7 régi formáció, amely a jelen sztárjaival éledhetne újjá!

A pankrációt mindig is érdekesebbé tett az, amikor egy az egy elleni küzdelmet frakciók csatája dobta fel. Elég ha csak olyan csapatokra gondolunk mint a DOA, The Nation of Domination, The Hart Foundation, The Ministry, DX, League of Nations és még estig sorolhatnánk.

Sokan egyből az NWO-val jönnének elő, akik a 90-es évek végén taroltak, majd ez a frakció is két külön álló csapatra bomlott, akik aztán később egymással küzdöttek. Manapság pedig olyan csapatokkal számolhatunk mint a Bullet Club, a The Elite, a The New Day vagy éppen akár az Undisputed Era.

Ám nem mindegyik csapat tud átütő sikereket elérni. hiszen a Nexus amilyen lendülettel jött és rengeteg potenciállal rendelkezett úgy tűnt el a süllyesztőben. Igaz, hogy megpróbálták megmenteni a New Nexus-szal, illetve Barrett kiválásával a Corre-ral, de maradandót egyik sem alkotott. Talán ezt a bukást John Cena-nak is betudhatjuk de nem erről szól ezen írásunk.

De mindig vannak lehetőségek javítani a WWE termékein. Ez egy olyan termék, amit a kritikusok nem tudnak békén hagyni, hiszen hol a múltból merítenek hol pedig újdonságokkal próbálkoznak meg. Egyszerűen nem lehet mindenkinek megfelelni.

Viszont mivel a legtöbben a múltból szeretnének emlékeket felidézni, nézzünk meg pár olyan formációt, akiket a jelen sztárjaival akár ismét éltre lehetne kelteni.

#1 The Varsity Club

Ameddig a professzionális pankráció nem szakít a régi hagyományával, miszerint korábbi amatőr birkózókat alkalmaz, addig mindig is fennáll majd a lehetősége annak, hogy olyan csapatot szólítsanak életre mint a Varsity Club.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/d2091-15465462133656-800.jpg

Akik nem ismernék ezt a formációt – a csapat az 1980-as évek végén létezett az NWA és a WCW keretein belül és a tagjai Kevin Sullivan, Mike Rotunda (IRS), Rick Steiner és Dr. Death Steve Williams voltak.

Steiner ezt a formációt hagyta ott, hogy a sokak által ismert testvérével Csott-tal megalapítsák a Steiner Brothers-t. A formáció legfontosabb ismertető jele pedig az volt, hogy a csapat minden tagja az iskolás évei alatt amatőr birkózóként töltötte idejét.

A tagok az iskolájukra visszanyúló dzsekikben vonultak a ringhez. Rotunda Syracuse dzsekiben, Steiner Michigan dzsekiben, míg Williams Oklahoma dzsekiben tette ezt meg.

Nem is kell sokat keresgélnünk ahhoz, hogy a mai rosterben is tagokra bukkanjunk De hirtelenjében eszünkbe juthat Dolph Ziggler, Chad Gable, Shelton Benjamin neve, vagy akár Bobby Lashley és máris egy ütőképes csapatunk lehetne. És ha még Jordan is megkapná az orvosi engedélyt…

Ha Lashley annyira nem is illene a csapatba a többiek elég jól kiegészítenék egymást, még akkor is, ha igazából ez egy olyan csapat, amit a WWE aligha szeretne feléleszteni. Viszont ha szükségük lenne egy korábbi amatőr birkózós csapatra a srácok ott lennének.

#2 Power and Glory

A csapat a 90-es évek elején létezett és Hercules Hernandez és Paul Roma alkották. Hercules ugye a nevéből eredendően a csapat erőembere volt, míg Paul a ragyogásért volt felelős. A beszédért pedig Slick  volt a felelős. Olyan ellenfeleik voltak, mint a Hart Foundation vagy éppen az LOD.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/87a5c-15465519812051-800.jpg

Természetesen már akkoriban is működött ez a dolog, ahol egy izmosabb, erősebb sztárt kombináltak egy kisebb, ám de high-flyer stílusú birkózóval. Egyből Lashley-Crews jutott eszembe.

A csapat befejezése is hű volt ehhez, hiszen Herculesa felső kötélről egy super-plex-et hajtott végre, amire Roma egy Splash-hel válaszolt, szintén a kötelekről. Ezt a fenti páros is simán kivitelezhetné, maximum Lashley egy 450 splash-t tenne bele.

Sajnos Lashley helyzete nem igazán a legjobb, és Apollo-nak is szüksége lenne egy heel turn-re. Lio pedig a tőle megszokott módon beszélhetne helyettük. Ebben pedig rengeteg potenciál lehetne, mint ahogy azt korábban Cesaro és Neville esetében is megpróbálták.

#3 NWO/BWO

Az az igazság, hogy ha az NWO-t hoznánk fel, akkor nem tudnánk eldönteni, hogy a formáció melyik változatát kellene/lehetne is újra életre hívni.  Így a Blue World Order mellett tettük le voksunkat, akik a pankráció mellett a komédiáért is felelősek voltak. Magát a formációt az ECW alkotta meg az NWO parodizálására.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/c733d-15465528811662-800.jpg

Nem lenne nagy kihívás megalkotni a brigádot, hiszen Vince minden pillanatban azon töri a fejét, hogy miként hívhatná újra életre az NWO-t. A legnagyobb baj, hogy a tagjai Hogan, Nash és Hall már a nyugdíjas éveiket töltik.

De mi lenne ha a jelen sztárjaiból mondjuk Cesaro, Apollo Crews, Titus O’Neill és Gallows & Anderson formálnák újra a csapatot. Titus beszélne, míg a többiek birkóznának.

Gallows & Anderson már régóta a partvonalon túlra szorultak és ezzel remek lehetőséget kapnának.

#4 Team Canada/Hart Foundation

Jelenleg a Major League Wrestling minden követ megmozgat azért, hogy megkaparintsa a ‘Hart Foundation’ nevet, hiszen náluk pankrál Teddy Hart, Brian Pillman, Jr. és David Hart Smith is.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/6d787-15465699993235-800.jpg

Remek sztorit lehetne kitalálni a kanadai bagázzsal, hiszen kampányolhatnának azért, hogy mennyivel jobb is Kanada mint az államokban. A formációval ismét visszahozhatnák Bret Hart személyét is.

Nézzük csak…igen, rengeteg kanadai pankrátor van jelenleg is a szervezetnél. Bobby Roode, Sami Zayn, Kevin Owens és Natalya már kezdhetnének is. Owens nem mellesleg Owen Hart után nevezte el a fiát. Natalya a család része, a többieket pedig a Hart család iránti érzéseik miatt lehetne implementálni a csapatba.

Cesaro is csatlakozhatna, hiszen korábban rengeteg időt töltött el Tyson Kidd és Natalya mellett. De Tye Dillinger, akiről már régóta nem hallottunk szintén társulhatna.

#5 Money Inc.

A Money Inc., tehát Million Dollar Man és IRS azt csinálták, amire a WWF kérte őket – mindent elkövettek azért, hogy utálatot keltsenek, és nagyon jól csinálták. Jelenleg a szervezet erős hiányt szenved heel tag teamekben. Ez mondjuk arra is visszakövethető, hogy a rajongók sokkal jobban szeretnek olyan embereknek drukkolni, akik igáslóként dolgoznak a ringben hovatartozástól függetlenül.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/f0ed2-15465699484414-800.jpg

A közönség például imádja kifütyülni The Miz-t. Tehát ha heel-ként kellene csapatot alkotnia, akkor Dillinger lenne számára a megfelelő partner, aki szinte semmilyen reakciót nem vált ki. Olyanok lehetnének mint a Money Inc. mondjuk Awesomely Perfect 10 Enterprises néven.

Miz ismét eljátszhatná, hogy fontos mozis szerepeket próbál meg a társainak szerezni. Pankrátor, menedzser és promoter is lehetne egyben. Még akár Drew Gulak-ot is felkérhetnék egy Power-Point prezentáció összeállítására. Mojo Rawley, Zack Ryder és Aiden English pedig remek ügyfelek lehetnének.

A heel-ek legnagyobb fegyvere az arrogancia, amit The Miz nagyon jól tud a beszédjeiben hasznosítani ebből kifolyólag a Money Inc. nagyon jól működhetne a jelenlegi WWE-ben. EC3-nak jelenleg nincs szüksége csapatra, de őt is nagyon jól passzolna ebbe a képbe.

#6 New Authority

Amit a legnehezebb elhinnünk, hogy a nagy bejelentés után a McMahon család majd a háttérből fogja figyelni a történéseket. Híresek arról, hogy a pozíciójukból eredendően ne akarnának visszaélni a hatalmukkal.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/d3b66-15465708339605-800.jpg

Hiszen a legjobb sztorikat mindig a vezetés elleni viszályok adták, elég ha csak a Stone Cole Steve Austin vs. Mr. McMahon történéseket vesszük alapul, ami végül a WWE-t emelte ki győztesként a háborúból. De a jelenkorból itt van a Daniel Bryan vs.  Authority, Shield vs. the Authority szál is.

A vezetőség elleni háborúkat nagyon könnyű eladni a nézőknek és mindig sikeres, ha a végén az elnyomott “dolgozó” tudja behúzni a győzelmet.

Így, hogy a McMahon család ismét összeállt nagy eséllyel nem kell sokat várnunk addig, ameddig nem fog újra életre kapni az Authority vonal.

Az olyan emberek, mint Lashley vagy az Authors of Pain milyen jól mutatnának a csapat oldalán. Tipikusan azok az gimmickek, akik elvégeznék a vezetőség piszkos munkáit. Corbin is jól funkcionálna, ám ahhoz a megfosztott beosztását valamilyen ormában vissza kellene, hogy kapja.

#7 New Wyatt Family

Na erről az ötletről már rengeteg alkalommal hallhattunk, hiszen maga a Wyatt program a kezdetek kezdetén sikeres volt. Ám sajnos miután Bray szinte az összes jelentős feud-ját elvesztette elvesztette dominanciáját az egész család. Jelenleg sincs a képernyőn, hiszen “állítólag” újraépítik a karakterét.

https://statics.sportskeeda.com/editor/2019/01/4ac40-15465715121907-800.jpg

Az Undisputed Era hamaroson felkerül a nagyokhoz és szükségük lenne egy face ellenfélre és a New Day-től igazából nem sokat várhatunk ezen a éren. Egyszerűen nem lennének megfelelő ellenfelek a számukra.

Persze, igen a Wyatt család heel-ként lenne a leghitelesebb ezért talán más néven is szerepelhetnének, a Wyatt Family hagyatéka?

Igaz, hogy Harper és Rowan szó-szó elértek valamit a család felbomlása után, de egyértelműen szükségük van Bray vezetésére. Bray egyszerűen túl tehetséges a mikrofonnal ahhoz, hogy ne legyen egy csapat vezetője. De ehhez szüksége lenne arra is, hogy az írók tényleges veszélyként állítsák be és sikeresen vívja meg a csatáit.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s