Sheamus

maxresdefault

Születési név: Stephen Farrelly
Születési idő: 1978. január 28.
Születési hely: Clonsilla, Dublin, Írország
Magasság: 193 cm
Testsúly: 121 kg
Befejező mozdulatai: Brogue Kick, High Cross, Irish Curse,
Főbb eredményei: Interkontinentális Bajnok, WWE Bajnok, WWE Nehézsúlyú Világbajnok

A WWE egyik legnagyobb karakterváltozáson átesett személyisége, egy nem kedvelt heel személyiségből, mostanra a közönség egyik favoritja alakult ki. A tehetséges ír mindig a középpontban szerepelt és már hagyott maga mögött olyan sztárokat, mint Rnady Orton, John Cena és The Miz.

Amatőr karrierje

Sheamus saját elmondása szerint a Sky One-t nézve látta először a WWE adásait, ekkor kapott ihletet arra, hogy megpróbálkozzon a sporttal. Bret “The Hitman” Hart tanácsára elindult a profi karrier felé vezető úton, beiratkozott Larry Sharpe pankrátor iskolájába. Sheamus O’Shaunessy néven debütált fél évvel a szerződése aláírása után, Robert Piegon ellen. Nem sokkal ez után egy szerencsétlen mozdulat után nyaksérülést szenvedett, aminek következményeként 2 évet kihagyott.
Sheamus a karakterét az ősi kelta mitológia történelmének hűen fejlesztette ki, innen ered a Kelta Harcos beceneve és a Celtic Cross (azaz Kelta Kereszt) nevű befejező mozdulata is. Egy tipikus Ír Harcos benyomását keltette, elkészíttette a saját nyakláncát, ami egy Kelta keresztet ábrázolt. Ez a kereszt volt látható a pólóim és a nadrágján.
2004-ben elkerült az Irish Whip Wrestling (IWW)-hez, ahol remek teljesítménnyel mutatkozott be és nyerte el a rajongók szimpátiáját. Joey Cabray -val egy rendkívül sikeres csapatot alkottak, aminek nem volt párja, ám ennek a duónak is a viszályok jelentették a végét. Ahogy mondani szokták, legjobb barátokból lesznek az ellenségek, ez történt kettőjük esetében is. Március 28-án Sheamus megnyeri aZ IWW Nemzetközi Nehézsúlyú Bajnok címet, egy hosszas csatában. A legelső kihívója ellen sikeresen megvédte az övet, de a vesztes Burridge nem hagyt annyiban és folyamatosan megtámadta az írt. Május 29-én azonban elveszítette a trófeáját, méghozzá D’Lo Brown ellen.
Sheamus is, akárcsak a többi valamire való ír pankrátor bemutatkozott Angliában, ahonnan már csak el lépésre volt tőle a siker. Itt is lenyűgöző teljesítménnyel szerepelt, ami után a legnagyobb örömére felfigyelt rá a WWE.

WWE-Smackdown-Sheamus-vs-Swagger-sheamus-30970984-642-361

WWE karrierje

2006. november 13-án a RAW-n, Manchesterben jelent meg először a fiatal tehetség, ahol a DX-el keveredett egy kisebb viszonyba. Ringbe nem lépett, de a szerződésében feltételként szerepelt, hogy előtte még fejlesztési terültre fog elkerülni. A Florida Championship Wrestling lett ez a bázis, itt hamar beállt a szorítóba és legyőzte Bryan Kelly-t. Nagyon heves viszályok alakultak ki körülötte, de nem volt sokáig a szervezet tagja, mert a WWE gyorsan felvette a tagjai közé.
2009. június 30-án debütált az ECW-nál, mint egy gazember, mint egy tipikus heel karakter, ekkor már a Shaeamus nevet viselte. Július 29-én legyőzte Goldust-ot, ez a győzelme után egy nagy viszály alakult ki kettőjük között. Nem volt ellenfél neki, majd a nézeteltérések után nem túlzottan foglalkoztak a másikkal, Sheamus következő nagy riválisa Shelton Benjamin lett. Ez a versengés azonban nem tartott sokáig, mert az ír átkerült a RAW-ra, ahol október 26-án debütált Jamie Noble ellen, sikeresen. A következő hetekben folyamatosan megtámadta a vesztest, erről azonban Jerry Lawler mondta el a véleményét és egy kemény kritikát fogalmazott meg a Keltáról. Sheamus ezt sértésnek vette, aminek következtében a jelenlegi legnagyobb ellenséget a kommentáátorban látta. Ezzel felhívta magára a figyelmet és egyből részt vehetett egy PPV-n, ami a Survivor Series volt. Az akkor csatázó Miz és Morrison egy 5 vs 5 Tag Team meccsen néztek szembe, ezen Sheamus Miz csapatát erősítette.
Az Kelta folytatta tovább az útját a csúcs felé, és egy szerződés értelmében a TLC-n szembenézett az akkori WWE Bajnokkal, John Cenával. Cena elvesztette a mérkőzést és a címét, Sheamus lett a legelső Ír WWE Bajnok. A következő éjszaka, a RAW-n megnyerte az Év Szupersztárja díjat is. Úgy gondolták, hogy nem lesz párja ennek a pankrátornak, de az öltözőből kilépett egy arc, aki legyőzte és elvette tőle az övet. Az Elimination Chamber-en Triple H kerekedett felül rajta. A vereséggel még pár sérülés járt, sokkot szenvedett, ami következménye képpen egy kisebb kihagyásra kényszerült, de a visszatérésekor brutális támadást indított Triple H felé. A kettőjük viszályának fénypontja a WrestleMania XXVI. volt, amin a mérkőzésüket elvesztette és nem szerezte vissza az övet. Ezek után az Extreme Rules-on megtámadta HHH-et, de ezzel csak azt érte el, hogy a közönség szimpátiáját elvesztette. A hatalmas verés után Triple H 10 hónapot betegágyon töltött.

Július 20-án Sheamus nyert a Fatal 4 Way-en, mert a Nexus megjelent (még a Wade Barrett féle) és megtámadták Cenát, ezek után könnyű dolga volt a kihívónak. Csak kopogtatni kellett az eszméletlen Bajnokot, ezzel megnyerte második alkalommal a WWE Bajnoki övet. A Money In The Bank-en Cena volt ismét az ellenfele egy Steel Cage mérkőzésen, amin ismét megjelent a Nexus, itt megvédte az övét, majd elmenekült a verés elől. John ott maradt és ellátta a csapat baját.
November 29-én a King Of The Ring nevű rendezvényen bejutott a döntőbe, ahol legyőzte egy Triple Threat meccsen Kofi Kingston-t és John Morrison-t. Ezek után King Sheamus néven jelent meg, így reklámozta magát. A “király” egy TLC meccsen vett részt, ahol elveszítette a WWE Bajnoki övet. Ezek után visszatért Triple H, aki várta azt a pillanatot, amikor buszút állhat a Keltán, ez a RAW-n következett be. Sheamus ezek után megnyerte a United States Bajnoki övet, amit Kofi Kingston ellen veszített el.

2011-ben a Draft által átkerült a SmackDown-ra, ahol az akkori Nehézsúlyú Bajnok, Randy Orton ellen mérkőzhetett meg, de elvesztette a küzdelmet. Itt maga mögött hagyta a heel karakterét és gyorsan a nézők kedvence lett, mikor elüldözte Christian-t, megvédte a a favoritokat. A Survivor Series 2011-re Randy Orton beválasztotta a csapatába, akárcsak pár éve Miz, Itt az ellenfele Wade Barrett csapata volt. Sheamus ezek után egy folytonosan szereplő Main Eventer karakterré nőtte ki magát, aki egészen szépen haladt egy komolyabb mérkőzés felé. Erre a jeles csatára meg is kapta az esélyt, amikor 2012-ben megnyerte a Royal Rumble-t és szabad utat kapott a WrestleMania-ra. Az ellenfele pedig nem más volt ott, mint az akkori Nehézsúlyú Világbajnok, Daniel Bryan. Mondani sem kell, hogy Sheamus a közönség szeretetét élvezte, ami hatalmas önbizalmat adott neki. Viszont erre nem is igazán volt szüksége, hiszen az ellenfele egy eléggé furcsa módon “engedte” nyeri a Keltát. Daniel és az akkori barátnője, AJ Lee a ring sarkában álltak, amikor a bíró már elindította a csatát, ám erre egyikük sem figyelt. AJ egy szerencsecsókot adott Bryan-nek, aki ezt követően megfordult a kihívója felé. Sheamus figyelt a gong megszólalására és a figyelmetlen Daniel-nek levágott egy nagy Brouge Kick-et, ami után egyből le is tudta kopogtatni őt. Ezzel a harccal megszerezte karrierje első Nehézsúlyú Bajnoki övét. 2012. áprilisától egészen októberig tudta őrizni a címet, ám fél év után Big Show ellen elvesztette egy pörgős és kemény meccsen.

A Kelta ezt követően egy kicsit háttérbe szorult, nem igazán vívott döntő fontosságú csatákat. Egészen a Money In The Bank 2013-as adásáig, ahol ringbe szállt másik 5 Szupersztár ellen a Money In The Bank All Stars csatában, ahol az ellenfelei Randy Orton, Rob Van Dam, Christian, CM Punk és Daniel Bryan voltak. Végül a harcot Randy nyerte meg, ám Sheamus a veresége mellett összeszedett egy sérülést is, ami miatt hosszas kényszerpihenőre kellett mennie. A Kelta visszatérését rengeted Internetes portál említette a kihagyása alatt, ám egyiknek sem volt valódi valóságalapja. Végül a bizonyos “i” végére pont került, amikor Shemaus megjelent a 2014-es Royal Rumble csatában. Ezt nem sikerült megnyernie, de szinte minden egyes rajongó felállva tapsolt neki.

Sheamus-RawEzt követően ismét egy kényszerpihenőre szorult, amiből visszatérve teljesen új kinézettel jelent meg és megtámadta Dolph Ziggler-t. Ez egyáltalán nem tetszett a rajongóknak, ami után a Heel Karakter Sheamus-nek a “You Look Stupid” mondatot kezdték el kántálni, ami annyit tesz: (Hülyén nézel ki). A Kelta nem igazán törődött a közönség véleményével és folyamatosan harcolt, hogy minél közelebb tudjon kerülni valamilyen Bajnoki övhöz. Ez a 2015-ös Money In The Bank-en sikerült is, ahol képes volt megszerezni a szerződést a Ladder csatában.

2 című bejegyzés “Sheamus” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek