The Miz – Kritika

mizkritika131222A harmadik kritikánk lesz számomra talán a legnehezebb, személyes kedvencemről van szó, akiről sajnos nem mondhatok csupa jót. Valószínű, hogy hosszas kifejtésű szöveggel tudok szolgálni nektek, de ne is húzom tovább az időt…The Miz.

Mike Mizanin Cleveland városában született, majd a WWE-nél 2004-ben debütált, azon belül pedig a Tough Enough nevű tehetségkutató műsorba került. Itt a szereplése lenyűgöző volt, de nem elegendő, hiszen csak a döntőig tudott makulátlanul elmenetelni, ahol végül vereséget szenvedett. Ám Mr. McMahon felfigyelt rá és ajánlott neki egy szerződést, aminek értelmében a szervezet szupersztárja lehet. Miz ezt gondolkodás nélkül elfogadta, majd 2006. március 7-én debütált a SmackDown-on. A közönség eleinte megkedvelte, ennek ellenére inkább az egyik legutáltabb heel karaktert alkották belőle, aki a WWE Bajnoki övig tudott mászni a cég ranglétráján. Megszerezte a Money In The Bank tatyót, ami után sarkalatos volt az ő címszerzése.

A rajongók hatalmas utálatot mutattak iránta, de emellett egy remek Szupersztár volt, akinek a karaktere egyszerre volt érdekes, megosztó és rendkívül sok lehetőséget tartalmazott magában, amiket a szervezet kiaknázatlanul hagyott, hiszen szinte csak John Cena ellen lépett ringbe. Miz Bajnoki személyét kezdték inkább unalmasnak találni, ami miatt az Over The Limit-en elvesztette a címet Szuper Cena ellen. Mike a jobbkezét, Alex Riley-t hibáztatta, akivel nagy viszálya keveredett. Na! Ez a pillanat teljesen jól el lett kapva, hiszen mintha két testvér, két óriási barát harcolt volna egymás ellen, kissé Déjà vu érzést produkálhatott ez bennünk, nekem speciel az a pillanat jutott eszembe, amikor a Hardy tesók, Jeff és Matt keményebbnél-keményebb összecsapásokat vívtak egymás ellen. A szervezet viszont pár ütésváltás után mindkét karaktert háttérbe szorította…Riley-ról azóta nem lehetett hallani, még a Superstars adásba is nagyon kevésszer rakják be. A WWE Bajnok Miz pedig visszazuhant egy középszintű karakterré. A cég ezzel egy generációs bakit vétett. Személy szerint én sokkal jobban örültem volna, ha Miz összekerül valamilyen nagyobb karakterrel, vagy ismét ringbe száll az övért, ám most Alex segítségét mellőzve.

A szervezet ezt a sztorit követően kisebb szabadságra küldte Miz-t, amíg a Tengerészgyalogos 3. című filmet forgatta. Visszatérésére a Money In The Bank 2012-es adásában került sor, ahol a RAW létrás csatában részt vett. Ekkor viszont egymásnak ellentmondó érzelmek gyűltek fel bennem, hiszen tudtam, hogy John Cena is indul ebben a bizonyos összecsapásban. A WWE pedig ki mást állítana szembe CM Punk-kal, mint John-t. Miz ezt követően az Interkontinentális övért szállt harcba ami mellett pedig megalkotta a Miz TV-t, ez ugyanakkor egy nagyon nagy húzásnak bizonyult a WWE-nél. Mike face turn-t vett és képes volt visszahódítani a rajongók szeretetét. A filmezés, valamint a folytonos ringbeli beszéd miatt a pankrátor karaktere kissé háttérbe szorult. Ennek viszont nem csak ennyi volt az oka, Miz több mozdulatát már rosszul vitelezte ki, ami miatt másik Szupersztár epségére komoly problémát jelenthetett. Persze ezzel a sporttal együtt jár a veszély, de nem megengedhető, hogy folyamatosan az aktív Roster-ben a pankrátorok lesérüljenek. Valamint kissé lehetne bővíteni a mozdulatainak palettáját és továbbfejleszteni a vicces, de ugyanakkor tehetséges srác karakterét.

Miz-ről még mindig sokan csak azt gondolják, hogy egy MTV által felpush-olt egoista karakter. Ez így is van, emellett viszont nem véletlen, hogy a WWE Legnézettebbjének tartják. A cégre nagy hatással van, gondolhatunk itt a fordított W-re ami valóságos szimbóluma lett Miz-nek, amikor megalkotta a saját nevére átformált logót. A szervezetre nagy hatással van az ő jelenléte, felmérések szerint amíg filmet forgatott több rajongó is unalmasnak látta ezeket az adásokat. Nem voltak azok a nagy őrjöngések az arénában, valamint csak egy ennyire megosztó személyiség volt ekkor a Roster-ben, aki CM Punk volt. Véleményem szerint Mike kaphatna komolyabb karaktert, de óvatosan kell ezt kiviteleznie a cégnek, hogy amint már mondtam “rengeteg lehetőséget tartalmaz a személyisége” ne váljon unalmassá.

Ismétlem, hogy én Miz szurkoló vagyok, ezért nehéz nekem félretekintenem ettől és bonyolult dolog úgy beszélnem róla, mint ha bárki más szemével látnám őt. Ha a szerintetek túlságosan elfogult voltam, akkor ne haragudjatok, biztos nektek is van olyan kedvencetek, akinek legjobban tudtok azonosulni a karakterével.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek