Randy Orton – Kritika

ortonkritika131222A WWE Viperája a legújabb kiszemeltünk, akiről megírjuk a kritikánkat. Orton ma már nagyon fontos tagja a szervezetnek, ezért a kellő komolysággal és körültekintéssel fogjuk megbeszélni a véleményünket veletek erről a Szupersztárról.

Randy Knoxville-ben született, fia a WWE Hall Of Famer-nek, “Cowboy” Bob Orton-nak, valamint van két nála fiatalabb testvére: Becky és Nathan. Sokszor figyelte az apját a ringben és már egészen kis korától fogva arról ábrándozott, hogy egyszer ő is magasba emelheti a Bajnoki övet. A szülei próbálták meggyőzni, hogy ez rendkívül veszélyes vállalkozás, nagyon sok utazással jár együtt, így folyamatosan távol lenne a családjától.
Randy a Hazelwood Central High School nevű középiskolában tanult, ekkor már elkezdett ismerkedni a birkózással. Miután elvégezte az iskolát 1998-ban besorozták a United States Marine Corps-hoz (azaz Az Amerikai Haditengerészethez). Itt kifejezte a keresztény hitét és megosztotta a többi katonával, hogy ő mennyire is vallásos és milyen közel áll Jézushoz. Orton nem sokáig húzta itt, mert már akkor is csak a saját feje után ment és folyamatosan megtagadta a parancsokat, ezért 38 napot egy katonai börtönben töltött, majd kirúgták.
Randy hivatalosan először a WrestleMania XVIII-on jelent meg, ahol vereséget szenvedett Tommy Dreamer ellen. Az első televíziós fellépése 2002. április 25-én a SmackDown-on volt, ahol Hardcore Holly volt az ellenfele, és meg is nyerte ameccset. Gyorsan a rajongók kedvence lett, mindenki megőrült a fiatal Ortonért. Ez után legyőzte Stevie Richards-ot és debütált a WWE RAW sorozatában is.

Orton mostanra nagyon fontos tagja lett a szervezetnek. Beszélhetnénk róla egészen az Evolution korszaktól addig, míg meg nem szerezte Triple H segítségével a WWE Bajnoki övet. A legfontosabb információ vele kapcsolatban, hogy jelenleg heel karakter, ez a személyiség pedig teljesen jól áll neki. Ami engem illet sokkal jobban kedvelem most a pankrátort, mint ahogy Nehézsúlyú Bajnokként tekintettem rá. Meghatározóbb a karaktere, ami miatt sokkal és sokkal több lehetőséget hozhat ki magából, és ezeket a WWE ki is használja.
A legelső ilyen pillanat a hosszú sorban az volt, amikor Orton-nak sikerült megszereznie a Money In The Bank táskát, a második az, amikor megjelent minden egyes adáson, hogy megmutassa John Cenának, az aktuális WWE címvédőnek a szerződését, amivel veszélyezteti a Ceantion Vezetőjének címét. Végül ennek a tökéletes heel turn bekövetkezésének megtetőzéseként megszerezte az övet, méghozzá Triple H segítségével. The Game időközben szintén karaktert formált (erről majd máskor :)).
Kemény konfliktust folytat Daniel Bryan-nel, ügyeletes rosszfiúként Bajnok és a szervezet arca egy időben.

Tudhatjuk, hogy Randy nem kitűnő magatartású pankrátor. Többször is akadt már problémája a doppingszerekkel, ami miatt a szervezet nem egyszer felfüggesztette már, egészen pontosan két alkalommal. Voltak már felszólítások Mr. McMahon részéről, miszerint ha Orton harmadszor is tiltott szerekkel él, akkor véglegesen fel lesz függesztve. A Vipera kicsit viharos magánéletet él, ám ha hanyagolni tudná ezeket a kisebb botrányokat, akkor tartósan egy első számú karakter lehetne a cégnél (bár most is jó úton halad afelé).
Randy olyan Szupersztár, akinek a mozdulatai szinte már most legendássá váltak, maga a pankrátor pedig fiatalon ért fel a csúcsra. Kicsit elfogultnak tűnhetek vele kapcsolatban, de el kell ismerni, hogy olyan egyéniség, aki megállja ennél a cégnél a helyét, mint bunyós, mint színész.

Beszéljünk kicsit a jelenlegi helyzetről. Sok rajongó régóta várta a fordulatot Orton karakterének jellemében. Úgy vélték, hogy a Vipera heel turn-je jót tenne a sztorinak, jót tenne magának Ortonnak is, hisz valljuk be: a jófiús szerepbe kezdett kissé belelaposodni. Maga a szupersztár is érezte ezt, hisz mint korábbi cikkeinkben írtuk, ő is szerette volna, ha igazi pusztítóként jelenhet ismét meg.
Csakhogy Orton karakterével párhuzamosan többen is a negatív irány felé fordultak és itt elsősorban a Triple H – Stephanie McMahon házaspárra gondoljunk.
A WWE COO eldöntötte, hogy Orton lesz a cég arca és ha ezt így akarja, így is lesz minden áron. Ennek a makacs döntésnek a következménye, hogy a cikk kírásának pillanatában a szervezetnek nincs bajnoka! Persze lehet, hogy a sztori szempontjából jó ez a csavar, de kérdés, hogy az ezt megelőző eseményekre szükség volt-e.
Szükség volt-e arra, hogy Randy Orton gyakorlatilag ajándékba kapja a WWE Bajnoki övet? Ha CM Punk hosszú uralkodására gondolunk tudhatjuk, hogy a Hangtalanok Hangja igen keményen dolgozott meg azért, hogy sokáig a csúcson maradjon.
Orton azonban – bár ismét hangsúlyozzuk, képességei megvannak hozzá – mintha lottón nyerte volna a lehetőséget.
Kell-e a Viperának, a sikeres heel turn-nek az, hogy a győzelemhez vezető úton óvó kezek kísérjék? Persze itt, ha a Shielde gondolunk, lehet azt mondani, hogy jó-jó, Punkért sem keveset tettek…
Csakhogy a mostani állapottal kissé olyanná vált a helyzet, mintha a WWE intézményesítette volna a csalást és a megalázást.

Randy Orton képes lenne egyedül is jól szerepelni és képes lenne egyedül is vezető heel karakter, vezető egyéniség lenni. Bár ő nem a szavak embere, nincs is szüksége rá. Mint ahogy nincs szüksége arra sem, hogy ráakasszák az irányított báb szerepét.
Randy Orton jelleme most sokkal inkább hasonlít egy csúszó-mászó kígyóra, mint egy igazi Viperára. Azt hiszem, akik hónapok óta várták a fordulatot Orton karakterében, kicsit csalódottak lehetnek. Nem a csúcsragadozó jött vissza, hanem valami más, valami irányított lény.
Jó jelek azonban vannak. Az elmúlt két adásban láthattuk, hogy ismét el-elszakad a cérna és bízhatunk abban, hogy Orton fejében újra megszólalnak a hangok és kihozzák belőle ismét az igazi vadállatot…

2 című bejegyzés “Randy Orton – Kritika” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

  1. Ha jól tudom Ric Flair mondta egyszer egy 2009(?)-esinterjúban, hogy Randy lehetne a WWE legnagyobb ikonja, hisz mindene megvan hozzá. Másik, hogy a sok CM Punk fan hangoztatja, hogy best in the world, meg Undertaker is azt szerette volna, hogyha ő töri meg a streak-et. Csak azt ezek a “rajongók” elfelejtik, hogy Undertaker azt mondta annak a bizonyos barátjának, hogy ő örülne ha a streak-et, Randy Orton ESETLEG CM Punk törné meg – félre értés ne essék, nincs bajom Punk-al -.

    Amúgy igen, igaza van a kritika írójának, a mostani “heel” Orton nem épp az amit 2010 óta várunk…

    Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek