Út a SummerSlam-re: Roman Reigns

Kezdjük sorozatunkat azzal a Szupersztárral, aki minden kétséget kizáróan a legbosszúsabban érkezik majd meg Brooklynba. Ennek oka azon egyszerű dolgon alapszik, hogy méltánytalannak véli a helyzeteket, amikbe jobb híján kénytelen belemenni.

2017 legelső RAW adása, rögtön megalapozta Roman-nek az esztendőt, hisz olyan riválisba botlott, aki nem felejt könnyen. Meggondatlanul cselekedett? Nem mérte fel alaposan a következményeket?
Roman első számú kihívó volt a Universal Bajnoki címre. Egyes úton kapott visszavágót azt követően, hogy a Roadblock-on Jericho hülyére vett mindenkit, s a látszólagos neheztelés helyett végig azon volt, hogy végül a legvégső pillanatban megmentse barátját a vereségtől. Codebreaker-t osztott ki neki, így Roman DQ-val veszített. Foley úgy látta igazságosnak, ha megadja Reigns-nek a revansra való lehetőséget, mialatt Jericho a ring fölött lógó cápaketrec rabja lesz.. Visszakanyarodva a RAW-hoz, Roman a főeseményben rendezett Kevin Owens Show debütáló epizódját zavarta meg. Sokak meglepetésére azonban nem a bajnokhoz, vagy Chris-hez akart szólni. Több, mint magabiztos volt majdani sikerében, így szavait Goldberg-hez intézte, kimondva-kimondatlanul elkönyvelve, hogy összecsaphat vele a WrestleMania-n. Braun Strowman érkezése ragadta ki a feleket az álmok ingatag világából. A Monster Among Men előrevetítette Rumble győzelmét, majd a ringbe mászott Reigns és Goldberg elé. Ekkor elszenvedett egy dupla Spear-t, ami tulajdonképpen az egész – és azóta is tartó (!!) – Roman elleni feudjának az alapja.
Elérkezett a Rumble estéje. Roman magabiztos lehetett, ugyanis Jericho-val látszólag nem kellett törődnie, plusz szabály néküli küzdelem állt a rendelkezésére ahhoz, hogy kiegyenlítse a számlát Owens-szel szemben, aki viszont igencsak bizonytalan volt saját dolgában. Függetlenül ettől, helytállt. Chris segítsége nem bizonyult elégnek, de hogy a drasztikusabb és ezzel együtt eredményre vezető asszisztot pont Strowman-től kapja, arra talán még ő sem számított. Braun a földdel tette egyenlővé Reigns-t, akit ezt követően Kevin könnyedén kopogtatott a címvédéshez.

Másnap este kaptunk egy magyarázatot Strowman részéről, illetve egy választ Roman térfeléről.

Strowman érve Owens korábbi ígéretén alapult, aminek értelmében ha sikerrel veszi a Reigns elleni akadályt, címmérkőzést ad Braun-nak. Ő ezt a RAW-on be is szerette volna váltani, de Kevin-nek nem akaródzott ringbe lépni az előző esti háború után. Foley viszont hivatalosította a meccset, így nem volt kibúvó. Egyetlen mentsvára lehetett volna Jericho, de őt meg – gondolva a későbbiekre és az esetlges beavatkozásra – Strowman okosan kiiktatta. Megszólalt a gong, Owens pedig harcolt az elemekkel. Kétségbeesett küzdelmet vívott, már-már reménytelenül. Szerencséjére felbukkant a roppant dühös Reigns, és DQ-t érően alaposan ellátta riválisa baját. Persze Kevin is kapott egy Spear-t, csakhogy érezze a törődést.
A következő hetekben fordult a kockára, aminek megfelelően rendre Strowman volt fölényben. Kénye-kedve szerint csépelte Reigns-t, aki viszont egy pillanatra sem adta fel a harcot. Foley remélte, hogy gátat szabhat az eszeveszett csatározásnak, ha kiír közöttük egy meccset a FastLane-re. Hiába, ez sem tartóztathatta az urakat, hogy csillapodjanak. Strowman annyiszor megverte Reigns-t, hogy a gála előtt szerződésaláírást indítványozott. Mindezt azért, hogy riválisa ne futamodhasson meg előle. Roman-nek persze esze ágában sem volt, s még úgyis aláírta a kontraktust, hogy közvetlenül előtte verték péppé.
Jöhetett a mérkőzés, amire Braun veretlenül érkezett. Pályafutása addigi szakaszában még nem talált legyőzőre. Kíméletlen háborút vívtak a FastLane-en, olyat, amiben egyáltalán nem volt szégyen alulmaradni. Braun azonban hibát követett el.. Termetét meghazudtoló manőverre készült, ami reményei szerint lezárja a páharcot. A felső kötélre mászott, ahonnan végül elrugaszkodott. Célt tévesztett. Roman innentől már nem engedte kicsúszni a mérkőzést a kezei közül, és a második Spear-t követően győzött, legyőzte a veretlen óriást.

Szép is lett volna Roman szemszögéből ha a dolgok itt véget érnek.

Mondjuk részben így történt, de csak mert ráléptünk a WrestleMania felé vezető útra. Strowman a másnap esti RAW-on kiment a ringbe, hogy férfiként rendezze ügyét Roman-nel, de nem ő, hanem Undertaker járult elé. Braun távozott, jobbnak látta nem kísérteni a sorsot. Ugyanakkor jött Reigns, és picit odaszúrt a legendának. Nem értette miért van itt, hisz Strowman nem őt hívta. Tisztelettel párosítva megjegyezte a WrestleMania attyának, hogy ez már az ő terepe. Taker másként gondolta.. Pici szemezés, amiből a veterán Szupersztár tekintete a Mánia-logóra vándorolt. Ezt követően megragadta az ellenlábas torkát, és kiosztotta a Chokeslam-et.
A jelenettel hivatalossá vált, hogy összecsapnak az év legnagyobb eseményén. Az oda vezető úton Roman visszavágott az elszenvedett Chokeslam-ért, egy látszólag kemény Spear-rel. Magabiztosan állt a közelgő csatához, mondván ez lesz Undertaker utolsó Mániája, ugyanis visszavonultatja őt.. A WrestleMania 33 főeseményét vívhatták, ráadásul No Holds Barred szabályrendszerben. Undertaker jól kezdett, jól tartotta magát. Reményt keltett a rajongókban, ami mintha egy csapásra oszlott volna szét az első Spear pillanatában. Taker megtört, és csak a szíve vitte előre. Pár Spear-ből ugyan sikeresen kirúgott, de a végzetet nem kerülhetette el. Betalált az utolsó, mindent eldöntő finisher. Roman Reigns legyőzte, s egyúttal visszavonultatta minden idők egyik legjobbját.

Másnap a teltházas Amway Center gyűlölködése közepette a ringbe sétált, majd negyed óra malmozást követően kijelentette, hogy ez itt már az ő területe.
A következő héten interjút adott Cole-nak a backstage-ben, de ekkor letámadta őt Strowman. A történelem egyik legnagyobb verését mérte rá, ami a látszat szerint tartalmazott egy hordágy, valamint mentőautó borítást. Hihetetlen szegmens volt, Roman viszont kihagyásra szorult a történet szerint. Nem is bukkant fel a Payback-ig, amire úgy kapta meg a meccset Strowman ellen, hogy telefonon felhívta Angle-t: írja már ki legyen olyan kedves. A GM megadta neki, de vajon jól döntött?
A PPV-re egy közel sem 100%-os Reigns érkezett. Megpróbálta, beleállt a harcba, de esélye sem volt. Strowman legyőzte.

Az eredeti tervek szerint az Extreme Rules-on feudzárót vívtak volna, csakhogy közben Strowman könyöksérülést szenvedett az európai turné közben. Így hát legközelebbi találkozásukkor Reigns méretes zakót szabott rá, hogy ezáltal kiírhassák az óriást a sztorikból.

Változtatni kellett, így jött szóba egy Fatal 5 Way az első számú kihívó jogáért. A győztes megválthatta jegyét a Great Balls Of Fire-re, a regnáló Universal Bajnok Brock Lesnar ellen. Roman alapból nem értett egyet a többszemélyes meccsel, ugyanis véleménye szerint egyenes úton neki kellett volna adni a lehetőséget. Legyőzte Undertaker-t, parkolópályára tette Strowman-t, nem érti hát, hogy miért van erre szükség. Viszont nem tehetett más, mint hogy harcolt a riválisokkal. A PPV felé vezető úton megverte Wyatt-et, majd Rollins-t is. A végjátékig  a gálán is egész jól állt, ám ekkor Bálor offenzívája kivonta az esélyesek közül.
Samoa Joe győzött, hivatalossá téve a júliusi főmérkőzést.
Roman kihagyott egy hetet, hogy utána bejelentést tegyen a SummerSlam-mel kapcsolatban. Mindez a várakozásoknak megfelelően az volt, hogy ő lesz a címvédő kihívója a nyár legnagyobb eseményén. Joe sérelmezte a jelenet során elhangzottakat, így végül a szópárbaj után jöhetett a bunyó. Reigns készült a befejezésre, de a aréna terülétre egy mentőautó érkezett. Strowman robbant ki belőle, majd indult el a bejárat felé. Joe közben elaltatta Roman-t, tálcán kíválva őt a dühös óriásnak. Braun még gyötört rajta egy picit, hogy után bejelenthesse: megküzdenek egymással a Great Balls Of Fire-ön.

Így is történt, újabb drámai fejezet íródott a történelmükbe. Strowman győzött, de hogyan.. Reigns készült a Spear-re, s a nagy lendületben bevetődött a mentőbe, aminek ajtaját Braun okosan rácsukta. Pillanatokkal később azonban kivágódott az ajtó, repült Reigns, Strowman pedig kiterült a Spear-től. Ezzel még nem volt vége, ugyanis Roman a backstage-ig vezett a járművet, ahol aztán nekihajtott vele egy kamionnak (annak ha jól emlékszek). Strowman-t csak nagy nehézségek árán tudták kihámozni a roncsok közül, Angle hitetlenkedő ábrázata közepette.

Strowman újra eltűnt. Reigns ezzel szemben élt és virult, nem is mulasztotta el a számottevő személyek tudtára adni mindezt.

Újra kihívta Lesnar-t. Heyman-nek tetszett az ötlet, Angle-nek nem annyira a történtek után, Lesnar pedig egyenesen nevetségesnek találta. Joe rendet rakott, mondván Lesnar megmenekült előle, Roman meg még sosem győzte le őt, így nem kérdés, hogy kinek is jár az a shot. Paprikás volt a hangulat, Kurt azonban csillapította az urakat. Kiírta közöttük a kihívói jogért zajló küzdelmet, s egyúttal megtiltotta nekik, hogy addig egymáshoz érjenek.
A szóban forgó ütközethez viszont másnak is volt szava. Braun felbukkant, beavatkozott, így DQ-val véget ért a csata. Nagy nehezen mindkét felet legyűrte, és az adás végén diadalmasan állt alélt testük fölött.
Angle-nek újra gondolkódba kellett esnie. Kinek adja a címmérkőzést? A héten újra kibukott Reigns-ből, hogy végülis nem érti mire olyan nagy ez a felhajtás. Joe és Strowman – ellenben vele – még semmit sem tettek le az asztalra. Hiába Reigns szónoklata, Angle döntésének értelmében Fatal 4 Way-re kerül sor augusztus 20-án. Hatalmas bunyó robbant ki, amiben végül Strowman maradt talpon a Big Dog kárára.

Roman Reigns négyszeres világbajnok lehet a SummerSlam-en, ehhez pedig negyedszer lép ringbe a Universal Bajnoki övért. Győzelmi esélyei komolyak, pláne úgy, hogy Lesnar talán visszamegy ősszel a UFC-be.

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek