kissé unalomba fulladt bajnoki futásból. Még épp időben, hisz a nyár legnagyobb eseményére ismételten komoly próbatétel várt rá.

A SummerSlamre személyes töltet vezérelte Stylest, aki régi nagy TNA-s riválisával, Samoa Joe-val találkozott. Joe sehogy sem bírt el a bajnokkal, így végső kétségbeesésében AJ családját vette a szájára. Balszerencséjére, hisz ezzel Stylesnál elszakadt a cérna és DQ-t érően támadt rá.. Itt viszont még nem volt megállás. A Hell in a Cellen ismét összecsaptak, Joe pedig sikerre vitte a Clutchot. Igen ám, csakhogy a spori nem látta amint Styles kopog, így leszámolta Joe kárára a tusban a hármat.. Az eszét vesztett Destroyer nem akarta elhinni, hogy mi történt. A Super Show-Downra újabb lehetőséget kapott, itt azonban feladni kényszerült a küzdelmet. Úgy tűnt, Styles ennek a történetnek is pontot tehet a végére.

Daniel Bryan kiharcolta az első számú kihívó jogát, de mivel nem akart elmenni a Crown Jewelre, ütközetükre Stylesszal egy hete kerítettek sort. Styles győzött, ráadásul igen impresszív módon. Végül megjelent Joe, aki ismét kihívta a bajnokot. A szálakat elvarró harcot is AJ nyerte, így pár napon belül két számottevő címvédést is elkönyvelhetett.

Egy éven át nem könnyű abban a bizonyos fighting champion szerepkörben tetszelegni, mindazonáltal AJ Styles megoldotta és stabilan szállította a folyamatos akciót. Nagyon rég nem volt már ennyire konstans babyface bajnok, talán Cena tizenkét évvel ezelőtti futásáig kell visszamenni hozzá az időben.

4 című bejegyzés “Egy éve ezen a napon: AJ Styles legyőzi Jinder Mahalt a WWE Championshipért!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Mikor megnyerte a címet álmomban nem hittem volna, hogy még mindig bajnok lesz.
  A legjobb esetben is csak a wm-ig számítottam rá.
  De hazudnék, ha azt mondanám bánom, hogy így alakult.
  Aj a wwe legnagyobb fogása.
  Minden egyes másodpercét kiérdemelte ennek a bajnoki futásnak.
  Nagy kár, hogy ismét meg fogják etetni brockival…
  Pedig mr lesnar a s*ggét kinyalhatja, sehol nincs hozzá képest, soha nem is lesz.

  Kedvelés

    1. Ok helyesbítek. Pontosabban neki kéne lennie, ha nem erőltetnék ezt a pg szarságot. Pont az hiányzik a WWE-ből, amiben Ambrose a legjobb!

     Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s