4 dolog, amit biztosan nem tudtál a TLC mérkőzésről!

Csak pár hetet kell kibírnunk és ezzel el is érkezik 2018 utolsó PPV-je, a WWE TLC: Tables, Ladders, & Chairs. Maga a műsor az elmúlt években (kivéve a tavalyit) egybeforrt a decemberi hónappal, és így ez az utolsó lehetőség minden férfi és nő számára, hogy bizonyítsanak 2019 előtt.

2019 kezdetével azonnal a Royal Rumble gálára fókuszálnak a rajongók, amellyel egyidejűleg a Road to WrestleMania 35 is megkezdődik. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen a Rumble mérkőzés előtt még itt a TLC-mérkőzés is, amely szintén a durvaságáról híres.

Maga a típus magába foglalja a létrás meccs, az asztalos meccs, és a székes meccs elemeit, amit egy street fight-tal fűszereznek meg a 2000 augusztusi WWF Summerslam-es bemutatkozása óta.

De vessünk csak egy pillantást 4 olyan dologra, amit biztosan nem tudtál a WWE Tables, Ladders, and Chairs match-ről.

#4 A TLC egy rajongók szülte gála

A WWE mindent elkövet/elkövetett annak érdekében, hogy a rajongók szavának eleget téve tudja érdekesebbé tenni a termékét. Lehetett ez akár egy online közvélemény-kutatás a jelenlegi dolgokról, vagy akár egy mérkőzés előtti meccskikötés megszavaztatása a WWE appon, de a cég mindig is kíváncsi volt a véleményünkre.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/11/5411f-15432213656225-800.jpg

De azt tudtátok-e, hogy maga a TLC pay per view is egy szavazáson került ki végső győztesként két másik gálával versenyben lévén?

Amikor a döntés a rajongók kezébe került, akkor a TLC egy street-fight alapokra épülő pay per view-t utasított maga mögé. A második pedig egy kiejtéses tornára alapozta volna az összecsapásokat, pont úgy, mint azt korábban a 2002-ben véget ért King of the Ring pay per view is tette.

Lehet, hogy ha most kerülne megrendezésre a szavazás, akkor a KOTR stílus kerülne ki végső győztesként, de ennek ellenére a TLC-re sem lehet panaszunk.

#3 A Rated R Superstar a legsikeresebb ebben a műfajban

2000 augusztusát írjuk, és megrendezésre kerül az első TLC, ahol is 6 WWF-es szupersztár forradalmasítja teljesen a szervezetet ebben a meccskikötésben.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/11/7f97c-15432214030692-800.jpg

Matt és Jeff Hardy, Bubba Ray és D-Von Dudley, illetve Edge és Christian feszültek egymásnak, aminek a végén a kanadai duó győzedelmeskedett. De nem ez volt Edge egyetlen győzelme, hanem csak az első a sok közül, hiszen a Rated R Superstar az abszolút rekorder a TLC-győzelmek terén.

7 ilyen mérkőzésen vett részt a 2012-es WWE Hall of Fame beavatott, amelyből 5 darabot győzelemmel tudott befejezni. Olyan ellenfeleket tudott két vállra fektetni, mint a Hardy-k, a Dudley-k, Ric Flair, Kane, Rey Mysterio vagy akár Undertaker (Jó ég micsoda meccs volt ez)

A sort a közönségkedvenc CM Punk követi, aki három mérkőzésen vett részt, ám ezidáig mind veretlenül.

#2 A TLC nem fekszik Jeff Hardy-nak

Ha Edge személyében van abszolút favoritja ennek a kikötésnek, akkor sajnos kell egy olyas valaki is, aki egyáltalán nem tud pozitív mérleget felmutatni ha a TLC kerül említésre. Jeff az első TLC mérkőzésben is benne volt, ám azóta sincs szerencséje, hiszen eddig 5 mérkőzésben szerepelt, és 5 alkalommal kapitulálni kényszerült.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/11/0da93-15432214728929-800.jpg

Jeff-et Bubba Ray Dudley követi, aki egy 0-4-es átlaggal rendelkezik, Őket pedig a közeli ismerősök követik D-Von és Matt személyében, akik 0-3-as átlaggal rendelkeznek.

Jeff szerencséjére a WWE-n kívül nem áll ilyen rosszul, hiszen az Impact Full Metal Mayhem típusában, ami a TLC Imapct-es megfelelője, 5 alkalomból kétszer tudott győztesként távozni. Ez sem a legjobb eredmény, de messze jobb mint a WWE-s.

#1 RAW…is…TLC

Három hét múlva már a tizedik WWE TLC pay per viewt tekinthetjük meg, amely a nevéből eredendően egy meccskikötéshez ragaszkodó gála, mellyel azt szeretnék megmutatni, hogy ez kifejezetten, exkluzívan ezzel az egy éjszakával köthető össze. De tudtátok, hogy rengeteg TLC mérkőzés volt már a gálán kívül, ráadásul a TV-s adásokon?

https://statics.sportskeeda.com/editor/2018/11/c6712-15432216004510-800.jpg

A 19 TLC mérkőzésből 5 került megrendezésre a TV-s adásokon. Az első 2001-ben volt a SmackDown-on, a második pedig nem egészen egy évvel később 2002 októberben a RAW-on, ahol a rulett kerék döntött a kikötésről.

A következőre pedig 4 évvel később került sor, ahol a RAW-on Edge győzte le Ric Flair-t, majd 2010-ben The Miz védte meg a WWE címet Jerry Lawler ellen, ismét a pirosak műsorán.

2013-at írtunk az utolsó TV-s TLC alkalmával, amikor is CM Punk Ryback.et győzte le, és a kérdés ismét felmerülhet, mikor látunk ismét TLC-t a RAW adásán?

(via)

Egy gondolat a(z) “4 dolog, amit biztosan nem tudtál a TLC mérkőzésről!” című bejegyzésnél

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s