WWE Crown Jewel PPV 2018. – Összefoglaló

A tíz esztendős partnerség jegyében aláírt együttműködés nyomán idén már másodszor is látogatott Szaúd-Arábiába a WWE, ám a ponton helyszín ezúttal Rijád városa volt.

A PPV ide kattintva tekinthető meg!

A telt ház azonban ezzel együtt is megvolt, sőt, a hangulatra sem igen lehetett panasz az áprilisi tükrében. Az estét a szokásos Kickoff nyitotta, de a Greatest Royal Rumble-lel ellentétben most nem kintről, hanem a WWE Stanford-i főhadiszállásáról jelentkezett az elemzés.

Rusev vs. Shinsuke Nakamura (C) – United States Championship Match 
A közönség nagyon élte a látottakat, hisz minden komolyabb manővert megéljeneztek. Rusev abszolút partiban volt Nakamurával, akinek tényleg csak egy hajszálon múlott a bajnoki címe. Az Acolade-ből nagy nehezen menekült, s ezt követően bemutatott egy egészen parádés headblowt, amelynek nyomán győzelmet érően értékesítette a Kinshasa-t.A főkártya nyitányán, nem más érkezett, mint a három és fél év után visszatérő Hulk Hogan, aki papíron a gála házigazdája volt. Ezen a pár percen kívül nem is láttuk őt, dacára annak, hogy a publikum minden mozzanatát habzsolta. Hogan végigfutott a klasszikus mondókáján, majd hivatalosan is megnyitotta a showt.

Rey Mysterio vs. Randy Orton – World Cup, első negyeddöntő 
Rövid, de annál mozgalmasabb meccset hoztak össze a srácok. Orton könnyedén dobálta és rakosgatta ide-oda Reyt, aki csakhamar belenézett a középső kötélről kiosztott DDT-be. Orton már-már készült az RKO-ra, de ekkor Rey villámgyorsan fordított és egy kopogtatással megnyerte a mérkőzést.
Orton nyomban odadurrantotta az RKO-t, plusz egy kisebb fenyítésben is részesítette a luchadort.

Jeff Hardy vs. The Miz – World Cup, második negyeddöntő 
Az előbbinél dinamikusabb csata volt ez, és az irányítás ide folyamatosan cserélte gazdáját. Hardy egyáltalán nem tartalékolt, a legkomolyabb manővereire törekedett, ám a Twist of Fate-tel csak nem akaródzott neki a mattolás. Miz végül hasznot húzott a pillanat szülte lehetőségből, és egy Skull Crushing Finale-val megnyerte a küzdelmet.

Seth Rollins vs. Bobby Lashley – World Cup, harmadik negyeddöntő 
Lashleyt szokás szerint Lio Rush hypeolta fel a küzdelemhez, bár ez most sem segített a nagyemberen. Dominálta ugyan a két frontos bajnokot, de Rollinsnak sikerült érdemben fordítani és egy váratlan Stomppal lezárni a találkozót!

Kurt Angle vs. Dolph Ziggler – World Cup, negyedik negyeddöntő 
Nem túlzás talán azt mondani, hogy a legjobb és legszínvonalasabb negyeddöntőt láttuk, amikor is sor kerül erre a first time ever csatára. Angle tizenkét év után először mozgott egy az egyben a ringben, és mindent meg is tett a siker érdekében. Kiosztotta az Olympic Slamet, Ziggler azonban kijött belőle, mint ahogyan az Ankle Lockból is. Kurt nem akarta elhinni, mindenesetre kénytelen volt. Ziggler szolgált a csattanóval, hisz a ZigZag-gel megszerezte a továbbjutást!

The New Day vs. The BAR (C) – SmackDown Tag Team Championship Match 
A kihívók egy hatalmas varázsszőnyegen toppantak be az arénába, Ezen kívül nem sok örömük volt, hisz a túlerő Shownak köszönhetően ezúttal sem volt adott számukra. Az óriás kiütötte Big E-t, aki ezt követően elszenvedte a sorsukat megpecsételő Brouge Kicket.

The Miz vs. Rey Mysterio – World Cup, első elődöntő 
Miznek a hangja is elment a Hardy felett aratott diadal áraként, viszont ez sem állhatott az A-Lister útjába annak érdekében, hogy a legtöbbet adja ki magából mesterkedés terén a győzelemhez. Alaposan megdolgozta Reyt, aki így hiába osztotta ki később a 619-et, nem tudott azonnal rápakolni egy Splasht. Az eltékozolt másodpercekért komoly árat fizetett, ugyanis Miz átfordította és kopogtatta őt.

Seth Rollins vs. Dolph Ziggler – World Cup, második elődöntő 
Drew McIntyre most is testközelből figyelt, talán jobban is, mint addig, hisz nagy múltjuk van az elmúlt hónapokról. Ziggler és Rollins elhozták a harcot Rijádba, az Architecten viszont ezúttal bőven akadt hol fogást találni. Ennek ellenére ővé volt a finish, mindent elsöprő rohamot indított McIntyre ellen is, ám a skót mégis le tudta őt lökni a sarokról – egyenesen Ziggler karjaiba. A Showoff megoldotta a kötelezőt, és bejutott a fináléba.

Samoa Joe vs. AJ Styles (C) – WWE Championship Match 
Joe negyedszer veselkedett neki Stylesnak, és negyedszer hozták ugyanazt az intenzitású fizikális bunyót, ám úgy tűnik a Destroyer nem tanul a saját hibájából. Styles most is túlélt mindent ami eddig sem volt hatásos ellene Joe-tól, és uralma háromszázhatvanadik napját egy Phenomenal Forearmmal koronázta meg.

Brock Lesnar vs. Braun Strowman – Universal Championship Match 
Baron Corbin gondolt egyet, és megtorolta a múlt hétfői Powerslameket. GM-ünk a címet használva támadt Strowmanre, aki ezzel kiszállt a meccsből. Lesnar azonnal adta neki az F5-ot, ám a No Mercyvel ellentétben ezúttal nem volt elegendő egy. Mint ahogyan kettő, három, sőt négy sem. Lesnar “csak” az ötödik után volt képes kopogtatni Braunt!

The Miz vs. Dolph Ziggler – World Cup Döntő
Ha a fináléba jutott szupersztárok személye nem lett volna önmagában elég meglepő, a WWE gondoskodott róla, hogy méginkább leessen az állunk. Miz nemsokkal a kezdést követően “megsérült”, így nagy vita alakult annak kapcsán, hogy mit tegyenek. A logika Ziggler győzelméért kiáltott, ám Shane McMahon másként gondolta. Nevezte magát Miz helyére, és ha már megtette, meg is nyerte a viadalt – legyőzve a majdhogynem köpni-nyelni nem tudó Zigglert.

D-Generation X vs. Brothers of Destruction 
A főesemény igazán lázba hozta a helyszíni közönséget, akik láthatóan cseppet sem akadtak ki annyira az eddig történteken, mint a világ túlfele. A szóban forgó tag team meccs totális aprítást eredményezett, jóllehet legalább kiderült, hogy Shawn Michaels még mindig ott van a szeren. A DX végül, Triple H Pedigreejének köszönhetően behúzta a nosztalgiameccset!

Holnaphoz két hétre Survivor Series, addig is jön az európai turné, így a RAW és SmackDown ezúttal Manchesterből lesz majd sugározva.

12 című bejegyzés “WWE Crown Jewel PPV 2018. – Összefoglaló” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Még nem írtam eddig hozzászólást, de EZ…. már lassan 10 éve követem a WWE-t de ez a PPV volt számomra a legeslegalja. A Nézhetetlen kategória, ahol minden SZAR. A kreatívokat csokorba kötném és egybe basznám ki a kukába ahogy vannak. Lesnarnak köszönhetően maradok a Smackdown-nál, és le se szarom mi folyik a Raw-on.

  Kedvelés

 2. Nakamura 5 Ft-ot nem ér, Ortontól többet vártam, Shane vicckategória. New day dögunalom, Joe soha nem veri meg Stylest. Az öregfiúk meccs már a szánalomkategória. A kedvencem volt HBK de nem szabad már ringbe menni. Taker és Kane már lerágott csont. Összesítve az egész event rémesen gyenge volt. A WWE-nél meg csodálkoznak, hogy egyre rosszabb a nézettség.

  Át kellene gondolni, hogy kiket engednek el (pl. Cody Rhodes, Ryback, Alberto del Rio, Cm Punk stb.)

  Most, hogy kiesett Roman Reigns akit nagyon sajnálok de egy közepes pankrátor, nincs akire építsenek. Közben a roosterben vannak sokkal jobb emberek.

  Kedvelés

 3. 5 db F5… ÖT. Nem egy. Nem kettő.Nem három. Nem négy :DDDDD
  Ez már John Cena szint x2
  Komolyan, paródia.
  Komolytalan.

  Kedvelés

 4. Ha Nakamuranak nincs herefétise, akkor én leszek a következő Amerikai elnök 😀 ez vicc már…

  A World Cup összegezve kegyetlen jó volt, meglepetesekkel, gondolok itt Dolphra,aki szerintem a Team Cena -Team Authority SS meccs után ismét egy cseszett jó PPV-n van túl. Ez a Shane McMahon dolog itt a végén az est poénjai közé tartozik.

  A TT meccs hozta a szokásos izgalmakat, Big Showal a BAR mintha egy plusz izgalmat adott volna,nekem eddig is nagy kedvenceim voltak,de Showal izgalmasabbak lettek. És igen,a New Day már unalmas, de ha minőségi TT meccset akarunk látni, akkor kellenek ők Usoékkal egyetemben.

  Jöjjön a személyes kedvenc, a Universal Title:
  A szó használatért előre elnézést szeretnék kérni az adminoktól!
  Az egész WWE elmehet a retkes faszba. Braunnak mi a kurva eget kell még megtennie, hogy megkapja azt a nyomorult övet? Mi a fasz lesz megint? Az SS-en kaptunk volna egy Braun vs. AJ-t,ami végre olyan lett volna,hogy vered az agyad ki lesz a nyertes,mert hiába akkora Braun mint egy anyahajó, AJ simán helyt állt volna ellene. Ehelyett kapunk egy olyan meccset, ami már most el van dőlve, hogy ki nyeri meg. Ja nem kettőt,mert Beckyt lefektetik Rondának….A kirohanásokat meglehet érteni, ajánlom Nektek a WWE hivatalos Instagram oldalát,és ha megvan,keressétek meg azt a képet,ahol Lesnar és Heyman van. Kellő angol nyelvtudással végiglehet olvasni a közel 20.000 kommentet, talán 3 ember,aki örül neki. Kicsit se lepődjön meg a WWE,ha csappan a RAW nézettsége,én sem fogom mostanában nézni,csak az ide feltöltött összefoglalót fogom elolvasni. (Ezúton is köszönöm a honlap szerkesztőinek az alázatos munkát,imádok feljönni erre az oldalra). 3 kérdés azonban izgat:
  1. Ha szegény Roman itt lett volna,akkor is Lesnar lesz a bajnok?
  2.Braun karaktere mennyire sérült ezzel? Amúgy is sérült volt szerintem,de ezzel a meccsel kb elástak.
  3. Lesnar betolja a pofáját a RAW-ra,jövőhéten?

  Na és a fő meccs: Én ezt a meccset egyáltalán nem vártam, nem tudok rá jót mondani. Kb a sarki kocsma öreg harcosait láttam,csak nem a székek között, hanem a ringben. Együtt vannak vagy 200 évesek, Shawnt rossz volt nézni, Takert nem tudom mi tartotta egyben, Kane mint egy sánta tehén, Triple H-en meg látszik hogy benne van már a kórban,de tény,hogy tud még jó meccseket hozni.

  Összegezve a PPV kb mint egy RAW adás,nem hittem volna, hogy a WWE képes lejebbről lejebbre menni…Nagyon sajnálom, mert imádom nézni,néha jobban,mint egy sorozatot, de kérem vissza a régi WWE-t!

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!