Finn Bálor

Nxt-Champion-Finn-Bálor-Image (1)

 

Születési név      –   Fergal Devitt
Születési idő       –   1981. július 25.
Születési hely:   –    Bray, Írország
Magasság:           –  180 cm
Testsúly:              –  86 kg
Finisher:              –   Coup de Grâce

Sikerei:                –   WWE NXT Bajnok (1x)

Finn leginkább akkor vált ismert Szupersztárra, amikor a New Japan Pro Wrestling egyik legsikeresebb karaktereként folyamatosan szerepelt a keleti kontinens adásain Prince Devitt néven. A WWE szurkolói szinte már követelték a cégtől, hogy kössön szerződést a bámulatos test és arcfestésekkel harcoló pankrátorral. Végül sikeresen szerződtette a szervezet Finn-t, aki egyből berobbant az NXT-be és kiemelkedő teljesítményével meghálálta a bizalmat és egyből közönség kedvencé vált.

Korai Karrierje

Finn 2000-ben, az edzésmunkáit követően szerződést kötött az legelső szervezetével, ami nem más volt, mint az angliai NWA UK Hammerlock. Itt 18 éves korában debütált és nem sokkal a bemutatkozását követően egyből a Roster tetejére állt és megszerezte viszonylag nagyon gyorsan a NWA British Commonwealth Nehézsúlyú Bajnoki övet. Az ír származású fiatal reménység eleinte csak Angliában szerepelt, ám a későbbiekben egyre többet turnézott a céggel együtt Írországba és az Egyesült Államokba is. Ekkor pedig sok tehetségkutató figyelmét felkeltette a látványos és technikás mozdulatsorozataival, amiknek a kivitelezése már ekkor komoly fizikai erőt és tehetséget igényelt. Emellett pedig roppant fiatal volt még a szakmában, ami miatt az ügyesség mellett a lehetőséget is láthatta benne mindenki, aki egyszer is megcsodálhatta harc közben.
Képes volt felhívni magára a New Japan Pro Wrestling figyelmét is, ahol egyből szerződést ajánlottak a tinédzsernek. Finn eleinte csak a Dojo-t látogathatta, ahol a már meglévő tudását kicsit elkezdték formálni és egy kitűnő Highflyer-t alkottak belőle. 2006. márciusában debütált El Samurai ellen, ahol nem használhatta a saját nevét, ugyanis a Fergal nevet nem tudták kiejteni az Ázsiai országban. Ekkor kapta meg a “Prince” keresztnevet, amivel elhíresült a pankráció világában. Az első évében ugyan bajnoki övet nem tudott szerezni, viszont a japán kommentátorok összehasonlították a WWE egykori sztárjával, Chris Benoit-al, aki után megkapta a Pegasus Kid becenevet.
Finn itt elképesztően fejlődött és a közönség kedvenceként egyre inkább mászott fel a szervezet ranglétráján, azonban hirtelen kényszerpihenőre kellett mennie, mert egy nagyon komoly térdsérülést összeszedett 2007. januárjában. A kihagyását követően a visszatérése eléggé felkavarta a NJPW-nél az állóvizet, azonban egyenlőre nem engedték címmérkőzések közelébe, nehogy súlyosabb legyen a sérülése. Amikor teljesen kiheverte a térdproblémáját összeállt Minoru-val és megszerezték az IWGP Junior Nehézsúlyú Tag Team Bajnoki övet, amit fél és után elvesztettek 2008. július 21-én.

prince-devitt

A kettejük csapata amilyen gyorsan összeállt olyan gyorsan fel is bomlott, ám a New Japan Pro Wrestling Vezetőségének egyből volt egy újabb Tag Team terve Finn-el. Ryusuke Taguchi-vel összeállva 2009-ben ismét ringbe szálltak Apollo 55 néven az IWGP Junior Nehézsúlyú Tag Team Bajnoki övárt, aki képesek voltak megszerezni. Ezt követően 2009. május 30-án Finn elindult a Best Of Junior tornán, amin körmérkőzéseken vett eleinte részt, ahol könnyedén tovább jutott. A menetelése az elődöntőben folytatódott, ahol az ellenfele Kota Ibushi volt, akit kicsit nehezebben, de legyőzött Finn. A döntőben azonban már nem tudott sikert aratni és vereséget szenvedett Koji Kanemoto ellen.

WWE Karrierje

2014. május 15-én jelentette be a WWE a hivatalos weboldalán, hogy szerződést kötött a New Japan Pro Wreslting fiatal sztárjával, aki csatlakozni fog az NXT-hez. A pankrátor pár nappal később egy interjúban megerősítette a hírt, hogy a WWE ajánlatát elfogadta és Finn Bálor néven fog szerepelni az új munkahelyén. Ekkor az újságíró rákérdezett a névre, amit a pankrátor választott magának. A “Finn” név eredete Fionn Mac Cumhaill-től származik, aki egy Ír mitológiai legenda volt, a “Bálor” név pedig attól a démontól, aki a megjelenésével elhozta a rettegést és a pusztulást. Ekkor azt is megosztotta a rajongókkal, hogy az előző szervezeténél használt arc és testfestéseket nem fogja elhanyagolni és magára ölti majd Bálor démoni kinézetét.
Finn az NXT-nél először Hideo Itami-nak segítkezve jelent meg, ahol az Ascension ellen lépett ringbe. Azonban a debütálására csak október 23-án került sor, ahol szintén Itami mellett Justin Gabriel és Tyson Kidd duóját győzték le. Képes volt hasonló reakciót kiváltani a közönségből, mint a New Japan Pro Wreslting-nél, hiszen egyből kedvelt karakter lett, aki rohamosan nőtt ki az egyik legjobbá.
2015-ben a Beast In The East-en Kevin Owens ellen léphetett ringbe egy kemény és hosszas csatában, ahol végül képes volt legyőzni a NXT címvédőt, akit ekkor megfosztott a Bajnoki övétől. Finn ekkor megnyerte a legelső díját a WWE-nél, ami nem más lett, mint a WWE NXT Bajnoki öv.

Finn-Balor-NXT-Takeover-R-Evolution

A bajnoki címet végül az NXT történetében leghosszabb idei volt képes magánál tartani, egész pontosan 292 napig. Ezt a rekord regnálást végül Samoa Joe törte meg egy Live Event-en Lowell-ben. Innentől Bálor levezetett az NXT-ben, elszenvedett egy újabb vereséget Joe-tól a visszavágón, majd kikapott a későbbi bajnoki Shinsuke Nakamura-tól is. Ez a bizonyos összecsapás jelentette a búcsút az Ír szupersztárnak a “másodosztályból”.

maxresdefault

Main Roster : 2016. július –

A Draft alkalmával nagyon előkelő pozícióban kelt el a RAW mezőnyéhez Finn, amit követően egy hét múlva máris kiharcolt egy lehetőséget az újonnan bevezetett Universal bajnoki címért a SummerSlam-re. Ezért egy este alatt győzte le Kevin Owens-t, Rusev-et, Cesaro-t, valamint Roman Reigns-t. A nyár legnagyobb eseményén végül újra előhívta a Démont, amit követően elnyerte a címet Seth Rollins ellen. Rögtön másnap le kellett viszont mondani róla, ugyanis a Seth elleni meccs közben súlyos vállsérülést szenvedett. Azóta is tart a rehabilitációja, várhatóan jövő év elején térhet vissza a ringbe.

maxresdefault-1

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek