Goldberg

wwe-2k17-goldberg-pre-order

 Születési név  William Scott Goldberg
 Születési idő  1966-12-27
 Születési hely  Tulsa, Oklahoma, Egyesült Államok
 Magasság  193 cm
 Testsúly  129 kg
 Finisher  Jackhammer/Spear
 WWE Sikerei WCW United States Nehézsúlyú Világbajnok (2x)
WCW Nehézsúlyú Világbajnok (1x)
WCW World Tag Team Bajnok (1x)
WWE Nehézsúlyú Világbajnok (1x)

Goldberg meglehetősen hosszú karrierre tekint vissza, ami alatt lehetősége nyílt kipróbálni magát amerikai futball játékosként, színészként, valamint kommentátorként. Azonban a legnagyobb elismerést és hírnevet a pankrációban mutatott megnyerő karakterével, valamint fordulatos küzdelmeivel sikerült megszereznie. Egy élő legendaként tartják számon a WWE-nél, aki képes volt egy hihetetlen 173-0-ás veretlenségi szériát felállítani, ami mellett több övet is szerzett pályafutása során.

Mielőtt még belemerült volna a pankráció világába…

Goldberg 1966. december 27-én született Tulsa városában Ethel és Jed Goldberg fiaként. A Tulsa Edison High School-on tanult, ahol nagyon közel került az amerikai futball világához. 16 éves korára egyre inkább a sportok világának megszállottja lett, ami abból a szempontból indokolatlan volt, hogy édesanyja hegedűművész, édesapja pedig nőgyógyászként és szülészorvosként tevékenykedtek. Michael, az öccse jelenleg egy Music Club-ot üzemeltet Aspen városában Colorado államban.

A középiskola elvégzését követően a University of Georgia-n tanult, ahol az főiskola amerikai focicsapatának, a Bulldogs-nak vált fontos tagjává. Defensive Tackle pozícióban szerepelt, ahol a legfőbb feladata a Quarterback minél gyorsabb földre terítése (Sack-elése) és a Running back futójátékainak megállítása volt. Goldberg teljesítményével felkeltette a Los Angeles Rams figyelmét, akik az 1990-es NFL Draft 11. körében szerződtették a fiatal játékost. A karrierje nem tudott kibontakozni, hiszen eléggé gyorsan sérülésből sérülésbe esett, ami miatt kénytelen volt befejezni a sportot.

DECEMBER 27: Bill Goldberg #71 of the Atlanta Falcons looks on during the NFL game against the Los Angeles Rams on December 27, 1992. Bill Goldberg made a transition from the NFL to a wrestling star after an abdominal injury forced him to retire from football. (Photo by Stephen Dunn/Getty Images)

WWE karrierje kezdete

Goldberg 1996-ban a sérüléséből való felépülését követően súlyemeléssel és a Mixed Martial Arts (MMA) világával került szorosabb kapcsolatba. Folyamatos edzésmunkákat végzett, amit látva Lex Luger és Sting tanácsolták neki a WWE szervezetét. Bill a WCW Power Plant-en folytatta edzéseit, ami után megkapta a lehetőséget a bizonyításra és egy Dark Meccsen léphetett ringbe még a teljes nevét használva a WCW Monday Nitro 1997. június 23-án megrendezett adásán, ahol legyőzte Buddy Lee Parker-t.

Goldberg első PPV-n való megjelenésére az 1997-es Starrcade-en került sor, ahol legyőzte egy hosszas csatában Steve McMichael. 1998. márciusában a WCW nem használta tovább a “Bill” keresztnevet, így a pankrátor a későbbiekben csak Goldberg-ként szerepelt az adásokon. Ebben az időben hatalmas Push-t kapott, ami hatására a szervezet és a rajongók elkezdték számolni a Szupersztár győzelmeit…Ez egészen a 74. győzelméig elhúzódott, amit követően komoly mérföldkőhöz érkezett. Miután a 74.-et megszerezte Saturn ellen, megjelent a Monday Nitro-n, ahol kihívta az akkori United States Bajnokot, Raven-t. Természetesen az akkori címvédő nem riadt vissza a kihívástól, amit követően Goldberg megszerezte a legelső WCW címét. A United States Bajnoki övet pár héttel később meg kellett védenie Mike Enos ellen. Sikeresen vette az első komolyabb akadályt Bajnokként, amivel tovább növelte a veretlenségi szériáját.

“Who’s next?”

Ebben az időben Goldberg győzelmet győzelemre halmozott, így megszületett a Szupersztártól a most már ironikussá vált kérdés: “Who’s next?” (Ki a következő). A United States Bajnoki öv birtokolása mellett a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki övért is ringbe szállhatott, hiszen kihívói jogot szerzett az akkori címvédő, Hollywood Hulk Hogan ellen. Hogan egy címmérkőzést ígért Goldberg-nek, amire az 1998. július 6-án megrendezett Monday Nitro-n került sor. Itt a United States Bajnok képes volt megszerezni a Nehézsúlyú Világbajnoki övet is, amivel tovább növelte a veretlenségi szériáját és két övet birtokolt egyszerre. A rajongók talpon állva, egy emberként kiáltva örültek a Szupersztárral együtt az újabb sikernek.

Goldberg első számú kihívója ezt követően a Nehézsúlyú Világbajnoki övért Dimond Dallas Page lett, amivel a Halloween Havoc nevezetű PPV Eseményen harcolhattak egymás ellen. Egy pörgős, hosszas és kemény küzdelmet láthattak a rajongók, aminek a végén Goldberg tudta megszerezni a győzelmet. (A pankrátor saját elmondása szerint ez a küzdelem volt számára a legélvezetesebb és ezt a DDP elleni küzdelmet emlegeti karrierje legfontosabb győzelmeként.)
A Szupersztár 173-0-ás veretlenségi szériát tudott felállítani, amit Kevin Nash volt képes megállítani. Nash a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki övért léphetett ringbe Goldberg ellen, ahol az NWO bosszút állt azért a bizonyos övszerzését, ahol Bill megfosztotta Hulk Hogan-t a címtől. Scott Hall jelent meg a ring szélénél biztonsági őrnek álcázva, aki egy sokkolóval tette magatehetetlenné a címvédőt. Kevin ezt kihasználva értékesítette a Finisher-jét, majd kopogtatta Goldberg-et megszerezve a díjat és megtörve a veretlenségi szériát.

10264707_246158175587898_812952744907080059_n

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek