WCPW – Loaded 1. rész egy kis eredettörténettel / 2016.06.27.

WCPW 02
Forrás: WhatCulturePW

Egy teljesen új független szervezet a láthatáron! A WhatCulture bankot robbantott, és megalapította saját pankrációs promócióját, a WhatCulture Pro Wrestlinget. Szereplői főként angol birkózok, néhány kimondottan nagy meglepetésemberrel kísérve. Szerepet kaptak mindemellett a már jól megszokott WhatCulture videósok is, természetesen nem aktív pankrátorként.  Hogy kik ezek a WhatCulture arcok? És miért olyan nagy szám az ezeregyedik független promóció? Rendhagyó, és egyben az első adást bemutató cikkünk igyekszik minden kérdést megválaszolni.

A WhatCulture önmagában egy hírekkel, filmekkel, sorozatokkal, sporttal, zenével, és minden egyébbel foglalkozó weboldal, egyszóval a névadó kultúrát próbálják minden aspektusából bemutatni. Esetünkben a pankrációs rovatuk a mérvadó. Még nincs két éve, hogy videós formátumban is elkezdtek a témával foglalkozni, az addigi írásos mellett. Könnyen belefuthattak már olvasóink is a vágásaikba, melyekben kezdetben listaszerűen különféle témákat számoltak tíztől egyig, még narrátor nélkül. Nem kellett egy év, és az ehhez hasonló figyelemfelkeltő címek az egekig repítették csatornájukat, ami így annak rendje és módja szerint meg is újult, amiből féltucat új websorozat született, mind külön-külön “műsorvezetővel”, akik a WhatCulture arcai lettek. Egy gyors summázás erejéig vegyük is végig kikről van szó:

AdamB
Forrás: pm1.narvii.com


Adam Blampied
: A WhatCulture legismertebb arca, de főként hangja. Őt hallhatták a nézők a legrégebb óta a számlálós videóktól kezdve, a nemrégiben indult A mai napontól a Hogyan kellett volna…, a Mi történt? sorozatokon át az Adam vs. Adam kihívásokig, melyben Adam Pacittivel karöltve valamilyen pankrációs videojátékban, vagy egyszerűen a soron következő WWE PPV végeredmények megtippelésében versengtek, ahol a vesztes különféle büntetéseken esett át. Az egyik adáson Blampied egy végletekig bizarr turmixot itatott meg Pacittivel, aki a történetük szerint emiatt megbetegedett -ahogy amúgy a való életben is, de nem amiatt-, így hónapokra eltűnt. Adam ezután a Pacitti helyére lépő Jack the Joberrel folytatott viszályt, amelynek Pacitti visszatérése vetett átmenetileg véget. Blamiped nevezett meg először pankrátort, így intézve kihívást a többiek felé.

Forrás: http://i2.mirror.co.uk/incoming/article1516630.ece/ALTERNATES/s615b/Adam%20Pacitti
Forrás: i2.mirror.co.uk

Adam Pacitti: A WhatCulture második legrégebb óta hallható hangja, kevesebbet szerepelt, mint Blampied. A visszaszámlálós anyagokból, valamint az Adam vs. Adamből ismerhető. A mérgezésből visszatérve, az idei Extreme Rules estéjén, folytatta viszályát Blampieddel, ami kisvártatva valódi pankrátorok képbekerüléséig fajult, majd a WCPW megalakulásához.

Forrás: whatculture.com

Kenny Mcintosh: A Whatculture rádiósa, és riportere. Ezek mellett a nagyszabásúbb Adam vs. Adam videókból ismerhető. Blampiedhez köthető a #FuckKenny hashtag. Érthető okokból Kenny neheztel is emiatt Blampiedre. A Wrestlemania hetén ő is megkapta saját szeletét a Blampied büntetésben, amiért trollkodások  garmadáját kapta mindenhol, ahová tartalmat gyártott.

Forrás: https://twitter.com/Jack_TheJobber
Forrás: Jack_TheJobber

Jack the Jobber: A WhatCulture legfiatalabb tagja. Blampied “Az ötéves gyerek” becenevet aggatta rá, aminek természetesen Jack sem örült. Ő a Fast Count, melyben a hét fontosabb eseményeit összegzi a pankráció nem csak WWE világából, és az Ups & Downs, melyben az adott adás pozitív, illetve negatív mozzanatait gyűjti össze, videókból ismerhető. Kora, és feltűnően kameraképtelen viselkedése a csapat céltáblájává teszi őt időről-időre. Pacitti eltűnése után megalapította a Pacitti Clubot, hogy Blamiped ellenpólusa legyen. Adamon a Wrestlemania hetén vett elégtételt. Pacitti visszatérése után őt hívta ki Blampied, hogy nevezzen az ő nevezettje ellen pankrátort.

Forrás: https://twitter.com/RossOnRasslin/
Forrás: RossOnRasslin

King Ross: A WhatCulture legőrültebb figurája. Keyfabe egy királyt alakít, aki angol cinizmussal figuráz ki mindent, ami csak az útjába kerül. A WTF Moments szériából ismeretes, melyben minden a legapróbbtól a legnagyobb oda nem illő elemet kockáz fel. Gyűlöli az összes többi pankrációs királyt, kiváltképp Lawlert. A csapattagokkal egyformán kutyaként, pontosabban királyi alattvalóként bánik, mint ahogy mindenki mással, beleértve a nézőt is.

Több kisebb, alkalmi szereplőjük is akad, mint például Simon, aki Ross mellett a kommentálásért felel a WCPW adásokon. Vagy mint Susie, aki a Suzaro Section kommentre válaszolós videókat készíti. Ezen a ponton hívnám fel a figyelmet, hogy nem fedi le ez az összegző a pontos egy évnyi WhatCulture viszálykodást a karakterek közt, mindössze egy képet ad arról, hogy ebben a pillanatban hová is kell besorolni őket, ha most hallott róluk először az olvasó.

Pacitti visszatérése után egyre komolyabb, és tapinthatóbb lett az ellentét közte és Blampied közt. Majd bombaként robbant a hír a bejelentő videóval. Ahogyan Adam is elmondja, foglalkoztak pankrációs múlttal, jelennel, játékokkal, történetötletekkel, most pedig megteszik a következő lépést: szervezetet alapítanak, melynek a WhatCulture Pro Wrestling nevet adják. A következő hetekben tisztázó, és rosterrel kapcsolatos videók hada lepi el csatornájukat. Lassan körvonalazódik kik is fognak szerepelni az adáson, a helyi -értsd a szigetországi- pankrátorok mellett, a mexikói szenzáció, El Ligero kap helyet az első műsoron. Mivel Pacitti lett a WCPW GM-je, így a hozzá leglojálisabb fog megküzdeni Blampieddel, Jack the Jobber.

Blampied rögtön megnevezi pankrátorát, Rampaget, ki elmondása szerint megállíthatatlan, majd gúnyos kacajjal várja Jack választottját.  Jack többheti sikertelen próbálkozás után végül két pankrátorral is fel tudja venni a kapcsolatot, de azok ketten nem jótékonyságból segítenének rajta, a WCPW nehézsúlyú övet akarják, ami két embernél nem lehet egyszerre értelem szerűen. Meg is születik a WCPW első showjának főmérkőzése. Jack oldalán ringbeszálló pankrátori jogért Joe Hendy és Big Damo fog összecsapni, hogy majd a győztesként kikeveredve Rampagel szálljon egyikük ringbe a WCPW övért egy későbbi adáson.

WCPW – Loaded 1. rész

Newcastle ad otthont a legelső WCPW adásnak. A kommentátori asztal mögött King Ross, és Simon Miller, előbbi a heel, utóbbi a face hang. Az intro után érkezik is a GM, Adam Pacitti, aki köszönti a közönséget, akik kántálni kezdik a nevét. Adam boldogan veszi tudomásul, majd kezdi azzal, hogy milyen hihetetlen, hogy a kartonpapír övért való háttértörténeti hülyéskedésből idáig jutott a WhatCulture, főleg, hogy nem csak helyi srácokat tudtak megszerezni. Ekkor felzendül a We Want Sandow kántálás, Pacitti sejtelmesen elmosolyodik, majd folytatja. Megköszöni az embereknek, hogy idáig repítették őket, és biztos benne, hogy jól fogják érezni magukat.  Ezután a főmérkőzés szereplőire tért át, Hendryre és Damora, hogy egyikük fog majd Blampied szörnyével összecsapni, nem másért, mint a WCPW Nehézsúlyú övért, mely már nem kartonpapír lesz, sőt mi több, az adás végén be is mutatják majd. Végül elköszön jelmondatával. “Imádjátok.”

Forrás: WCPW – Loaded 1. rész

A WCPW első backstage interjúja következik, méghozzá Jack-kel. A főmérkőzésről kérdezik, hogy vajon a karizmatikus Hendry, vagy a hatalmas Damo fogja-e képviselni őt a későbbiekben. Jack nem akar ítélkezni, mindkettejüket a saját kategóriájuk remekének tartja, de nem tudja folytatni, mivel Blampied lép közben, és kiveszi a mikrofont a kezéből. Adam elhessegeti az riportert, mondván mégiscsak ő a WhatCulture hangja, és így legalább segít Jacknek kevésbé pocsék promót készíteni. Majd leszögezni, hogy teljesen mindegy melyik jelöltje fog nyerni, Rampage minden további nélkül fog átgázolni rajta.

A képet a kommentátori asztalnál kapjuk vissza, ahol Simon és Ross ugrik egymásnak, mivel előbbi megtagadja, hogy utóbbit bármikor is királynak nevezze, infantilisnek tartja, mire Ross előhúz egy másik koronát, melyet Simon fejére aggat, mondván legalább nézzen ki értelmesen, ha már kommentálni nem tud.

3-Way Elimination mérkőzés – Alex Gracie (Lucas Archer, és James R. Kennedy társaságában) vs. Gabriel Kidd vs. Joseph Conners

002Adás
Forrás: WCPW – Loaded 1. rész

A következő jelenet már tényleg az első mérkőzés konferálásával indul. Elsőként Gracie és Archer csapa vonul be, igaz csak egyikük fog a mérkőzésben részt venni. Ross kiemeli, hogy milyen hatalmas lehetőség ez számukra, hogy egy új szervezet legeslegelső meccsében szerepelhetnek, mivel úgy is az első alkalom lesz a sorsdöntő számukra.  Másodikként Kidd lép ki a közönség elé, akit Ross azonnal a kölyökképé miatt kezdi kritizálni, de emellett elismeri, hogy tehetséges srác. Az utolsó résztvevő Conners, akinek múltjából a Hardcore Holly ellen túlélt mérkőzését hozzák fel, akinek munkáira érdemes lesz odafigyelni a jövőben is. A mérkőzés maga a várható tapogatózással indult. Grace gyorsan kikerül a ringből, majd Gabriel és Joseph közti gyors fordítások következnek, melyekből Kidd jön ki előnyösebben egy body droppot követően.Alex visszajut a kötelek közé, csak hogy kapjon Kiddtől jó néhány uppercutot. A folytatásban rengeteg fordításból fordítás, mozdulatok garmadája, egy tanítani való roll-up kopogtatásra érkező DDT a felső kötélről való ugrásból,  hajrá Conners kántálás, majd Kennedy, utána pedig Archer által való közbelépés kapott helyet, mely diszkvalifikációt, és Joseph győzelmét hozta magával. Conners nem érezhette magát nyertesnek, mivel Gracie csapata durva verésben részesítette, mely egyértelműen kiváltotta a közönség ellenségességét velük szemben. Mielőtt még elhagyná a trió a ringet, Kenny érkezik mikrofonnal, és veszi kérdőre őket, hogy ezt mégis miért kellett. Kennedy egyszerűen annyit felel, hogy aminek most szemtanúi voltak, az annak a reprezentálása, hogy a könyvet nem ítélhetik meg a borítója alapján, mert két menedzseltje hiába nézhet ki átlagosan, mindenki más fölé fognak emelkedni. A közönség válasza a “Fuck you Kennedy” kántálás volt.

A következő szegmensben a GM Adamet látjuk, ahogy a másik Adam szólítja meg. Rég találkoztak, azóta először, hogy visszatért. Reméli nem neheztel a mérgezés miatt, amire Pacitti a visszatérésével egybekötött bosszúját emeli hasonló kontextusba. Amire Blampied kezet nyújt, és sok szerencsét kíván a GM-nek. Pacitti figyelmezteti, nehogy el merje rontani a főeseményt, amire a másik Adam válasza annyi, hogy még csak nem is álmodna róla, majd mosolyogva továbbáll.

Ezek után újból a kommentátori asztalhoz kapcsolunk, ahol Simon vezetné fel a következő mérkőzést, de képtelen befejezni, mert figyelme Rossra szegeződik, ahogy a király épp a WCPW asztalterítőt vasalja, mert azt gyűröttnek, így méltatlannak tartja. Miller kritizálja, hogy egy viccként fogja fel Ross az egész adást, miközben a következő mérkőzés is bizonyítja, hogy egyáltalán nem az.

Egyéni mérkőzés – El Ligero vs. Martin Kirby

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=qyBdsblaK3c&list=PLnUzD-I9acZer-GGC1VjXTYVA1psxHtOk&index=3
Forrás: WCPW – Loaded 1. rész

Egyenesen Mexikóból, El Ligero vonul be elsőként, a közönség nagy örömére. Követi őt Kirby, aki elsőként a retro bevonulózenéjével vonja magára a figyelmet. Mire a kommentátorok megvitatják, hogy semmi gond azzal, ha valaki azt szeretné, hogy megkedveljék, már kezdődik is a mérkőzés. Martin egy sikeresen bevitt shoulder tackle után kigurul a ringből, és fut egy győzelmi kört, ami egy “You look stupid” kántálást ér meg. Két mozdulat közt Kirby továbbra is magát ünnepli, melyre kapva kap El Ligero is, és nem egyszer hozza szégyenbe ellenfelét agilitásával, aki nem is tud mit tenni. Egy a középső kötélről megvalósított tornado ddt után El Ligero megnyeri a második (ami egyben az első tisztán végződő) WCPW mérkőzést, amellett pedig a közönség egyértelmű szimpatizálását.

A színfalak mögött Kenny kérdezi interjúalanyát, Jacket, hogy mégis mit érez a közelgő főmérkőzés kapcsán, aki továbbra is önmaga pártatlanságát hozza fel, mire a mérkőzés egyik résztvevője, Joe Hendry jelenik meg. Elmondja, hogy szép dolog, amit Jack próbál csinálni, de mint a helyi hős, kötelessége egy kis biztatásban részesítenie, amire Jack kezébe nyom egy helyi hős kabátot, reméli viselni is fogja, amire egy bizonytalan igen a válasz.

Következőnek a kommentátori asztalnál kapjuk meg a képet. Ahol Ross egy kis nyelvtanra oktatja Simont, aki az előző mérkőzésen többször is helytelenül mondta ki El Ligero nevét. Miller ingerülten vezeti át a témát Kennyre, aki épp egy különleges interjúalannyal kezdene beszélgetni.

A ringbe kapcsolunk, ahol Kenny fel sem konferálhatja vendégét, ismét felcsendül a We Want Sandow, de Kenny szinte zavartalanul, egy “még nem” után folytatja. Egy John Cena viccet követően már tényleg eljut odáig, hogy felvezesse Prince Ameent. Bemutatkozással kezdi, az indiai Gujuratból jött, aminek egyben hercege is, és kíváncsi, hogy tényleg olyan őrült-e a brit közönség, amilyennek mondják. A közönség “Yes!” kántálásba tör ki, de a herceg azzal summázza, hogy mindössze billentyűzetharcosokat lát, akik még hírmondóból sem feküdtek le egy lánnyal sem. Nem csak az aktív közönségre érti, hanem mindenkire, aki éppen az adást nézi. A közönség megjutalmazza Ameent egy “Szűz vagy!” kántálással, de a herceg nem jön zavarba. Azzal folytatja, hogy emellett az is célja, hogy megszerezze a WCPW nehézsúlyú övet, mondván hiába gazdag, és vehetne meg bármit, ezért küzdenie kell, hogy megmutathassa, a ringben is a legjobb. Arra a kérdésre, hogy kivel is szeretné első mérkőzését vívni, felcsendül újra a “We Want Sandow!”, Ameen válasza az, hogy Sandow a cipőjéhez sem érne fel,  látta, hogy kiket tudott elhozni a WCPW, mindegyikük fantasztikus, természetesen nem annyira mint ő, bárkivel szembeszáll, nyugodtan jöjjön ki ellene. Miközben ezt végigmondja, kap még egy “Bullshit!” kántálást, majd nem más mint a vasember, Joe Coffey zenéje szólal meg.

Egyéni mérkőzés – Prince Ameen vs. Joe Coffey

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=OX-fviRVjX0&index=4&list=PLnUzD-I9acZer-GGC1VjXTYVA1psxHtOk
Forrás: WCPW – Loaded 1. rész

A gong megszólalása után a közönség Coffey zenéjének dallamát kezdi énekelni, amire a pankrátor imitálja a gitározást, majd a képzeletbeli hangszert behajítja a nézőknek. A közönség ezek után is Joe mögé áll különféle kántálások során, aki egy erős adok-kapok, erőfitogtatások, majd egy swing után teljesen letöri a herceg harci kedvét, aki egyszerűen kivonul az arénából. Kiszámolással vasember, Joe Coffey a nyertes.

A backstageben kérdőre is vonják Ameent, hogy mégis miért sétált el. Elmondja, hogy Gujurat hercege, így a pankráció keretein belül a leggazdagabb ember. Egyszerűen nem hajlandó közrendűekkel a ringbe szállni. Jön is a kérdés, hogy akkor mégis kivel fog? A válasz az, hogy az elittel, méghozzá övekért, bármiért ami valójában fontos. Át is gondolja, hogy kellene neki egy alsóbbrendű alkalmazott, aki a kisebb feladatokat végezné el helyette, mint a táskái cipelését, vagy éppen a hajának szárítását. Azt hiszi meg is találta a megfelelő embert, az interjúvoló Steveit, de az visszautasítja, hiába fizetne a herceg neki elmondása szerint fontok ezreit. Bolondnak nevezi, hogy nem fogadta el, inkább megy és keres valaki mást a feladatra.

A kommentátori asztalnál folytatjuk, ahol Simont ismét Ross zavarja meg, aki nem érti, hogy tudja Ameen olyan tökéletesen tekerte fel a turbánját, mivel egy Finn Báloros fejkötőt próbál éppen turbánná alakítani.

Újabb interjú, ezúttal az előző mérkőzés másik felével, Joe Coffey-val. Elmondja, hogy igazán fel van villanyozva, mint ahogy minden nyert mérkőzése után. Ismeri a legtöbb itteni srácot, volt már kint Amerikában, Japánban is birkózott, egész Európát bejárta, azért van itt, hogy az igazán legjobbat nyújtsa, és ő legyen a WCPW nehézsúlyú bajnok. Az interjút Susie szakítja félbe, akinek elege van abból, hogy mindenki csak Jack, és Adam által választott srácról, vagy a többi férfiról beszél. Neki nem egy férfi kell, hanem egy állat. Ekkor The Primate lép a vasember mögé, majd egy összefeszülés után félrelöki Joet.

A főmérkőzés előtt, még Jack társaságában kapunk egy szegmenst, amiben bejelenti, hogy nemrég kapta az infót, hogy az utolsó összecsapás tartalékbírójának szerepét is ráosztották. Joe jelenik meg énekelve ismét, de ezúttal Damo szakítja félve, mondván ez nem egy francos X-faktor, de Hendry rögtön visszavág. A helyi hőst senki sem némíthatja el. Damo számára az emlékezetessége utolsó fázisában van, mivel rá csak úgy fognak emlékezni, hogy aki vesztett Joe Hendry ellen, a későbbi első WCPW nehézsúlyú bajnok ellen. Damo válasza, hogy az egyedüli, aki itt az emlékezetességről álmodozik, az Hendry, mert itt csak egy nyertes lesz, akinek a neve Big Damo.

Megtekinthetünk egy összefoglalót az első főmérkőzésre vezető útról, majd a kommentátori asztalnál a Monopolyt játszó Ross nevetésére lehetünk figyelmesek. Simonon szórakozik, aki elmondása szerint ebben a játékban pont olyan pocsék, mint a kommentátori feladatában. Miller azzal védekezik, hogy ő egyetlen egy monopodollárt kapott, és még a börtönbe is beküldte őt Ross, aki rögtön vágja is rá, azért mert a kommentálása kriminális. A vita után szó szerint beugrik Blampied a képbe, a WhatCulture merchandise népszerűsítése után elmondja, hogy a mérkőzés vendégkommentátora lesz, hogy ellensúlyozza Simon ostobaságait. Fel is vezeti a főmeccset, lássuk végre, hogy ki érdemli ki a jogot, hogy majd elpusztítsa őt Rampage.

Egyéni mérkőzés a WCPW nehézsúlyú övmeccsben való szereplésért Rampage ellen – Joe Hendry vs. Big Damo

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=fUyqHh5Hxjo&index=5&list=PLnUzD-I9acZer-GGC1VjXTYVA1psxHtOk
Forrás: WCPW – Loaded 1. rész

Jack vonul be elsőként, a Hendrytől kapott kabátban, ami a procedúra alatt kissé szét is szakad. Utána következik Big Damo, aki a Joe ajándékkabátjának maradékát is letessékeli Jacktől. Hendry bevonulása először is Adele – Hello (It’s Joe Hendry time) paródiájával indul, melyben többek közt Hagridhoz (Harry Potter) hasonlítja Damot. Jó egy percig tűri Damo a számot, majd kirángatja Joet a színfalak mögül. A közönség a “helyi hős” kántálással díjazza Joe előadását. A gong után kiegyenlített küzdelem a bíró kiütéséig fajult, akinek a helyét a vendégbíró, Jack vette át. A zavarodott Damonak Hendry egy méretéhez meglepő fallaway slamet oszt ki, a közönség számol, 1, 2, 3, de bíró még nincs. Jack mostanra kapcsol, a közönség már 13-nál jár, mire a vendégbíró kettőig számol, Damo viszont kirúg, és képes fordítani a mérkőzés menetén. Előkerül egy szék is, de Hendry előnyére tudja fordítani. Jack képtelen domináns bíró lenni és csak nagyon későn kerül ki a szék a ringből, amiből viszont Damo jön ki jobban, aki képes értékesíteni befejező mozdulatát The Ulster Plantationt, egy “Levadászlak Rampage!” felkiáltással. A mérkőzés nyertese, és a WCPW nehézsúlyú övmérkőzésben Rampage ellenfele Big Damo. Blamiped távozik a kommentátori csapatból.

Az este utolsó kommentátori szegmensében Ross Jacket parodizálja ki. Simon pedig ismét a királlyal vitatkozik. Következik a WCPW nehézsúlyú öv felfedése.

Adam Pacitti már a ringben. Elmondja, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy bemutathatja az új övet. Hiába számukra a WhatCulture irodában a kartonpapír öv is rengeteget ér, a pankrátoroknak mégsem adhatnák oda, így készíttettek egy igazit. Kiveszi a vörös zsákból, majd körbemutatja a közönségnek, szerinte ezt a pillanatot senki sem teheti tönkre. Azonnal kialszanak a fények, és Rampage titantronja jelenik meg a kivetítőkön, természetesen vele van Adam Blampied is. A közönség először szimpla Blamiped, majd “Bischoff hasonmás” kántálásba tör ki. Blamiped válasza, hogy Bischoff hozzá képest egy senki. Majd azzal folytatja, hogy maga előtt egy gyönyörű övet, és egy rettenetes öltönyt lát. Azért jött, hogy egy kicsit mindenki napját jobbá tegye. Pacitti szerint semmi keresnivalója, és szeretné távozásra inteni mindkettejüket. Blampied nem veszi komolyan, szeretné, ha a másik Adam ezt Rampagenek is elmondaná. Pacitti gyámoltalanul de megteszi, amire Rampage rátámad, a biztonságinak kell megvédeni a GM-et, aki kap egy hatalmas clotheslinet, az érkező bírókat is kihajigálja a ringből, majd Blampied parancsára egy piledrivert ad a fekvő biztonságinak, aki a kelleténél jobban eladja a mozdulatot. Felmutatódik az x, jönnek az orvosok. Blampied kijelenti, ez fog történni mindenkivel és bárkivel, aki távozásra szólítja fel Rampaget. Ezek után felveszi a kartonpapír övet, sejtelmesen sétálgat vele egy keveset. Közli, hogy mivel már van egy hivatalos övük, erre már nincs semmi szükségük, a közönség nagy ellenkezésében megparancsolja pankrátorának, hogy tépje a kartont darabokra, aki hezitálás nélkül meg is teszi. Egy csalódott Pacittivel, egy elégedett Blampieddel, és egy hordágyon elvitt biztonságival zárul az első WCPW – Loaded adás.

WCPW 04
Forrás: twitter.com/WhatCulturePW

Konklúzió

Felmerülhet a kérdés, hogy miért is született meg ez az cikk. Gyakorlatilag egy garázsesemény volt, mindössze négy mérkőzéssel. Minden további nélkül ezt mondanám én is, ha tényleg csak ennyiből állna a WCPW. A helyzet viszont más. A WhatCulture pankrációs osztagának minden tagja egytől egyig a sport rajongója.  Nem unatkozó gazdagok, vagy profitéhes üzletemberek vezetik. Kreatív munkát megkövetelő fiatalok, akik a pankráció jobbá tételéért hozták létre szervezetüket. Bejáratott formuláik vannak, ahová a saját termékeiket is implementálják, mint például a Ross féle WTF Moments WCPW kiadása. Egyszerűsítve: nem várják meg, amíg bekerülnek a Botchamaniába, elkészítik ők saját magukról, tudják jól, hogy mennyire imponáló ez a nézőknek. A roster, amivel jelenleg gazdálkodnak meglepően széles. Mi több, hallgatnak a rajongókra, és megszerzik azt, akivel más szervezet képtelen volt mit kezdeni. Övmérkőzést szerveznek más tengerentúli szervezetből. A legfontosabb viszont, hogy ők a célközönséget építették fel a szervezet köré, és nem fordítva, mint eddig mindenki más. A WhatCulture Wrestling csatornának Youtubeon jelenleg 770.000 feletti a feliratkozóik száma, ami megelőzi a hasonló platformon létező TNA csatornát, melynek jelenleg 748.000 ezer feliratkozója van. Ez a szám egyértelműen a második legismertebb pankrációs csatornává teszi őket a videómegosztón -első a WWE értelemszerűen,több mint 11 millióval-. Mindezek tetejében adásaikat ingyenesen megtekinthetővé teszik, két héttel az esemény után. Ez az egész a bizniszhez való hozzáállás minden aspektusában jobban illik arra az új korra, mely a WWE minden csapjából folyik immáron fél éve. Hogy mit hoz a jövő? Sandow ringbe száll július 27-én illetve 28-án, és egy kis kérdezgetésben is részt vesz 26-án Londonban, természetesen nem egyedüliként. Hosszútávon pedig elválik, hogy hová is fejlődik eme most még apró szervezet. Addig is, angliai magyarok figyelem! Valami új kezdetének részesei lehettek élőben, jegyek rendelhetők. Aki pedig nem tud eljutni az eseményekre, annak legálisan ingyenesen elérhető az első, illetve minden következő adás is a WhatCulture Wrestling csatornán.

Forrás: https://twitter.com/WhatCulturePW
Forrás: twitter.com/WhatCulturePW

A teljes adás lejátszási listában:

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek