Az AEW 20 éve nem látott konkurens lehet a WWE-nek?!

A professzionális pankráció világát egy 20 éve nem látott történés rázta fel január elején, hiszen az All Elite Wrestling (AEW) megalapulásával egy régen nem látott konkurencia léphet színre, amely talán a WWE-t is megszorongathatja.

Előző héten, kedden, az AEW megtartotta az első hivatalos sajtótájékoztatóját, ahol bejelentették, májusban érkezik az első gálájuk. Még mindig rengeteg kérdés maradt nyitott, ám egy valami úgy tűnik, ha nem is igazán ijedt meg a WWE, de figyelemmel követi az újonnan létrejött szervezet lépéseit.

Nem kispályázta el az AEW az első lépést, hiszen Jacksonville-be rendezte az első hivatalos megjelenését, amivel nem kis fricskát csinált meg a WWE “kárára” hiszen ugyan ebben a városban került megrendezésre a SmackDown Live is. Mi lett az eredménye? Rengeteg pankráció rajongó látogatta meg a rally-t a WWE eseménye előtt, majd az esemény után indult a pankrátor óriás műsorára, persze rengetegen AEW-s ajándéktárgyakkal, amit a WWE nem fogadott kitörő örömmel.

Szimplán nem engedték be azokat, akik AEW-s pólóban voltak.

Vajon mitől is tarthat a WWE?

Nem újdonság, hogy valaki megpróbál szembeszállni a WWE egyeduralmával. Rengeteg példát láthattunk már erre az évek alatt, ám mégis az AEW az első olyan szervezet a WCW óta, amelyben a pankrátor rajongók megrögzötten azt a megváltót látják, amely megdöntheti Vince McMahon monopóliumát.

Az egész a pénzről szól. A WCW-nek egy valamitől kellett akkoriban tartania: Ted Turner. A média nagyhatalommal rendelkező úriembernek elapadhatatlan pénzügyi forrásai voltak, aki arra is képes lehetett volna, hogy kiéheztesse a WWE-t. Majd Ted arra jutott, hogy nem igazán leli örömét a pankrációs bizniszben és nem lát benne jövőt. Inkább csak a tölteléket látta benne, amivel feltöltheti a programkínálatát a kábelhálózatában.

Az AEW-t pedig a Khan család fogja pénzelni, akik nem ismeretlenek a sport terén, hiszen már így is a JACKSONVILLE JAGUARS NFL csapatának is a tulajdonosa. Tony Khan pedig megrögzött pankráció rajongó. Nem mellesleg a családnak 6.5 milliárd dollár a vagyona, amivel szemben Vince “csak” 2.9 milliárdot tud felmutatni. Emellett Vince jelenleg egy elég bizonytalan jövőjű XFL-be akar egy kisebb vagyont pumpálni.

Nem csak, hogy beszáll az AEW a harcba, na de hogy!

Minden komolyan szervezet, aki korábban megpróbált ringbe lépni a WWE-vel az vagy megpróbálta lemásolni a WWE-t, vagy pedig kiégett WWE-s sztárokkal próbálta meg felvenni a versenyt.

Minden egyes próbálkozásra volt választása a WWE-nek. Vagy csak szimplán figyelmen kívül hagyták a próbálkozást, vagy előrébb raktak egy olyan embert, akit a nézők imádtak.

Az AEW most valami teljesen mással, újjal próbálkozik. A WWE elékerültek, hiszen kihasználván a szervezet lassúságát Japánból igazoltak nagy sztárokat. Hiszen itt van a Young Bucks, akik vitathatatlanul az egyik legjobb Tag-team jelenleg a bolygón. De itt van Hangman Page, vagy akár Cody Rhodes, aki új életet kezdett az államokban az NJPW után. És ha minden igaz, az AEW hamarosan bejelentheti Kenny Omega érkezését is. Úgy vélhetjük, hogy a WWE-nek minden oka megvan az aggódásra.

Minden a NJPW-vel kezdődött

A WWE a mai napig azon hibája kijavításán dolgozik, amit még a 2000-es évek közepén követett el. Megpróbálták gyermekbaráttá tenni a műsort, és azóta is ennek a levét isszák. Ez a kor hozta létre John Cena-t és Randy Orton-t.

Ez az ahol a New Japan Pro Wrestling mert egy bátrat lépni. Nem követte el azt a hibát, amit a WWE, hiszen az óriás addig dobálta ugyan azokat a sztárokat a húsdarálóba, ameddig az emberek meg nem unták őket. Ezzel szemben a NJPW a UFC-hez hasonlóan sokkal lassabb felépítéssel kezdte meg a viszályokat.

Emellett szabad kezet adtak a független sztároknak, akik saját ötletekkel állhattak elő. Ehelyett, hogy minden héten ugyan azokat a mérkőzéseket kaptuk volna, meg heteket sőt hónapokat kellett várni az összecsapásokra. Ezzel azt érték el, hogy egy-egy összecsapás kihagyhatatlanná vált, nem pedig unalmassá. Ez egy olyan stratégia, amit a WWE már rég elengedett, vagy talán nem is használta igazán soha.

Majd ezek a sztárok visszatértek a USA-ba és olyan szervezetekhez, mint a Ring of Honor vagy a Dragon Gate, de ennek ellenére az NPJW-ben megvívott mérkőzéseikre fognak a legjobban emlékezni. Az elmúlt időszakban a WWE rajongók egyre több NJPW tartalmat kezdtek el megtekinteni. Nemhiába, hiszen a mi oldalunkra is egyre több ezzel kapcsolatos írás kerül fel. A szervezet egy olyan kikapcsolódást biztosított, ami pont arra szolgált, hogy el tudjanak vonatkoztatni a WWE-től. És most pont ez az, amit az AEW az államokban élre fog hívni.

Az AEW több mint pankráció

Ez nem csak arról szól, hogy ellenfelet indítsanak a WWE-nek. Ez az egész pankrációs világnak szól, és ez az, amire a pankrátorok hosszú évek óta vártak. Nem mellesleg a szervezet már most bejelentette, hogy egyforma fizetést fog adni – még ha csak a midcardtól lefelé is – a férfiaknak és a hölgyeknek is. Ez teljesen ismeretlen fogalom a WWE-nél.

Mi várható a jövőben?

Az AEW megtette az első lépéseit és 4 hónapja van arra, hogy megfelelően felkészüljön a májusi gálájára Las Vegas-ban. Még rengeteg bejelentés várható a gála kezdése előtt, amivel jelezniük kell, nem csak egy durranásról van szó.

Egyelőre még nincs hír egy stream vagy egy TV-s szerződésről, de több sztárra van szükségük a heti műsorok leadásához. De ha a WWE első reakcióját vesszük figyelembe nem igazán tekintenek konkurensként az AEW-ben. Még?!

(via)

Egy gondolat a(z) “Az AEW 20 éve nem látott konkurens lehet a WWE-nek?!” című bejegyzésnél

  1. Kellene még kb két tucat ember a rosterükhöz, hogy valamit fel tudjanak mutatni és ne egy wallmart parkolójában levő mini-házi show-t csináljanak. Nagyobb nevek ide vagy oda. Persze lehet, hogy meglépik, hogy kis szövetségeket, függetleneket és indie megoldásokat is beengednek szórakoztatni (nem lenne rossz), de az könnyen a minőség rovására mehet.

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s