Az ember, aki újra és újra feltámadt a hamvaiból

2017 április 3-án aligha gondoltuk volna, hogy egy évvel később újra a WWE ringjében látjuk majd birkózni a Fenomént. Annyira tökéletes és megható pillanatoknak lehettünk tanúi a Citrus Bowl által, hogy lehetetlennek tűnt a visszatérés. 

24 órával később, az Amway Center telt házas közönsége hosszú perceken át skandálta Undertaker nevét. Roman Reigns az önjelölt visszavonultató szerepében tetszelgett hónapokon át, és már-már el is hihettük neki, hisz Undertaker nem hallatott magáról.

John Cena és Roman Reigns viszályának során megintcsak felmerült Taker neve. Roman a visszavonultatásával hencegett, míg Cena igyekezett egyértelműsíteni, hogy Roman most nem egy a karrierje végén lévő, rokkant veteránnal áll szemben.

Az új esztendőt a RAW 25-n nyitotta, jóllehet egyáltalán nem volt beszédes a megjelenése, nem kerültünk közelebb ahhoz, hogy ott lesz-e és ha igen milyen formában a WrestleMania-n. Jött, látott, majd ismét bizonytalanságba burkolta a WWE Univerzumot.

2018 márciusában – miután az összes létező egyéb módról lemaradt a WrestleMania-t illetően -, John Cena kitalálta, hogy előcsalogatja Undertakert a rejtekéből. Ez a taktika olyannyira nem működött, hogy Taker az utolsó pillanatig távol maradt. A WrestleMania 34-en aztán bekövetkezett a visszatérés, amely mindentől függetlenül, valljuk meg igen hidegrázósra sikeredett. A Fenomén visszatért oda, ahol négy évvel korábban megszakadt a Streak. John Cenát meglepte az eszem-iszom dínom-dánom után, hogy Taker felbukkant, így esélye sem volt a roppantmód elszánt és könyörtelen legenda ellen. Undertaker átgázolt rajta, és pár pillanatig erejéig újra a régi fényében tündökölt.

Visszavonulásról tehát ezúttal sem lehetett szó a teljesség igényével. Az addigi sémától eltérően azonban, Taker nem maradt otthon egy évig, hanem bejelentésre került a Greatest Royal Rumble PPV-re, amely mindössze pár héttel volt esedékes a WrestleMania után. Szerepe fix volt a Casket-meccs által, csak éppenséggel az ellenfele változott hetente, sőt naponta. Rusevet megváltoztatták Jerichóra, majd Jerichót vissza Rusevre. Jeddah népe odáig volt meg vissza a legendától, aki természetesen győzelemmel örvendeztette meg a helyieket.

A kedvét misem illusztrálja jobban, mint hogy a nyár folyamán fellépett a Madison Square Gardenben tartott Live Eventen. Hat fős tag team csatában szerepelt Roman Reigns és Braun Strowman oldalán, mielőtt még megszerezte volna maguknak a győzelmet.

2015-ben fordult elő utoljára, hogy az őszi szezonban is képviseltette magát. Az októberre bejelentett Super Show-Downon nem más ellenében volt jelenése, mint Triple H! A nosztalgia-párharc aktív résztvevője volt Shawn Michaels és Kane is, akik persze nem a semmiért lébecoltak a küzdőtér körül. Taker végül kénytelen volt fejet hajtani Hunter előtt – köszönhetően nagyban HBK-nek, aki belekontárkodott a finishbe. Vereség ide vagy oda: Kane-nel ezután kiadós verést mértek a riválisaikra.

Itt sem volt még megállás, hogyan is lehetett volna, hisz ez csak előkészítette a Crown Jewel legnagyobb durranását. A nosztalgiánál is nosztalgiásabbra sikeredett ütközet sokak számára kínkeservesnek bizonyult, és nem csak a gála ezt megelőző dolgai miatt. Triple H megsérült, de a DX ezzel együtt is behúzta a mattot.

Taker bőven túlteljesítette a várakozásokat 2018-ban – megjelenések szempontjából legalábbis mindenképp. Mit hoz 2019? Azt mondják a leges-legutolsó meccset, amelyre nyilván a Mánián kerülne sor. Tényleg csak ő tudná megmondani, hogy mikor jön el egyszer s mindenkorra a vége ennek a páratlan karriernek.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s