WrestleMania 32 – Elemzés és kritika

457_WM32_04032016cm6201--4612026947b93e357d65a50165c3ac19

Túl az év legjobban várt eseményén, mindenki megfogalmazhatja véleményét arról, hogy mi is történt Dallas-ban. A következő sorokban én is ezt fogom tenni. Nem lesz több, mint személyes vélemény, ennél fogva elfogadok minden ellenérvet, ugyanakkor még egyszer mondom, ez a saját véleményem az egészről.

Az első szemet szúró dolog részemről, hogy az első mérkőzésen szereplő Kalisto és Ryback, voltaképp üres lelátók előtt küzdött. Tudva levő volt, hogy a Kickoff-ban helyet kapóknak szembe kell ezzel nézni, ugyanakkor tisztességtelennek érzem a felekkel szemben. Ha már WrestleMania, akkor adják meg nekik is a lehetőséget. Ha Roman Reigns megkap két egymást követő Main Event-et, akkor ennyi járhat a többiekkel szemben is, hogy legalább nézők előtt küzdenek azon az eseményen, ami minden pankrátor álma. A KickOff mérkőzései alatt, igencsak küzdenem kellett magammal, hogy el ne aludjak a látottakon. Felettébb unalmas volt, amin végül nagyot dobott Lita bejelentése, mely szerint az este folyamán már nem a Díva övért, hanem a régi-új Women’s övért fognak küzdeni a hölgyek.

Az este érdemleges kezdése a hét fős létrás mérkőzés volt az IC bajnoki címért. Látványban nem okozott csalódást a csata, de a győztese annál inkább. Félreértés ne essék, nem sajnálom Zack Ryder-től az övet, de hogy egy olyan valaki nyerje, aki rendre a Main Event és Superstars adásokon jobbol, valamint párhuzamosan szerepel az NXT-ben, amik mellett a főműsorokon a fehér hollónál is ritkábban jut szóhoz. Értem én, hogy ez csak egy WrestleMania pillanat volt Ryder számára ( lásd a RAW-t ) de ettől függetlenül volt, aki jobban megérdemelte volna, mint pl. Ziggler, vagy Sami.

A Jericho kontra Styles viszály negyedik felvonása semmilyen szinten nem fogott meg. Magát a mérkőzést sem követtem, de a végén történtek nevezetesen, hogy Y2J voltaképp sírva hagyta el a stadiont azt vetíti előre, hogy ez volt az utolsó WrestleMania-ja. Valószínűleg ennek köszönheti a győzelmet, Styles veresége pedig, számomra hiteltelenné teszi azt, ami ma a RAW-n történt…

New Day vs League of Nations

Ezt a küzdelmet is láthattuk már sokszor ezelőtt, a New Day folyamatos győzelmeinek fényében pedig a Heel trió győzelme sem meglepetés. A végén érkező legendák megjelenése sem váltott ki belőlem sok izgalmat. Megkövezhet bárki, de továbbra is inkább a tehetségeket helyezném előtérbe. Inkább lássunk az adásidő ezen részében egy NXT mérkőzést, amivel a fiatalok megérezhetik egy ilyen hihetetlen atmoszférájú esemény mivoltját…

Dean Ambrose vs Brock Lesnar

A csalódás a legjobb szó erre a csatára. Nem azért csalódás a számomra, mert Dean alulmaradt, sokkal inkább, mert a küzdelem nevéhez méltatlan produkciót láthattunk. Székeken és kendóboton kívül semmi sem került elő, Lesnar semmilyen eszközt nem használt, kivéve az unalmasnál is unalmasabb German Suplexeit. A hetek során látott szögesdrótos ütő, valamint a láncfűrész is csak kikerült a ring alól szellőztetés gyanánt. Nem, hogy No Holds Barred Street Fight-nak, de még egy sima No DQ-nek is gyenge volt! Mit kaptunk ezután? Brock karaktere továbbra is lapos és legyőzhetetlen, Dean pedig tovább halad lefelé a lejtőn, ami igencsak méltatlan ahhoz képest, hogy a seggét is szétdolgozza egész évben. Talán nem arra kellene használni jórészt, hogy “tesókáját” megszeresse a nép általa.

Charlotte vs Sasha vs Becky

Az első és legfontosabb. Mi a franc volt ez? Charlotte megvédi az övet ismét, ismét az irritáló apja segítéségével….! Szavakat sem szeretnék pazarolni rá, kidobtak a kukába közel egy éves alapot, amit Sasha-ba fektettek, aki veretlen a Main Roster-en még mindig, sztori szerint pedig kutya Flair miatt nem tudta megtörni a feladatást….Roppant mód leleményes valakit az apja korábbi karakterére formálni, csak mert olyan semmirevaló, hogy face-ként nem tudott reakciót kiváltani. Nem úgy kellene Vince-nek fényesíteni Ric valagát, hogy hagyják a lányát melegedni az övön. De gondolom Vince nem hallotta a reakciót a mai RAW-n sem, ami Sasha-ra jött!

Andre the Giant Battle Royal

Ha a kiugrási lehetőséget nézzük, jó dolog Baron győzelme. Ha ugyanúgy elpazarolják, mint korábban Cesaro esetében, akkor jobb ha az NXT-ben marad jobbolni.

The Undertaker vs Shane McMahon

Az este legjobb mérkőzése volt. Kihozták a maximumot ebből, epikus pillanatok, és az egész történethez hű befejezés. Shane esésénél látszott, hogy Taker megrémült, de O-Mac lehozta a végét, még ha szenvedve is. Köszönjük a két öregnek, hogy megmentették a show-t.

The Rock szegmens

Rocky jött, látott, majd elektrizált. Tette, amihez a legjobban ért, lenyomta hat másodperc alatt Rowan-t, de ami fontosabb egy rövid eszmecsere erejéig promózott Bray-el, akinek biztosan nagy élmény volt a dolog. Cena érkezése váratlan volt ezen a ponton, de a két korábbi rivális összeállása megteremtett egy újabb WrestleMania pillanatot.

Triple H vs Roman Reigns

Trips már a bevonulásnál hozta a szokásost ilyen téren, Roman is, bár ő a szokásos fújolás terén. Továbbra is képtelen vagyok megérteni, mit látnak benne babyface téren. Már az elején kifütyülték, a mérkőzés alatt szintén, a végén pedig csodálkozom, hogy nem szették szét a stadiont. Semmi beavatkozás, semmi váratlan fordulat, Spear és vége. Minden idők legrosszabb WM főmérkőzése.

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek