Roman Reigns – Kritika

reignskritika131222Egy rendkívül megosztó személyiséggel fogunk egy kicsit ezúttal foglalkozni, aki nem más, mint a Shield ereje, Roman Reigns. Beszéljük át, hogy ez a Szupersztár, hogyan került fel egészen a WWE-ig, ahol egy eléggé fontos szerepet tölt be két másik pankrátorral karöltve.

Tekintsük át, hogyan is kezdődött a karrierje: Reigns először az amerikai football-ban próbálta ki magát, amiben eléggé jónak bizonyult. Bár akkor kezdte el űzni ezt a sportot, amikor a középiskolában végzős volt, eljutott az NFL-ig. 2007-ben a Minnesota Vikings-hez írt alá szerződést, de ez nem tartott sokáig, mert utána egyből továbbállt a Jacksonwille Jaguars csapatához. Itt véglegessé vált a pályán betöltött szerepe, Defensive Tackle lett. Végül 2008-ban az Edmonton Eskimos csapattal kötött megállapodást, aminek értelmében kezdő játékos lesz.
A focit nem tudta azonban olyan sokáig folytatni, mert egy szinte visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a WWE-től. Aminek értelmében a fiatal Anoa’i srácot leszerződtetné a cég, ahonnan egyből elkerülne a Florida Championship Wrestling-hez. Reigns aláírta a papírt és 2010 szeptember 9-én debütált az FCW ringjében Roman Leakee néven. A bemutatkozó csatája azonban számára sikertelenül zárult, mert nem mással került szembe mint a WWE Hall Of Famerének, Ricky Steamboat-nak a fiával, Richie-vel. Ez után pedig összekerült Idol Stevens-szel és Wes Brisco-val, akik ellen szintén vereséget szenvedett, majd végül szeptember 21-én bezsákmányolta az első győzelmét Fahd Rakman ellen. Az év hátra lévő részében jól szerepelt, míg el nem érkezett 2011. január 16.-a, ahol a televízió által közvetített 30 emberes Grand Royal küzdelemben kiesett.
Ez után összekeveredett Donny Marlow-val, akivel megalkottak egy tag team csapatot, de eléggé sikertelenül szerepeltek. A legnagyobb élményük ebben a duóban az volt, amikor kihívták Calvin Raines-t és Big E Langston-t, akik ekkoriban az FCW Tag Team Bajnokai voltak. A csata végül címvédéssel fejeződött be.
Az FCW Nehézsúlyú Bajnoki címet próbálta megszerezni az összes szupersztár, hiszen az akkori Bajnok eltávozott a szervezettől, ezért kiírtak egy 8 emberes csatát, amiben végül Leo Kruger győzött. Az ő kihívóját pedig egy Triple Threat csatában próbálták megtalálni, ahol Seth Rollins, Dean Ambrose és Roman Rigns harcoltak. A csatát végül Reigns nyerte, aki kihívta Leo-t, de nem sikerült elvennie tőle az övet. Kruger és Roman között nem folytatódott tovább a viszály, mert Reigns megalkotott egy tag team-et Mike Dalton-nal, akivel megszerezték az FCW Tag Team Bajnoki öveket. A legyőzött csapatból ez után CJ Parker szembenézett Reigns-el, ahol Roman nyert és ezzel bejutott az NXT szezonjába.

Ezt követően jelent meg a WWE-ben Seth Rollins és Dean Ambrose mellett, akikkel megalkották a Shield nevezetű csapatot. Ez a trió a 2012-es Survivor Series-en jelent meg, ahol CM Punk csatázott Ryback és John Cena ellen egy Triple Threat küzdelemben, ahol a Hangtalanok Hangjának két kihívóját keményen elverték, ugyanakkor Punk-hoz véletlenül sem értek hozzá. Ezt követően találgatások indultak, hogy ez a titokzatos csapat együtt dolgozik e CM Punk-al, vagy sem. Erre a kérdésre megadták a választ, mikor egy saját készítésű kis videóban elmondták, hogy kik is ők, valamint, hogy miért érkeztek ide a szervezethez. A Shield volt a WWE történelmének talán az egyik legjobban kitalált és megalkotott bandája. Megvolt bennük a tekintély, fiatalok és tehetségesek voltak, valamint a legfontosabb, hogy a felkeltették a rajongók figyelmét.
Mostanra viszont kicsit már visszaestek ezen a bizonyos ranglétrán, de van egy olyan karaktere ennek a triónak, akit nagyon támogat a szervezet és valószínűleg a későbbiekben továbbra is fontos szerepet szánnának neki: Ő Roman Reigns.

Megjelent már pár híroldalnak afféle pletykája, hogy a cég jónak látná, ha kiválna a trióból Roman és a továbbiakban saját karriert futna be. A több mint egy éves Shield sokat romlott az elmúlt idő alatt, és saját véleményem szerint is rendesen megváltoztatná a sztorivonalakat, valamint a banda egész arculatát, ha Reigns szóló karrierbe kezdene. Ennek talán az egyik legjobb módja az lenne, hogy egy kemény és tökéletesen kialakított konfliktusban szembe került két csapattársával. Reigns mindössze 28 éves és nagyon tehetséges, ami miatt elképzelhető, hogy a cég befuttatna vele egy olyan karriert, mint egykor az unokatestvérével, The Rock-al.
Ha visszagondolunk, hogy mi is történt a 2013-as TLC-n, amikor Roman-t okolta Seth és Dean is egy elhibázott Spear miatt (Punk ellen vívtak Handicap csatát, amiben Reigns elől elugrott ellenfele és véletlenül Ambrose-t terítette le a finisherjével) nem is lehet olyan messze ez a hatalmas hangvételű változás.
Reigns jó felépítésű, mozgékony és erős, bár egyenlőre érhetik azok a kritikák (több Szupersztárhoz hasonlósan), hogy kevés mozdulatot használ, rengeteg ideje van mindig újat nyújtani. Rock-al ellentétben, ő nem a szavak embere, ritkán halljuk beszélni, úgy tűnik e téren még sokat kell fejlődnie. Van kitől tanulnia, hiszen Rocky mellett a tágabb értelemben vett családjához tartozik Tamina Snuka és a két Uso Iker is. Roman tehát olyan gyökerekkel van megáldva, hogy már az anyatejjel magába szívhatta a harc szeretetét, a nagy kérdés az, mennyire lesz ezt képes kamatoztatni. Az bizonyos, hogy egy Shield-en belüli konfliktus esetén képes lenne jelenlegi két társa fölé emelkedni, de úgy gondoljuk, hogy egyenlőre nem érett még a bajnoki címre. Viszont a WWE azt sem hagyhatja sokáig, hogy Ambrose üljön a United States övön. A sztorinak mindenképpen az tenne jót, ha a jelenlegi főnök kihívója éppen egy renegát csapattárs lehetne. (Csak zárójelben jelentjük ki, hogy a Shield-ből jelenleg, Seth Rollins az akire a legtöbb fejlődés vár. Tehetséges Szupersztár, de egy komoly karakterhez még van mit tanulnia…erről viszont majd egy másik kritikában beszélünk). A későbbiekben elképzelhető, hogy Roman egy Main Eventer lesz, aki olyan fontosságú csatákat vívhat, mint az Emberek Bajnoka. Kérdés persze az is, hogy Reigns mennyi külső segítséget kap neves unokatestvéreitől, előnyt, vagy hátrányt jelent neki ez a vérvonal. Lesz e benne annyi kitartás, hogy felnőjön nagy elődjeihez, vagy pedig megmarad középkarakterként Rock árnyékában?

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek