Destroyerből jobber: ez megint nem Samoa Joe éve volt!

2015 nyarán, mikor Samoa Joe megérkezett az NXT-be, WWE-orientált rajongóként nem egészen voltam tisztában a személyével, az azonban egykettőre nyilvánvalóvá vált, hogy komoly tényezővé válhat. 

NXT-s pályafutása nem is ad okot panaszra, hisz amellett, hogy kétszeres NXT Champion, emlékezetesebbnél-emlékezetesebb momentumok fűződtek a nevéhez. Nagy reményekkel érkezett meg a Main Rosterre, ám első fent töltött éve jottányit sem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket.

2018-ra fordulva, elképzelni sem tudtam volna, hogy Joe ne lépjen előrébb a ranglétrán – azt pedig egyenesen lehetetlennek véltem, hogy 2018 végén a WWE-s karrierje legnagyobb mélypontján lesz megtalálható.

Az év végéhez érve, kijelenthető, hogy Joe egyetlen big match kandidátusát sem tudta győzelemre váltani. Sorra veszítette el a nagyobbnál-nagyobb csatákat – legyen éppen szó a presztízsről, vagy egy bajnoki címről.

2018-at Roman Reignsszel szemben indította. Az Intercontinental Championshipet igyekezett megszerezni a Big Dogtól, de az új év első adásán máris kapitulálni kényszerült. Gondjait csak tetézték, hogy tapsérülést szenvedett, így nem pusztán a Royal Rumble-t, de onnantól a komplett WrestleMania-szezont múlasztotta. Zsinórban másodszor hagyta ki a Mániát, ami bizonyára elég demoralizáló lehetett számára.
24 órával később, a Brock Lesnartól vereséget szenvedő Roman Reignsre kezdte ismét fenni a fogát. A Backlashre kiírt ütközetre, Joe már mint SmackDown-tag érkezett meg. Borítékolható volt a vereség, mégis öröm volt az ürömben, hogy a SmackDown új fejezetetet nyithatott az addig nem túl fényes Main Roster történetben.

Ellébecolgatott a Lehetőségek Földjén, részese volt a MITB-létrameccsnek, de az igazi kiugrási sansz a SummerSlammel kopogtatott az ajtaján. AJ Stylest hívta ki a WWE Championshipért, szerencsétlenségére azonban a cégnek esze ágában sem volt még levenni AJ-ről a címet. Ez még persze hagyján, de Joe legutóbbival együtt négyszer adta le a forgalmit Styles ellenében. Hiába nyert DQ-val a SummerSlamen, vitatott módon kikapott a Hell In A Cellen, kopogott a Super Show-Downon, pinnelve lett a Crown Jewelen, és a Starrcade-en sem jutott más neki osztályrészül, mint a kopogás.

Aligha szükséges már vele érdemben számolnunk idén, viszont lassacskán feltehető a kérdés, hogy kell-e úgy amblokk számolni még Joe-val a WWE-ben? Egy face turn még menthetné a menthetőt, de mintha az az érzése volna az embernek, hogy itt már teljesen mindegy. Elengedték, és nem is akarnak rá alapozni.

4 című bejegyzés “Destroyerből jobber: ez megint nem Samoa Joe éve volt!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Vannak pankrárorok akiknek úgy hiányzott a brand split mind lepra telepnek a sárgaláz. Valaki kezdi felépíteni magát valamelyik műsoron netán sikerül overré válnia és jön a brand csere-bere te pedig a névsor láttán az arcodat a kezedbe temetve mondod magad elé, hogy “kár érte kiváló ügynök volt”. Mert mindenki más számára világos, hogy a másik környezetben nem fog működni vagy épp nem fognak vele kezdeni semmit. Azt magyarázza el nekem valaki mi a halál náthás faszáért kellet pl.:Roodet vagy a Fasion Policet átvinni a Rawra!
    Joe jól teljesített Rolin, Lesnar és Roman ellen is, ígéretes pálya ív, na de a WWE-nél ilyenkor szoktak beleszarni a ventilátor a, szóval át is rakták gyorsan vizetgerebjézni a Smankre. Gratulálok WWE így kell évek munkáját lehúzni a WC-én.

    Kedvelés

  2. Nem rajongok erte mert repetitív a mikrofonnal és a teljesítnenye is csak közepszerű sokszor, de ennél messze többet érdemelne. Kiváló heel és facenek sem lenne rossz. Bár jobb kreatív lenne a wwe háza táján és magasan tartanak az arra érdemeseket, mint ő.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s