Chris Jericho felvázolta az elmúlt évet a saját szemszögéből

A tisztánlátás végett jól jöhet, hogy tudjuk mi, merre és hány méter volt a WWE legendája kapcsán. 

Chris Jericho a legutóbbi Talk is Jericho-podcast során nyílt meg, és árulta el, hogy mi minden vezetett az All Elite Wrestlinghez való igazolásához.

Mint már többször is említettük, az, hogy Chris Jericho 2018-ban ilyen magasságokba kerülhetett – nagyban volt köszönhető a 2016-ban indult WWE-s futásának – amelynek következtében népszerűbb és overebb lett, mint valaha.

Öreg rókaként pontosan tudta, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg. 2017 májusában elhagyta a WWE-t, Fozzyzni kezdett, ősszel pedig az év szenzációját hozta össze azáltal, hogy kihívta Kenny Omegát az IWGP US Heavyweight címért a Wrestle Kingdom 12-re.

2017 nyarán kapta ehhez az ajánlatot Don Callistól. Nem volt könnyű meghoznia a döntést, hisz 1999 augusztusa óta nem lépett más szervezet ringjébe. Akkori megállapodása erre az egy meccsre szólt Omega ellenében. Kapott némi részesedést a PPV-bevételekből, így duplán kellett hajtania a hypeolást illetően. Közölte Vince-szel az üzletet, összességében pedig remélte, hogy az összecsapás által nagyobb sztár lesz belőle, miután visszatér a WWE-hez.

A Wrestle Kingdom 12 után azonban nem volt olyan egyszerű csak úgy otthagyni a New Japant. Egyrészt azért mert Jericho szereplése igencsak jövedelmező volt a szervezetnek minden szempontból, másrészt pedig a munkafolyamat végett, amely lebilincselte Christ – például a birkózóknak szolgáltatott kreatív szabadság tekintetében.  Jericho hajlott rá, hogy folytassa az együttműködést, de mindenképp le akarta fixálni a dolgot Vince-szel.

Jericho főként Tanahashi-val akart dolgozni, de Gedo inkább Naitót javasolta neki, mivel Naitónak nem tetszett a WK esetében, hogy osztozkodniuk kell a főeseményen.. A New Year Dashen látott támadás nem volt több, mint iránymutató a jövőre nézve. Jericho megalapozta ugyan a folytatást, de előtte Vince-szel beszélte le és ha Vince-nek nem tetszett volna az ötlet, akkor ott, azzal le is lett volna tudva az NJPW-s szereplése.

Jericho aláírt egy újabb szerződést a New Japannel – ezúttal már három meccsre szólóan. Vince felkereste a RAW 25 végett, de Jericho nem szeretett volna résztvenni rajta. Végül egy backstage-szegmens erejére csak elvállalta. A Greatest Royal Rumble-höz megintcsak nem fűlött a foga, de olyan nevetségesen könnyű pénz volt (százezer dollár), hogy elvállalta #30-ként érkezve. A program viszont változott, és Jerichónak egy Casket-meccsen kellett volna megküzdeni Undertakerrel. Ezután számolt be Vince-nek az új három meccses NJPW-szerződéséről, amelynek nyomán Vince reakciója nem volt épp pozitívnak tekinthető – ráadásul órákon belül jött az üzenet, hogy újra Rusev van a Casket-meccsben. Mindezt azzal indokolták, hogy a szaúdi herceg őt akarja látni.

Miután Jericho megnyerte az IWGP Interkontinentális címét, felkereste Vince-t az ötlettel, amelynek értelmében összecsapott volna Seth Rollinsszal a SummerSlamen. Az IWGP versus WWE Interkontinentális bajnokok ütközete nem ereményezett volna egyértelmű győztest, ám Vince különösebb válaszra sem méltatta az elképzelést.

Jericho három éven át dolgozott a Cruise megvalósításán. Mindenekelőtt a WWE-hez fordult, hogy adjanak néhány NXT-st a bulira, ők azonban nem kívántak együttműködni. A ROH lépett színre, hogy kisegítse Jerichót. A Young Bucks szegődött el elsőként, utána pedig jött Cody és Kenny Omega is. Mindez beindított valamit a srácok között, és Jericho bevallása szerint ezáltal is váltak barátokká az üzleti-kapcsolaton kívül.

Jerichónak később a tudomására jutott, hogy Toni Kahn alapítani akar egy vadi-új szervezetet. Találkozni szeretett volna Jerichóval, és bár Chris nem gondolta előzetesen, hogy szerepet vállal a projektban, úgy érezte elláthatja néhány tanáccsal a milliárdost.

Jericho tudomására jutott, hogy Codyék telt házat csináltak az ALL IN-ből. Cody megkereste őt az esetleges fellépés ürügyén, de Jericho nem volt benne biztos, hogy amerikai területen akar dolgozni a WWE ellenében.

Ekkoriban, a WWE új, öt évre szóló tévés-szerződést kötött. Vince újfent kereste őt, ezúttal a Crown Jewel érdekében akarta jóelőre letisztítani a képletet. Jerichónak bár volt akkoriban dolga a Fozzyval, gyakorlatilag el tudta volna vállalni a showt. Ehhez csak egy privát gépet akart magának, amely Osakából Jeddahba szállítja őt. Vince nem hívta őt vissza.

Jericho megérdeklődte Codynál, hogy mi az elképzelése az ALL IN-re. Jerichónak tetszett, így meg is csinálták, hogy Pentagon Jr-nak öltözve megtámadja Omegát.. Ehhez nagyban járult hozzá, hogy Toni Kahn privát géppel szállította őt először a helyszínre, majd vissza a Fozzyhoz. Ez olyan plusz volt, amelyre a WWE nem volt hajlandó. Ezek után, Jerichónak négy órás tárgyalása volt Toni Kahnnal.

Kahn ajánlata nagyon komoly volt, az ALL IN-en tett jelenés pedig jelzésértékűleg szolgált a WWE-nek. Jericho élvezte a munkásságát, de nem tudta, hogy a WWE miként használná őt.

Szívesen dolgozott volna a New Japannel is a folytatásban, hisz számos nagy meccsre volt opciója náluk. A WWE-ben az Owenses vonalban lehetett volna még kakaó, de nem érezte, hogy megkapnák azt a körítést, amelyet érdemelnének.

Továbbá, komolyan fontolta, hogy együttműködik az Impact Wrestlinggel, amely azért áldozott volna rá, hogy ő utána Sami Callihannel, Johnny Impacttel, Brian Cage-dzsel, valamint Rich Swannal dolgozzon. Erre futott be Toni Kahn mindent elsöprő AEW-ajánlata, amely Jericho karrierjének legnagyobb durranásának bizonyult. Ám, ezzel együtt is nehéz volt számára a döntés.

A helyzetet alapjáraton ahhoz hasonlította, mint amikor a WCW-ból igazolt a WWE-be húsz évvel ezelőtt.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s