Út a SummerSlam-re: AJ Styles

Igazán eseménydús évet produkált idáig AJ Styles, aki a United States Bajnoki öv birtokosaként vágyódik karrierje második SummerSlam rendezvényére. Útja hosszú és rögös volt, lássuk is, hogy milyen akadályokat kellett leküzdenie.

Az év legelső SmackDown adásán, rögtön egy szerződésre kellett ráfirkantania a nevét. Mindez a Royal Rumble-ön esedékes címvédő mérkőzését volt célszerű hivatalosítani. AJ-nek ugyan nem tetszett, hogy Cena ellen kell kiállnia, de egy pillanatig sem a harctól ódzkodott. Nem értette, hogy miért pont Cena, s ami a legfontosabb: mivel érdemelte ő ezt ki? A világ legszerencsésebb fickójának titulálta, mondván a semmire kapott title shot-ot ellene. Úgy gondolta, hogy ha John nem képes legyőzni őt a Rumble-ön, akkor nem tartozik többé a WWE-be.
Mérkőzésük a történelem legnagyobb Rumble-jén, remekbe szabott volt. Cena kétségbeesetten próbálta legyőzni riválisát, aki foggal-körömmel kapaszkodott a világbajnoki címbe. A minden korábbinál nagyobb magabiztosság ellenére, Cena döbbenten konstatálta, hogy ezúttal sem kamatoznak ütőkártyái. AJ végül fordított, s ezzel majdhogynem ugyanazt láthattuk, mint a SummerSlam-en. Kiosztotta a Styles Clash-t, majd a SummerSlam emlékeitől tüzelve – kigurult a ring szélére. Miért ne jönne be újra? – gondolhatta magában, idézhette fel, hogy Brooklynban pontosan ezzel a kombinációval kényszerítette padlóra Johnt. Már-már elrugaszkodott a Phenomenal Forearm-hoz, de ekkor Cena ott termett, és felkapta a vállára. Jött az AA, de tus helyett Cena átfordult, még egyszer vállra vette a bajnokot, majd értékesítette a mindent eldöntő finishert. A WWE Mona Lisáját alkották meg, miközben történelemnek lehettünk tanúi.

Nem volt miért szégyenkeznie, hiszen fantasztikusat alakított. Két nappal később pedig, természetesen első dolga volt a SmackDown-on, hogy kérlelje az egy az egy elleni visszavágóját. Ezt azonban nem kapta meg, ugyanis a felsőbb vezetés inkább helyből az Elimination Chamber PPV-re akart koncentrálni. Itt, Cena-nak a Chamber-ben kellett kockára tenni az övet – többek között Styles ellen. A trónfosztott bajnok nem volt elégedett a döntéssel. Összeszólalkozott Ambrose-zal, aki meccset akart ellene aznap estére. AJ-nek ez sem volt ínyére, de Shane ezzel cseppet sem törődve kiírta a küzdelmet. Pontosabban a főeseményt, amit Styles meg is nyert a Clash-t követően. Lendületben maradt tehát a Phenomenal One, és már csak másfél hét választotta el az áhitott céltól.

Ha dacosan is, vagy sértődötten, de Styles belépett a kalitkába, hogy karrierje első ilyen összecsapásán vegyen részt. Nemezisével kezdte a harcot, a nem is tétlenkedtek; azonnal egymásra zudították a nyomatékkal bíró manővereket. AJ teljesítménye maradandó volt, függetlenül attól, hogy egyetlen eliminálás sem fűződött a nevéhez. Overré tette viszont Wyatt-et, aki a végjátékban őt pinnelve szerezte meg pályafutása első világbajnoki címét.
Két nappal később, a keddi SmackDown-ra kiírták, hogy Cena megkapja egy az egy elleni visszavágóját Wyatt ellen. Promójuk közben feltűnt AJ, és természetesen nem tetszett neki, ami elviekben következik. A beszélgetés során elég nyomós érveket sorakoztatott, így a főesemény Triple Threat lett.. Amiben Wyatt-et rögtön az elején likvidálta Harper, szóval Styles megint magára maradt Cena-val. Mielőtt azonban lemeccselhették volna a szitut, Bray visszatért. Emlékeim szerint kitűnő összecsapás volt.

Styles továbbra is hajszolta alanyi jogon járó one-on-one visszavágóját. Süket fülekre talált, de a következő hétre lehetőséget kapott a Battle Royal-ban, ami alatt Bray WrestleMania ellenfelét keresték. Ebben is a végsőkig húzta, de Harper-rel egymást eliminálták. (Pontosabban Harper szabályosan Styles-t, de mivel alapból döntetlenre akarták kihozni eltusolták a dolgot!) Rá egy héttel, AJ egy az egyben verte Harper-t, amivel biztosította helyét a WrestleMania-n. Végre megkapta, amit akart! Vagyis kiharcolta. Az adás végén viszont döbbenetes csavar jött azáltal, hogy Orton felfedte valódi szándékait Bray-jel szemben. Egyenes következik, hogy AJ kihívói titulusa megingott, lévén Randy a Rumble győztese, s jogáról csak addig mondott le, míg Wyatt a mester, ő pedig a szolga.
Jöhetett a csatájuk, igazi PPV Main Event kaliber. Nem tartalékoltak, parázs perceket okoztak, Orton győzelemmel fűszerezve.. Styles-nál ezen a ponton elszakadt a cérna. A backstage-be menet megpróbált nekiesni Shane-nek, miközben felelősségre vonta a Főirányítót. A SmackDown következő epizódjában olyan messzire ment, amire rég nem volt példa. Sunyi módon letámadta, és brutális verésben részesítette. O-Mac a történtekre mindenfajta szankció nélkül úgy reagált, hogy összecsap Styles-szal a WrestleMania-n.

AJ ugyan elnézést kért napokkal később, de Shane nem óhajtotta elfogadni. Inkább bunyót kezdeményezett, és indulattól vezérelve átgázolt leendő ellenfelén. A következő időszakban (ha jól emlékszem) nyugodtabb volt a légkör, az Ultimate Thrill Ride viszont egyre közeledett.
A mérkőzés becsületkérdés volt mindkét oldalról. A Mánia nyitó meccsét kapták, Shane pedig elképesztő szívvel küzdött, harcolt a végsőkig. Styles talán lebecsülte, talán nem. Ilyen szintű ellenállásra azonban biztosan nem számított. A sokkból felocsúdva, egy Forearm kíséretében lezárta a párharcot – ha már a Styles Clash nem vezetett eredményre.

A pörgős hétvége után, bejelentésre került, hogy megrendezik a Shake up-ot. Styles-t erősen pletykálták a RAW-ra, de nem érkezett meg.. Helyette a SmackDown-on jelentette ki – miután tiszteletet adott Shanenek -, hogy nem hagyja el a helyet, amit ő kovácsolt azzá, ami napjainkban.

Nemsokkal később kiharcolta az első számú kihívói jogot, Kevin Owens United States Bajnoki övére. A Backlash-en feszültek egymásnak, ám AJ a kiszámolás sorsára jutott, mivel lába beleakadt a kommentátor-asztal vezetékeibe.. Átmenetileg szüneteltették viszályukat, ugyanis már láthatáron volt a Money In The Bank PPV. Itt mindketten a táskáért zajló létrameccsben kaptak szerepet. Styles mondhatni hajszálnyira volt a sikertől, de Corbin szemfülessége meggátolta reményeit. A kevesebbel is beérte, így hát üldözni kezdte Owens-t. A kihívói pozícióig küzdelmes útja volt, de csak megszerezte. Legyőzte Gable-t, majd megnyerte a Battle Royal-t. Mindenki arra számolt, hogy majd a Battleground-on kapja meg lehetőségét, ám időközben élt vele, sőt, győzelemre váltotta a Garden-ben rendezett Live Event-en. Fordult a kocka, ő érkezett bajnokként a PPV-re. Meglehetősen fura finisht láthattunk, amiben Owens kopogtatta őt. A Prizefighter visszaszerezte a címet, harmadszor is US Bajnokká avanzsálva. Két nappal később, vagyis múlthéten: Jericho felbukkanásával Triple Threat-et vívtak a főeseményben, ami ismét AJ sikerével zárult.

Öröme nem lehetett feltétlen, hiszen Owens rögvest benyújtotta kérelmét a visszavágóra. Erre ma este kerül sor a SmackDown adásában, úgyhogy már csak emiatt is érdemes lesz majd csekkolni, hogy mire mennek egymással a srácok.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek