WWE Super Show-Down 2018. – Összefoglaló

Közel 70.000 rajongó gyűlt össze a Melbourne-i Krikett stadionban, amely több szempontból is sporttörténelmet kívánt írni a Super Show-Down névre keresztelt PPV-rendezvénnyel.

A PPV ide kattintva tekinthető meg videó-tiltás esetén!

The BAR vs. The New Day (C) – SmackDown Tag Team Championship
A nyitómérkőzésen a New Day sallangmentesen juttatta érvényre a papírformát, amely címvédéshez vezetett azok után, hogy gyakorlatilag egy signature manőverrel nyerték meg a találkozót. Ki a következő? Esetleg a Sanity?

Elias & Kevin Owens vs. Bobby Lashley & John Cena 
Eliasék felvezetését követően érkezhettek az ellenfelek, így a visszatérő John “Bradshaw” Cena is, aki vadi új szerkóban ostromolta ellenfeleit. Lashleyvel megállíthatatlanok voltak, és végül a többé-kevésbé hihetetlen 6th Dome of Move-val megnyerték az összecsapást!

Charlotte Flair vs. Becky Lynch (C) – SmackDown Women’s Championship
A lányok csatája egyik legjobban várt volt előzetesen, ám nem igazán sikerült kiszolgálniuk a vágyakat. Charlotte kísérlete a cím visszaszerzésére kudarcba fulladt, miután Becky DQ-t érően támadt rá.

The Ilconics vs. Asuka & Naomi
Az est első hazai érdekeltségét megelőzően Peyton és Billie szóltak a publikumhoz, amely támogatta is őket rendesen. Asuka és Naomi az elmúlt hetek dominanciáját követően megbotlottak, és alulmaradtak az ausztrál lányokkal szemben.

Samoa Joe vs. AJ Styles (C) – WWE Championship 
Ennél személyesebb már nem is lehetett volna. Styles a címet ledobva rontott neki a ring előtt várakozó Joe-nak. Kíméletlen háború vette kezdetét, s mivel a puszta kéz nem vezetett eredményre, Joe acélszéket hívott segítségül. Rá is lökte Stylest, majd megtette volna ugyanezt egy asztallal is, de végül ő végezte rajta elég szerencsétlen módon. Styles innentől lábra dolgozott, Joe pedig igyekezett kihasználni minden apró lehetőséget a fordításra, amely főként a Clutch által állt rendelkezésre. Styles azonban mindannyiszor megmenekült, végül pedig bezárta Joe-t a Culf Crusherben és feladatta vele a küzdelmet.

The Riott Squad vs. The Bella Twins & Ronda Rousey 
Rubyék magabiztosan érkeztek, menet közben viszont egyre kevesebb alkalmuk volt megízlelni ezt az érzést. Sokáig távol tudták ugyan tartani Rouseyt, de amint a RAW Women’s Champion beszabadult a ringbe kő-kövön nem maradt. Liv első körben még nem bírta akadályozni a kivégzést, de mint kiderült csak késleltethette. Rousey mindkettejüket elkapta, és feladatta velük a mérkőzést!

Buddy Murphy vs. Cedric Alexander (C) – Cruiserweight Championship 
Murphy személyében a másik hazai kedvenc lépett színre, s összességében alkotta meg Cedrickkel az este addigi legjobb mérkőzését. Murphy megtette amire mások képtelenek voltak az elmúlt egy évben, és kitört a Lumbar Checkből. Hitetlenkedve meredt a kihívóra, aki ezután egy bődületes térdest, majd a Pumphandle Death Valley Drivert a trónfosztás érdekében!

Dogs of War vs. The Shield 
A klasszikus hat fős tag team meccs sablonosságát Roman törte meg, miután véletlenül Superman Puncholta Ambrose-t. Strowmanék három a kettőben mehettek volna, ám Ambrose kisvártatva visszatért a meccsbe. Beijesztett a turnnel, de aztán rávetette magát Strowmanre. A mindent elsöprő rohamot Strowman akasztotta meg. A Dogs of War befejezte volna a háborút, de Ambrose kitört a ZigZag-ből. Strowmannek elege lett, ám nem tudta letarolni Ambrose-t, ugyanis Reigns keresztülspearelte riválisát a barikádon. Rollins lenullázta McIntyre-t, Ambrose pedig a Rollinst Superkickelő Zigglert mattolta a Dirty Deeds segítségével. Shield-győzelem!

The Miz vs. Daniel Bryan – #1 Contender Match 
Hatalmas meglepetésre villámgyőzelmet láttunk, köszönhetően Bryan vitatott kimenetelű kopogtatásának. Ő mehet Styles ellen, méghozzá már a Super Show-Downon!

Triple H (w/Shawn Michaels) vs. The Undertaker (w/Kane)
Taker számára meglepetéssel szolgált a ringbelépés, hisz kiderült, hogy Hunter No DQ-ra változtatta az összecsapást, amely alapjáraton általános szabályrendszerrel vívódott volna. A két veterán ütközete lassú és szisztematikus aprítást eredményezett, miközben egyik részről Shawn mindent megtett az előny kicsikarása érdekében. Kane-ből nem sok haszna származott Takernek, de többnyire sikeresen is hatástalanították őt Hunterék. Megkapta a beígért Sweet Chine Musicot HBK-től, majd Hunter vetődött rá a ring széléről, mialatt ő egy asztalon hevert. Az első befejezési kísérlet Taker nevéhez köthető a Tombstone által, ám Hunter szabadult belőle. Taker erre lecsapta Chiodát, így a meccs egy darabig spori nélkül zajlott. A következőnek is csak addig volt dolga, míg Kane ki nem húzta annak érdekében, hogy Hunter ne tudjon győzelmet érően pinnelni. Végül jött a mindent elsöprő roham, amelyhez Shawnnak felül kellett kerekedni az elkötelezettségén. Döntően nem akarta befolyásolni a találkozót, ám rákényszerítették. Sweet Chine Music Takernek, majd még egy miután blokkolták a védekezési próbálkozását. Hunter rögvest elkapta riválisát, kiosztotta a Pedigree-t, amellyel meg is nyerte a Last Time Evert! Ami nem működött hat éve, most a siker kulcsának bizonyult!

A négy legenda ezután egymást elismerve pózolt a WWE Univerzumnak, mindaddig míg a Brothers of Destruction be nem pipult. Triple H elszenvedte a Tombstone-t, HBK pedig a megpróbáltatások javát. Kane és Taker együttesen osztotta őt, mindennek a tetejébe Chokeslamet kapott a kommentátor-asztalra.

Ezzel ért véget a Super Show-Down, folytatás két nap múlva a RAW-val!

10 című bejegyzés “WWE Super Show-Down 2018. – Összefoglaló” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

 1. Cena fiisherje? OMG! Ez gáz. Konkréten becsuktam a szemem, amikor beállt a sarokba. Legalább nem láttam azt a borzalmat a végén. Mondom ezt Cena rajongóként.

  Undertaker vs HHH is jó lett volna, ha mondjuk Undertaker az Rollins, HHH meg mondjuk Ziggler, de akárkit is mondhattam volna, aki még pankrátorként mozog a ringben. Nem azt mondom, hogy a két öreg rossz birkózó. Dehogy is! Csak az idő nem múlik el nyomtalanul. Még akkor sem, ha HHH talán jobban néz ki, mint mondjuk 10 éve.

  Bryan vs Miz. Ez mi volt?

  Bellák és Rousey vs Roitt Squad. Egyrészt nekem a Squad nem hiteles. A szőke csajt konkrétan másfajta szórakoztató műsorba helyezném, a nagy darab csajt megtanítanám birkózni, Ruby meg mehetne a szellemvasútra. (Ez gonosz volt, de Ő szerintem semmi módon nem illik ide.) Azt nem írom le, hogy a Bellákkal mit lehetne tenni, mert instant bannolás lenne a vége, szóval marad Ronda. Mint egyetlen hiteles résztvevője a mérkőzésnek. Még nem birkózó, de a múltja miatt hiteles. Rá lehet majd építeni a jövőben. Mondjuk ezzel a dupla feladatással kicsit túllőttek a célon.

  Becky vs Flair lány. Nem rossz. Várható volt, hogy mocskos húzással menekül Becky, és be is jött.

  Styles vs Szamoa Jóska. Well, ettől Én picit többet vártam. Mármint a befejezést illetően. Szerintem nézhető meccs volt, de valami olyasmit akartam volna látni, ami ismét vitatottá teszi az egészet. Bárki nyerje is a meccset. Nem szerete ha valaki évekig bajnok, és lassan már az is mindegy, hogy ki az aki megnyeri majd.

  A Shield meccsel csak az volt a baj, hogy nagyon kiszámítható volt.

  A maradék kettő meccs érdektelen volt számomra.

  Kedvelés

 2. Az Undertaker vs Triple H meccset szörnyű volt nézni. Nagyon le van lassulva mind a kettő. A végeredmény viszont pont az lett amire számítottam, hogy ezúttal Triple H nyer de nem tisztán, hanem úgy ahogy 12-ben nem sikerült, hogy Michaels bead előtte egy sweet chin musicot. Takerék reakciója meg szintén várható volt, mivel ugye tudni lehetett hogy lesz tag team meccs is köztük, csak tudnám hogy minek.

  Kedvelés

 3. el sem hiszem hogy engedték a hazai pályát most és Dean is nyerhetett egy meccset
  Vince megint nem figyelt? 😀

  Takeréket meg borzalmasan szomorú volt látni így
  nem kéne ezt már erőltetni akármennyi pénzt is lehet még kirángatni ebből

  Kedvelés

 4. Cena elég viccesen néz ki így hajjal 😀
  De ebből a meccsből kiderült, hogy ő már nem ide tartozik, neki ez már csak másodlagos.
  Csak nézőcsalogatónak kellett.
  Tolt egy u can’t see mee-t egy aa-t és el sem akarom hinni, de adásban is használta ezt a nevetséges jobbost, amit finishernek nevez.
  Mindenesetre, akik azért vettek jegyet, hogy láthassák meccselni cenát, azok csalódtak.
  De az egész ppv-ről látszott, hogy csak egy töltelék valami.
  Beckyék meccse csak arra volt jó, hogy tovább húzzák a feudot, ugyan ez igaz takerre és hhh-ra is.
  Baromi jó lesz négy 50+ -os feudját végignézni, ami miatt shawnt is visszarángatják.

  Kedvelés

  1. Aki Cena miatt vett jegyet, megkapta amit akart. Már az felbecsülhetetlen számára, hogy láthatja élőben. Az hogy erre milyen meccset csinál, másodlagos. Pláne tizenakárhány lojálisan leszolgált év után.

   Kedvelés

   1. Triple H és Cena…… A karrierpusztítók, a tehetséggyilkosok……
    Mindkettő hatalmas pankrátor, de attól még ez az igazság.

    Kedvelés

 5. Tetszett ez a PPV, csak Így most jönni fog a Brothers of Destruction vs HHH és HBK meccs, amit annyira nem akarok.

  Viszont Cena új finishere nagyon rossz. Többet nem kéne használja.

  Kedvelés

Vélemény?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Hírek, érdekességek, interjúk, összefoglalók, előzetesek minden mennyiségben!