Big Show

big-show

Kezdetek: 

The Giant néven debütált és egyből viszályba is került Hulk Hogan-nel. Kettejük nézeteltérésének az lett az eredménye, hogy Giant megszerezte a Hogan világbajnoki övét. A címet Randy Savage ellenében elvesztette, de pár hónappal később az akkori bajnokot (Ric Flair) legyőzve újra Nehézsúlyú Bajnok lett. Hogan megalakította az NWO formációt, és megszerezte a bajnoki övet. Pár nappal később The Giant csatlakozott az NWO-hoz. Mivel nem küzdhetett a címért, hátat fordított az NWO-nak, és Stinggel, majd Lex Lugerrel szövetkezve kétszer is Tag Team Bajnok lett. 1997-ben harmadszorra is csapat bajnok lett, partnere Scott Hall volt.

1999-ben tíz éves szerződést kötött a WWE-vel. Vince McMahon testőreként a Corporation szerveződés tagjaként indított. Kezdetben „Big Nasty” Paul Wight-ként szerepelt, majd később már Big Show néven küzdött. Szövetkezett Undertakerrel, és közutálatnak örvendve kétszer is Tag Team Bajnokok lettek.  

Miután Undertaker lesérült, Big Show célba vette a WWE Bajnoki Övet.
A Survivor Series főeseményén egy triple threat meccsen Triple H-t leverve lett bajnok. 2000 januárjában, a RAW egyik műsorában Triple H visszaszerezte az övet. A későbbiekben The Rock-kal vívott egy meccset az első számú kihívói pozícióért. Show csalással nyert, melynek következménye egy fatal four way elemination meccs volt WrestleMania 2000-en. Sajnos ő esett ki először, így távol került egy újabb bajnoki címtől.
Az Ohio Valley Wrestling-hez lett áthelyezve, hogy mozgékonyabbá váljon.

A 2001-es Royal Rumble-on tért vissza.

 A WrestleMania XVII alkalmával megküzdhetett a Hardcore Címért, de Kane ellenében alulmaradt.
2002 végén a SmackDown pankrátoraként kihívta az aktuális bajnokot, Brock Lesnar-t. A Survivor Series-en másodszorra is WWE Bajnok lett. Egy hónappal később Kurt Angle elhódította tőle az övet. A későbbiekben újra kezdődött az akkori bajnok Brock Lesnar-ral való harca, melynek eredménye négy sikertelen címszerzési kísérlet lett.

2003-ban a No Mercy-n Eddie Guerrero legyőzésével United States Champion lett.. Az övet John Cena vette el tőle a WrestleMania XX-on.
Egy évvel később a WrestleMania XXI-en kiállt a korábbi szumó bajnok Akebono-val. A gigászok meccsét Akebono nyerte.
A következő címszerzésre októberig kellett várni, amikor Kane-nel csapatot alkotva legyőzték a Tag Team Bajnokokat, Trevor Murdoch-ot és Lance Cade-et.
2006 januárjában egy Elemination Chamber meccsen esélyt kapott a bajnok kihívására, de elbukott. Hosszas csatározás kezdődött közte és Triple H között.

 A WrestleMania XXII-n újra Tag Team Bajnok lett Kane-el, legyőzve Carlito-t és Chris Masters-t. Hat vesztes WrestleMania mérkőzés után végre nyertesként hagyta el a ringet. A címet másnap elvesztették a Spirit Squad ellenében.

 Big Show átkerült az ECW-hoz, és Rob Van Dam legyőzésével világbajnok lett. Ezzel a győzelemmel Wight az egyetlen olyan pankrátor, aki WWE, WCW és ECW Bajnok is volt. Bobby Lashley volt a trónkövetelő, aki végül is letaszította az óriást egy véres küzdelemben. A csata következményeként Big Show kényszerpihenőre ment. A kihagyás alatt leadott 27 kilót, leszokott a dohányzásról, és profi bokszolónak akart állni, amiből végül is semmi nem lett.

Visszatérésekor megküzdött Floyd Mayweather JR-al a WrestleMania XXIV-en, amit Floyd nyert csalással.
A Night of Champions-ön megküzdhetett az ECW övért, amit Mark Henry nyert meg.
Vickie Guerrero testőreként összetűzésbe keveredik Undertaker-rel, és gonosz karakterré válik.

 2009-ben Vickie szeretője lesz, aki az aktuális bajnok Edge felesége. Ennek köszönhetően WrestleMania XXV-ön egy triple threat meccsen megküzdhetett a nehézsúlyú bajnoki övért. A másik résztvevő John Cena volt, aki meg is nyerte a címet.

 A Backlashen Belehajítja Cenát egy reflektorba, így a Nehézsúlyú Bajnoki övet Cena ellenfele, Edge nyeri meg. A Judgment Dayen és az Extreme Ruleson is kikap Cenától. A Night of Championson beugrik a sérült Egyesített Csapatbajnok Edge helyére, és Chris Jerichoval sikerül megvédeni a címet a Legacytól. Innentől kezdve aztán mindig Chris Jericho oldalán tűnik fel. A SummerSlamen Jericho és Big Show ismét megvédi az Egyesített Csapatbajnoki öveket a Cryme Tyme ellenében. 2011-ben átvitték a RAW-ba.

A 2014-es Wrestlemanian szerepelt, az Andre The Giant emlékére megrendezett 30 emberes Battle Royalban, utoljára maradt Cesaroval de Cesaro kiejette őt. 2015-ben már megnyerte a trófeát, azóta pedig nem igazán tudott maradandót alkotni.

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek