WWE Cruiserweight Classic – Harc a végső győzelemért

004_CWC_06232016ca_0985--10798a1ab9783017d840abf6a91d0502

32 pankrátor 16 nemzet képviseletében. Megkezdődik a Cruiserweight Classic , ami rögtön egy videó anyaggal csábít. Ezalatt a sorozat megálmodója, s egyben a WWE COO-ja, Triple H szólal fel. Mint mondja a cirkálósúlyúak nagy múltra tekintenek vissza a birkózásban. Ez most az új generáció ideje, hogy kilépjenek az árnyékukból egyenesen a reflektorfénybe, megteremtve ezzel egy olyan örökséget, ami feledhetetlen.

Mauro Ranallo és Daniel Bryan köszönt mindenkit a kommentátor állásból, majd átadják a szót Corey Graves-nek, aki ismerteti az előttünk álló szűk egy óra mérkőzéseit. Gran Metalik vs Alejandro Saez –  Ho Ho Lun vs Ariya DaivariCedric Alexander vs Clement Petiot, valamint Kota Ibushi vs Sean Maluta összecsapások kerülnek ma megrendezésre.

Gran Metalik-ról érkezik az első videó összeállítás. Elmondja, hogy 27 esztendős, majd a maszkjáról ejt szót, miszerint az milyen fontos neki Mexikóban. A rövid bemutatkozást azzal zárja, hogy szeretné megnyerni a versenyt Mexikóért.

Első mérkőzésünk második résztvevője, Alejandro Saez is felszólal. Itt van, hogy megmutassa a  chileiek harcosok. Harcolnod kell azért, amit akarsz – mondja, utalva ezzel arra, hogy Ő is a végső győzelemért érkezett az Államokba.

Első mérkőzés:
Gran Metalik (Mexico) vs Alejandro Saez (Chile)

007_CWC_06232016ca_0780--12859b48fd271d06487d6de9336b4b59Mint azt a felkonferáló bejelenti, 20 percük van a feleknek dűlőre vinni a dolgokat. Saez kezdte agresszívabban a mérkőzést, de Metalik egy lassan fordított, majd egy Superkick-el kínálta meg ellenfelét. Ezt két egészen elképesztő manőver követte a mexikóitól, amire Alejandro csak nagy nehezen tudott reagálni egy Roundhouse kick-el. Metalik a kordon elé heveredett, nem is kellett több a chilei srácnak, aki egy gyönyörű Shooting Star Press-t osztott ki, egyenesen a ring széléről. Saez ezután a sarok tetejéről próbálta befejezni a meccset, de elvétette az ugrást. Metalik kihasználta a hibát előbb egy Clothesline-al, majd a Michinoku Driver-rel, amiből már nem volt kiút a chileinek.

Ariya Daivari a következő kis videó amiben a szupersztár elmondja, hogy a testvére birkózott a WWE-ben. Figyelte őt, s közben azt tanulta meg, hogy mindent meg kell tenni a győzelemért.

Ho Ho Lun szavai következnek, aki számára sokat jelent, hogy képviselheti Hong Kong-ot. Az emberek támogatják őt otthonról, ezért pedig büszkévé fogja tenni őket.

Második mérkőzés:
Ho Ho Lun (China) vs Ariya Daivari (Iran)

012_CWC_06232016ca_0836--8db77c01de83b8f1c9413bc7165b78f1Fura kis csata volt az egyszer biztos. Daivari megakasztotta a lendületesen kezdő Lun-t, majd kontroll alatt tartotta a mérkőzést, vesztét azonban az első mérkőzéshez hasonlóan a sarok tetejéről elvétett ugrás okozta.. Lun először a tarkóját, majd gyorsan az állát rúgta telibe, de az ezt követő kopogtatásból még szabadult az iráni srác. Szinte rögtön megkapta azonban a German Suplex-et, ami elég is volt Ho Ho számára a sikerhez.

Clement Petiot hallatja hangját, mondván Lance Storm edzette korábban. Nem vallja magát High Flyer-nek, és ennek megfelelően fog ma cselekedni.

Cedric Alexander és örvendező lelke következik. A fiatal ember nagy rajongója Ric Flair-nek, és rögtön párhuzamot von közte és Észak-Karolina között.

Harmadik mérkőzés:
Clement Petiot (France) vs Cedric Alexander (United States)

001_CWC_06232016ca_0940--b7bbc9cd385531f350f65d1199fd8961

Cedric kezdte jobban a mérkőzést, s még az is belefért számára, hogy a közönséget szórakoztassa. Clement visszajött a mérkőzésbe, átvette az irányítást, de végül megkapta a Lumbar Check -et, amit követően Cedric kopogtatni tudta. Az amerikai srác máris hatalmas közönség kedvenc lett, s napokban történő felvételeken – egyenesen követelte a Full Sail közönsége, hogy Hunter leszerződtesse.

Kota Ibushi szólal meg az adás főmérkőzése előtt. Mint mondja a ring az a hely, ahol ki tudja magát fejezni. Azt akarja, hogy a tömeg boldog legyen. A WWE egy új közönség számára, de képességeivel igyekszik majd örömöt okozni nekik.

Sean Maluta említi meg, hogy Afa a bácsikája. A Wild Samoan edző központban kezdődött számára minden, s ez az, amit tenni akar.

Negyedik mérkőzés:
Sean Maluta (American Samoa) vs Kota Ibushi (Japan)

021_CWC_06232016ca_3264--8863b18ba13d46a343d31b76f310b175Ibushi kezdett jobban, akit Daniel Bryan nem mellesleg nagyon méltatott a mérkőzést megelőzően. Maluta nem akármilyen mozdulatot követően fordított a mérkőzés képén, hiszen a sarokról adott egy Codebreaker-t Ibushi-nak, aki parádésan selling-elt. A japán srác lassan, de biztosan visszavette az irányítást, amit a Last Ride Power Bomb követett, s ezzel meg is szerezte a győzelmet Kota Ibushi.

Ezzel zárult az első adás, amit követően jövő szerdán folytatódnak a küzdelmek – újabb négy mérkőzés formájában.

5 című bejegyzés “WWE Cruiserweight Classic – Harc a végső győzelemért” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Örülök, hogy a CWC-ről is írtok.
  Gran Metalik (Mascara Dorada) szerencsére győzőtt. Aki nem ismerné ő a CMLL-ben és a NJPW-ben vitézkedett és mint a felvételen is elhangzik, olyanokkal volt egy ringben, mint Balor és Nakarura.
  Ho Ho Lun nem volt valami meggyőző. Tőle többet vártam valamivel, de lehet, hogy túlizgulta. Viszont Daivari meglepően jól teljesített, kár hogy nem ő jutott tovább.
  Cedric Alexander hozta kötelezőt, amire csak egy szó van: profi. Nem véletlenül skandálták a nevét, a ROH-ban nagyon jó volt, igaz az utóbbi időben nem került cím meccs közelébe, de még mindig baromi ügyes.
  Kota Ibushi meg Kota Ibushi. Egy rohadt tehetséges pankrátor, nemzetközi szinten is ismert és elismert sztár, legalább annyira, mint Kazuchika Okada vagy Nakamura.
  Akire érdemes lesz odafigyelni, az Gran Metalik, TJ Perkins, Zack Sabre JR, Rich Swann, Kota Ibushi, meg a “hazai” pálya miatt Johnny Gargano. Bár qrva sok a jó pankrátor itt.
  Aki nem nézte nyugodtan nézzen bele, mert nagyon jó kis meccseket vannak és a srácok megérdemlik, hogy megismerjék a nevüket.
  Ja Utah, Gran Metalik egy fireman’s carryből indított fisherman driverrel nyert, ahogy Ranalo is mondta. Hasonlít a Michinoku Driverre, de itt fogják a kart és a testet is, míg a Michinoku Drivernél jobban előre dobják az embert.

  Köszi Utah a cikket, jó lett! 🙂

  Kedvelés

  1. Köszönöm az észrevételt, legközelebb ennek megfelelően írom. 🙂 A cikk pedig természetes, nektek íródik, ahogyan a keddi SmackDown is majd, szóval csekkoljatok!! 😀

   Kedvelés

  2. Na örülök, hogy valaki ismeri ezeket a főleg indy-cégekből jött srácokat 😀 Szerintem ez egy nagyon jó ötlet Hunter-éktől és remélem, a jobbakat meg is kínálják szerződéssel! Nos, én már elolvastam a spoilereket – mivel előre felvettek már csomó meccset, amiket ezek szerint négyesével fognak leadni – a negyeddöntőkig, de persze nem lövök le semmit… mindenesetre jó volt ez a négy meccs, bár Ho Ho helyett a kisebbiek Daivari tesót küldtem volna tovább valamint Cedric-en éreztem azt/látszott a meccsen véleményem szerint, hogy nagyon nem adta még ki a tudását, hiszen aki nézte ROH-ben, az tudhatja: ennél ő jóval többre képes. Itt meg a francia gyerek sokkal aktívabb volt szinte végig (am őt még szeretném viszont látni!). Na mindegy, majd Ibushi ellen bizonyíthat a következő körben, aki… nos ő Kota Ibushi, nyilván lopta a show-t! Igaz, a szamoai Maluta-t is megkedveltem, szerintem már ezen a meccsen többet mutatott, mint pl. az Uso-k xD Tényleg főmeccshez illő volt, a nyitómeccsről meg sokat nem tudok nyilatkozni, csak annyit: megmutatta Metalik/Dorada, mire számíthatunk tőle (mondjuk kíváncsi leszek, most őt a CMLL-től végleg megszerezte a WWE vagy csak erre a tornára?). Még nagyon várom a többi első körös meccset úgy is, hogy tudom az eredményeket, főleg Zack Sabre Jr.-t, Rich Swann-t, Akira Tozawa-t, T.J. Perkins-t, Tommaso Ciampa-t és Johnny Gargano-t – akik ráadásul egymást kapták ellenfélnek -, Drew Gulak-ot (egyik kedvencem az Evolve-ból jelenleg) meg Tony Nese-t főleg, de szerintem mindegyik meccs klassz lesz, csak így tovább!
   Ja és engedd meg, Utah, hogy én is elismerésem fejezzem ki, amiért erről is írsz hétről-hétre 🙂

   Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

RAW, SmackDown, NXT, PPV, Hírek, Érdekességek